20. huhtikuuta 2017

Leikin loppu

Vuoto ja sitä mukaan myös kivut ovat nyt alkaneet voimistumaan. En usko enää ihmeisiin tässä raskaudessa. Toivon enää, että tämä menisi mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti loppuun asti. Tämä raskaus on nyt mennyt kesken, eikä se siitä enää muuksi muutu.

Suunnitelmissa on hakea kotimatkalla kaupasta isot kasat siteitä ja jäätelöä ja painua sohvan pohjalle mahdollisimman tukevien särkylääkkeiden kera.

Haluan tämän vaan olevan ohi pikimiten.

Seuraava etappi onkin sitten miettiä sitä, että jaksanko alkaa soittelemaan meidän terveysasemalle mahdollista jälkitarkastusta varten ja nyt kun keskenmenoja on jo kolme takana, niin onko aika alkaa tutkimaan syytä keskenmenoille. Neuvolan täti toki mainitsi, että kolmen keskenmenon jälkeen aletaan tutkimaan mm. kiliprauhashormonia, mutta mulla nuo kaikki on jo tutkittu yksityisellä, että liekö siitä sitten mitään muuta kuin pään vaivaa. Noh sen näkee sitten, kunhan olen taas kerännyt vähän voimia tämän pettymyksen jälkeen.

Vielä pitäisi jaksaa perua tänään aamulla varattu tuleva neuvolakäynti ja postissa mahdollisesti pian ilmestyvä nt-ultra-aika.

Huoh.

Anna mun kaikki kestää.

57 kommenttia:

 1. Voi että. Voimia sinne! <3

  Sure ensin rauhassa ja jälkitarkastusta (tai sitä ultraa lauantaina) suosittelen kyllä, jotta näet, että kohtu on varmasti tyhjentynyt (ja joskus tosiaan kohtu voi vuotaa kovastikin ja silti alkio pysyy hengissä!).

  Ja sitten kun taas jaksat, suosittelen tutkimuksia keskenmenon syyn selvittämiseksi. Kilpirauhanen ei ole ainoa toistuvia keskenmenoja aiheuttava syy, siellä tutkitaan myös mm. keliakia, tukostaipumus ja kromosomit, myös mieheltä. Suosittelen, koska jos syy löytyy, löytyy myös apua!

  Ja jos syytä ei löydy (kuten meillä), suosittelen gluteenitonta ruokavaliota ja mini-ASAaa (miniaspiriinia) seuraavaan yritykseen. Meillä näillä neljäs kerta toden sanoi kolmen keskenmenon jälkeen.

  Mutta ensin, toivu rauhassa ja itke kunnolla, onhan kolme kertaa raskauden keskeytyminen nyt oikeasti ihan sieltä ja syvältä! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Alana ♥ Sinä, jos kuka, tiedät miltä musta tuntuu.

   Multa on tutkittu tähän mennessä tuo kilpirauhanen, prolaktiinit ja muut mahdolliset hormonit ja nyt viimeisinpänä oli testattu keliakia, mutta mitään poikkeavaa ei ole löytynyt. Kyselen lauantaina gyneltäni, jos hän voisi laittaa minulle lähetettä kunnalliselle puolelle jatkotutkimuksiin tjms.
   Miten muuten tuo aspiriini auttaa raskauteen? Olen lukenut, ettei gluteenitonta ruokavaliota suositella, jos ei ole gluteeniyliherkkyyttä, koska siitä voi olla myös haittaa. Toki voisin hyvin laittaa ruokavalioni uuteen uskoon, mutta tuntuu jotenkin tyhmältä, jos perusterveelle ihmiselle tulisi keskenmenoja pelkästään ruokavalion takia. Syvältä tämä tosiaan on, niinkuin sanoit :/

