14. syyskuuta 2020

Masukuvia rv 27

Eilen pyörähti jo raskausviikko 27 käyntiin. Ei enää pitkään, niin alkaa viimeinen kolmannes. Tällä viikolla on luvassa sokerirasitustestiä ja vasta parin viikon päästä seuraava neuvola. On jotenkin niin outoa, kun tässä toisessa raskaudessa noita neuvolakäyntejä yms. on niin vähän, kun tuntui, että ekassa raskaudessa oli kalenteri täynnä kaiken maailman menoja.

Mutta tosiaan otsikkoon viitaten, ajattelin tänään esitellä hieman masukuvia. 

Tässä siis kuvat ekasta raskaudestani raskausviikoilla 25+4 ja sitten eilen otettu kuva rv 26+0. Ei nyt ihan samoilla viikoilla otettuja, mutta kuvissa on ainakin sama paita päällä, haha.

Sitä usein sanotaan, että toisessa raskaudessa maha kasvaa nopeammin ja mielestäni tuo väite pitää ihan paikkansa. En nyt sanoisi, että näissä kuvissa masuilla olisi kovinkaan paljoa koko eroa, mutta ainakin itse huomasin masun tulleen selkeästi eroon jo varhaisemmilla viikoilla. Painossa on eroa ehkä noin 1-2 kiloa. En ole nyt käynyt puntarilla, mutta lähtöpaino oli jo alussa noin kilon enemmän, kuin ekassa raskaudessa.

Puhelin aiemmin, että mielestäni huomaa selkeän eron siinä, että ekassa raskaudessa istukka oli takana ja nyt taas edessä. En pidä yhtään masuni muodosta, koska se on jotenkin "palikkamainen", kun taas kaikilla #joulukuiset2020 tägillä masujaan esittelevillä on ihanan söpöt pyöreät pallomahat. Toki yksilöllisiä erojahan nuo on. Todennäköisesti mun maha vaan on jostain syystä tämmöinen palikka, vaikka istukka sijaitsisi missä :D 

Onko kukaan muu huomannut masueroja omien raskauksiensa välillä?

5 kommenttia:

 1. Ihana masu 💖 mulla itseasiassa kävi aivan päinvastoin. =D ekassa raskaudessa masu kasvoi todella nopeasti ja oli jo todella varhaisessa vaiheessa ihan jäätävä pallo =D toisessa raskaudessa pääsin 20 viikolle ennen kun alkoi masu tulemaan esille. Ja kokonaisuudessaan raskausmaha jäi puolet pienemmäksi toisen raskauden kohdalla verrattuna ensimmäiseen. Vaikka oli melkein kilon isompi vauva tää toinen ='D mutta kaippa eka oli tehny tilaa niin paljo jonnekki tonne lantioon/sisuskaluihin, että toisen kohdalla se vaivan kasvu meni valtaosin "sisäänpäin" =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos ❤️ aika jännä. Mä just luin jostain, että kun eka raskaus on jo "venyttäny" kaikki liitokset ja muut, niin se masu tulee nopeammin esiin tokassa raskaudessa, mutta kaikki raskaudet on toki erilaisia :)

   Poista
  2. Joo näin mäki oon lukenu, mutta mun kroppa on päättänyt tehä asiat päinvastoin :'D sitä aikanaan jännitin kun kaikki aina puhu et toisen vauvan kohdalla maha kasvaa reilusti isommaksi ja kauhulla oikeesti mietin et miten valtavaksi mahtaa mennäkkään kun esikoisesta turposin niin hirveesti :'D xD

   Poista
 2. Onnea <3
  Lueskellut viimeaikoina tippa linssissä lapsettomuudesta kärsineiden blogeja ja ollut onnellinen teidän jokaisen puolesta, jotka olette saaneet lopulta oman lapsen.
  Itse täytän pian 40. Amh surkea ja hoitojen alkumetreillä vasta. Aika näyttää miten meidän käy. Pari vuotta on aikaa. Toivottavasti valitsimme lääkärin oikein. Osa kuulemma rahastaa turhilla tai toimimattomilla hoidoilla ja prosessi pitkittyy siksi. 14 000 säästössä tätä varten. Pitkään sitä on pienestä palkasta säästetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ❤️ voi kunpa teillekkin se pikkuinen vielä suotaisiin. Olette nähneet paljon vaivaa pikkuisen eteen jo nyt. Tsemppiä hoitoihin ja paljon onnen murusia matkaan :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)