30. marraskuuta 2017

Äitiysavustus

Hellurei, täällä mennään jo kovaa vauhtia seitsemännellä raskauskuukaudella (en kyllä tiedä millä ihmeen logiikalla nuo muka lasketaan) eli siis viikkoja on kasassa 24+4. Vointi on vielä ihan semihyvä, mutta pientä uupumusta olen jo alkanut havaitsemaan. En tiedä johtuuko se tästä kaamoksesta, mutta tällä viikolla olen ollut ihan jäätävän väsynyt. Alkaa nuo klo 5.40 herätykset tuntumaan jo aika raskaalta ja kaiken lisäksi maha tuntuu kasvaneen taas sen verran, että kaikki mun sisuskalut on litistyneet niin pieneen kasaan, että välillä on melkein vaikea hengittää. Vai liekkö se vaan närästystä. Ugh. Ja vielä ei olla edes viimeisellä kolmanneksella.

Jaloissa oon myös alkanut havaitsemaan ehkä vähän turvotusta, ainakin koiralenkin jälkeen, ja eilen huomasin noiden jalkapöydän päällä olevien suonien olevan koholla, joten kai niitä suonikohjujakin alkaa sitten pikku hiljaa tulemaan. Napa on jo ihan viittä vaille plopsahtamassa ja vatsan ihokin tuntuu välillä todella kiristävältä. Olen nähnyt kuvia äidistäni raskaana, joten oletan masuni kasvavan VALTAVAKSI. Että tervetuloa vaan venymäarvet. Iho on nyt muutenkin ollut kauttaaltaan todella kuiva, ihan päänahkaa myöten. Saa nähdä, miten selviän sitten, kun ne pakkaset rantautuu tänne eteläänkin.

Mutta otsikon aiheeseen, eli eilen haettiin viimein tuo äitiyspakkaus kotiin. Toimitukseen meni siis aika tasan sen kaksi viikkoa hakemuksen jättämisestä. Kyllä mun mielestä jokaisen ensisynnyttäjän kannattaa tuo paketti ottaa, koska onhan se nyt tämän meidän rakkaan kotimaamme yksi suurimmista rikkauksista. No toki, valinnan vapaus kaikilla, mutta itselleni tuon pakkauksen saaminen on kyllä ollut yksi unelma ja nyt se viimein toteutui!

Avattiin tuo paketti yhdessä mieheni kanssa, koska hänkin halusi nähdä, mitä kaikkea tuo kuuluisa äitiyspakkaus oikein sisältääkään ja voi pojat, kylläpä siihen mahtuukin paljon tavaraa. Just tossa vähän aikaa sitten mietin, että vitsi, meiänhän pitää vielä ostaa siihen pinnasänkyyn kaikki peitot ja petivaatteet ja muutkin kaikki, että ostettavaa riittää vielä yllin kyllin, mutta eipä tarvitsekkaan. Äitiyspakkauksessahan tuleekin mukana peitto ja siihen pussilakana, sekä aluslakana ja patjansuojalakana. Mahtavaa! Tosin lakanoita tarvii vaihtaakkin, mutta kuitenkin, näillä pääsee jo alkuun. Ja niitä vaatteitakin oli niin monta erilaista ja voi ei, miten pikkuruisia ne ovatkaan alussa ♥ Hellanlettas sentään :')

En malta odottaa, että me saadaan meiän pikkuinen syliin asti ihasteltavaksi ♥ Nyt kuitenkin odotellaan ensin joulua! Ah lemppari juhlapyhäni. Enää reilu kolme viikkoa joululomaan! Jipii!

Oisko ihan hullua antaa pojalle nimeksi Noel (joulu ranskaksi)? :D haha.

P.S. Neuloin jo toisen myssyn pojalle, mutta eri koossa. Seuraavaksi ajattelin virkata vaunuihin vaunuverhon. Katotaan saanko aikaiseksi :D

P.P.S. Anopin kootut tempaukset: Meiän pojasta tulee Spiderman xD Anoppi oli ostanut Thaimaasta meiän pojalle Spiderman-asun. HAHAHA.