   Poista
  2. Minä taas olen kuullut, että moni pitkistä kierroista ja PCO-tyyppisisitä munasarjoista kärsinyt on saanut apua gluteenittomalla ruokavaliolla. Joskus gluteeni voi pitää yllä kehossa solutasolla tulehdustilaa, joka ei ilmene esim ruuansulatusvaivoina vaan vaikkapa keskenmenoina (eli munasolut ovat huonolaatuisia johtuen tästä tulehduksesta). Selvää tieteellistä näyttöä tästä ei kai ole, mutta itse olin valmis kokeilemaan mitä tahansa kolmen keskenmenon jälkeen ja niinpä vain neljäs kerta onnistui. Tai sitten kyseessä oli pelkkä tuuri. Huom, jos gluteenittoman aloittaa, se kannattaa aloittaa jo 3kk ennen seuraavaa yritystä koska munasolu hedelmöittyessään on 3kk vanha (siksi myös foolihappo kannattaa aloittaa jo 3kk ennen raskautumista).

   Mitä tulee aspiriiniin, vaikka minulla ei todettu tukostaipumusta (ja tämä kannattaa siis testata, sitten saat Klexanet eli verenohennuslääkkeet seuraavaan raskauteen) niin halusin silti syödä mini-aspiriinia koska toistuviin keskenmenoihin erikoistunut lääkäri Veli-Matti Ulander sanoi, ettei niistä olisi haittaakaan, vaikkei välttämättä hyötyäkään. Söin Prismapania muistaakseni raskausviikolle 35, en tiedä oliko siitä apua mutta ei tosiaan myöskään haittaa.

   Kun perut seuraavaa neuvolaa, kannattaa kysyä jos voisit saada lähetteen neuvolapsykologille. Itse sain ajan jo toisen keskenmenon jälkeen ja koin ns. ulkopuoliselle ihmiselle juttelun todella hyvänä. Kolme keskenmenoa on jo sellainen henkinen kriisi, että se kannattaa käydä hyvin läpi, jotta pelot eivät varjostaisi liikaa seuraavaa ja mahdollisesti onnistuvaa raskautta.

   Tsemppiä! <3

   Poista
  3. "Olen lukenut, ettei gluteenitonta ruokavaliota suositella, jos ei ole gluteeniyliherkkyyttä, koska siitä voi olla myös haittaa."

   Ei ole haittaa, muutenhan me kaikki keliaakikot olisimme aika sairaita :D kun gluteeniton ruokavalio ei ole sen kummempi, kuin ettei sisällä gluteenia (ja näin keliaakikoilla pysäyttää sairauden etenemisen).
   Kuidun saanti on se avainasia, josta tulee huolehtia jos haluaa syödä gluteenittomasti. On esimerkiksi kuitulisiä (mm. Fibrex) tai sitten syö riittävästi gluteenittomia viljatuotteita, itse syön gluteenittomia näkkäreitä, leipiä ja leivon toisinaan sämpylöitä riisijauhoista, kaurahiutaleista ja raastetusta porkkanasta.

   Poista
  4. En tosiaan ole itse tutkinut ollenkaan gluteenitonta ruokavaliota sen enempää. Se artikkeli jonka luin tais viitata pääasiassa siihen, että gluteiiniton ruoka on kalliimpaa. En muista oliko siinä tosiasiassa mitään muuta "huonoa".

   Poista
 2. Olen tosi pahoillani. Kolmen km jälkeen pitäisi jo tutkimuksia tehdä, keliakia, kilpirauhanen, hyytymistekijät. Itse haluaisin myös kromosomiston katsottavaksi molemmilta vanhemmilta-tietyt translokaatiot voi aiheuttaa km vaikkeivät aiheuta oireita vanhemmille. Lähete kannattaa pyytää julkiselle koska osa tutkimuksista on melko hintavia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kyselen lauantaina gyneltäni, jos hän voisi laittaa lähetteen julkiselle puolelle näistä tutkimuksista. Olisi kiva löytää joku syy, mutta voihan olla, että tämä on vaan surkea sattuma :/

   Poista
 3. Olen todella pahoillani <3 Niin epäoikeudenmukaista ja surullista. Jos joku, niin sinä olisit lapsen jo ansainnut. Muista antaa aikaa surulle. Voimia ja haleja <3

  VastaaPoista
 4. Olen kovin pahoillani! Kolmannen keskenmenon jälkeen tutkimuksia varmasti lähdetään tekemään. Yksi mitä kannattaa harkita on alkiodiagnostiikka, jota esim. Dextra klinikka tarjoaa ja lääkärit ovat huipputasoa. Voimia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Lueskelinkin juuri netistä tuosta alkiodiagnostiikasta. Löysin myös Husin sivuilta siitä. Toivottavasti olisi mahdollista päästä julkiselle puolelle tutkimuksiin, koska nuo testit ei tosiaan taida olla mitään halpaa puuhaa.

