2. elokuuta 2017

Ensimmäinen selfie

Mä tiedän, että tää on ihan supertyhmää ja varmaan jinksaan vielä tän kaiken ihanuuden, mutta tässä vielä tännekkin muistoksi meiän pikkuisen ihka ensimmäinen kuva ♥
Siellä se köllöttää. Meiän pikku häntäheikki :D Ihasteltiin tuota kuvaa miehen kanssa ja mies tokaisi, että siitä voi vielä tässä vaiheessa tulla vaikka hevonen, haha. Eiköhän sieltä pikku hiljaa ala kasvamaan jo pientä ihmisen alkua. Kuvassa näkyy ihan selkeästi tuo musta-aukko aivojen kohdalla, mistä luinkin jostain ja jotain raajojakin siellä kai näkyy ja sitten tuo häntä, hih. Harmi kun kuvaan ei voi tallentaa sitä sydämmen sykkimistä, kun se oli niin mageen näköstä siinä ultran ruudulla. Minä typeränä koitin googlailla toisten ultrakuvia näiltä viikoilta ja totesin vaan, et onks toi mun kohtu jotenkin hassun muotonen. Tuommonen pisaran muotoinen, kun ne kuvat mitä löysin oli pääasiassa tasaisen pyöreitä tai soikeita. Noh ei siitä kukaan ainakaan vielä mitään maininnut, enkä tosiaan tajunnut siinä hötäkässä edes kysyä.

Nojoo, mutta oireita on vielä ihan mukavasti. Pahoinvointi on tänään ollut ehkä vähän helpompi, mutta aina välillä alkaa hajut etoa ihan huolella. Rinnat on edelleen superkipeät ja valtavat. Mieskin välillä jää ihan ihmettelemään niiden kokoa, haha :D Kipuja ei ole ollut, mutta vähän jotain nipistyksiä oli tänään aamulla. Toivottavasti vaan hyviä kasvunipistyksiä. Päivä kerrallaan vain eteenpäin ja toivotaan, että vuotokin pysyisi poissa loppuun asti.

17 kommenttia:

  1. Ihana pikkarainen siellä köllöttelee <3

    Oonko ihan väärässä mut onka toi musta osa sikiöpussi eikä kohdun muoto?

    Mulla todettiin rv 10 et on herttamainen kohtu ja moni ultraaja siitä kyllä muisti mainita mut sanoi et ei syytä huoleen.

    No se herttamainen kohtu kyl sit aiheutti mulle ennenaikaisen lapsivedenmenon rv 32 ja seuraavassa raskaudessa rv 31 ja vasta sen jälkeen lääkäri sanoi et voitais leikata kohdun muotoa et jos vielä halutaan lisää lapsia mut meillä kyllä nyt sellanen fiilis et lapsiluku täynnä myt esikoinem vielä vauva et voihan mieli viel muuttua.

    Niin että jaarittelen taas omiani eli jos ois oudon muotoinen kohtu niin uskon et olis maininnut ultraaja siitä. Mulle aina jaksettiin mainita oli sit julkisella tai yksityisellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi olla hyvin mahdollista :D Mä oon vielä ihan uuno näiden termien kanssa. Ehkä se siis tosiaan onkin sikiöpussi, mikä on pisaran muotoinen :) Kiitos kun selvensit asiaa minullekkin :D

      Poista
    2. En mäkään kyl oo varma mut jotenki olen ymmärtänyt noin mut voin olla aivan väärässäki

      Ehkä joku viisaampi vois tulla tähän kommenttiin selventään asiaa? :D

      Poista
  2. No elä nyt tuollasia muotoja ala miettimään (itkunauru), kun sehä riippuu aivan mistä suunnasta ja millasella painolla ultrataan (vaikka alakerrastaki :D )
    Samoten onko kohtu mihin päin kallellaan.
    Ihana peeni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kaippa se olis jotain sanonut jos pitäis jostain huolestua :D

