19. tammikuuta 2018

5. Neuvolakäynti

Eilen oli taas yksi neuvolakäynti. Jostain syystä mulla oli sellanen fiilis, et nyt narahtaa joku, kun kaikki on tähän asti mennyt niin hyvin, mutta ei. Kaikki on edelleen tosi hyvin :D Tässä vähän näitä perus tuloksia eiliseltä ja edelliseltä kerralta:

Rv                               31+4     (27+4)
Painon muutos/vko       270g     (390 g)
RR                               113/81  (122/79)
sf-mitta                        25,5cm (23cm)
syke                             150       (146-152) 

Pissanäyte oli edelleen negat, verenpainekkin oli taas parempi ja painoa on tähän asti kertynyt yhteensä 7,8 kg. Veikkaan, että se vatsatauti on saattanut vaikuttaa vähän tuohon painonnousuun, mutta vielä se siellä tuntuu kasvavan.

Noh, mutta. Huomionne saattaa ehkä kiinnittyä tuohon sf-mittaan, mikä on kieltämättä vähän alhainen. Neljässä viikossa masu olisi eilisen mittauksen mukaan kasvanut vain 2,5 senttiä. Noh sille on syynsä. Nimittäin tämä pikkujäbä tykkää näköjään olla vielä ainakin toistaiseksi ihan totaalisen poikittain. Oli niin koomista, kun neuvolan terkka paineli mahaani ja totesi ensin alavatsaa painellessa, että "tämä on täältä ihan tyhjä" sitten mahan sivuilta/kyljistä tunnusteltuaan hän totesi, että "täältä tämä on ihan täynnä vauvaa". Ei kyllä vieläkään saatu varmuutta, kummassa päässä on pää, kun olen tuntenut nyt enemmän potkuja oikeassa kyljessä, mutta terkka arveli juuri pään olevan siellä oikeassa kyljessä. Liekkö meiän pikkujäbä on siellä sitten ihan linkkuveitsiasennossa, hehah. Pikkujäbä ei siis todellakaan ole vielä kääntynyt pää alas päin, mutta toisaalta, vielähän tässä on muutama viikko aikaa tehdä voltti :D Sain nyt kuitenkin vielä yhden ylimääräisen kontrollineuvolan parin viikon päähän, josko silloin saataisin otettua vähän luotettavampi sf-mitta ja jos pikkujäbän asentokin selviäisi silloin paremmin.  

Haastattelin jo kaikki kaverit läpi, että milloin heidän lapsensa ovat tajunneet asettua pää alaspäin massussa ja Sanna kertoikin esikoisensa kääntyneen vasta viikolla 37, joten ei nyt turhaan huolestuta vielä :D

Varattiinpa sitten samalla myös aika neuvolalääkärille, missä tehdään sitten se synnytystapa-arvio. Terkka sanoi, että siellä voidaan sitten myös ultrata, että nähdään missä asennossa se pikkujäbä ihan oikeasti silloin on. Voi vitsi, olispa ihanaa nähdä taas meiän pikkuista! Toivottavasti silloin on edelleen vielä kaikki hyvin.

Ens viikolla olis sitten taas perhevalmennusta, mutta ei olla vielä ihan satavarmoja mennäänkö me sinne. Se riippuu siis ihan mieheni työtilanteesta. Yksin en kuitenkaan ajatellut meneväni :D haha. Mennään joko kahdestaan hoopoilemaan sinne tai sitten ei ollenkaan.

Saatiin muuten eilen viimein ostettua pinnasänkyyn patja. Ostettiinkin Prismasta ihan perus Familonin Karhunen vauvanpatja ja se olikin oikein passeli. Hinta oli kutakuinkin sama, ellei halvempikin, kuin Ikean Vyssa Skönt patjalla, mitä alun perin metsästettiin, mutta se oli meidän lähi-Ikeasta loppunut. Samalla tuli taas tehtyä heräteostoksia ja ostin supersöpön Panda-viltin ja Finlaysonin juhlamuumi- vauvan pussilakanasetin, kun olivat puoleen hintaan :D Nuo Finlaysonin pussilakanat sopii vissiin vähän paremmin siihen äitiyspakkauksen peittoon, kun aiemmin ostamani Done by Deer-merkkiset pussilakanat. Ainakin siis mittojen perusteella. Vielä en ole ehtinyt pestä niitä lakanoita, niin en ole päässyt kokeilemaan. Mutta eiköhän tämä riitä nyt tästä aiheesta, haha.

Nyt ei muuta kuin ihanaa ja lumista viikonloppua kaikille! ♥ Meillä on piiiiitkästä aikaa vapaa viikonloppu ja suunnitelmissa on tehdä ei_yhtikäs_mitään! :D Katotaan onnistutaanko siinä.

Palaillaan taas! 