   Poista
 5. Voi ei! Täältä sivusta blogiasi seuranneena en voi kun sanoa, että olen pahoillani. Voimia oikein paljon ♡

  VastaaPoista
 6. Voi Alina, mulla ei ole enää sanoja. Niin väärin tämä on <\3

  Ei tarvitse varmasti vielä miettiä liian tarkkaam tutkimuksia. Nyt voitte vaan keskittyä suremaan rauhassa ja tutkimuksia kerkiää sitten ihan varmasti miettiä myöhemminkin.

  Onko vuotokin voimistunut vaiko pelkät kivut?
  Kävittekö neuvolassa tänään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kyselen lauantaina gyneltäni, jos hän voisi laittaa taas lähetettä julkiselle puolelle, niin ehkä päästään eteenpäin tutkimuksiin. Tosin voimat on nyt kyllä aika vähissä, että en tiedä miten jaksan tätä paikasta toiseen juoksemista. Päivä kerrallaan.
   Kävin eilen siellä neuvolassa(josta ehdinkin jo kirjoittaakkin oman postauksen). Siellä ei oikein voitu auttaa mitenkään, jos keskenmeno iskee. Kehoittivat olemaan yhteydessä terveyskeskukseen ja siitä eteenpäin, mutta olen menossa sinne yksityiselle, niin jos sitä kautta pääsis jo eteenpäin. Vuoto on voimistunut jo kirkkaaksi vereksi ja hyytymiäkin on tullut vähän. Kivut on sen verran kovat, että olen joutunut tukeutumaan buranaan panadolin lisäksi :/

   Poista
 7. Ihan tositositosi paljon voimia! Jos vähänkin tuntuu, että tarvii apua ulkopuoliselta, niin toivottavasti uskallat pyytää ❤
  Olen niin pahoillani! 😭❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nipsu ♥ Ollaan puhuttu tästä keskenmenosta mieheni kanssa ja olo on huomattavasti kevyempi, kun saan jakaa tuskaani hänelle. TIedän ettei ole helppoa hänellekkään, mutta yhdessä me selviämme ♥

   Poista
 8. Voimia niin paljon ❤ Ei löydy sanoja. Tiedän niin valitettavan hyvin, miltä sinusta nyt tuntuu. Hali ❤ -Ee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ee ♥ Voimia tämä kyllä vie ja paljon.

   Poista
 9. Ihan alkuun, olen pahoillani ja voimia sekä jaksamista ihan kamalan paljon <3

  Olen seurannut blogiasi hiljaa jo aika kauan ja meinasin tulla kommentoimaan jo aiemmin, sillä täällä mennään (tai mentiin) samoilla viikoilla.. itse kävin alkuraskauden ultrassa, mutta alkiolla ei näkynyt sykettä (vaikka lääkäri oli sitä mieltä että ensi viikolla se varmastikin jo näkyisi). Mutta nyt olenkin sitten vuotanut verta enemmän ja vähemmän siitä asti ja olen aika varma että tämä oli taas tässä :'( ei tätä voi vaan käsittää.. tämä on jo viides km jos/kun tämä päättyy huonosti. Syytä ei ole löytynyt vielä, tutkimuksia on kyllä jo tehty.

  Tiedän niin mitä tunnemylläkkää käyt läpi. Itku tuli sinunkin puolestasi vaikka emme tunne. Toivoin niin, että nyt olisi jo ollut teidän vuoro <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiih olen niin pahoillani ♥ Eihän tässä ole mitään järkeä :'( Pahoin pelkään, että meiltäkään ei mitään selkeää syytä löydy, mutta katsotaan nyt, kunhan tutkimuksiin päästään. Voimia sinnekkin! Voi kunpa vielä ihme tapahtuisi ♥

   Poista
 10. Meidän ihana Alina<3 kuinka toivonkaan, että tämä olisi vain ikävää unta... Täytyy sanoa että on kyllä oma mieli maassa puolestanne. Niin mukana tässä eletään.

