15. marraskuuta 2017

3. neuvolakäynti

Eilen oli jo meidän kolmas neuvolakäynti meidän omalla terveydenhoitajalla. Eipä siellä taaskaan oikein mitään erikoista ollut. Ei käyty voimavaramittaria sittenkään läpi, eikä oikeastaan haittaakkaan. Siinä ne kysymykset on vähän sellasia, että vastattiin aika yksipuolisesti kaikkeen vaan "täysin samaa mieltä".

Pissanäyte oli negatiivinen ja verenpaine oli parempi kuin koskaan(110/81). Hemoglobiini oli 120, mutta ei kuulemma vaadi vielä mitään rautalisää. Paino on noussut nyt 480 g /vko, minkä kyllä toisaalta olen huomannutkin. Tää masu on pullahtanut ihan tässä viime viikkojen aikana ja alkaa olemaan jo aika kiva pallo. Tosin vaatekriisi alkaa iskeä, mut eiköhän me selvitä. Kaiken kaikkiaan painoa on nyt tullut siis sen vähän reilu 4 kg.
Sykkeitä kuunneltiin ja se huiteli siinä 150-155 lyöntiä/min hujakoilla. Poika on kyllä tosi vilkas ja potkii nykyään jo tosi kovaa. Vielä on kuitenkin tilaa liikkua, koska liikkeet tuntuu välillä ylhäällä, välillä alhaalla ja sitten taas vasemmalla ja hetken päästä taas oikealla :D Eilen illalla poju taas muksi niin kovasti, että maha liikkui niin, että mieskin näki sen selvästi. Mies jutustelikin masulle, että "Onkos sieltä tulossa potkunyrkkeilijä?" haha.

Sovittiin taas seuraava neuvolakäynti joka on mukavasti juuri ennen joulua. Lisäksi terkka pisti lähetteen siihen toiseen sokerirasitukseen, mikä pitäis käydä tekemässä sitten joskus viikon 28 hujakoilla. Mielummin myöhemmin kuin aikaisemmin. Tosi kivasti osuu just siihen pahimpaan konvehtien herkuttelu sesonkiin tuo :D

Lopuksi vielä juteltiin vähän noista perhevalmennuksista. Olen niistä kauheasti lukenut, että ne on ihan huuhaata, mutta kuulemma nyt tuo perhevalmennus on uudistettu täysin ja olisimme vasta toinen ryhmä, joka pääsee kokemaan tuon uudistetun perhevalmennuksen. Kuulemma siellä puhutaan paljon lääkkeettömästä kivunlievityksestä ja opastetaan kumppania auttamaan rentoutumisessa ja muussa sellaisessa. Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, joten ehkä me mennään siellä käymään, jos vaan aikataulut sattuu sopimaan. Nuo perhevalmennukset on vasta sitten tammikuussa, kun alkaa tuo synnyttäminenkin olemaan jo vähän enemmän ajankohtaista.

Mitäs muuta. Ainiin otettiin sitten meille molemmille se influenssarokotus. Kyllähän siitä on sitten pikkuisellekkin vähän vastustuskykyä, kun viimein päättää saapua syleihimme :) Nyt on vähän olkapää kipiä, mutta eipä tuosta kai mitään muuta vaivaa pitäis tullakkaan. Olo on muutenkin vielä yllättävän hyvä. Vähän tuntuu liitoskipuja häpyluussa ja nivusissa, mutta ei mitään kovin lamaannuttavaa. Aika inhottavan tuntuistahan tuo on, mutta kyllä tässä vielä porskutellaan. Kaikkia niitä massiivisia selkäkipuja odotellessa! Ainiin ja raskaustodistus saatiin eli raskaus on nyt kestänyt yli sen kelan määräämän 154 päivää, whiphee! Laitoinkin heti illalla hakemuksia äitiysavustuksesta, vanhempainpäivärahasta ja vieläpä lapsilisästäkin. Alkoi taas tuntua asteen verran konkreettisemmalta, että me viimein saadaan se kauan toivottu lapsi. Tiedän toki, että mitä vaan voi vielä tapahtua, mutta en halua ajatella sitä nyt. Nyt haluan vain nauttia tästä kaikesta mitä saamme kokea. Päivä kerrallaan!

Palaillaan taas!

