27. maaliskuuta 2018

Yliaikaiskontrolli

Viikot ne vaan vaihtuu, mutta tämä odotus ei tunnu päättyvän koskaan. Eilen, ollessa rv 41+1, soitin synnärille aikaa yliaikaiskontrollikäynnille. Sain jonotella puhelimessa yli puoli tuntia ennen kuin pääsin linjoilla läpi. Mä niin arvasin, että tää kevät tulee olemaan niin ruuhkainen meiän synnärillä. Sain myös Tiinalta vähän sisäpiirin tietoa, että siellä on vasta otettu käyttöön uudet varausjärjestelmät ja ties mitä hässäkkää, että katotaan nyt päästäänkö me ylipäätään synnyttämään meiän alkuperäisesti valittuun paikkaan.

Kätilö, joka vastasi, vaikutti olevan vähän ulalla, mutta sai kuitenkin kysyttyä pari peruskysymystä: "onko ollut supistuksia ja liikkuuko vauva?" Ei ja joo. Supistuksia en edelleenkään osaa varmasti sanoa tunteneeni ja poika liikkuu edelleen joka päivä yhtä vilkkaasti kuin ennenkin. Sain jopa videolle otettua kunnon potkun :D Ei siis pelkkää puskemista vaan ihan kunnon täräytyksen oikeaan kylkeeni.
Kätilö sai lopulta varausjärjestelmän toimimaan ja sain ajan pitkäperjantaille eli silloin on rv 41+5. Kuulemma kannattaa varautua odotteluun. Tiina sitten kertoikin, että siellä on aina perjantaisin ja maanantaisin pahimmat ruuhkat ja pyhänä siellä on todennäköisesti vain yksi lääkäri töissä, joka tekee kaikki leikkaukset ja muut hommat ja tietysti yliaikaiskontrollit ovat hänen tärkeysjärjestyksessään viimeisenä. Odotteluun voi siis mennä jopa tunteja. Noh onneks meillä ei ole silloin mihinkään kiire :D

Tuntuu helpottavalta, kun tietää, ettei odotusta ole enää kuin max. viikko jäljellä. Jännäilen jo, että syntyykö meiän poitsu sittenkin aprillipäivänä, niin kuin duunikaverini kanssa vähän jo spekuloitiin. Parasta olis tietysti, jos jäbä päättäiskin tulla jo vaikka huomenna tai ylihuomenna.

Viimeyönä heräsin taas vaihteeksi kolmelta pissalle. Jäbäkin sitten heräsi ja aloitti kunnon yöjumpat ja eihän siinä sitten enää uni tullut. Tunnin siinä seurailin jäbän monottamista, kun huomasin yhtäkkiä kylkeä kääntäessä epäilyttävää menkkakipua. Neljältä nousin uudestaan pissalle ja sänkyyn palatessani tunsin taas menkkakramppeja kylkeä kääntäessä. Seurailin vielä ainakin tunnin jäbän liikkumista ja ihmeellisiä menkkakramppeja, kunnes viimein nukahdin. Aamulla vatsa painoi ihan tuhottomasti liitoksia ja jäbän möyhyäminen taas vihloi häpyluuta.

Jännäksi käy. Nyt lähetään miehen kanssa kauppaan. Jokohan se jäis viimeiseksi kerraksi kahdestaan :D


29 kommenttia:

 1. Noi vihlonnat on ihan lupaavia sinäänsä. Jospa se siitä itsestään vielä lähtisi käyntiin :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Hui! kyllä menee jännäksi! Tsemppiä ja jaksuja odotteluun! Täällä seurataan jännittyneenä mukana <3

  VastaaPoista
 3. Ääk täällä niin jännitellään päivittäin et koskahan teille se kauan odotettu pieni syntyy <3 nuo menkkakivut vaikuttaa lupaavilta, toisilla supistukset kuulemma tuntuu vaan menkkanjomotuksilta ^_^ tsemppiä, pian käärö on teidän sylissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin googletella, ni joillain ollu menkkakipuja ties kui pitkään ennen synnytystä :D Katotaan miten meiän käy :) kiitos tsempeistä <3