  Lähetän täältä sinulle voimia jaksaa huomiseen ja uskoa tulevaan. Minä tiedän, että teidän pieni vielä saapuu ja hän on kaunein vauva päällä maan.

  Täällä ollaan tukenasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanista sanoistasi ♥ Ihan meni taas itkuksi, kun luin kommenttisi. Toivotaan, että meillekkin vielä joskus onni koittaa ja saadaan lapsi terveenä syliin asti. En vaan vielä tiedä onko mitään järkeä yrittää, jos se onni taas kuitenkin päättyy lyhyeen.

   Poista
 11. Olen todella pahoillani tilanteestanne. Toivon teille omaa pianoista! Jaksamista!

  VastaaPoista
 12. Olet ollut kovasti ajatuksissa, niin paljon toivoin teille onnistumista.. Oon niin pahoillani..
  Paljon, paljon voimia ja halauksia teille, muuta en osaa sanoa :( <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuuli ♥ Voimia tässä nyt ihan tosissaan koetellaan :(

   Poista
 13. En löydä sanoja kuvaamaan kuinka paha olo tuli puolestasi :'( voimia teille hirmuisesti <3 <3 <3 toivon todella että tämä olisi vain väärä hälytys vaikka toiveajattelua taitaa ollakkin :'( itsellä kun myös tuli jossain vaiheessa todella voimakasta vuotoa kipujen kera ja pelkäsin keskenmenoa, selviskin että vuoto oli ihan harmitonta, istukka edessä ja helposti katkeilevat pintaverisuonet kohdun suulla!! Tiedän ettei kertomani lohduta, ehkä vain toivon että sinullakin olisi vain tämmöinen samanlainen pelästymis tapaus ja kaikki olisikin hyvin <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Spireida ♥ Näiden keskenmenojen jälkeen on enää vaikea uskoa ihmeisiin, kun kivut on jo tullut niin tutuiksi. Ehkä vielä jonain päivänä selviän kivuitta alkuraskaudesta ja pääsen kokemaan ihan oikeat synnytyskivut ja saamme lapsen terveenä syliin asti ♥

   Poista
 14. Voihan elämä :,(
  Niin vääryyttä ja epäreilua, jolle ei tunnu löytyvän enää käsitysyä/tarkoitusta. Miksi se kohtelee hyviä ihmisiä näin?!
  Tuntuu että aina, aina kaikki hyvät, vanhemmiksi sopivat ihmiset kokee tätä ja sit ne vastuuttomat ja vanhemmiksi sopimattomat taas saa lapsia vaikka millä olosuhteilla.
  Ei tähän kuvioon löydy sanoja enää. Voin kuvitella tän pettymyksen ja pahanolon tuskan, vaikken tiedäkkään miltä se tuntuu.
  Tulee vaan mieleen, kun nää km on aina samoihin aikoihin sinulla, että löytyiskö näihin vielä oikea syy. Uskoisin että helpompaa selvittää, kun aika samassa kohtaa tapahtuu. Mikä sen saa sitten aina aikaan :(

  Nyt on kuitenkin aika surulle, eteenpäin taas kulkemiselle, vaikka ei varmana tee mieli hymyillä tällähetkellä yhtään kenellekkään. On se elämä sen verran epäreilua taas, että huhhuh. Ihan surettaa ja suututtaa puolestasi...mä niin toivon ja uskon, että tälle kaikelle löytyy syy ja tarkoitus ja pystyttäis hoitamaan nää ongelmat kuntoon. Olette ansainneet apua ja hoitoa tähän ja niin moni onneksi monista km huolimatta saa vielä sen vauvan, vaikka tällähetkellä epäusko valtaa sisimmän. Niinkauan se valtaa, kunnes asioissa pääsee oikeesti eteenpäin. Voimia sinne vaikkei tsempit tohon tilanteeseen enää autakkaan. Sinulla on myötäeläjiä täällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Dansku ♥ On teistä lukijoista ollut minulle suuren suuri tuki ja voimanlähde ♥ Ehkä vielä jonain päivänä meidänkin tie vie vielä loppuun asti ja saamme oman pienokaisen syliin asti.
   Etsiskelinkin jo netistä, että löytyisikö mitään syytä sille, että keskenmeno alkaa aina viikolla 7. Toistaiseksi olen löytänyt syyksi vain sattuman, mutta ehkä me löydetään joku syy tutkimuksien kautta. Tai ehkä ei. Kuka tietää. Ei auta kuin edetä rauhallisesti ajan kanssa eteenpäin.

