24. marraskuuta 2017

Vauvanvaatteet

Ensimmäiset vauvanvaatteet ovat viimein kotiutuneet meillekkin! Facebook on taas onnistuneesti mainostellut mulle kaikkea vauva-aiheista ja en vaan voinut vastustaa kiusausta kun näin mainoksen eräästä sivustosta nimeltään PatPat.com.
Sieltä löytyy siis niiiiin supersöpöjä vaatteita vauvoille, lapsille ja toki myös ihan naisillekkin yleensä. Sieltä löytyy myös matching outfits koko perheelle, haha.  Onko joku muu antaunut mainosten orjaksi ja eksynyt kyseiselle sivustolle? Siellä on nuo vaatteet mielestäni ihan kohtuu hintaisiakin ja laadultaan yllättävän hyviä. Tilasin siis itse kolme tuollaista jumpsuitia(vai miksikä noita kutsutaankaan) ja 4 kpl kuolalappuja/huiveja yhteishintaan vähän reilu 30€. Ei paha. Toki tiedän, että kirpparilta sais varmasti vieläkin halvemmalla, mutta halusin ostaa edes muutaman vaatteen uutena ihan vaan meiän jätkälle. Loput vaatteet varmaan tuleekin sitten käytettynä joko veljeltäni tai sitten kavereiltani. Toimitusaika tuolta PatPatista oli kyllä aika pitkä (reilu 4 viikkoa), mutta eipä tässä vielä ole ketään kelle pukeakkaan nuita :D Koot ovat 0-3 kk, joten ei mitään hajua minkä pituiselle nämä edes menee, mutta sen näkee sitten, kun on muita vaatteita mihin verrata. Ei kai noissa vaatteissa muutenkaan ne mitat ole mitenkään absoluuttisia, vaan riippuu ihan merkistä, että onko esim. koko 56cm iso vai pieni sellaiselle vastasyntyneelle pötkylälle.

Äitiyspakkausta yhä odottelen, mutta juuri saamani tiedon mukaan (eli siis Kelan asiointipalvelun mukaan) hakemukseni oli tilassa "ratkaistu" ja äitiysavustus olisi postitettu 22.11, joten eiköhän sekin pian saavu postissa. Iih jipii!

Vauvanhuone on tällä hetkellä kaaoksen valtaama, sillä en ole päässyt sisustamaan sitä, koska sieltä pitäisi saada ensin tavaraa pois, että saadaan sinne uutta tavaraa tilalle. Jättimäinen askartelupöytäni on näillä näkymin menossa kälylleni, mutta hänellä on vielä muuttohommat kesken, niin se joutuu vielä hetken odottelemaan. Pitäis varmaan käyttää tilaisuutta hyväkseni ja alkaa viimein ompelemaan niitä vauvanvaatteitakin, vielä kun on hyvä ompelupöytä sitä varten. Kun vaan saisin aikaiseksi. Yhden myssyn sain itseasiassa juuri eilen neulottua valmiiksi. Löysin siihen söpön ohjeen vanhasta käsityölehdestä :)

No nyt menee taas ihan turhanpäiväiseksi löpinäksi nämä mun jutut. Vauva liikuskelee taas tosi paljon. Sain eilen otettua siitä aika hyvää videokuvaa, kun siellä oli sellaiset breakdancet menossa, että ette uskokkaan. Masu tuntuu vaan kasvavan ja kasvavan, enkä ole enää uskaltanut mennä puntarille, haha. Töissäkin tuli taas masu-uteluita ("Ihana masu, söitkö vähän isomman lounaan" :D) uusilta tahoilta. Jostain syystä ne tuntuu edelleen vähän oudolta. Kaippa tää mun ahkera työmoodi alkaa pikku hiljaa muuttumaan jo mammamoodiksi ja pian aletaan enää laskemaan viikkoja ja päiviä äitiyslomaan. Btw, enää 11 viikkoa äitiyslomaan, hui. Kieltämättä odotan sitä kyllä jo kovasti, että olisi aikaa keskittyä pesänrakennukseen :D

Okei nyt mä lopetan. Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

  1. Me juuri eilen haettiin äitiysavustusta äitiyspakkauksen muodossa, mutta KEla:n palvelu heitti jostain syystä ulos siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt lähettää kuva raskaustodistuksesta. Nyt en siis tiedä, mitä kautta saan jatkettua hakemusta eli se ei etene mihinkään ja hylätään, jos todistus ei ole KELA:lla viimeistään 7.12. Laitoin kyllä KELA:lle asiasta kyselyä, mutta ei suoraan sanottuna olisi yhtään ylimääräistä energiaa tällaiseen.