   Poista
 4. Se voi synnytys todella alkaa ihan mitään aavistus vaivoja. Mulla aikoinaan ei mitään, ei siis pienintäkään oiretta et synnytys alkais pian. Kahdelta yöllä heräsin pissalle ja ei muuta, ei mitään tuntemuksia ja neljältä heräsin kovaan supistukseen ja siitä saman tien niitä lähti tulemaan säännöllisesti, yhdeksältä aamulla tyttö syntyi. Joten toivoa on sinullakin. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosiaan myös lukenut ja kuullut, että synnytys voi lähteä tosi yllättäenkin käyntiin :) kiitos tsempeistä!

   Poista
 5. Toivotaan, että synnytys pian käynnistyisi! Mutta jos niin ei jostain syystä nyt kövisi, niin haluan vain sanoa, että käynnistys ei ole ollenkaan niin paha kuin monesti pelotellaan :) älä huoli! Tavalla tai toisella se vauveli on pian syliteltävänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, pääasia, ettei enää kauaa, niin saadaan meiän pikkujäbä syliin asti <3

   Poista
 6. Mulla alkoi oikein kunnollinen menkkamainen jomottelu perjantai-iltana ja aamuyöllä sitten kivuliaat ja melkein alusta asti säännölliset supistukset. Vauvahan saatiin lopulta syliin vasta maanantaiaamuna. Mutta nuo kovat menkkamaiset kivut olivat se, joka kaikkea edelsi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jospa ne meilläkin vähän jotsin enteilis. Mulla se menkkamainen kipu on tullut sellasina supistuksen tyyppisinä 10-15s sykäyksinä, mut niitä tulee niin satunnaisesti, ettei oikein vielä kerro mitään. Ehkä ne on niitä supistuksia :D Välillä tulee kerran tunnissa, välillä kaks ja välillä ei ollenkaan. Saa nähdä ehtiikö ne yltymään ollenkaan :)

   Poista
  2. Mulla tuli aluksi niitä menkkamaisia jomotuksia ja kivuttomia supistuksia (siis niitä, jotka olivat seuranani suurimman osan raskausajasta) eri aikaan. Sitten aamuyöstä molemmat olivat hävinneet ja tilalla olivat todelliset kivuliaat supistukset. Mutta niin tai näin, niin ihan pian teillä on oma pieni vauva sylissänne! <3 Tavalla tai toisella eikä sillä lopulta ole mitään väliä, millä. ;)

   Poista
 7. Itselläkin lähti synnytys käyntiin ihan ykskaks,pientä jomotusta oli iltasella ja outo oloa. Yliaikaiskontrolli oli varattu 41+5 ja eipä keretty kontrolliin asti kun vauva lähti syntymään aamuyöstä sinä päivänä kun kontrolliin oli aika :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hassua, mä oon kans miettinyt et voiskohan meilläkin käydä just noin, että tyyliin samana aamuna kun meillä on se yliaikaiskontrollikäynti :D Toivottavasti lähtis vähän jo iteksiin käyntiin :)

