9. lokakuuta 2020

Rv 30

Tuntuu, että viimeiset 12 kuukautta on ollut vaan koko ajan pelkkää alamäkeä, ettei ole kauheasti tehnyt mieli tulla tännekkään raapustelemaan tuntoja syviä. Tämän vallitsevan pandemiatilanteen lisäksi, me ollaan jälleen jouduttu kohtaamaan huonoja uutisia kerta toisensa jälkeen. Tällä kertaa meille äärimmäisen läheinen henkilö on sairastunut syöpään ja se vaikuttaa suuresti myös meidän arkeen. Tuntuu, ettei elämässä ole enää mitään positiivista ja se vaikeuttaa myös huomattavasti tästä raskaudesta tulevasta vauvasta nauttimisen. Me tietysti yritetään pysyä positiivisena, mutta välillä liika on vaan liikaa.

Masu kasvaa ihan hirmuista vauhtia. Liekkö vaan pelkkää bebeä vai ehkä vähän myös herkkukiloja. Sokerirasituksessa ei onneksi kuitenkaan ollut mitään huomautettavaa. Kaikki oli hienosti viiterajojen alapuolella. Masu on kuitenkin kasvanut sf-mitan mukaan alemmalta käyrältä keskikäyrälle ja sen olen myös saanut tuntea. Viimeisen kolmanneksen myötä onkin sitten tullut kaikki mukavat ähinät ja puhinat liitoskipuineen ja lievää närästystäkin aina silloin tällöin. Ei kuitenkaan yhtä voimakkaasti, kuin edellisessä raskaudessa. Vielä ei ole tarvinnut öisin turvautua tuplatyynyyn ja rennieen. Selkä on vielä toistaiseksi kestänyt ihan hyvin, mutta silmissä näkyy välillä omituisia näköhäiriöitä. Ihan satunnaisesti saattaa tulla sellaista rätinää ja salamointia oikeaan näkökenttään ja se kestää ehkä noin 10-15 min. Kysyin asiasta neuvolasta ja se kuulemma liittyy verenpaineisiin. Mulla kun on ollut ne nyt alkuraskaudessa ainakin tosi matalalla verenpaineet, niin äkilliset isommat muutokset voi aiheuttaa erilaisia oireita. Vielä ainakaan toistaiseksi ei ole ollut pänsärkyä tai vatsakipuja eli raskausmyrkytyksestä ei ole vielä kyse. Ainakaan toivottavasti. Onko kellään muulla ollut näköhäiriöitä raskauden aikana?

Pikkuveli tuntuu olevan veljensä tapaan erittäin vilkas tapaus. Liikkeitä ei ole todellakaan tarvinnut seurailla erikseen vaan sitä myllerrystä on saanut tuntea kaiken aikaa. Jotain pientä rytmiäkin olen saattanut havaita. On aamujumpat ja lounasjumpat. Päivällä saattaa olla vähän enemmän lepoa, kun olen enemmän liikkeellä itse. Illalla saattaa olla myös vähän hiljaisempaa hetkittäin, mutta siinä vähän ennen kymmentä alkaa sellaiset iltajumpat, että on turha edes yrittää käydä vielä nukkumaan. Nukkumaanmeno onkin usein venähtänyt sinne kymppiuutisten jälkeen, vaikka olisin kuinka tsippi päivän jälkeen. Lepäilyä en olekkaan sen koommin päässyt harrastamaan, sillä esikoinen pitää kyllä koko ajan liikkeessä. Vielä pitäisi sen kymmenisen viikkoa jaksaa masun kasvattelua.

Töissä stressi kasvaa vaan loppua kohden enemmän ja enemmän. Jäljellä olisi vielä viisi viikkoa. Tuuraajalle olisi opetettavaa vielä ihan käsittämätön määrä ja tuntuu, että koko ajan tulee lisää ongelmia ratkottavaksi. Lisästressiä tuottaa työnantajan antamat uudet etätyösäännöt eli 50/50 pitäisi olla toimistolla. Viitisen viikkoa (joista yhden olin flunssassa etätöissä) olen nyt tehnyt töitä 50/50 toimistolla ja etänä ja voi luoja miten uupunut olen ollut. Toimistopäivinä olen ollut niin väsynyt, että olen vain äksyillyt kotona miehelle ja esikoiselle, että on ollut pakko vaan mennä ovet paukkuen makkariin nukkumaan päiväunia. Hävettää ihan, minkälainen hirviö olen ollut. Etäpäivinä olen jaksanut todella paljon paremmin ja saanut tehtyä myös vähän kotitöitäkin ja leikittyä paremmin esikoisen kanssa. Onneksi nyt saimme sovittua esimiehen kanssa, että läsnäolopakko toimistolla olisi vain 1pv/vko. Se helpottaa varmasti myös minun jaksamistani huomattavasti, eikä tarvitse hakeutua sairaslomalle ennenaikaisesti. Toivottavasti nyt pysytään vaan terveinä, sillä ainakin päiväkodissa oli tällä viikolla noin 70% lapsista kotona sairastelemassa. 

