19. lokakuuta 2018

6 (ja puoli) kuukautta

Voi että. Edellisestä postauksesta on kulunut taas pieni ikuisuus.

Ensinnäkin, ihana huomata, kuinka täällä blogimaailmassa on taas paljon plussia "pärähdellyt" testitikkuihin. Yritän ehtiä lukemaan mahdollisimman paljon muiden kuulumisia, mutta valitettavasti kommentteihin en ehdi kauheasti syventymään. Onnittelut siis täältä kaikki kanssasiskoille! Koitan nyt kuitenkin saada tänne jotain pikaista taas raapustettua.

Kuusi kuukautta tuli tosiaan täyteen jo parisen(tai noh melkein kolme) viikkoa sitten. Poitsu voi edelleen tosi hyvin ja kehittyy ihan mieletöntä vauhtia. Lähes joka viikko laitan anopille whatsapp-viestiä, että nyt hän teki sitä ja tätä ja tuota, haha. Neuvolassa mitattiin pituudeksi 68cm ja painoa on kertynyt jo 7740g. Jostain syystä paino menee edelleen siinä -1 käyrällä, mutta kasvu on tasaista, niin ei tarvi siitä murehtia.

No mitäs kaikkea meillä sitten ollaan jo opittu. Jätkä tais olla just täyttänyt 6kk, kun hän oppi nousemaan itse istumaan. Siitä sitten vähän reilun viikon päästä opittiin ryömimään eteenpäin(tähän asti kuljettiin vielä peruuttamalla) ja ei mennyt kuin muutama päivä, niin jätkä alkoikin jo konttaamaan. Nyt sitä menoa ei sitten pysäytä enää mikään :D

Ruokailua ollaan harjoiteltu kovasti. Ostin kirjakaupasta sellaisen kirjan kuin Samasta padasta ja pakko sanoa, että onneksi ostin. Ollaan opittu niiiiin paljon enemmän monipuolisesta ruuanlaitosta ja vauvakin on tykännyt, kun saa syödä samaa ruokaa vanhempien kanssa. Yllättäen poitsun lempparia on tällä hetkellä makaronilaatikko, mutta hyvin näytti uppoavan myös maapähkinävoi-curry ja riisi. Nam! Suosittelen!
Tällä hetkellä tuntuu uppoavan paremmin sellainen ruoka, jota saa syötyä itse omin käsin. Soseet jäivät vähän taka-alalle, kun jäbän piti saada lusikka omaan käteen ja siitähän nyt ei tullut sitten yhtään mitään muuta kuin sotkua. Täytyy nyt vaan koittaa tarjota mahdollisimman paljon uusia makuja, kun hänellä on vielä niin suuri ruokahalu. Ja täytyyhän kasvavan pikkumiehen nyt syödä hyvin :D

Kovasti pikku herra alkaa hapuilemaan käsillään jo ylös päin, että lienee kova tahto päästä jo seisomaan. Välillä hän tuntuu jo laittavan jalkojaan alleen ja istuu kyykkyasennossa samalla tv-tasosta tukea ottaen. Ei kai se nyt vielä sentään seisomaan ala, apua! Katotaan kauan siihen vielä menee. Mun puolesta ei olis kiirettä, haha.

Uusia hampaitakin tuntuu jo tekevän. Tänään alkoi taas tutulta vaikuttava kiukku ja kitinä, kun ei edes tissi kelvannut. Kuolaakin valuu taas reippaammin ja käsiä tungetaan suuhun jatkuvasti. Voi olla, että niitä tehdään vielä jonkun aikaa, mutta ilmeisesti jo 7kk iässä voi alkaa yläetuhampaat puhkeamaan. Niitä ei niin ihania levottomia öitä odotellessa.

