1. helmikuuta 2016

Projekti pausella

Perjantaina saatujen tuloksien jälkeen mulle tuli vähän tyhjä fiilis. Mitenniin muka kaikki on normaalia?? Miksei me sitten saada lapsia?? Olin jotenkin aivan satavarma, että syy on pelkästään minussa ja näillä verikokeilla viimein selviäisi se syy, mutta ei. Mitään ei oikeastaan selvinnyt. Ainoa hidastava tekijä tässä nyt ilmeisesti on vaan ne pco-tyyppiset munasarjat. Hmph...

Seuraava askel on todennäköisesti sitten se siemennestenäyte. Kyselin mieheltäni, että mitä mieltä hän on ja hän vain tokaisi että "no pakko kai se on". Tuli tuohtunut olo. Pakko ei ole! Ei tosiaankaan ole pakko, mutta kyllähän se tois jonkunlaisen mielenrauhan. Vai toisko sittenkään? Jospa senkin tulos on normaali. Mitäs sitten tehdään?

Meidän elämässä on tällä hetkellä vähän kaikenlaista hässäkkää. En valitettavasti voi kertoa tarkempia yksityiskohtia, mutta sen takia meidän vauvantekoprojekti on nyt jäänyt vähän toissijaiseksi asiaksi. En tiedä ehditäänkö me ajatella koko projektia nyt tässä keväällä ollenkaan. Noh yritetään nyt ainakin, mutta tulos tuskin on positiivinen, kun muut asiat stressaa enemmän ja vähemmän.

Mutta voisiko rakkaat kanssasisaret nyt hieman auttaa ja kertoa, että missä sen siemenneste-analyysin voi tehdä? Tarvitaanko lähete vai voiko johonkin vaan marssia suoraan näytettä antamaan? Onko kellään kokemusta?

15 kommenttia:

  1. Itselläni pco-diagnoosi vaihteli aina lääkärien mukaan. Ensimmäiset verikokeet ei oikeastaan varmistanut suuntaan eikä toiseen ja puhuttiin vaan pco-tyyppisistä munasarjoista ja epäiltiin etten ehkä ovuloi.Reilun vuoden yrittämisen jälkeen menimme yksityiselle lapsettomuusklinikalle. Siellä tehtiin tutkimukset uudestaan ja diagnoosiksi varmistui pcos. Miehen siemennesteen tutkiminen on kyllä järkevää jo heti alkuun ja se yleensä tehdään ennenkuin naista aletaan enempiä hoitaa. Samoin naisella munanjohtimien aukiolotutkimus on yleensä ensimmäisiä tutkimuksia verikokeitten jälkeen.. Käsittääkseni siemennesteanalyysia varten ei tarvitse lähetettä. Onko paikkakunnallanne jokin lapsettomuuteen perehtynyt klinikka? Siellä ainakin pystyy ja varmasti myös kunnallisen terveydenhuollon piirissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi. Asumme pääkaupunkiseudulla, joten varmasti montakin klinikkaa löytyy :) Mietin vaan, että mistä tästä lähtis liikkeelle :D Täytynee tutkia vaihtoehtoja hieman netistä. Gynekologini ohjaisi Felicitakseen, koska se on Mehiläisen lapsettomuuteen perehtynyt klinikka, mutta en ole ihan varma onko meillä siihen ihan varaa. Täytyy kysellä miehen mielipidettä ennen kuin lähden varailemaan aikaa yhtään mihinkään :D

      Poista
    2. Meidän hoidot tehtiin dextrassa,sitä voin suositella lämpimästi :) toki on yhtä kallis kuin felicitas... jos nyt paussia muista syistä tiedossa niin menkää naikkarin jonoon jo nyt! Väestöliitolta olen kuullut myös paljon hyvää, ja se on vähän edullisempi kuin nuo klinikat..

      Poista
  2. Varaatte ajan sperma-analyysiin joltain yksityiseltä klinikalta. Sitten vaan fyysisesti paikanpäälle, tavarat purkkiin ja odottelemaan. Todella yksinkertaista ja helppoa! 80 e maksoi ainakin Väestöliitolla. T. Viltsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas kommentistasi Viltsu :) Tuota Väestöliiton sivuja jo vähän tutkiskelinkin. Se saattaisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto meille :)

      Poista
    2. Väestöliitto on myös yksityinen klinikka ja loppuhinnat siis ihan samat kuin esim Felicitaksen hinnat. Inseminaatio esim on aika saman hintaista vaikka hinnastossa ne on esitelty hieman eri tavalla (kuten montako uä kuuluu mainittuun hintaan jne). Eli hintojen tms puolesta niissä ei ole eroja, ystäväni on felicitaksessa ja minä Väestöliitolla hoidossa, molemmat ollaan tyytyväisiä :)

      Poista
    3. haa, kiitos tiedosta :) vaihtoehtoja on siis monia.

