1. maaliskuuta 2018

7. Neuvolakäynti

Tänään oli tuon edellisen kontrollikäynnin mukaan laskettuna 7. neuvolakäynti. Kaikki perusjutut on edelleen kunnossa. Tässä vähän statistiikkaa(suluissa edellinen mittaus lääkärikäynniltä):

Raskausviikko 37+4 (35+4)
Painon muutos/vko 130 g (lääkäri ei ole merkinnyt)
RR 99/72 (108/73)
sf-mitta 30,5 cm (27cm rv 33+5)
syke 153 (150)

Painoa on kertynyt kokonaisuudessaan noin 10 kg, riippuen lasketaanko neuvolan vai kotipuntarin mukaan. Verenpaine oli tällä kertaa yllättävän alhainen vaikka meinattiin taas olla vähän liian myöhässä paikalla ja tein mittaukset vähän hätäisesti. Mittasin toki uudestaankin, mutta toisellakaan mittauksella ei tuo yläpaine paljoa yli 100 ollut. Luulin, että se nousee, kun synnytys lähenee, mutta ehkä me ei sitten vielä olla niin lähellä synnytysta, haha :D. Pikkujäbän syke on edelleen tasaisen reipas 150.

Meillä oli tällä kertaa eri terkka, koska meiän oma terkka oli puhelinpäivystyksessä, mutta eipä se juuri haitannut. Ei mulla edelleenkään ole oikein mitään erityistä höpöteltävää tuolla neuvolassa, kun kaikki on mennyt niin tasaisen sujuvasti. Sf-mitta kulkee edelleen alakäyrän alapuolella, mutta se kuitenkin koko ajan kasvaa saman suuntaisesti. Tuo tuuraaja vähän siitä kyselikin, että onko siitä koskaan sanottu mitään, kun se menee alakäyrän alapuolella, mutta ei siitä ole koskaan otettu mitään erityistä huomiota. Ultran perusteella ollaan kuitenkin keskikäyrällä, joten ehkä mulla vaan on sitten vähän erilainen kroppa kuin keskiverto-odottajilla. Kaikki on siis edelleen ihan kunnossa. Seuraava aika varattiin taas parin viikon päähän eli ihan siihen lasketun ajan holleille.

Mä en tiedä miks, mut aina kun mulla on neuvola, niin ennen sitä mulla ei oo oikein mitään oireita tai mitään ja sit just sen jälkeen tulee heti kaiken maailman vihlontoja yms. Tänäänkin alkoi tietty just neuvolan jälkeen tulemaan kaikenlaisia vihlaisuja, kun käytiin kaupassa ja olin jo ihan satavarma, että nyt alkaa supistukset. Noh kotiin päästyämme ne taas loppui, ja olo on taas ihan niin kuin mitään ei olis tapahtunutkaan. Aika monesti tää sama tapahtuu just neuvolan jälkeen ja menee sitten taas kuitenkin nopeesti ohi. Ärsyyntyyköhän pikkujäbä jotenkin sen neuvolatädin mittailuista ja alkaa ikävästi muksimaan mua johonkin hermoon sen johdosta :D haha. Nojaa en tiedä.

Mutta, niinkuin jo mainitsinkin, niin elo on täällä tasaisen tylsää, eli mitään erikoista ei ole tapahtunut. Nukuin toissa yönä mukavat 11 tuntia putkeen, ihan vaan koska voin, haha. Viime yönä heräilinkin sitten taas jälleen kolmen aikaan, kun pikkujäbä aloitti taas jonkun ihmeellisen yöllisen jumppansa. Vai oisko levottomuutta aiheuttanut tuo täysi kuu. Noh samapa tuo. Voimat on toisaalta vähän vähentynyt tai sitten olen vain laiskistunut. Jaksan onneksi vielä käydä koiran kanssa pari kertaa päivässä sen puolen tunnin lenkin, niin saan mukavasti nauttia tuosta ihanan aurinkoisesta pakkaskelistä, mutta muuten en sitten jaksakkaan enää tehdä kotitöitä ihmeempiä. Vähän kyllä järkkäilin taas lasten huonetta ja nyt siellä on jo mukavasti imetysnurkkaus valmiina odottamassa pääsyä tositoimiin. Sain veljeltäni heille ylimääräiseksi jääneen imetystyynynkin ja ainakin se vaikutti tosi tukevalta ja hyvältä. Sairaalakassikin on jo melkein valmiiksi pakattu. Enää sieltä puuttuu mieheni vaatteet ja hygieniatuotteet, sekä vauvan vaatteet. Omat tarvikkeet ja vaatteet siellä onkin jo kaikki valmiina :D No edes jotain.

Odotus jatkukoon. Kohta onkin enää pari viikkoa laskettuun ja mieskin alkaa olemaan jo ihan valmiustilassa, haha.

4 kommenttia:

 1. Voi että miten jännittävää :D <3 <3 kohta teille se nyytti tulee syliin <3 mihin tää aika oikein on menny? :O mustaa tuntu joskus puoles välis raskautta et viikot vaan matelee ja raskaus ei etene ollenkaan, nyt oon havahtunu et helkutti äippä loma alkaa ihan pian ja vauva voi käytännössä syntyä jo ihan milloin vain :O oon facessa liittyneenä huhtikuu ryhmään ja siel on jo n.5 lasta tullut vauhdilla maailmaan vaik laskettu onkin vasta yli kk päästä!! Jännittävää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää odotusaika vaan lentää siivillä, kun tuntuu että aika ihan loppuu kesken :D Tekin tuutte jo kovaa vauhtia perästä. Huii, miten siellä on jo niin paljon syntynyt vauvoja :O Nyt on muuten ihan hirmu paljon kevätvauvoja! Liekkö ruuhkaa synnärillä :D

   Poista
  2. Joo tuolla maaliskuun vauvoissakin on tullut jo pari viikkoa vauvoja ihan rytinällä :D Tietty kun alkaahan niitä rv 38+ syntyä jo tosi paljon :)

   Mullakin ois ens viikolla maaginen rv 38+2 jolloin esikoinen siis syntyi! Saa nähä meneekö tämä toinen kuitenkin yli sen. Nyt kskiviikkona oli ultran mukaan ainakin jo sen kokoinen että mielellään voisi ensi viikolla jo syntyäkin :D

   Onko sulla muuten jo sellanen olo että sais jo syntyä vai onko kiva vaan nauttia elosta vauva massun sisäpuolella? :)

   Poista
  3. Huii alkaa todellakin olemaan jo h-hetki lähellä :D on tää kyl hurjaa, kun ei voi yhtään tietää millon se lähtö yllättää.
   Toisaalta mul on viel ihan hyvä olo, mut sit tulee kyl niit hetkiä ku pikkujäbä esim puskee peppua niin kovasti ulospäin, et olis kyl jo kivempi, jos se vaik pungertais jo tossa masun päällä, eikä sisällä :D no onneks ei oo montaa viikkoo enää.

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)