11. heinäkuuta 2020

Ensimmäiset ostokset vauvalle

On taas ehtinyt vierähtää tovi viime tekstistäni. Elämä on taas riepotellut suuntaan jos toiseenkin. Jouduttiin muun muassa tekemään se vaikea päätös meidän koiran elämästä. Meidän rakkaan karvakuonon vointi oli välillä huononpi ja välillä parempi, mutta lopulta pahalaatuinen kasvain nenäontelossa vei hänet koirien taivaaseen. Luopuminen oli meille todella raskasta, mutta muita vaihtoehtoja ei ollut. Kauhea ikävä jäi, mutta onneksi meillä on paljon ihania muistoja. 

Raskauspahoinvoinnin jäätyä pois, meinaan aika ajoin kokonaan unohtaa olevani raskaana, haha. Vointi on todella hyvä vaikka työstressiä onkin ollut viimeaikoina normaalia enemmän. Kesäkuun lopussa oli ensimmäinen neuvolakäynti paikan päällä. Tuli kerrankin jutusteltua vähän enemmänkin, kun yleensä kaikki on niin tasapaksua, ettei ole paljoa kerrottavaa. Kaikki arvot oli onneksi ihan kunnossa, sykkeetkin löytyi ja painoakin on ehtinyt kertyä vasta vajaa 2kg. Tässä raskaudessa minua on vaivannut lievä emättimen laskeuma, mikä on aiheuttanut pientä vuotoa silloin tällöin. Onneksi sain kuitenkin lääkärinkäynnin samaan syssyyn ja kohdunsuu oli napakasti kiinni, eikä sen suhteen ollut mitään ongelmaa. Lääkäri määräsi lantionpohjanlihasten treeniä ja päivittäisen treenailun ansiosta on tuo laskeumakin helpottanut huomattavasti. Toki se voi vielä pahentua synnytyksen jälkeen, mutta toivotaan, että estrogeeni ja hyvät jumpat auttavat pahinpaan vaivaan.

Miksei muuten kukaan puhu laskeumista koskaan mitään vaikka nekin on kuulemma tosi yleisiä. Yleensä varoitellaan vaan erkaumasta ja siitä olenkin yrittänyt pitää hyvän huolen, ettei pahaa erkaumaa tulisi, mutta laskeumasta kuulin nyt vasta ekaa kertaa. Noh nyt ainakin olen entistä motivoituneempi jumppaamaan niitä kuuluisia lantionpohjalihaksia, nih.

Kiitos koronan, olen tehnyt nyt maaliskuusta asti etätöitä, mikä on mahdollistanut myös mökkeilyn töiden lomassa. Omat lomani ovat vielä kaukana edessäpäin, mutta mies ja poitsu ovat jo saaneet viikon ajan nauttia kesälomasta. Vaikka toki säät ei olekkaan ihan suosinut, mutta ollaan saatu mukavasti maisemanvaihdosta mökillä ollessa. Tilattiin ikeasta meidän omaan aittaa poitsulle uusi kerrossänky, jonka hän saa sitten jakaa tulevan pikkusisarensa kanssa. Tuo sänky pitäisi saapua ensi viikolla, niin päästään viimein tuosta hirveästä matkasängystä eroon ja unetkin maistuvat varmasti paremmalta kunnon patjalla nukkuen. 

Tänään käytiin sadepäivän kunniaksi vähän shoppailemassa ja löysin alesta ensimmäiset ihanat muumibodyt vauvalle. Siellä olis ollut vaikka mitä ihanaa, mutta en vaan raaskinut ostaa enempää. Ehkä sitten rakenneultran jälkeen alkaa taas kunnon pesänrakennusmeininki. 

Ainiin, kerroin viimeksi siitä raskauskaapista ulos tulemisesta. Noh oma äitini oli vähintään yhtä hukassa kuin minäkin. Ei ensin tajunnut pienestä vihjailustani mitään ja kun lopulta tajusi, ei osannut reagoida enää mitenkään :D Mieheni vanhemmille ei aluksi sanottu mitään, vaan odoteltiin, että tuleeko sieltä jotain hienovaraista epäilyä vatsan seutuni lievästä turvotuksesta ja kyllähän sieltä lopulta tulikin suora lataus "onko teille tulossa vauva?". Vanhempiemme lisäksi ei olla kerrottu kuin yhdelle kaverille, jonka kanssa olen käynyt ahkerasti lenkillä ennen raskautta, mutta nyt ovat lenkit jääneet ihan tyystin kokonaan. 

Mutta sellasta taas tänne tällä kertaa. Kirjoittelen puhelimella pikakuulumisia, joten pahoittelut jo etukäteen kaikista kirjotusvirheistä ja aiheiden sekavasta pomppimisesta. Lomaa ja aurinkoisia kelejä odotellessa. 

Alina ja Taimi 16+6

P. S. Olen ehkä tuntenut jo pientä hipsuttelua tuolla masussa. Niitä kunnon liikkeitä odotellessa. 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, onnea tosi paljon raskaudestasi! Mulla on jäänyt blogien lukemiset aika vähille ajanpuutteen vuoksi, mut tällaisiahan on ihana huomata!

    Harmillinen juttu tuo laskeuma; niistä ei tosiaan juuri puhuta. Ja erkaumastakin on alettu puhua vasta viime vuosina! Toivottavasti kaikki sujuu senkin suhteen hyvin.

    Kaikkea hyvää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) ja ymmärrän hyvin, ettei ehdi juuri blogeja nykyään lukea. Saati kirjottaa :D
      Googlettamalla selvisi, että laskeumatkin ovat yllättävän yleisiä. Ehkä se on vähän nolo vaiva. Vähän niinkuin vaikka peräpukamat tms. Luonnollisia vaivoja kuitenkin kaikki.

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)