2. kesäkuuta 2018

Iso poika jo

Istuin lastenhuoneen lattialla isojen vaatekasojen keskellä. Piti tehdä inventaario jäbän vaatekaappiin, koska liian moni vaate oli jo käynyt pieneksi. Sain siivottua yhden jättimäisen kassin pieniä vaatteita pois ja siirsin isompia vaatteita tilalle. Yksi kassillinen jäi vielä isoja kokoja odottamaan pojan kasvua, mutta tätä vauhtia siinä ei kyllä mene kauaa :D

Oltiin tosiaan torstaina siellä neuvolassa ja saatiin tietää jäbän tämän hetkiset mitat. Painoa oli tullut jo kuutisen kiloa, tarkemmin sanottuna 6050g. Pituuttakin huimat 59,5 cm. Jätkähän kasvaa ihan silmissä ja vasta kaksi kuukautta vanha. Melkeinpä harmillisen nopeaa kasvua, mutta toisaalta ihanaa nähdä miten toinen kasvaa ja kehittyy ja koko ajan vaan odottaa kaikkia uusia asioita kehityksessä.

Jäbä sai myös ensimmäisen rokotteensa, eli rotarokotteen. Liuoksen antaminen sujui ihan hyvin, vaikkakin meiän jätkä kuolaa niin hirmuisen paljon, että vähän joutu kikkailemaan, että saatiin kaikki sisälle :D Rokotteesta on nyt pari päivää, enkä ole huomannut mitään sivuoireita. Kuulemma jos ei ole muutenkaan pahemmin vatsavaivoja, niin ei sitten välttämättä tulekkaan mitään. Voi tulla vetisempää kakkaa tai jopa ummetusta, mutta meillä ei ole ilmennyt vielä kumpaakaan. Ilmaa on vaan tullut hirveästi ulos, kun siinä liuosta nieltäessä jäbä nieli samalla aika lailla ilmaa. Onneks ei ole jäänyt kuitenkaan masuun vaivaamaan sekään.

Neljän viikon pääästä on taas seuraava neuvola ja silloin on taas lisää rokotteita, ja tällä kertaa piikistä, hui! Mitenhän se tulee sujumaan.

Seuraavaksi onkin taas paljon juhlia tiedossa. Yhdet ristiäiset, jäbän ensimmäinen pitempi automatka mökille juhannuksen viettoon ja yhdet kaverin lapsen kaksivuotissynttärit.

Ihanaa kun säät suosii ja aurinko hellii :) Toivottavasti sama jatkuu läpi koko kesän!

Palaillaan taas!

4 kommenttia:

 1. Meillä tuli rota rokotteesta noin viikon päästä kauheeta pukluilua ja sitä lenteliki sitten yhtenään viikon verran. Piikki rokotteista ei sitten tullutkaan mitään,mutta varoiks annoin kuumelääkettä. Ihanaa kesää teille,nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa niin joo se terkka ssnoikin, että viikon päästä se olisi pahimmillaan. Odotellaan siis, että mitä tulee :) kiitos, kuin myös!

   Poista
 2. Meillä täällä Tampereella on eilen ja tänään ollut tosi viileetä ja kamala tuuli. Viikonloppuna pitäisi onneksi tulla lämpöset ilmat takaisin. Oi että mökkeily, se on niin parasta! Me lähdemme kanssa todennäköisesti Juhannukseksi mökille, ellei mieheni ole töissä. Toivottavasti ei :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Suomessa on kans ollu tänään tosi kylmä tuuli :/ Ehti jo tottumaan helteisiin :D
   Mökillä on kyllä ihanaa. Me varmaan tullaan tänä kesänä viettämään siellä paljon aikaa, jos vaan säät suosii :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)