21. heinäkuuta 2017

Yhtä juhlaa

Viime yönä kolmen aikaan piti ekaa kertaa tässä raskaudessa nousta vessaan. Olin niin unen pöpperössä, että mietin, että mitä oikein tapahtuu. Sainko mä nyt keskenmenon, kun tuntuu painetta alavatsassa?? Menin vessaan ja tajusin, että mulla olikin ihan kamala pissahätä :D :D Syynäsin vielä paperillakin moneen kertaan, mutta ei se vuoto alkanutkaan. Vitsi mä oon ollu kyllä ihan sekasin :D

Tämä raskaus alkaa tuntumaan koko ajan vaan entistä varmemmalta, koska oireet on jotain aivan toista luokkaa kuin edellisissä raskauksissa. Pahoinvointia ei ole, mutta se sellainen närästävä pala kurkussa tuntuu 24/7. Väsymys ja uupumus on viimein myös iskeneet tänne ja tunteet on yhtä vuoristorataa, haha. Siis tää tuntuu niin oudolta ja uudelta, kun kroppa reagoi näin. Työpäivän jälkeen olen nälkäinen ja uupunut ja sillon vähän äksyttää. Kaikki vähänkin tunteelliset asiat itkettää. Nytkin oon ihan tippa linssissä koko ajan, kun luin uutisia mun yhden suosikkiyhtyeen solistin kuolemasta. RIP Chester ♥ Limakalvot on ihan rutikuivat ja ikenetkin vaan vuotaa verta hampaita pestessä. Miten naiset oikeesti selvii näistä hormoneista 9 kuukautta! Toisaalta, eihän ne siihen synnytykseen lopu. Okei, okei, en valita, vaan otan mielenkiinnolla vastaan kaiken mitä tämä raskaus saakaan aikaan. Kaikki käy, kunhan vaan saan pitää tämän lapsen ♥

Mutta niin, otsikkoon viitaten. Tänään on luvassa taas vähän juhlia, kun ihana kummityttöni täytti eilen kolme vuotta. Leivoin hänelle perinteiseen tapaan taas synttärikakun ja tänään menemme hänen luokseen juhlimaan. Olin taas ihan tippa linssissä, kun ystäväni laittoi viestiä, että kummityttöni oli ollut eilen jo ihan innoissaan ja huutanut "jeee Alina-täti tulee huomenna" :D Voih hän on ihana ♥ Juhlien jälkeen lähdetäänkin sitten taas mökille ja huomenna onkin sitten vuorossa mieheni suvun sukujuhlat. En tiedä siis yhtään mitä on luvassa, mutta ilmeisesti siellä on jotain ruokaa ja juomaa tarjolla. Sanoin jo miehelleni, että jos siellä skoolataan, niin mä otan sen lasin ja mies vaivihkaa juo ne skumpat :D Vielä on ihan liian aikaista kertoa tästä raskaudesta kellekkään. Varsinkaan koko suvulle.

Vähän pelottaa lähteä kotoa kauemmaksi vielä näillä viikoilla, kun keskenmeno voi yllättää hetkenä minä hyvänsä. Sinänsä mulla ei oo viel kertaakaan alkanut spontaania keskenmenoa ennen 6+0, joten vähän koitan lohduttautua sillä, että ei tälläkään kertaa vielä viikonloppuna alkaisi vuoto, koska omien olettamusteni mukaan sunnuntaina olisi vasta 6+0. Mutta en nyt halua liikaa miettiä sitä vaan menen eteenpäin hetki kerrallaan.

P.S. Lugesteron ja ulkohuussi.... ei mukava combo. Ainiin, nostin muuten sen Primaspanin annosta nyt 100mg, kun aletaan olla niillä "kriittisillä" viikoilla, kun aiemmin alkion kasvu on pysähtynyt aina siihen 4-5 milliin.