Kävinpäs muuten töissä piipahtamassa poitsun kanssa yksi päivä. Vauva oli iloinen ja reipas ja nautti saamastaan huomiosta. Hymyili vain ja jutteli, kun tädit ja sedät lässyttelivät hänelle hassuilla äänillä. Kovasti minua jo kaivattiin takas töihin, mutta enhän mä nyt mitenkään raaski jättää vielä tuota pientä miestä hoitoon. Lähinnä olen itse kuitenkin viihtynyt äitiysvapaalla niin hyvin, että vielä ei ole kaipuuta kello viiden herätyksille. Tykkään näistä hitaista aamuista, kun saadaan jäädä vauvan kanssa sänkyyn pötköttelemään ja kikattelemaan ja pusuttelemaan yhdessä. Eiköhän se kaipuu töihin vielä tule jossain vaiheessa, mutta nyt seurailen jännityksellä aina tulevia uusia kehitysaskelia. Onneksi ei vielä tarvitse miettiä töihin paluuta moneen kuukauteen. Vasta ensi syksyllä sitten.

Mutta tämmöstä nyt tällä kertaa. Lomamatkaamme on enää alle 50 päivää jäljellä. Odotan sitä jo kovasti. Ja sitten on joulu ja uusi vuosi ja monen monta uutta koettavaa vauvan kanssa.

Ihanaa syksyä kaikille!


14 kommenttia:

  1. Mukavaa syksyä teille & mukavaa lomamatkaa💛Viettäkää rentouttava ja mukava loma.💛

    VastaaPoista
  2. Onpa hauska kuulla kuulumisianne! Kiva kuulla, että olet saanut itsekin nauttia vauva-arjesta, ja onneksi työasioita ei tarvitse vielä miettiä.
    Aika hauskaa myös, että mainitsit tuon Samasta padasta -kirjan, sillä olin aivan tovi aiemmin kuullut siitä. Kiva siis saada heti käytännön kokemusta kirjasta!
    Ihanaa syksyn jatkoa ja hyvää lomareissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kukkis :) Mä bongasin tuon kirjan vanhan kaverin instagramista ja innostuin ajatuksesta, että koko perhe voisi syödä samaa ruokaa :D Yllätyin kyllä positiivisesti. Uusimmissa painoksissa on myös lopussa pieni "vauvakirja" osuus, mihin voi kirjata lapsen/lasten ensikosketuksesta kiinteisiin :) Kauhea mainospuhe tuli nyt, mut tykkäsin :D

      Poista
  3. ihana kuulla kuulumisia <3
    Täällä ei oo vieläkään yhden yhtäkään hammasta eikä oo ees merkkejä et ne olis edes tulossa, tää vähän huolettaa et onko normaalia kun ikää tulee tän kuun lopussa kuitenkin jo se 8kk, tiistaina on neuvola niin sielä sit kyselen. Muuten täällä kans ryömitään vauhdilla ja mennään konttausasentoon, mutta niin ei vielä liikuta. Polviseisontaan osaa myös jo nousta :) mua ei työt oikein nappaa, johtuu myös siitä että haluan vaihtaa alaa/ työpaikkaa.. haluisin päivätyön.. mut katotaan sitä sit lähempänä ensi syksyä myöskin. Hyvää lomaa! Nauttikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nipsu ♥️ On ihan normaalia, ettei oo vielä hampaita :) Mulla on yks kaveri, jolla on 4kk vanhempi vauva kuin meiän jäbä ja ei ainakaan vielä viimeksi ollut tullut yhtään hammasta, kun meillä puhkes se toinen hammas :) Voi olla, että sitten kun se eka tulee, ni tulee myös muut nopeesti perässä.
      Meiän jäbä taitaa kehittyä motorisesti hirveen vanrhaisessa vaiheessa, ainakin mitä oon niitä rukseja siihen neuvolakorttiin merkkaillu. Voi olla, et puhe tuleeki sit kehittymään hitaammin :D Jokainen kehittyy ihan omaan tahtiinsa, mut hirmu mielenkiintosta on kyl ollu seurata kaikkia.
      Onneks tosiaan ei tarvi viel miettiä töihin paluuta :)

      Poista
  4. Hauska kuulla kuulumisia! Meiltäkin löytyy tuo Samasta padasta -kirja - ostin sen puoliskolle viime jouluna lahjaksi. Kivoja reseptejä, joskin oon huomannut, että rinnalla kannattaa katsoa noita neuvolasta saatuja suosituksia ja kiellettyjen ruoka-aineiden listoja. Ollaan itse asiassa just tänään tekemässä tuota maapähkinävoi-currya ja yritän vielä metsästellä kaurahelmiä jostain, kun riisiä tulee muuten syötyä niin paljon. Ihania reseptejä!