17 kommenttia:

  1. Ai että tätä sun raskaustaivalta on ihanaa seurata! Ihan pian vauveli on sun sylissä <3 Aika menee hurjaa vauhtia, vielä hurjempaa kun alkaa vauva-arki. Ihanaa että kaikki on nyt mennyt hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi hassu :) ♥ Aika tosiaan lentää. Kaverini Tiina totesi juuri eilen, että miten mulla menee nämä viikot näin nopiaa, kun hänellä ne vaan matelee :D haha. Odotan jo innolla, sitä kun päästään näkemään pikkujäbän kehitystä masun ulkopuolella ♥ Iih! Toivottavasti kaikki menisi hyvin loppuun asti :)

      Poista
  2. Käy kateeks sun painonnousu!! Mulla on jo melki 20kg tullu! Ja en ymmärrä miten?!? Ihan normisti syön eikä oo turvotuksia sen ihmeellisemmin :D tosin liikun vähemmän supistelujen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, voi olla, että se on ihan vaan geeneissä tjms :D Pakko nimittäin myöntää, etten ole kyllä duunipäivän jälkeen harrastanut enää juuri mitään muuta kuin sohvalla makoilua :D Liitoskivut on jotain niin tuskaaaaa.

      Poista
    2. Painonnousu on tosiaan niin yksilöllistä :D Mäki vasta 25+6 ja näyttää kerääntyneen jo 10,3 kg tähän mennessä :P

      Poista
  3. Ootko vielä miettiny mitään synnytyksestä ja sen jälkeisestä olotilasta?
    Itelleni tuli yllätyksenä synnytyksen jälkeinen olotila, mitä vaivoja siitä voi jäädä viikoksi pariksi(ei niin mukavata oltavat)mistä olisi ollu kiva tietää.:3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon joo ja oon miestäkin jo varoitellu pahimmalla :D lähipiirissä on ollut kaikenlaisia kokemuksia, mutta kaikesta onneksi aina selviää. Oon ainaki varautunu jo kuukauden kestäviin "menkkoihin" :) tosi yksilöllisiä taas nuokin, niin en halua luoda liian suuria ennakko-odotuksia.

      Poista
  4. Nuo sf-mitat ja niiden pohjalta tehdyt painoarviot tuntuvat olevan aikamoista veikkailua. Ehkä ne sopii parhaiten siihen, että saadaan haaviin oikeasti kooltaan poikkeavat sikiöt.

    Meillä oltiin tiistain neuvolassa kanssa mitä ilmeisimmin poikittain ja tuntemusteni mukaan usein muulloinkin (sen perusteella, mitä nyt tuosta selvän ottaa). Taitaa kuitenkin tilaa olla hyvin, koska päivittäin mennään kuperkeikkaa ja jalat potkivat milloin minnekin. Eiköhän ne sitten osaa jossain vaiheessa asettua lähtökuoppiin. Toivottavasti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ei tuo sf-mitta kai ole milläänlailla täysin luotettava, mutta jollainhan sitä kasvua on kuitennin seurattava, että voi sitten ainakin sulkea pois kasvun pysähtymisen kokonaan. Täälläkin onneksi tuntuu pikkujäbä huitovan vielä sen verran vapaasti, että kai siellä vielä ihan hyvin on tilaa kääntyäkkin :D Huolestutaan sitten lisää, jos sama poikkitila jatkuu vielä viikkojenkin päästä :) Ei ne sit sulle laittanut mitään ylimääräistä neuvolakäyntiä? Mulla olis ilman tuota kontrollikäyntiä ollut seuraava vasta sitten viiden viikon päästä oleva lääkärineuvola :O

      Poista
    2. Ei. Neuvolalääkäri on mullakin vasta neljän viikon päästä. Toisaalta ri kai siellä sen kummempaa voi tehdä?

      Poista
    3. Niin ei kai, mutta lähinnä kai ne lisää seurantaa, jos näyttää siltä, että pikkuisen kasvu olisi jotenkin hidastunut. Siis kun se sf-mitta oli niin alakanttiin. Esim. ylimääräisiä ultria tjms. En tiedä :)

      Poista
    4. Meidän terkka otti mitan eri suunnista, kun totesi, että siellä ollaan todennäköisimmin poikittain ja saatiin näin useampi arvio tasan keskikäyrältä aina alakäyrälle tai vähän sen alle. ':D

      Poista
    5. Joo mulla kans mittaili viistosti, mutta merkitsi äitiyskorttiin kuitenkin sen sinne alakäyrän alapuolelle -_-

      Poista
    6. Kaivoin oman äitiyskorttini katsoakseni, mihin meidän terkka täpän pisti. Ei mihinkään! Mulla alkaa pikkuhiljaa mennä usko kaikkiin näihin neuvolakäynteihin...

      Poista
  5. Ihana kuulla taas sun kuulumisia <3 <3

    VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)