P.P.S Ainiin, te jotka olette käyttäneet lugesteronia alkuraskaudessa, niin monennelle viikolle te sitä käytitte? Onko vielä liian aikaista lopettaa viikon päästä kun pillerit loppuu vai haenko vaan suosiolla lisää? Mielipiteitä kaivataan.

P.P.P.S Voiko tässä vaiheessa vielä olla mielihaluja? Mun teki yks päivä ihan sikana mieli smetanaa :D Mistähän lie moinen.

27 kommenttia:

  1. Ah niin ihanat oireet :D Toisaalta niin kiitollinen joka oireesta mutta välillä sitä miettii että kai minäkin saan vähän edes valittaa. Tuntuu synniltä kaiken jälkeen toivoa että raskaus olisi jo ohi.. Ristiriitaista..

    Hae ihmeessä Lugeja lisää! Itse käytin 9+ jotain saakka, silloin loppui tabut. Muistaakseni niitä käytetään max. rv 12 saakka. Primaspania 35 viikolle saakka. Siitäkin on niin erilaisia ohjeita.

    Ja nuo mielihalut! Kyllä niitä voi jo olla. Itse söin koko alkuraskauden riisipiirakoita, suolakurkkua ja appelsiinimehua :D Niissä oloissa nämä oli parasta mitä alas sai.

    Mukavia juhlia teille ja paljon tsemppiä ja haleja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuuli :) ♥ Taidanpa sitten hakea nuo viimeiset reseptillä olevat luget käyttööni.

      Mulle tuli kans hirvee himo piimään :D Jännä muuten, et nyt ei tee yhtään mieli mitään karkkia tai muuta herkkua. Ehkä se pikkuinen tajuaa vähän paremman päälle ;)

      Kyllä sullakin on tossa vaiheessa jo lupa valittaa oloista. Eikös sekin vähän niin kuin kuulu osana raskauskokemukseen ;)

      Poista
  2. Mun teki ja edelleen tekee kaikista eniten mieli happamia ja suolaisia ruokia. Makeat herkut melkein ällöttää. Parasta on esim. bulgarianjogurtti jäisillä puolukoilla. :D Sitrukset, muutkin hapanmaitotuotteet, suolakurkut yms. nam nam! Hyvältä kuulostavat nuo sun oireet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mul kans noi maitotuotteet ja suolaset. Aloin jo himoitsemaan sipsejä kermaviilidipillä, mutta vaan sen dipin takia :D haha. Ei auta ku katsoa, että mihin tää vielä johtaa xD

      Poista
  3. Kyllä nuo mieliteot voi ja alkaakin noilla viikoilla :) Mainitsit mieliteon piimään niin välittömästi tuli mieleen että poika tulossa. Itse himoitsin pojasta alkuviikoista lähtien piimää, viiliä, happamia omenoita ja greippiä. Makeet ei maistunut. Tytöstä ei tätä ollut :D No arvailuahan tämä on mutta kun nyt kuulostaa niin hyvälle. Tsemppiä ja tarroja teille sylintäydeltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, piimä ei oo koskaan maistunu näin hyvältä ku nyt :D Oon aina haaveillu esikoisen olevan poika, mutta molemmat käy :) Kiitos paljon! ♥

      Poista
  4. Toi vessassa ravaaminen on rasittavaa, etenkin yöllä. On nyt kaksi viikkoa herännyt vessaan joka yö vähintään kahdesti. Puuh. Mutta mahtia kuulla, että sulla on hyvä fiilis tästä! ^^ Mä pidän teille peukkua ja toivon, että kaikki menee just niin kuin kuuluukin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en onneks oo joutunut nousta vessaan kuin tuon kerran :D Se on kyllä rasittavaa. Peukut myös sinne! ♥

      Poista
  5. Mulla oli samoilla viikoilla kans smetana himo! :D sit aluks himoitsin maustekurkkuja:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika jännä :D Mistähän se himo oikein tulee?

