7. kesäkuuta 2018

Viikko rotarokotteesta

Tänään on kulunut tasan viikko rotarokotteen ensimmäisestä annoksesta. Vielä ei ole mitään kovin pahaa oiretta ollut, mutta eilen oli eka kokonainen päivä, kun ei tullut yhtään kakkavaippaa. Eli siis lievää ummetusta on kaiketi havaittavissa. Pissavaippoja tulee kuitenkin normaaliin tapaan, joten ei vielä huolestuta. Jäbä on kuitenkin vielä iloinen oma itsensä.

Jotain siellä masussa kuitenkin tapahtuu. Ilma tuntuu pörisevän suolistossa ja paukutkin haisevat selkeästi pahalle, kun ennen ne eivät haisseet millekkään.

En tiedä johtuiko rotarokotteesta vai oliko silkkaa sattumaa, mutta jäbä nukkui viime viikolla ekaa kertaa 8 tuntia putkeen. Jäbä nukahti perinteiseen tapaan noin puoli yhdeksältä sohvallamme olevaan äitiyspakkaukseen ja pyysin miestäni valvomaan sohvalla, kunnes jäbä heräisi ensimmäisen kerran. Menin siis edeltä nukkumaan, koska jäbä herää yleensä siinä kahdentoista-yhden aikaan ekalle syötölle, jolloin mieheni sitten tuo jäbän minun luokseni sänkyyn syömään. Noh havahduin sitten yllättäen vasta klo 4.30, kun mieheni kantoi jäbän luokseni. "Siis mitäh! Nytkö se vasta heräsi?" Kyllä vaan. Siinä kohtaa imetin kyllä jo ihan mielelläni, koska tissit olivat päässeet jo ihan ylikoviksi :D

Mutta me jäämme nyt jännäilemään, että koska se kakkavaippa ilmaantuu seuraavan kerran ja mihin suuntaan oireet kehittyy.

6 kommenttia:

  1. Oho! Meillä meni kanssa yöunet jossain vaiheessa siihen, että pikkuinen heräsi ensimmäisen (ja usein ainoan) kerran kolmen ja viiden välillä. Me mennään kuitenkin kaikki kymmeneltä nukkumaan. Nyt kuitenkin ehkä kahden viikon ajan Tiitiäinen on herännyt ensimmäisen kerran jo yhdeltä ja sitten yleensä kaksikin kertaa ennen aamukuutta tai -seitsemää. Epäilen, että jatkuvalla piereskelyllä on osansa tuossa. Ja ikävä on pitkiä unipätkiä.

    Nuo pahan hajuiset pierut, joita tulee jatkuvalla syötöllä on vain lisääntyneet meillä koko rotarokotteen jälkeisen ajan. Niskakakkojakin tulee edelleen monta kertaa päivässä ja usein ne ovat löysiä. Eli meillä oireet ei todellakaan ole helpottaneet, vaikka rokotteesta alkaa on jo kolme viikkoa ja uuteen annokseen enää reilu viikko. Eipä taideta oireista päästä ennen sitä. Vatsakin vääntää edelleen,muttei ilmeisesti niin kivuliaasti, kuin aluksi.

    Mukavia hetkiä kakkavaipan odotteluun. Mulla on pari ystävää joiden lapset tuppasivat vauva-aikanaan tekemään kakkavaippoja usein reilun viikon välein. Jännää oli kuulemma odotella. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, teillähän on hyvin nukuttu :) Meillä heräillään yleensä sen pari-kolme kertaa yön aikana.
      Inhottavia kyllä nuo rokotteeiden sivuoireet. Toivottavasti niistä 3kk rokotteista ei tulis pahoja vaivoja. Meillä itseasiassa tuli viimein pikku kakkonen vaippaan tänään, mutta sitä tuli niin vähän, että odottelen vielä, koska se niskapaska yllättää xD

      Poista
  2. Tänään me saatiin toka rota + piikit. Oli sydäntä särkevää katsoa toisen itkua :’( vielä ainakin on naurattanu, katotaan mitä ilta/yö tuo tullessaan.
    Onneks teillekkään ei mitään kummempia oireita tullut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eih, mä varmaan oon itekkin ihan itku silmässä, kun meiän jäbä saa nuo ekat piikit. Toivottavasti selviitte ilman oireiluja :)

      Poista
  3. En tiedä miksi, mutta toi "jäbä" on musta tosi ärsyttävä kutsumanimi ^^" Sori, vähän turha kommentti. Muuten tykkään lukea sun blogia, mutta toi kyllä ärsyttää jotenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se toistuu näissä teksteissä vähän liian usein :D mut se on meiän pikkujäbä :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)