   Poista
 8. Tsemppiä viimeisiin päiviin! Se on hassua, miten olen näiden sun viime viikkojen postausten kautta muistellut enemmän omaa loppuraskautta ja synnytystä. Poikani siis syntyi viime elokuussa, lopulta 41+2 (muutaman vuoden yrittämisen ja yhden keskenmenon jälkeen). Pitkät päivät oli ne lasketun ajan jälkeiset päivät. Täytyi vaan joka päivälle yrittää keksiä jotain tekemistä.. Itselläni oli myös aika pitkä synnytys, mutta sekin käynnistyi aika lailla yllättäen, ei juurikaan ollut mitään merkkejä ennen. Lopulta sitä kuitenkin jouduttiin myös vauhdittamaan lääkkeillä. Kaikki meni silti hyvin ja itse kokemus oli kuitenkin pääosin positiivinen. Ja sitten se hetki, kun ensimmäisen kerran sai pojan syliin <3 kliseistä, mutta se ei unohdu koskaan. Tsemppiä siis viime hetkiin ja yritä keksiä kaikkea kivaa tekemistä vielä nyt. Pian hän on täällä ja sitten ei olekaan tekemisen puutetta, koska aina voi muun tekemisen puutteessa ihastella, miten kauniin lapsen onkaan saanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) ❤️ ja voi että miten jo odotankaan tuota hetkeä, kun kohtaamme poikamme ensimmäisen kerran. Nyt mulla alkaa olemaan jo sellanen fiilis, että ihan sama miten synnytys lopulta käynnistyy tai käynnistetään, kunhan pääsemme tapaamaan pikkuisen :') Ei oo onneks enää kauaa.

   Poista
 9. Ei mullakaan ollut kipeitä supistuksia ennen tositoimia. Alkoi sitten yhtenä aamupäivänä muutama päivä ennen yliaikaiskontrollia menkkakramppeina (tulinen rengas lantion ympärillä. Illalla tuli jo säännöölisesti sekä kipeämpinä, ja seuraavana päivänä oli tyttö sylissä. :) Alkoi muuten kauppareissulla ne menkkamaiset krampit. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :) Ehkä täälläkin päästään pian jo tositoimiin tai viimeistään sitten yliaikaiskontrollin jälkeen. Ei oo onneks montaa päivää jäljellä :)

   Poista
 10. Pian hän on täällä <3
  Kyl nää esikoiset monesti antaa odotuttaa itseään 🤔 meki saatiin iltamyöhään 41+5 vaavi maailmaan, tosin mä näin seuraavan vrk puolella tytön, ku leikkaus oli just vähän ennen puoltayötä.
  Joo se fiilis lopussa on just se, et ihan sama avittakaa sit, kunhan alkais jotain tapahtumaan. Toivotaan toki, että sulla alkais tapahtumaan ennen mahdollista käynnistystä. Vaikka oma käynnistys meni pieleen, niin mun äidillä kaks erittäin onnistunutta käynnistystä ja monilla mun ystävillä on käynnistykset onnistunu todella hyvin. Mut sit taas niin monella käynnistyykin itsekseen ennen yliaikaiskontrollia onneksi 😊
  En malta odottaa, et saan lukee ku poika on vihdoin sun rinnalla 💜 se tunne on vaan niin taijanomaista ❤
  Me kotiuduttiin ekalta Kanarian matkalta näin perheen kesken, voin suositella lapsen kans matkailua. Aluksi pelkäsin, mutta ihmeen nopeesti tää 10kuinen tottui uuteen rytmiin, sekä elävämpään meininkiin etelässä. Lennoilla toki piti viihdyttää ja varsinki loppulennolla oltii koko perhe aika väsyneitä, mut se matka oli muuten niin onnistunut, et kyl nuo lennot kestää. Eipä tässä muuta ihmeitä, ku 1v synttäreitä odotellen. Kyl tää vauvavuosi menee ihan tajuttoman nopeeta. Voi että, sä pääset pian nuuhkuttelemaan vastasyntynyttä, mulla alkaa olla sitä aikaa vähän ikävä. Ei kuitenkaan vielä varsinaista vauvakuumetta ole onneksi 😁
  Onnea tulevaan, käyn kyllä jokapv katsomassa, oletko jo synnyttänyt 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että teillä on matka mennyt hyvin :) Mekin ollaan jo kaverin kanssa vähän suunniteltu valmiiksi ens jouluksi Kanarian matkaa, kun meillä on molemmilla sillon reilu puolivuotiaat vauvat :D
   Mä oon onneks saanu paljon vertaistukea kaverilta tähän yliaikaisuuteen, ettei nyt ihan paniikki iske :D Mä uskon, et lopulta kaikki menee vielä hyvin tai ainakaan mitään ylitsepääsemätöntä tuskin tapahtuu.
   Voi vitsi tuo vauvavuosi menee kyllä nopiaa :) vastahan sinäkin synnytit, hih. Pian mekin päästään siitä nauttimaan. Ihan pian <3