      Poista
  6. Mulle gyne ohjeisti kahden km jälkeen kirjoitettuaan luget että max rv9 asti. Mä lopetin jo rv5, kun ne sillon loppui, enkä enää halunnut hakea uusia. Vähensin ensin määrää ennenkuin lopetin kokonaan. Vuoto alkoi rv6, mutta tällä kertaa ei km vuoto, vaan (myöhemmin selvinneen) etisen istukan aiheuttama vuoto. Nyt ollaan jo 14+0. Tsempit sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo luget on kyllä semi ärsyttäviä, että tekis mieli itekkin jo lopettaa, mutta en tiedä uskallanko. Alkuperäisen ohjeistuksen mukaan kuitenkin pitäis syödä rv 10 saakka ja ei olla vielä lähellekkään sitä. En tiedä uskaltaisinko lopettaa. Kiitos tsempeistä ja onnea loppuraskauteen!

      Poista
  7. Oi mielihalut.... Ennenkuin ees tiesin olevani raskaana fantadioin rouskuvasta salaatista kaikenlaisen ruuan kanssa 😃 ja makeaa tai karkkia ei tehny mieli, suolasta ja hapanta vaan. Tosin... Nyt maistuu se makeaki vähän turhan kanssa. 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se jännä miten voikaan hormonit vaikuttaa näin :D

      Poista
  8. Ihanaa,että sulla on nyt ihan erilaisia ja kunnon oireita, mitä ennen. Mä luotan vahvasti, että tää neljäs kerta tuo teille vauvelin syliin asti <3 ihanaa ja jännää seurata teidän matkaa.
    Itellä ei kokemusta noista pillereistä, mutta jos olis sama tilanne ni varmaan söisin noita, jos ja kun niistä ei haittaakaan voi olla, päinvastoin. Eli varman päälle 😊
    Nuo mieliteot ja inhokit on jänniä alkuraskaudessa. Mulla ällötti lämminruoka ja niiden hajut alkuun ja teki mieli kaikkee raikasta. Hedelmää,maitotuotteita,salmiakkia, suolakurkkua, vanukkaita jne. Rv10 jälkeen alko tekee mieli normaaisti eri lämpimiä ruokia ja kaikki makea tuli vielä kuvioon ihan kunnolla. Lähes jokapv piti saada herkkuja 😄
    Sushia, punaviiniä ja graavi-kylmäsavulohta sekä meetvurstia on menny raskauden jälkeen ihan hulluna! No punaviiniä vaan satunnaisesti noista. Mut raskauden jälkeen oli hyvä, ku alko pikkuhiljaa muisteleen mitä saikaan taas syödä. Se oli niin outoo, ku sairaalassa olin onneni kukkuloilla, kun sai meetvurstiviipaleita laittaa leivänpäälle :D Toki nyt, kun imetän ni joitaki voimakkaita ruokia täytyy välttää.
    Mut tätä sun blogia lueskellessa tulee ihanasti omaki raskausaika mieleen. Se oli kyl ihmeellistä aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täytyy varmaan käydä tänään hakemassa vähän täydennystä, niin vedetään noi luget ihan varman päälle. Oih nyt alko tekee mieli omenaa ja jogurttia :D Voi näitä mielitekoja. Vielä ei tee mieli mitään kiellettyjä ruokia, mutta vastahan tässä ollaan parisen viikkoa tiedetty raskaudesta :) Mä luulen et meetvurstia alkaa jossain kohtaa tulee ikävä :D

      Poista
  9. Paljon onnea raskaudesta. <3 Aivan liikutuin. :') Ekassa ja ainoassa raskaudessani joka päättyi keskenmenoon himoitsin appelsiineja. Kiersin hämmilläni kauppaa ja yritin oikein miettiä kaikkia peruskarkkia ja pullaa mutta ei. Appelsiineja ja tyrnimehua oli pakko saada. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) ♥ Mä oon kuullu kans et moni on himoinnu appelsiinimehua :D sitrushedelmät taitaa olla aika yleinen raskausajan himotus :)

      Poista
  10. Hei!
    Löysin blogisi, kun hain vertaistukea lapsettomuuteen. Aloimme yrittää lasta lokakuussa 2016 enkä ole raskautunut koko aikana. Aina ennen kuukautisia olen kuulostellut itseäni, joko nyt? Joka kuukausi olen itkenyt suuren surun, koska ei vieläkään.