    Meilläkin myllätään aika lailla ja varmaan juuri sen takia iskee melkein pieni hätä, kun joku päivä mylläys onkin vähäisempää. :D

    Me ollaan nyt päädytty aika lailla siihen, että ostettaisiin vaatteet pääsääntöisesti käytettynä ja niiden, jotka halutaan uutena, kiinnitettäisiin huomiota siihen, että on valmistettu mahdollisimman eettisesti ja ekologisesti. Siinä siis tavoite - saa nähdä, kuinka lopulta onnistutaan. :D Ja tarkoitus olisi jotain neuloa ja ommella itsekin. Oon vähän kade, että oot jo yhden myssyn ehtinyt väkertämään. ;) Tai ehkä pitää ottaa se motivaattorina/haasteena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä meinasinkin jo kirjottaa tuohon, että onhan tuo Kiinasta vauvanvaatteiden tilaaminen kyllä ihan super epäeettistä ja epäekologista. Noh kerrankos sitä :)
      Noiden vauvanmyssyjen ja sukkien yms neulominen/virkkaaminen on onneks suht nopeaa, kun ne on niin pieniä, että saa joskus valmiiksikin :D Tuon myssyn tekemiseen meni ehkä noin 6h yhteensä, kun sitä kolmena iltana väsäsin. Nopeamminkin varmaan olis valmistunut, mutta oon vielä vähän amatööri tulkitsemaan noita neulontaohjeita :D

      Eikös sulla näy siellä asiointipalvelun etusivulla semmoista linkkiä kuin "liitteet". Mulla se ainakin roikku siinä pitkän tovin, ennen kuin tuli tuo päätös. Sinne voi myös tehdä "ilmoituksen"(tällä nimellä se vissiin siellä oli) jos tarvii täydentää aiemman hakemuksen tietoja. Mulla meni tuohon äitiysavustuksen päätökseen aika tasan viikko, että jos ihan kauheesti venyy, ni varmaan sit kannattaa jo kysellä perään.

      Onhan tuo masun myllerrys kyllä kieltämättä aika ihanaa :) Alan aina juttelemaan pikkuiselle, kun se pahin iltapäiväriehu iskee :D Voin jo kuvitella minkälainen ihana pikku hymypoika sieltä on tulossa ♥

      Poista
    2. Hahaa, kiitos! Pitää käydä katsomassa. Hoidin homman luurilla, niin sieltä ei nähnyt, mutta ehkä koneen avaaminen auttaisi. :D

      Toi neuleiden pieni koko tässä neulomaan houkuttaakin. Oon viime vuosina neulonut lähinnä pipoja ja villasukkia ja tiedän hyvin, ettei mun kärsivällisyys kovin paljon isompiin neulontaurakoihin riitä. Siinä ehtii kyllästyä ennen kuin tulee valmista. :D

      Poista
    3. Haha, mul on ihan sama ongelma :D Mulla onkin ihan laittoman monta keskeneräistä työtä nurkissa pyörimässä.

      Poista
  2. Voi onpa söpöjä hankintoja <3 <3 vielä kun on black friday niin en halua katsoa mitään sivuja joissa on mitään vauvoille :D :D... kun jaksais tässä aktivoitua, vois myydä esikon pieneksi jääneitä pois eka jaloista ja kun viikot kasvaneet niin sitten alkaa ostaakin jotain.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin söpöjä! ♥ Heh, joo tuo Black Friday on kyl paha :D

      Poista
  3. Meidän keskimmäinen sai kummitädiltään tuliaisia Lontoosta. Yöhaalarissa luki kokona 0-3 kk. Se meni meidän pojalle muutaman viikon. Hän oli syntyessään 54 cm ja 4,5 kg.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää :) noi kolme jumpsuitia on kaikki kokoan 0-3kk ja kaikki ihan eri kokosia :D saa nähdä monta viikkoa meiän jäbä ehtii pitää, vai ehtiikö ollenkaan.