   Poista
  2. Oi ihanaa teilläkin matkasuunnitelmia jo, vautsi 👌 siis puolivuotiaan vauvan kans on varmasti viel helpompaa etenkin lentomatkat. Kun.viihtyy sylissä varmasti vielä paljon. Onneksi Kanarialla ei ollu liian kuuma ja rintamaito meillä kelpas kyllä tosi tiheään. Vettä joi todella vähän, et imetys kyllä siellä oli tosi kätevää, et sillä sai nesteitä sit helpoimman kautta.
   Yliaikaisen vauvan hyviä puolia meillä oli, et vauva osas alusta asti hyvän imuotteen, toki tää voi olla yksilöllistä tietty, mutta yliaikaisilla on ihan nälkänsä puolesta imemisvietti voimakas. Meillä jouduttiin lisämaitoa antaa, kun vauva rääky ku syötävä monta tuntia nälkäänsä ja kätilöt sanoi, että yliaikaiset vauvat on kuulemma todella nälkäisiä. Maito nousi 3.pvnä vasta, joten oli pakko antaa sit maitoo ja se teki kyl vauvan niin tyytyväiseksi, ettei kyllä yhtään haitannu antaa korviketta lisämaitona. Sai kuitenkin mun rinnalla asua kokoajan ja imeä niitä ensitippoja rinnoista siinä. Et ei kannata ihmetellä, jos vauva vaikka itkee todella paljon, se tosiaan voi olla sitä nälkää ja jos ei oma maito nouse heti tai vauva saa tarpeeksi niin kannattaa harkita lisämaitoa. Ne vaistot kyllä itelle sit tulee ja näkee parhaiten, mikä sit siinä tilanteessa omalle vauvalle on parhaaksi. Muistan vaan, ku oltii koko perhe vauva mukaan lukien aika väsyneitä 8h putkeen täyttä kurkkua huutamiseen ekana yönä, kun oli juuri syntyny. Vähän aikaa toki rinnalla oli hiljaa, mut sit aina alko kauhee huuto pitkin yötä. Lisämaidosta sammu tyytyväisenä ku saunalyhty 😁👍

   Poista
  3. Joo Kanariasta on hyvä alottaa, kun ei oo tosiaan liian kuuma :) Hyvä tietää tuo imetyshomma, kun kuitenkin haluan imettää ja lisämaidon antaminen vähän epäilyttää. Mut tietysti ei me haluta pientä nälässä pitää, että tilanteen vaatiessa tietty :) Kaikkee uutta taas oppii :D

   Poista
 11. Oliko se huomenna jo se kontrolli? Hui miten jännää! Sun pitää kyllä tänne päivittää pääsetkö jäämään sinne vai miten käy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitkäperjantaina :D Aika on vasta klo 13 ja todennäköisesti joudutaan odottelemaan, mutta huomenna tosiaan viimeistään jotain jännää tapahtuu :D

   Poista
 12. Malttamattomana seuraan milloin siellä alkaa tapahtumaan. :) Olen vuoden verran seurannut sun taivalta ja on tosi lohduttavaa, että saitte onnellisen lopun teidän yritykselle. :) Ehkä se osuu jossain vaiheessa myös omalla kohdalle.

  Voimia loppu odotukseen. :) Pian hän on täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja miten ihana kuulla, että kirjoittelustani on ollut teille lohtua :) ❤️ Uskon ja toivon, että teillekkin vielä koittaa onnellinen loppu, tavalla tai toisella :)

   Poista
 13. Toi odottelu on niin turhauttavaa. Onneksi tiedät, että on enää päivästä/päivistä kyse. Ei edes viikosta. Voimaa viimeiseen punnerrukseen, sitten alkaa vauva-arki <3

  VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)