6. syyskuuta 2019

Päivähoitoon!

Ää apua, mua jännittää niin paljon. Meidän pikkumiehestä tulee pian tarhalainen! Olipa outo sana, "tarhalainen". Olisin hehkuttanut hänen tulevan ryhmänsä nimeä, mutta pidetään blogi edelleen anonyyminä. Mutta oikeesti, kuin söpöjä nuo tarharyhmien nimetkin oikeasti ovatkaan! Iiih.

Noniin, eli maanantaina mennään tutustumaan pikkujäbän tulevaan päiväkotiin. Saatiin hoitopaikka onneksi tosi läheltä kotia, joten matkaa sinne ei ole kuin max 5 min kävellen. Äitiä vähän jännittää, mutta sillain hyvällä tavalla. Meidän poitsu on niin hurjan reipas, että varmasti pärjää ihan tosi hyvin, mutta jotenkin siitä tulee sellainen haikeus, kun joku muu hoitaa meidän lasta. Meidän omaa pikkuista rakasta. En tiedä onko se lapsettomuuden ja keskenmenojen perua vai oonko vaan niin herkkä, mutta mulla on aina ihan hirvee ikävä meiän lasta. Se tuntuu niin oudolle, kun jotkut puhuu siitä, että on ihanaa päästä töihin pakoon lapsia. Tulee sellainen ahdistus, että miks joku haluais olla omasta rakkaasta erossa. Tai ehkä se hetki tulee vielä. Katotaan tilanne uudestaan sitten uhman ilmaannuttua myös meidän arkeen. Tai ehkä meidän lapsi on vaan niin helppo. Argh, inhoan kun ihmiset toteavat meidän lapsen olevan niin "helppo". Ehkä mä tarviin vielä sen kunnon ongelmalapsen, että mun maailma taas kerran avartuu lisää :D No joo, mutta ei nyt takerruta siihen sen enempää.

Työarki on lähtenyt rullaamaan tosi hyvin. Tuntuu ihan siltä kuin ei olisi koskaan poissa ollutkaan. Toki asioita on myös muuttunut ja se on toisaalta ihan virkistävää opetella välillä myös jotain uutta. Syksy onkin jo ihan bookattu täyteen kaikenlaisia koulutuksia. Odotan jo innolla talvea. Olen siis niin täysin talvi-ihminen. Odotan innolla jo niitä tarhassa askarreltuja isän/äitienpäivä- ja joulukortteja ja niitä ihania jouluesityksiä! Asia mitä en niin innolla odota, on se stressi, mikä syntyy kaikenmaailman lomien sovittelemisesta tarhan aukioloaikojen kanssa. Olen saanut jo muutamana vuonna kuunnella kollegani kiroiluja lomäpäivien sovittamisten suhteen ja entäs nyt kun meidän tiimissä on kaksi tarhaikäisen vanhempaa, jotka tarttis just sillon ja sillon lomaa, koska tarha on kiinni. Noh onneksi meillä on hyvät tukiverkostot, että saadaan tarvittaessa hoitoapua myös poitsun isovanhemmilta.

Mistä tulikin mieleeni, että voisko oikeasti onnellisempi olla siitä, että on niin hyvät tukiverkostot. Meidän päiväkotiarki nimittäin alkaa kevyesti niin, että poitsun mummi tulee aluksi hakemaan pojan kotiin päiväunille, niin ei tule sitten niin pitkää päivää heti alkuun. Olemme mieheni kanssa molemmat niin sanotusti toimistotyöläisiä, eli teemme töitä "kasista-neljään" liukumien puitteissa. Sen lisäksi meillä molemmilla on vajaan tunnin työmatkat, minkä vuoksi pojalle tulee kyllä vielä pitkät päivät hoidossa. Olemme onneksi suunnitelleet jo valmiiksi niin, että minä menen ajoissa töihin, niin mies hoitaa tarhaan viennit ja minä pääsen sitten aikaisemmin hakemaan poitsun kotiin. Lisäksi etätyöpäivinä koitetaan myös viedä mahdollisimman myöhään hoitoon ja hakea mahdollisimman ajoissa pois. Sitten kun poitsu on vähän isompi, niin hän varmasti viihtyy jo pidempiäkin päiviä, mutta näillä mennään nyt alkuun.