      Poista
  3. Meillä Mehiläisen gynekologi kysyi, halutaanko lähete yksityiselle vai julkiselle. Päätettiin mennä julkiselle kun kaikki tutkimukset on ilmaisia, vain poliklinikkamaksut on 32,50 e muistaakseni. Tuolla tehtiin meidän kaikki tutkimukset. Gynekologin lähetteestä ensimmäisen Naistenklinikan käyntiin meni aikaa noin kuukausi, tosin siinä oli joululomakin välissä. Aika nopeaa siis mielestäni. Varmasti yksityiselläkin onnistuu eikä maksa paljoa, jos haluaa vain yhden tutkimuksen tehdä. Mutta jos haluaa, että molemmista tutkitaan kaikki perusjutut eikä halua maksaa itseään kipeäksi, suosittelen julkista. Kun pamahtaa Naistenklinikalle, ei niin tarvitse enää itse miettiä, miten homma etenee, he kyllä sen kertovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi Päivänpaiste :) Musta tuntuu, että voisin varata vielä ajan tuonne yksityiselle gynelleni, kun hän tokaisi viimeksi, että voisimme seuraavan kerran tulla mieheni kanssa yhdessä käymään. Voisimme sitten pyytää lähetettä vaikkapa julkiselle. Pitänee jutella mieheni kanssa hieman lisää asiasta :)

      Poista
    2. Kuulostaa hyvältä! Rahasta vielä. Tutkimukset julkisella tulevat siis vähintään satoja euroja halvemmiksi, kun kaikki verikokeetkin on ilmaisia. Jos homma jatkuu pidemmälle, hinnat ovat suorastaan naurettavia kun inseminaatiot ja ivf-hoidot maksaa sen 32,50e julkisella kun taas yksityisellä satoja ja ivf jopa tuhansia euroja. Eli tämä kannattaa huomioida, jos rahaa haluaa säästää! Usein olen tullut erittäin hyvälle tuulelle laskun saatuani, yksityisellä taas päinvastoin :)

      Poista
    3. Voi ei, nuo hintaerot on kyllä ihan järkyttäviä! Voi olla, että mieskin tykkäis enemmän jos ei nyt ihan tolkuttomasti rahaa tähän projektiin laitettais :O

      Poista
  4. Piti vielä lisätä, että ota kopiot kaikista tähänastisista verikoetuloksista, papa-kokeista ym, joita olet mahdollisesti jo Mehiläisessä teettänyt niin niitä ei tarvi ottaa uudelleen. Jos menette siis ihan lapsettomuustutkimuksiin, joissa molemmista tutkitaan kaikki oleellinen. Itse koin helpoimmaksi mennä yhteen paikkaan, jossa katsottiin kokonaisuudessaan molemmat puolisot ja käytiin taustatekijät läpi lääkärin kanssa. Mutta jokaisella on tietenkin oma tilanteensa, joka passaa! Noniin, nyt lopetan jaarittelun. Sattuu vaan olemaan kokemusta näistä asioista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun hyvä vaan, että jaat kokemuksesi! Siitä on meillekkin suuri apu. Kiitos vielä paljon kommentistasi :)

      Poista
  5. Korjaus edelliseen, inseminaation hintaeroista (Väestöliiton/felicitas) en olekaan varma, ystäväpariskunta kun käyttää nyt luovutettuja siittiöitä, eli felicitas näyttää kyllä halvemmalta inssin osalta ainakin, ja hinnaston mukaan samoin siemennesteen tutkimus. Onnea teille tutkimuksiin, tiedän tasan tarkkaan tunteen kun mitään ei tapahdu (2v takana) mutta mitään ongelmaa ei löydetä...:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiitos tiedosta :) Ehkä on sitten parempi jatkaa tutkimuksia yhdessä puljussa, niin pysyy kaikki tieto kasassa. Tsemppiä teillekkin!

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)