      Poista
  4. Munki oli pakko ostaa pari vaatekappaletta uutena ihan sukupuolen selviämisen vuoksi. Loput saan tutuilta ja ostan kirppareilta. Oon myös kutonu/virkannu vauvalle vaikka mitä jo ennen rakenneultraaki, nyt sorruin sitte vaaleanpunaseen lankaan :D Meillä hankitaan melkein kaikki mahdollinen käytettynä/lainattuna, koska koen että turha tuhlata rahaa ja ympäristöä lyhyen käyttöajan vuoksi ja ihmiset hukkuu noihin vauvatavaroihinsa. -Riksu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, ihanaa. Itsetehdyt on aina parhaita :) Se on kyllä totta, että uutena ostelu on turhaa, kun tavaraa riittää kirpparit ja muut pullollaan, kun käyttöikäkin on niin lyhyt. Itse en ole vielä sinne kirpparille asti ehtinyt ja en varmaan menekkään ennen kuin vauva on syntynyt. Saan paljon tavaraa ja vaatteita lähipiiristä, niin ostan sitten myöhemmin tarpeen mukaan :)

      Poista
  5. Apua, nyt lähtee muutama mätsäävä asu meillä tilaukseen. 🙈😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo noi on ihania :D Mietin kans et, jos ens jouluksi(kun vauvakin on jo vähän kasvanut) meillekkin tulis matching outfits :D

      Poista
  6. Enemmän olisin huolissani noiden kiinavaatteiden sisältämistä myrkyistä. Suosittelen erittäin huolellista pesua ainakin ennen käyttöä! Muutaman tarinan lukenut, kun kiinavaatteet on aiheuttaneet vauvalle tosi pahan ihoreaktion. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin kaikki vaatteet menee ennen käyttöä pesuun :) ihan vaikka olis Suomesta ostettu. Tuolla sivustolla lukee kyllä 100% laatutakuu ja kirjottelinkin, että yllättävän hyvän laatuisia ovat livenäkin, mutta tiedostan kyllä riskit :)

      Poista
  7. Itse en tilaisi kyllä Kiinasta vauvalle vaatteita. Tai no en kenellekkään mutta varsinkaan vauvalle. Niissä ei ole lähes mitään laatu- tai materiaalistandardeja. Voivat tosiaan sisältää vaikka mitä myrkkyjä ja eivät todellakaan ole millään tavalla ekologisia tai eettisiä. Valmistusta ei myöskään valvota. Pahimmassa tapauksessa pienet lapset tekevät nuo vauvavaatteet. Itse suosin ekologisia, eettisiä ja ennenkaikkea suomalaisia vaatteita lapsilla. Pääasiassa vain niitä ostetaankin meidän lapsille. Mutta jokainen tietysti tyylillään. Nyt tulevalle vauvalle en ole ostanut mitään vaatteita enkä ostakaan ennen kun ihan lähellä laskettua aikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä, että suosit kotimaista ja eettistä/ekologista :) se kannattaa!

      Poista
  8. Ei kannata Kiinasta tosiaan vauvalle tai isommallekaan lapselle tilata mitään myrkkyvaatteita (tai tarvikkeita), hyi olkoon. :( Ja nuo taitavat olla yöhaalareita, ei varsinaisia jumpsuitteja? Jos on yhtään mielenkiintoa, niin perehdy myös kotimaisiin merkkeihin, kuten Blaa, Gugguu, Papu, Metsola jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tais olla jenkkiläinen firma mistä tilasin, mutta olettaisin niiden tulevan kuitenkin alunperin jostain Kiinasta. Ei suinkaan kaikki Kiinastakaan tuleva ole myrkyllistä :D Tuo yks haalari on ainakin vähän paksumpaa collegea, että ei taida kaikki olla yökkäreitä. Ehkä tuo pandahaalari menee yökkäristä ja varmaan tuo fanttihaalarikin :) Vielä on vähän lastenvaatetermit hakusessa, mutta aina oppii jotain uutta.
      En ole koskaan välittänyt merkkivaatteista, joten tuskin lastenvaatteissakaan niihin kovinkaan paljoa kiinnitän huomiota, mutta hyvä tietää, että ainakin nuo merkit ovat kotimaisia :)

      Poista
    2. Sellaset collegehaalarit ovatkin vauvalla kivoja, helppo pukea ja talvella lämpimiä. :) Kyllä säkin vielä ehdit lasten merkkivaatteisiin hurahtaa. :D

      Poista
    3. Mulla on ainakin pari sellaista lastenmerkkivaatehullua kaveria, niin voihan se olla, että tulee ohi mennen vähän itekkin hurahdettua :D Haaveena tosin on, että osaisin tehdä lasten vaatteita itse. Eikun harjoittelemaan siis!

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)