Mitään muita valmisteluja ei olla oikeastaan tehty. Olen kovasti koittanut netistä lukea, että mitä kaikkea sinne tarhaan oikein tarvii, mutta välillä ne tuntuu olevan jotain tosi liioiteltuja. Sen verran valmistauduin, että tilasin meidän poitsun nimellä varustettuja tarroja, joita voidaan sitten lätkiä kaikkiin vaatteisiin, mutta mitä muuta me tarvitaan? Vaipat ja xylitol-pastillit ehditään ostamaan vielä vaikka edellisenä päivänä ja kuravaatteita meiltä nyt löytyy tietty jo ennestään. Mitä muuta sitä vielä tarvii? Vinkkejä otetaan vastaan.

Miten teillä on päiväkodin aloitus sujunut? Onko kaikki mennyt ihan putkeen vai onko tullut jotain yllätyksiä?

6 kommenttia:

 1. Jänniä aikoja! :) Meillä on päiväkoti startannut aivan uskomattoman hyvin. Tiitiäinen menee sinne silminnähden mielellään ja vilkuttaa aina iloiset heipat. ^^ Tuntuu todella hyvältä jättää hänet sinne etenkin, kun se mahdollistaa myös oman työntekoni itselle todella merkityksellisessä ammatissa. Meidän aktiivilapselle päiväkoti sopii kuin nakutettu - varmasti paremmin, kuin kotihoito enää tässä vaiheessa. Kertaakaan en ole ikävöinyt. ;) Ehkä liittyy myös siihen, että minulla on vankka luotto tuohon päiväkotiin

  Vaatteiden nimeäminen kannattaa tehdä yhdellä kertaa, ettei tarvitse sitten ihmetellä, mitkä on jo merkattu ja mitkä ei. Nimilappuja saa valmiina, mutta itse kirjoitin nimen haavateippiin (tai joidenkin kohdalla pesulappuun, jos vaate tuskin enää päätyy eteenpäin - meillä kun kaikki vaatteet on tulleet käytettyinä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :)

   Ihana, että teillä on niin tyytyväine tarhalainen. Ehkä meillä epävarmuus tuleekin juuri siitä, ettei vielä tunneta kyseistä päiväkotia ollenkaan. Eiköhän se ihan hyvä paikka ole :) toivottavasti. Mä uskon kans, et päiväkoti sopii meiän pikkumiehelle paremmin, kuin vaikka perhepäivähoito. Muiden lasten seura tekee varmasti vain hyvää :)

   Poista
 2. Meillähän tyttö aloitti päiväkodin jo heti äitiysloman jälkeen suoraan, tosin kun teen lyhennettyä työaikaa on päiväkotipäiviä hieman vaihtelevasti ja arkivapaita jonkin verran. Nyt aloitan opiskelun ja tyttö siirtyy kokopäiväiseksi. Tyttö on viihtynyt hoidossa ensimmäisestä päivästä saakka aivan älyttömän hyvin, aamuisin on todella reipas lähtemään kun tietää minne mennään, eikä iltapäivällä häntä meinaa saada edes kotiin lähtemäänkään :D Minulla ei ole kyllä mitään huonoa sanottavaa meidän päiväkodista.

  Uskon että teilläkin kaikki sujuu varmasti hyvin :) Tietysti se jännittää mutta lapselle on hyvä mielestäni painottaa miten kiva ja huippu juttu se onkaan kun pääsee päiväkotiin leikkimään! Näin lapsikin ymmärtää että hei tämähän on kiva juttu. Äiti voi tirauttaa kyyneleet sitten portin ulkopuolella salaa ;)

  Vaatteisiin olen kirjoittanut nimen ihan vain tussilla pesu/nimilappuun.

  Paljon tsemppiä teille uuteen arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että teillä pikkuinen viihtyy hyvin päiväkodissa. Se on tietysti mukavampaa äidillekkin :) Mä kans innolla odotan, kun pikkujäbä pääsee puuhailemaan kaikkea uutta päiväkotiin :D Siitä tulee varmasti mukava lisä meidän arkeen.

   Poista
 3. Varautukaa myös ihanalla tukiverkollanne siihen että kuukauden sisään jäbä saa tarhasta jonkun mukavan taudin, jonka tartuttaa todennäköisesti myös teihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ollaan varauduttu! :) Enterorokkoa jo näköjään tarjoavat heti alkuun :D Ensisijaisesti tietysti vanhempina jäädään itse lapsen kanssa kotiin, mutta tarvittaessa isovanhemmat auttaa.

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)