14 kommenttia:

 1. Miks sulla on sokerirasitus toisen kerran :o
  Tässä kyselen, et onkohan mullaki :D
  Me mennään perhevalmennukseen (onks se sama asia ku synntysvalmennus? :D ) meillä synnytyssairaala järjestää sen ja aikaa voi alkaa varailla rv30+
  Ja influenssapiikit me otettiin kans pari viikkoa sit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mummilla oli vanhuusiän diabetes, niin siinä kuulemma on tarpeeksi sukurasitetta, että pitää käydä sen kaks kertaa. Ei sulla varmaan enää toista ole, kun se toka on just noilla 26-28 viikoilla. Mulla vaan sattui se eka olemaan niin myöhään, kun alukse ei tarvinnu mennä, mut sit lääkäri olikin toista mieltä.
   Mä en tiedä onko tuo perhevalmennus sama kuin synnytysvalmennus, mutta meillä se järjestetään ihan neuvolan tiloissa. Niitä on kaks erilaista. Ekassa käydään läpi niitä kivunlievitysjuttuja ja kuulemma nyt on enemmän myös puolisolle tarkoitettuja juttuja ja sit siinä tokassa on enempi synnytyksen jälkeen valmentavaa, eli kuulemma siellä on joku perhe oman pienen lapsensa kanssa kertomassa kokemuksia lapsiperheen arjesta yms :) Tarkoitus ois kans mennä noihin, jos vain suinkin saadaan työaikatauluun sopimaan. Nää oli joskus tammikuun puolessa välissä, että sillonhan taitaakin olla meilläkin jo 30+ kasassa :)

   Poista
 2. Ihanaaaaaaa ❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  VastaaPoista
 3. Laita masukuvaa joskus kun ehdit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itseasiassa mun onkin pitänyt jo monta kertaa ottaa masukuvaa, mut sit oon vaan unohtanut :D Aina ku kotiin pääsee ni äkkiä vaan lökäpöksyt päälle, ni ei oo tullu oltua kauheen edustavana, haha. Yritän nyt lähipäivinä muistaa :)

   Poista
 4. Meillä täällä Itä-Suomessa on monta eri kertaa perhevalmennusta eri teemoilla. Niistä voi valita mihin menee ja ne on neuvolan tiloissa. Tammi-,helmi- ja maaliskuun synnyttäjille on omat päivänsä jne. Synnytysvalmennus on erikseen sitten sairaalalla.

  Ihanaa odotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Joo itseasiassa meilläkin pitäis olla, kun katsoin nettineuvolasta, mutta meiän terkka antoin nyt vaan ajat noihin kahteen perus perhevalmennukseen. Hän siis kysyi aluksi, että ollaanko kiinnostuttu ja vähän hangoittelin vastaan, mutta hän kuitenkin antoi noille perus jutuille ajat valmiiksi :) Meillä tais olla nyt maalis- ja huhtikuiden ryhmät yhdistettynä ja kuulemma pelkästään ensisynnyttäjiä.

   Poista
 5. Mulla on molemmilla mummuilla vanhuusiällä tullut diabetes, mutta silti jouduin vaan kerran rasitukseen. Erikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntuu olevan ihan terkasta ja lääkäristä kiinni, koska mun terkkahan ei ois laittanu mua kun siihen yhteen, joka on sillon 26-28 viikoilla, mut lääkäri patistikin käymään kahdessa. Tuntuu tosi turhalta käynniltä, mut käydään nyt, kun on kerran laitetty lähetettäkin :)

   Poista
 6. hei! kiva että olit käynyt kommentoimassa blogiini niin löysin tänne blogiisi! olen selannut sen läpi kokonaan! Tosi kiva blogi, sulla on tosi kiva tyyli kirjoittaa! :) jään seuraamaan matkaasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja mukava kuulla, jos tykkäät :) Mä joskus yrityksemme alkuaikoina googlettelin paljon vertaistukea ja löysin blogisi. Nyt taas googletellessa löysin blogisi uudestaan ja huomasin, että olit aloittanut taas kirjoittelemaan :) Liityin siis myös sinun blogiisi lukijaksi :P

   Poista
 7. Onnittelut koko teidän porukalle <3 Nyt vasta löysin blogisi. Meillä täällä potkii inseminaatiolla alkunsa saanut neiti, jolla LA 23.3. Hyviä vointeja loppumatkalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanaa :) ♥ Kiitos ja Onneksi olkoon myös sinne! Meillä onkin la tosi lähekkäin :D

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)