10 kommenttia:

  1. Teilläkin anoppi Thaimaassa käyny, meillä L:n vanhemmat lähtee maaliskuussa sinne :D
    Mäki jäin nyt saikulle, huh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kelpais kyllä itellekkin saada vähän valohoitoa :D
      Nyt sitten lepoa ja energian keräilyä loppuraskauteen! :)

      Poista
  2. Ihana aina lukea kuulumisia :) Mä tuun aina niin onnelliseksi näistä kun niin pitkään olen teidän taivalta täällä blogissa seurannut ja toivonut että vauvaonnen saisitte <3

    Mä olin niin huithapeli odottaja, että melkein unohdin hakea koko äitiysavustusta. Onneksi muistin hakea niin sain sen muistaakseni rv 30 tai 31 ja rv 33 olinkin jo synnytyssalissa niin onneks oli sentään tuo laatikko saatu niin oli edes jotain valmiina pikkuiselle. Tosin ne kaikki vaattet olivat niin hirveen suuria ettei niitä tullut käytettyä. Tosi leveitäkin ja meidän keskonen niin siro vielä vuodenkin iässä, ettei ne vaatteet vaan sopineet ollenkaan. Mut laatikkoa käytettin sänkynä ja kaikkia muita juttuja laatikosta kyllä kulutettiin ahkerasti :)

    Mua kiinnostaa, et mikä suomi100 ylläri noissa laatikoissa on tänä vuonna? Muistelisin lukeneeni et jotain ekstraa olis näille suomi100 vauvoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla :) ♥
      Musta nuo vaatteet näytti niin pikkuruisille :D Siinä oli nyt monta sellaista bodya koossa 50cm ja jotenkin voisin kuvitella niiden menevän äkkiä pieneksi :) Toki mulla ei olekkaan vielä kokemusta vastasyntyneestä, nii en tosiaan tiedä onko ne isoja vai just sopivia. Mä uskon kans, et tosi moni, ellei kaikki, noista tuotteista menee kyllä käyttöön. Ja laatikkokin tulee varmasti testattua nukkumapaikkana :D vaikka sitten sohvalla jos ei muuten.
      Ainiin, mä ihan unohdin tuon Suomi100-jutun. Itsekkin siitä jostain mielestäni luin, mutta en kyllä tiedä oliko tuossa mitään ylläriä. Sen verran löysin tietoa, että 2017 vuoden paketissa oli ainakin kaksi uutuustuotetta eli sellainen alhaalta neppareilla kiinnittyvä unipussi ja söpö eläinkuosillinen collegehaalari :) Musta tuo on kyllä äärimmäisen hyvä avustus ja sillä pääsee ainakin hyvin alkuun vauva-arjen pyöritykseen :D

      Poista
    2. Se suomi100- ylläri on ensi vuoden pakkauksessa, mikä on aika erkoista ainakin omasta mielestä.

      Poista
    3. Aa okei, kiitos tiedosta :) Ehkä siinä on sitten ajateltu, että juhlavuonna alkunsa saaneille lapsille ylläri :D tai emt.

      Poista
  3. Aah, te saitte sen jo! Me vielä odotellaan varmaan reilu viikko. Mullakin alkaa väsy puskea ja vatsa vain paisuu. Nukun todella huonosti ja alkaa jo olla sellainen olo, etten tiedä, miten loppuun asti jaksan. Supistelut haittaa unta entisestään. Ja kaikkea muutakin. Samaten iho on päänahkaa myöten rutikuiva. Vatsan nahkaa kuitenkin tuntuu tulevan jostain lisää ja lisää. Toivottavasti se myös häviää, kun pikkuinen tulee ulos. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kans unet on ollu nyt tosi katkonaisia, niin senkin takia varmasti uuvuttaa. Vitsi mä ehdin jo ihmetellä tota ihon kuivumista, kun ei mulla yleensä päänahkaa myöten kuivu iho. Kädet kyl alkaa pakkasella kuivumaan, mut pää :D
      Kiva jos sulla antaa masunahka vielä myöten. Mua vähän jo jännittää miten tukalaksi tämä kiristävä masu vielä menee, kun tosiaan vielä on monta kuukautta jäljellä masun kasvatusta. Noh mutta pääasia, että pikkuinen siellä kasvaa hyvää vauhtia :)

      Poista
  4. Hihii, mun tuttuni juuri nimesi poikansa noeliksi, koska on suuri joulurakastaja! Eli ei yhtään hullumpi idis 😁 kiva kun saitte jo paketin kotiim, se oli musta tänä vuonna erityisen ihana ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mieskään ei ihan täysin tyrmännyt tuota nimiajatusta, mutta me pohditaan noita nimiasioita enempi sitten, kun jäbä on syntynyt :) Onhan se nyt aika söpö kuitenkin.
      Mä tykkäsin kans tän vuoden paketista. Värit ainakin sopi just eikä melkein meiän värimaailmaan :D Jännityksellä kyllä seurailen, että minkähänlainen paketti ens vuonna on luvassa :P

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)