      Poista
  3. Mäkään en nyt tiedä ihan tarkkaan mikä on sikiöpussi tai missä menee kohtu, mutta munkin varhaisultrassa oli ihan samanmuotoiset pussukat tytöillä, kun tuossa sinunkin kuvassa. Ja siitä ne on sitten muuttaneet muotoaan, kun kasvua on tapahtunut. Ihanaa, ai että tuo alkuraskaus <3 Onhan se pelottavaa, mutta samalla niin uskomatonta aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se lääkäri ei kyllä kertonut siitä kuvasta yhtikäs mitään muuta kuin ne viikot -_- Hyvä, että edes vilauksella näin sen sykkivän pisteen siellä. Ehkä seuraavassa ultrassa opin taas jotain uutta :D On tämä kyllä aika uskomatonta. Pitää vaan toivoa, että kaikki nyt menisi hyvin :)

      Poista
  4. Harrastin kans tota Googlelle ultrakuvien metsästystä :D olen kyllä iloinen teidän puolesta <3

    VastaaPoista
  5. Siellä se köllii! ^^ On se vain jotenkin niin ihmeellistä.

    Tuo tummana näkyvä alue on tosiaan raskauspussi (sitä nimeä lääkäri käytti). Se on nesteen täyttämä ja siksi näkyy niin tummana. Raskauspussin sisältä löytyy sitten alkio ja ruskuaispussi. :) Kohtu on huomattavasti isompi. Alkiohan on tuossa kuvassa ilmeisesti alle sentin pituinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos selvennyksestä :) Mulle se lääkäri ei kertonut tosiaan yhtään mitään muuta kuin ne viikot. Hyvä jos edes sain sitä ruutua kahta sekunttia pidenpään ihastella. Sanoi vaan, että "otan tästä teille vielä jonkun kivan kuvan" :D Nooh ehkä ens ultrassa opin taas jotain enemmän.

      Poista
  6. Musta alue ultrakuvassa on lapsivettä. Eli toisin sanoen kuvassa näkyy sikiöpussin sisältÖ: lapsivesi+sikiö. Ulompi valkoinen alue on kohtu tai kohdun limakalvoa ja istukkaa. Tuo harmaa alue voi olla sitä kohtulihasta itsessään. Kohdun muotoa on normiultrassa vaikea todeta, tai ainakin se vaatii useammasta kulmasta ultrauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos selvennyksestä :) Aina oppii jotain uutta. Meille se lääkäri ei tosiaan selventänyt yhtään mitään muuta kuin ne viikot. Ens ultrassa voisin itsekkin kysellä jo enemmän :D

      Poista
  7. Paras selfie :´)
    Oikein paljon onnea Alina, niin uskon että tämä menee loppuun saakka <3
    /Lia

    VastaaPoista
  8. Moikka! Oi siellä se pieni papu kasvaa <3 ihanaa! Kyl sydäntä lämmittää, että juuri te saatte vihdoin mennä tässä onnessa eteenpäin. Mitään muuta ette ole enempää ansainneet, kuin tämän nyt olevan raskauden onnen <3
    Kyllä sitä itekki muistaa varhaisultran ja sen tuoman jännityksen. Elämän ihmeen. Nyt se tuossa 2.5kk ikäsenä jo jokeltelee, juttelee, jumppailee ja tarttuu leluihin. Hymyilee ja ihmettelee tätä maailmanmenoa. Aina ei oikein tajua edes olevansa äiti,mut niin sitä vaan ollaan. Nää ekat kuukaudet esikoisen kanssa on kyllä ihmeellistä aika. Vaikka meidän neiti valvottaa aika tiheesti yöllä ja vaatii paljon huomiota, että kädet on usein täynnä. Niin oon todellaki nauttinu hetkestä ja arvostanu tätä.
    Sain tässä hiljattain kuulla, että hyvä ystävä on miehensä kanssa yrittänyt vuoden lasta. Ei oo halunnu sanoa, kun aihe on heille arka. Ymmärrän todellakin. Ehkä tää läheltä tämmösen kuuleminen pistää vielä enempi arvostamaan omaa tilannetta. Lapsi on lahja, ei itsestäänselvyys. Onneksi moni saa kuitenki hoidoilla lapsen. Tärkeintä on ylipäänsä saada jossaivaiheessa viimeistään kokea äitiyden, ne jotka sitä kovasti toivoo. Kaikilla se matka on vaan niin erilainen.
    Oon kyllä niin onnellinen, että nyt on teidän vuoro <3 Mä uskon vahvasti siihen, että tällä teidän pienellä elämänalulla on vahva tahto tulla mullistamaan teidän elämää <3

    VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)