29. toukokuuta 2018

Kaksikuinen

Ihan älytöntä, että meiän jäbä on jo 8 viikon ikäinen. Preglifen mukaan toinen kehitysvaihe on alkanut/alkamassa, minkä olen kyllä huomannut. Jäbä juttelee jo kovasti ja vaatii paljon enemmän uutta virikettä. Saatiin nimiäislahjaksi leikkimatto, mikä on ollut ihan parhautta. Jäbä on oppinut jo kurottelemaan leikkimaton kaaressa roikkuvia leluja ja ihmettelee niistä tulevia ääniä. Masullaan makoilukin onnistuu jo paremmin ja päätä kannatellaan jo tosi hienosti. Lisäksi hän on oppinut tarttumaan esineisiin ja piteleekin niitä jo hienosti. Pikku jäbä sai ensimmäisen kirjeensä, eli siis tietty ikioman kelakorttinsa ja otettiin hänestä hieno kuva uusi kelakortti kädessään.

Kerroinkin jo viimeksi, kuinka olen ihan rakastunut jäbän hymyyn. Nyt olen vain entistä rakastuneempi, kun jäbä ottaa jo paremmin kontaktia. Se on vaan niin sanoin kuvailemattoman suloista, kun jäbä juttelee omaa "höööö"-kieltään ja kun siihen vastaa, niin hänen kasvoilleen leviää niin uskomattoman suloinen hymy ♥ Miehenikin aina kommentoi, kuinka jäbällä on niin kaunis hymy :) Jäbä tuntuu kovasti tykkäävän kaikista erilaisista kasveista, koska meidän Valillan verhoille ja chilikasveille hymyillään aina niin iloisesti. Minicitruspuu on jäbän suosikki kasvi meidän kotona, hih. Preglifen mukaan toisen kehiysvaiheen myötä vauvan persoonallisuus alkaakin jo kehittyä ja hän alkaa jo ilmaisemaan, että mistä hän pitää.

Mitään erityisiä vaivoja meillä ei ole vielä ollut. Vauva-arki on ollut yhtä seesteistä kuin raskausaikakin. Saa nähdä tuleeko hyvä onni kääntymään torstain jälkeen, kun meillä on 2 kk-neuvola ja jäbä saa tuon rotarokotteen. Meikältäkin loppui viimein viime viikolla tuo jälkivuoto tai siis se tiputtelu. Itse vuotoahan kesti sen noin 4 viikkoa ja siitä asti on ollut sellaista minitiputtelua. Viime viikolla huomasin pyyhkiessä sellaisen riisin kokoisen punaruskean kökön, ja seuraavana päivänä tiputtelu loppui kokonaan,joten ehkä sinne kohtuun sitten vaan oli jäänyt jotain, joka aiheutti tuon pitkäksi venähtäneen vuodon. Onneksi se nyt kuitenkin loppui.

Jäbä tosiaan kasvaa ja kehittyy ihan hirmuista vauhtia. Vaatteissa käytetään jo kokoa 62 ja jotkut sen koon bodytkin on jo alkaneet jäädä pieneksi. Toki riippuu ihan merkistä. Vähän kyllä harmittaa, kun nyt on nuo megahelteet, niin jotkut supersöpöt haalarit, mitä ollaan saatu lahjaksi, niin alkaa käydä pieneksi, eikä niitä ehdi käyttämäänkään.
Ennakoitiin jo vähän tuota jäbän kehitystä ja haettiin eilen ikeasta meidän olkkarin kirjahyllyn tilalle ovellinen vitriinikirjahylly. Jospa se onnistuis sitten myöhemmin pitämään tavarat lapsilukkojen takana hyllyssä :D

Varattiin meidän perheelle eka ulkomaanmatkakin jo. Se on tosin vasta joulukuussa, mutta kuitenkin. Iih Fuerteventura odottaa, jipii! Ollaan menossa Tiinan perhen kanssa yhdessä. Siitä tulee varmasti hauskaa. Välillä meinaan ihan unohtaa, ettei pikkujäbä ole sillon puolen vuoden päästä enää näin pieni, vaan liikuskeleekin jo kovasti konttaillen tai kierien tai miten ikinä liikkuukaan :D Hurjaa! Toivottavasti pysytään terveinä.

Mutta tällaista meille tällä kertaa. Palaillaan taas!! Ihanaa ja aurinkoista viikkoa kaikille!!

4 kommenttia:

  1. Fuerteventura on ihana! Me oltiin lanzarotella, mutta kahdessa tunnissa pääsi lautalla just tonne minne meette ja matkalla oli lentokaloja! Se oli iha hauska päästä lomalla toisellekkin saarelle.
    Meiän neiti on niin neiti et hän tykkää vaatekaupoissa kattella vaatteita ja sama kirppareilla xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) mä en oo tuol viel käynykkään.
      Ihana, ku toinen on jo niin oma persoonansa :D Niin ne vaan kehittyy nopsaa.

      Poista
  2. Heii, mekin ollaan lähdössä reissuun! Tyttö silloin tasan 11kk. Jännittää kovasti kuinka lento sujuu. Jos kerkeän ja muistan niin voisi siitä sitten kirjoittaa oman postauksen 🤔☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi siitä olisi kiva lukea :) Jännittää vähän itteäkin miten tulee sujumaan, kun se lento on suht pitkäkin.

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)