    Kokkaaminen on nyt viimeisen kuukauden ollut vain aika mahdotonta. Joudun ajoittamaan kaiken vähänkään enemmän huomiota vaativan Tiitiäisen päikkäreiden ajaksi, koska meillä ei tehdä muuta kuin seisotaan ja kiipeillään. Odotan itsesuojeluvaiston ja suojaheijasteiden kehittymistä kuin kuuta nousevaa. Aluksihan tämä nauratti, muttei enää - alkaa ihan fyysisestikin ottaa koville.

    Seuraavaa vaihetta odotellessa. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi siellä jo seisotaan :O ihan älytöntä, miten nopsaa nuo oppiikaan. Meillä alkoi nyt myös tuo kiipeily :D on niin koomista katsoa toista ähisemässä sitterin päällä puoliksi roikkuen, mutta tosiaan ei olla kyllä mustelmilta vältytty täälläkään. On vähän turhan rohkea tapaus aina välillä.

      Meillä onnistuu ruoanlaitto toistaiseksi vielä siten, että jätkä istuu syöttötuolissa ja seuraa lauleluani samalla, kun kokkailen :D Myös pehmeä Nalle Puh kirja pitää vielä kiinnostuksen poissa kiipeilystä alas tuolilta :)

      Onkohan muuten noita neuvolan ruokasuosituksia päivitetty tuohon viimeisimpään painokseen? Tosin ei kai nuo maisteluannokset vielä kauheen pysyvää damagea tee :)

      Poista
    2. Meillä on tuo 2017-painos ja ainakin siitä löytyy muistini mukaan jopa 6-kk iästä alkaen reseptejä, joissa on mm. maitotuotteita, pinaattia, chia-siemeniä. MUTTA, kuten sanoit, tuskinpa maisteluannoksilla ja vaihtelulla vahinkoa saa aikaiseksi! Mä tein muuten tuon cyrryn jalotofusta ja laitoin jugurtin sijaan kookoskermaa ja limeä. :)

      Meillä on valjaat syöttötuolissa, mutta ei siinä kauaa jakseta istua katselemassa. Kyllähän tää kai sitten joskus onneksi helpottaa. :D

      Poista
    3. Aa niin joo totta. Olen huomannut saman noiden maitotuotteiden kanssa joissain ohjeissa. Me laitettiin siihen curryyn kanaa :D Mut jalotofu maistuu kans, kun tehtiin sitä lehtikaali-tofukeittoa. Siinä mielessä kyllä hyviä ohjeita, kun pystyy soveltamaan myös helposti noita :)
      Mä oon kans noita valjaita miettiny jo, mut ollaan toistaiseksi pärjätty ilman. Oon myös lukenu sormiruokakeittiön facebooksivuilta, et moni lapsi on rauhottunu, kun on nuo turvahässäkät otettu pois, mut se onnistunee kai vasta vähän isomman lapsen kanssa :D

      Poista
    4. Mulla on ainekset lehtikaalia lukuun ottamatta varattuna jo tuohon keittoon! :D Meillä ei vielä edes olla tajuttu, että päällä on valjaat tai ylipäätään sitä, että tuolista voisi päästä omin avuin pois. Pikkuinen on kuitenkin sen verran voimakas, aktiivinen ja ketterä, että ollaan laitettu suosiolla valjaisiin jo nyt, ettei ensin vain ehdi tapahtua mitään. Oon myös miettinyt, että ehkei hän näin tajua tuollaisen venkoilumahdollisuuden olevan edes olemassa. Toiveajattelua? ':D

      Poista
    5. Hehe kyllä ne aina kaikkea keksii :D

      Poista
  5. Mitä teille kuuluu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä, hyvää kuuluu :) mun on pitänyt tulla monesti kertomaan kuulumisia esim. meiän reissusta, mutta en oo vaan mitenkään saanu aikaiseksi ':D koitan tällä viikolla saada vähän jotakin raapustettua kasaan :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)