    Tutustuin blogiisi kuukausi sitten. Olin todella onnellinen plussa-testistäsi, mutta myös hyvin kateellinen. Tiedät tunteen. Sitten kuin huomaamatta kuukautiseni olivat myöhässä. Nyt ne ovat viikon myöhässä ja testissä kaksi punaista viivaa.

    Minulla ei ole raskausoireita, jos rintojen aristusta ja kuumotusta sekä kokoajan lisääntyvää väsymystä ei lasketa. Toki olen myös aivan alussa. Tiedostan riskin keskenmenoon lähiviikkoina sekä myöhemmin. Äitini on aikanaan kokenut niin myöhäisen keskenmenon kuin kohdunulkoisen raskauden. Ajattelen, että mitä tahansa elämä voi tuoda tielleni. Haluan kuitenkin nauttia tästä hetkestä, sillä tulevasta en tiedä. Raskaus menee kesken, jos vauva on sairas. Alkiosta en osaa puhua, vaikka tiedän kantavani sellaista.

    Halusin vain jakaa tarinani kanssasi, koska olen saanut sinun tarinastasi niin paljon apua. Kiitos, että kirjoitat! Toivon kaikkea hyvää perheellesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jey ja hirmuisen paljon onnea myös sinne! :) Tuo yrittämisen alkuaika on kyllä ehkä kaikkein raastavinta aikaa, kun ei voi yhtään tietää onko raskaus ylipäätään mahdollista.
      Oireet on kovin yksilöllisiä ja monesti mitään oireita ei ilmaannukkaan ennen kuin vasta 5+ tai 6+ viikoilla. Joillekkin ei välttämättä tule oireita ollenkaan, mutta uskon, että pääset sinäkin niistä oireista vielä "kärsimään" :D Tsemppiä odotukseen!

      Poista
  11. Pakko kommentoida Jeyn kirjoutukseen yrittämättä olla mikään pahanilmanlintu tai vähättelemättä kenekään surua tai lapsettomuutta, mutta mikäli kommentoijan on kärsinyt lapsettomuudesta lokakuusta 2016 alkaen, eli noin 10kk. Se on täysin normaali raskauden yrittämisaika. Toki ymmärrän, että odotuksen odottajan aika on todella pitkä (itse vuosia lapsettomuudesta kärsineenä tiedän). Eikä Alinan plussasta kannata sen kummemmin kateellinen olla, ovat niin täysin sen ansainneet ja toivotaan, että tämä olisi se the raskaus. =) kaikkea hyvää myös Jeyn raskaudelle :) anteeksi avautuminen =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Alina ansaitsee tämän raskauden <3

      Riikka

      Poista
    2. Se on kyllä totta, että 10 kk on vielä melko lyhyt aika esikoisen yritykselle, mutta kyllähän se tuntuu ihan todella raastavan pitkältä ajalta. Ja nuo kateuden tunteetkin on ihan normaaleja, kunhan vain muistaa, ettei se ole koskaan itseltä pois ja osaa kuitenkin olla toisen puolesta onnellinen :) Kiitos asiallisesta kommentistasi. Ei tarvi pyydellä anteeksi :D

      Poista
  12. Kyllä nuo mieliteot tosiaan voi alkaa jo noin aikaisin. Muistan kuinka itseni teki mieli koko ajan kylmää mehujäätelöä alkuraskauden ekoilla viikoilla.

    Onnittelut raskaudesta <3 Toivon todella, että nyt asiat menevät hyvin ja saatte pikkuisen syliin <3

    VastaaPoista
  13. Mulla on Alina niin hyvä fiilis tästä sun raskaudesta! :) jarrusukkia!!!! <3

    Riikka

    VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)