18. helmikuuta 2016

Mitä jos?

Tänään on dpo 11, eikä minkäänlaisia raskausoireita. PMS oireita kyllä löytyy; turvonneet boobsit ja hormoninäppyjä siellä täällä. Eilen illalla, jo nukkumaan mennessäni, tunsin pientä menkkamaista jomotusta lantion seudulla. Kävin vessassa tarkistamassa oliko vuoto jo alkanut mutta ei sentään vielä. Vielä on muutama päivä jäljellä.

Äsken minulle tuli yhtäkkiä ihan kauhea huono olo-kohtaus. Sellainen, että vatsaa kivisti ja vatsahapot tuntui jo kurkussa, mutta sitten se menikin tuosta noin vain ohi. Ugh, mikähän lie ruuansulatusvaiva sekin oli :D

Vuotoa tosiaan odotellaan jo pikkuhiljaa, mutta väkisinkin herää ajatus; mitäs jos? Lauantaina on dpo 13 ja silloin juhlimme Eveliinan polttareita. Nytpä mietinkin, että pitäiskös mun varmuuden vuoksi tehdä r-testi ennen juhlimaan lähtemistä vai odotanko vaan kiltisti dpo 14, kun vuoto yleensä on alkanut? Mua ärsyttää tehdä joka kierrossa nega testejä, mutta mitä jos tämä oliskin se kerta, kun se näyttää positiivista ja mun on parempi olla nauttimatta sitä yhtä viinilasillista tai siideriä.

Hmm...kinkkistä on.

Ainiin, ne Terolutit tais olla menestys! Ei tiputteluvuotoa tässä kierrossa, jipiii!! Salee nyt heti alkaa, kun pääsin sanomasta :D Mutta nyt ei enää haittaa, kun menkat alkanevat muutenkin ihan parin päivän sisällä. Seuraava kierto jännittää enemmän. Toivottavasti terot on ens kierrossakin yhtä menestyksekkäitä.

Ja loppuun vielä pienet hääintoilut! Tänään ollaan menossa taas meiän omalle kultasepällemme suunnittelemaan meiän vihkisormuksia. Iik, jännittää! Saatan ehkä tuhlata muutaman minuutin työpäivästäni sormuksia netistä selaillen :) Btw, kertokaapa miten se nyt oikein menee, että onko miehillä vaan se kihlasormus vai onko niilläkin vihkisormus erikseen, mutta ne vaan käyttää pelkästään yhtä sormusta?? Meillä oli kiivaat keskustelut Eveliinan kanssa aiheesta :D Miten teidän miehillä on sormus/sormukset?

17 kommenttia:

  1. Eksyin sattumalta blogiisi, minulla myös tiputtelua ja Terolutia alotin nyt toisen kuurin eilen. :-) Miehilla on vain yksi sormus, eli se "kihlasormus".
    http://yksipienihaave.blogspot.fi/?m=1 Alottelin kanssa sivublogia yritysajaksi jos vertaistuki kiinnostaa! Nyt yk 7.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa ja kiitos kommentistasi! :) Lisäsin blogisi lukulistalleni. Onko sulla auttanut terot?
      Meiän kaveripiirissä osalla miehistä on uusi vihkisormus ja osalla pelkästään se eka (kihla)sormus. Pitää varmaan kysellä kultasepältäkin, että miten yleensä toimitaan :D

      Poista
    2. Tiputtelu ei alkanut niin ajoissa viimekierrossa kun aiemmin eikä ollut kun 2 päivänä ihan pientä. Ja nyt näyttäisi että ovulaatiokin EHKÄ tapahtui. Luulen että kyllä vaikuttaa Terolutit! Tosin gyne sanoi että pari kk menee ennenkun vaikuttaa että en mitenkä ajattele tästä raskautuvani heti :-D