   Poista
 15. Voi ei! Jaksamista sinulle Alina! <3 Kolmas keskenmeno on varmasti todella musertava isku ja sitä on surtava rauhassa. Hyvä, kun saat tukea mieheltäsi ja olette tilanteessa yhdessä. Toivon teille voimia!

  Hyvä tosiaan, jos saat lauantaina lähetteen julkiselle puolelle tutkimuksiin, saattaahan niistä jotain hyödyllistä selvitäkin.

  Gluteenittomasta ruokavaliosta. Tiedän useamman tapauksen, joka on aloittanut tämän ruokavalion usean keskenmenon tai pitkän lapsettomuuden jälkeen. Vaikka keliakiaa ei testeissä ole todettu. Ja saanut tämän jälkeen lapsen. Kuulostaa ihan hullulta enkä itse viitsinyt tätä testata, mutta voihan sitäkin miettiä. Eihän toisaalta ole välttämättä hyvä ryhtyä gluteenittomaksi, kun normiruokavalioon palaaminen voi olla myöhemmin ongelmallista. Että vähän kaksipiippuinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Edetään taas askel kerrallaan ja katsotaan mihin se vie.
   Tuo gluteiiniton ruokavalio tuntuu olevan jonkulainen muoti-ilmiö ja sen takia en tohdi antaa sille niin suurta painoarvoa. Voihan se toki joillekkin auttaakkin, mutta tieteelliset faktat ovat vielä kovin vähäisiä. Toki olen valmis tekemään kaikkeni, että vielä joskus se pieni syliin asti saadaan.

   Poista
  2. Juu, enhän itsekään tähän gluteenittomaan touhuun lähtenyt. Kun keliakiatesti oli kuitenkin negatiivinen. Kyllähän keliaakikot pärjäävät ruokavaliollaan hyvin niin kuin joku tuolla kommentoi, mutta mitä jos vaikka 1-2 vuoden päästä alkaisikin yhtäkkiä syödä taas viljatuotteita. En tiedä, onko siitä jossain kokemuksia. Mutta ymmärrän niitä, jotka ovat tätäkin kokeilleet lapsentuskassaan ja tämä on toiminutkin joillain.

   Toivottavasti tämän päivän lääkärikäynti vei prosessia jotenkin eteenpäin.

   Poista
 16. Voi ei kauheasti voimia.Tiedän tunteen kun jotain odottaa ja raskaus päättyy noin koin 3kk sitten kohtukuoleman se oli pysäyttävää kyllä.Ei ole oikein kun nyt olet kokenut kolme kertaa km.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, olen pahoillani. Kohtukuolema on varmasti paljon raskaampi kokemus, kuin alkuraskauden keskenmeno, mutta eihän näitä tietenkään voi verrata keskenään. Voimia myös sinne!♥

   Poista
  2. On se aika raskasta kokea kohtukuolema kun vielä odottaa että saa käärön syliin.Voimia paljon sulle ❤️

   Poista
 17. Ei vaan riitä sanat kertomaan kuinka paljon harmittaa teidän puolesta! Toivottavasti nyt pääsette kunnon tutkimuksiin, että syy näille km:ille selviää. Nopeaa toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Toivon todella, että toipuisin pikimiten ilman mitään ylimääräisiä komplikaatioita. Se tästä vielä puuttuisi. Olisi hienoa jos tutkimuksissa todella löydettäisiin jokin syy, mihin sitten tarttua mutta pahoin pelkään että kaikki on ns. "ok". Katsotaan miten meidän käy.