Noh pelkäksi valitukseksihan tämä teksti nyt taas meni. On niin vaikea löytää mitään positiivista oikein mistään tällä hetkellä. Oli tarkoitus pyytää kavereita Halloweenina kylään syömään ja viettämään mukavaa iltaa, mutta saa nyt nähdä toteutuuko sekään. 

Kertokaa mulle jotain piristäviä asioita :D

P.S. Johtuuko vaan tästä omasta raskaustilasta vai onks nyt vaan kaikki julkkikset samaan aikaan raskaana tai just saanut lapsen? Onko kukaan muu huomannut samaa?

6 kommenttia:

 1. Voimia läheisen syöpätaisteluun! <3
  Mutta joo, kyllä tuntuu, että tosi moni julkkis tai tavis on raskaana. Siskoni kertoi juuri, että 15hänen tuttua/kaveria on tänä vuonna saanut tai saamassa lapsen ja se on paljon se! Kokee olevansa vähän jo yksinäinen, kun hän itse on sinkku. Toki nuori 21vuotias, että aikaa on kyl löytää kumppani ja joskus sit miettiä lapsia :D Omalla työpaikalla 2 on jäämässä äippälomalle ja 2 ovat juuri saaneet lapsen :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ❤️
  Oho, no se on jo paljon. Paljon koronavauvoja *tirsk* :D

  VastaaPoista
 3. Hei, näköhäiriöistä: Mulla ei ole ollut raskauden aikana, mutta muuten kyllä. Näkökenttään ilmestyi sellanen sahalaita muutaman kerran ja se kesti aina n. 20min. Menin lääkärille, joka sanoi että mulla oli aurallinen migreenikohtaus, joka voi siis tulla ihan ilman päänsärkyä. Stressi voi vaikuttaa ja myös raskaushormonit joten voisko tuo olla sitä? Muuta piristävää sanottavaa mulla ei ole mutta tsemppiä ja kaikkea hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hmm mielenkiintoista. Se vois tietty olla myös. Muistan, että mulla oli ekassa raskaudessa kans muutama sellanen näköhäiriö"kohtaus", mut ei sit muuten oo koskaan ollu :D eli joku hormoni tai muu sen näköjään laukasee. Se on tosi ärsyttävää, ku tuntuu, ettei näe kunnolla, kun "rätisee".

   Poista
 4. Moikka, en olekaan aikaisemmin kommentoinut, mutta lukenut kyllä jo pitkään omienkin raskaustumis vaikeuksien aikana.
  Mulla oli kanssa lievää näköhäikkää raskauden aikana, ei kuitenkaan mitään päänsärkyä eikä huimausta. Juuri kuvailemallasi tavalla. En siihen kuitenkaan koskaan saanut sen parempaa selitystä kuin raskaushormoonit ja verenpaineiden vaihtelu. Loppuraskaudesta sitä kuitenkin seurattiin tosi tiiviisti, koska se on kuulemma yksi raskausmyrkytyksen tunnusmerkeistä. Juoksin silloin harvaseen verikokeissa, kun lääkäri halusi poissulkea raskausmyrkytyksen. Sillonhan usein alkaa myös proteiinit nousta pissassa. Ei minulla sit koskaan ollut mitään raskausmyrkytustä, eli näköhäiriöt on edelleen mysteeri😃
  Tsemppiä loppuraskauteen ja yritä kaikesta pahasta huolimatta nauttia raskaudesta! Jaksamisia viimeisiin työviikoihin!
  Ps. Ihan totta, tuntuu tosiaan että kaikki julkkikset on raskaana😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit :) tosi hyvä tietää, etten ole ainoa näköhäiriöitteni kanssa. Tosiaan mitään muita oireita ei mullakaan ole ollut ja pissakin ollut aina nega. Saa nähdä onko tänään neuvolassa vielä sama homma. Ärsyttävä vaiva, mutta onneks menee ohi nopsasti.
   Kiitos tsempeistä ❤️

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)