      Poista
  2. Mun miehellä ja kaikilla miespuolisilla sukulaisilla ja tutuilla on vain se yksi kihlasormus, jota pidetään ja joka on olemassa. Mutta jos nyt haluaa toisen sormuksen niin ei kai siinä mitään. Paitsi mikä ilo siinä on, jos sitä ei pidä? :) Tsemppiä jännityspäiviin taas. Niin ja lasillinen viiniä sinne tänne ei haittaa, vaikka nyt tekisitkin positiivisen testin myöhemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siksi mua just kiinnostaakin, kun mun mielestä ainakin pari miestä kaveripiirissämme on teettänyt ihan vihkisormuksetkin, mutta sitten taas toisaalta ne käyttää vaan yhtä sormusta. Tosin toinen miehistä olikin vissiin hukannut sen kihlasormuksen sinne hääjuhlapaikalle :D Ja niin tuo alkoholi asia. Tosiaan mitään kännejä ei olekkaan tarkoitus vetää :) Jotkut vaan saattaa tuomita heti vastuuttomaksi henkilöksi, jos alkoholia nauttii tilkkasenkin, silläkin uhalla, että voisi olla raskaana. Katsotaan nyt maistuuko se alkoholi edes kun itse päivänsankarikin on raskaana :)

      Poista
  3. Mun miehellä ei ollut ollenkaan kihlaa, vain vihkisormus, mutta hän ei olekaan suomalainen ja asuimme silloin ulkomailla kun menimme naimisiin ja siellä toi oli normaali käytäntö. Mut Suomessa varmaan yleisin se, että miehellä ja naisella molemmilla kihlat ja naisella myös vihki. Mut nykyäänhän monet parit tekee asiat omalla tavallaan ja tunnen pariskuntia, joissa miehelläkin on kaksi sormusta.

    Ihanaa huomata, kuinka iloisuutesi ja rentoutuneisuutesi paistaa ihan näiden tekstiesi läpi :) :) <3

    Itse muistan että jokaisessa yrityskierrossa (oli sitten tikuteltu ovista tai harrastettu seksiä vain kerran viikossa :D) niin olin viimeisinä piinapäivinä aina täpinöissä. Itselläni jos olisi tullut pahaa oloa tolla tavalla kuin sä mainitsit tekstissäsi niin olisin ainakin salaa jo ajatellut, et onkohan tämä raskausoire. Miten sä pystytkin noin kylmän rauhallisesti vaan toteamaan että mikähän lie ruoansulatusvaiva? :D

    Mutta totuushan oli sit se että plussakierroissa ei todellakaan mitään pahoja oloja vielä siinä vaiheessa ollut. Kaikki normit menkkaoireet vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana, kiitos kommentistasi! <3 Mä lueskelinkin netistä, että vissiin ainakin jenkeissä miehellä yleensä ei ole edes kihlasormusta vaan sitten pelkästään se vihkisormus. Tapoja on monia tosiaan :D

      Mä oon varmaan vaan niin täpinöissäni meiän tulevasta hääpäivästä :) Ainahan sitä tulee joka kierrosta jonkun verran piinailtua, mutta nyt on ollut onneksi vähän jotain muutakin ajateltavaa :D Niin monta kertaa jo odotellu niitä raskausoireita, et nykyään vaan koitan kuittailla kaikki turhat epäilyt jollai muulla luonnollisella syyllä. Ainakin pysyy suht rauhallisena siihen asti kunnes ne mankat taas alkavat. Kaikki aina kauheesti puhuu kaikenmaailman oireista, niin vähemmästäkin epäilyt herää, mutta nykyään toivo herää myös silloin, kun ei olekkaan mitään oireita :D On tää kyllä vaikeeta välillä.

      Poista
  4. Miehellä on vain yksi sormus. Ei tule kyllä yhtään naimisissa olevaa miestä mieleen, jolla olisi kaksi sormusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiän kaveripiirissä on pari miestä ainakin teettänyt erikseen vihkisormukset, mutta tietääkseni pitävät kuitenkin vain yhtä sormusta. Tapoja on kyllä niin monia :D

      Poista
  5. Meillä myös miehellä vain kihlasormus, käsittääkseni se on perinteinen tapa. Häissähän vihkimisen jälkeen vaik vaimolle on sormus, jonka bestman ojentaa miehelle vaimolle sormeen laitettavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyselinkin asiaa siltä kultasepältä ja tosiaan miehellä on vain se kihlasormus :) Niin mekin sitten tehtiin ja suunniteltiin vain minulle oikein korea timanttisormus ^^ Iiih en malta odottaa, että näen valmiin tuotoksen! <3

      Poista
  6. Tosta testaamisesta: mä varmaan tekisin testin varmuuden vuoksi. Jos raskaus nyt on saanut alkunsa, niin ainakin itse panikoisin koko alkuraskauden jos olisin nauttinut alkoholia ym. raskauden aikana kiellettyä. Voi ainakin hyvillä mielin keskittyä juhlimiseen eikä murehtia entä jos..?