   Poista
 18. Pahoittelut ja jaksamista nyt kovasti teille molemmille 😢

  VastaaPoista
 19. On väärin miten paljon voi ihminen joutua kestämään. En osaa sanoa mitään mikä oikeasti lohduttaa. Mutta te selviätte tästä! Voimia kovasti. -T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Kyllä me vielä selvitään tästäkin.

   Poista
 20. Tulin tästä päivityksestä niin surulliseksi... Olisin toivonut teille vihdoinkin jo oman suloisen vauvan, mutta kyllä senkin aika vielä tulee. Voimia <3

  VastaaPoista
 21. Tsemppiä ja voimia sinne hurjasti!
  Hetki ja päivä kerrallaan <3

  Ja komppaan tota, että aivan ehdottomasti kannattaa pyytää nyt neuvolapsykologille aikaa.
  Kolmea perättäistä keskenmenoa ei ihmismieli voi pelkällä olankohotuksella käydä läpi.
  Vaikka oletkin vahva ja positiivinen ihminen niin kolme keskenmenoa on suuri kriisi ja sitä kannattaa käydä läpi ammattilaisen kanssa. Muuten kyllä ne ongelmat seuraavat vielä vuosienkin kuluttua.

  Nimimerkillä kokemusta on :(

  VastaaPoista
 22. Itken itsekin näistä uutisista vaikkemme edes tunne. Toivon sinulle ja miehellesi niin paljon voimia ja jaksamista ja sitä että tulevaisuus tuo teille oman pienen vauvan. Olet vahvempi mitä uskotkaan. Muista että moni toivoo teille vain ja ainoastaan hyvää!

  -Riikka

  VastaaPoista
 23. Oi ei! :(
  Olen todella pahoillani puolestanne! Paljon voimia ja jaksamista teille! <3

  VastaaPoista
 24. Olen todella pahoillani. Olen tänne ennenkin kommentoinut samaa asiaa, mutta vielä kerran: jos budjetti sallii, menisin yksityiselle lapsettomuusklinikalle. Minä tulin lopulta, kahden keskenmenon jälkeen raskaaksi Dextrassa tehdyn hoidon jälkeen, toisella klinikalla ei onnistunut. Vasta 5. IVF:n yhteensä 7. siirrosta tuli onnistunut raskaus. Tiedän kuinka pahalta sinusta tuntuu nyt, mutta älä luovu toivosta, kyllä se vielä onnistuu.

  Gluteenittomasta ruokavaliosta: jos verikokeessa ei ole vasta-aineet koholla, niin pitäisin sitä turhana. En ole lääkäri, mutta minulla on keliakia ja ruokavalio voi ajoittain tuntua aika raskaalta, jos ei ole todella motivoitunut ja on ehkä vaikea motivoitua, jos ei ole faktoja tukemassa sen tärkeyttä? Mikään ei tietysti estä kokeilemasta, mutta täysin gluteeniton ruokavalio vaatii tarkkuutta ja sitoutumista, vaikka vaihtoehtoja onkin nykyisin aika hyvin tarjolla kaupoissa ja ravintoloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Voi kunpa olisikin rahaa niin mentäisiin vaikka heti yksityiselle, mutta tosiasiassa juuri nyt eletään ihan suoraan kädestä suuhun, mutta ehkä tilanne jossain vaiheessa helpottuu, kun saadaan nuo remonttilaskut maksettua.
   Olen samaa mieltä kanssasi tuosta gluteenittomasta ruokavaliosta. Se tosiaan vaatii aika paljon motivaatiota luopua kokonaan gluteenista, kun siitä ei todistetusti ole mitään haittaakaan. Syy näille keskenmenoillehan voi olla myös täysin sattumaa.

   Poista
 25. Voi ei:( Tulin tosi surulliseksi näistä uutisista..Pidän vielä pientä toivonkipinää kuitenkin yllä...Voimia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Toivotaan, että ehkä vielä jonain päivänä saamme sen lapsen ihan syliin asti.

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)