    Sormuksesta: miehellä oli hopeinen "halpis"sormus kihlana ja varsinainen sormus teetettiin kultasepällä ja sen hän otti käyttöön vihkimisen yhteydessä. Ei siis käytä molempia samaan aikaan, mutta tapoja on monia ja jokainen voi valita sen itselleen mieluisimman :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi Ani! Mulla on kyllä pari liuskaa, jotka tuli ovistestien mukana, että ehkä mä voisin yhden uhrata sitä varten :) Tosin veikkaan, että menkat alkaa just eikä melkeen heti kun siihen testiliuskaan pissin :D Niin mun tuuria...

      Meillä on kans pari ystäväpariskuntaa, joissa on ollut just niinkuin sanoit, eli kihlasormus on ollut sellainen perus halpisrinkilä ja sitten vihkisormus on ollut sitten jo vähän koreampi yksilö. Eli ovat sitten myös pitäneet sitä pelkkää vihkisormusta. Siksi vähän mietityttikin, että mitäs meiän nyt pitää tehdä, mutta päätyttiin sitten siihen, että miehellä on pelkkä kihlasormus, johon vaan kaiverretaan lisäksi tuo uusi hääpäivä :)

      Poista
  7. Pakko vielä lisätä että sun blogi on ihana! Meillä on yritys aloitettu pari kuukautta myöhemmin kun teillä ja takana on pari kesken päättynyttä raskautta. Kierto menee tällä hetkellä hyvin samaa sykliä kun sulla, niin on kiva aina jännätä samaan aikaan mahdollista plussaa :D Enpä olis uskonu että näin lähelle vertaistuki osuu. Toivottavasti tärppää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos paljon <3 Ihana kuulla :) Teillä on sentään jo tärppi käynyt, että raskaus on kuitenkin mahdollista. Pidän teille ihan hirmuisesti peukkuja, tsemppiä!

      Poista
  8. Tuosta raskaustestiasiasta pakko kommentoida, että jos tarkoituksena on nauttia alkoholia lauantaina niin sinuna tekisin sen testin, silläkin uhalla että negatiivisten testien tekeminen ärsyttää.

    Toisaalta ymmärrän sen, että jos yritystä on jo pitkään takana niin ei sitä varmaan jaksa joka kuukausi elää kuin olisi raskaana ja olla varovainen alkoholin suhteen. Itsekin join alkoholia (en mitään hirveitä annoksia kuitenkaan) kierron viimeisinäkin päivinä ja jopa niinäkin päivinä, kun menkkojen kuului alkaa ja siinä kierrossa kun tulin raskaaksi niin ahdisti ihan hirveesti ne viinilasilliset mitä olin juonut ja mietin et miksi ihmeessä en vaan testannut... No keskenmenoonhan se raskaus päätyi ja ei voi tietää oliko alkoholilla asiaa, mutta siitä viisastuneena en enää juonut alkoholia noin myöhäisessä vaiheessa kiertoa ja seuraava raskaus alkoikin aika pian ja ei mennyt kesken ja mietin aina että jos tulisi keskenmeno niin ainakin olisin tällöin tehnyt kaiken "oikein" eikä tarvitsisi itseään enää syytellä kuten viime kerralla.

    Tämä siis vain oma kokemukseni enkä todellakaan tarkoita että muiden kuuluisi tuntea näin. Kaikilla omat tavat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla keskenmenosta, mutta onneksi kuitenkin teillä onnisti pian uudestaan :) Mä juon niin harvoin alkoholia, että on helppo olla juomattakin raskaudesta haaveillessa, mutta juhlan kunniaksi tietysti voisin yhden lasillisen ruokaviiniä nauttia. Tietääkseni näin varhaisessa vaiheessa sillä ei pitäisi olla kovinkaan suuria vaikutuksia alkioon. Onko se vielä edes samassa verenkierrossa? Olen vielä ihan ummikko näiden asioiden kanssa :D Mutta siis ymmärrän toki huolesi. Todennäköisesti kuitenkin menkat alkavat ajallaan ja jos hyvä tuuri käy, niin en edes ehdi tehdä koko testiä :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)