28. kesäkuuta 2018

3kk neuvola

Heippa, taas pitkästä aikaa. Viime kerrasta onkin ehtinyt jo vierähtää tovi ja ollaan taas ehditty kokemaan kaikenlaista. Minusta tuli jälleen kerran kummitäti suloiselle pienelle tytölle ja oltiinkin juhlimassa hänen ristiäisiään pari viikkoa takaperin.

Viime viikolla oltiin viettämässä juhannusta mökillä. Se oli meidän pikkujäbän ensimmäinen pidempi automatka ja yökyläily muualla kuin kotona. Ajomatka mökille kesti noin 2,5 tuntia ja ukkeli nukkuikin tyytyväisenä koko matkan. Mökilläkin viihdyttiin tosi hyvin, kun mummi ja pappa jaksoivat olla koko ajan viihdyttämässä. Meikäkin pääsi välillä tekemään vähän muitakin hommia, nimittäin puuhommia :D Hassua miten sitä jotenkin on piristävää tehdä välillä muutakin kuin vain äitihommia, niin puiden pilkkominenkin tuntui jo ihan mukavalta, haha. Sain vähän heräteltyä vanhoja lihaksiakin siinä puupöllejä nostellessa. Autonkin imuroin ihan mielelläni, mieheni pidellessä pikkuista sylissään.

Eilen oltiin käymässä ystävieni kanssa Korkeasaaressa. En ollutkaan käynyt siellä vuosiin. Muistaakseni olen käynyt siellä viimeksi silloin, kun olin vielä itsekkin lapsi ja siitä nyt on jo aikaa :D Siellä nähtiin tiikereitä, leopardeja, leijonia ja karhuja ja vaikka mitä jänniä elukoita. Evästauon jälkeen jätkä kylläkin nukahti ja äiti sai ihastella ihan ittekseen niitä kaikkia eläimiä, haha. Oltiin ainakin neljä tuntia siellä kiertelemässä, kunnes oli aika lähteä jo kotia kohti viemään tuota meidän omaa pikku elukkaa ulos. Oli kyllä ihana päivä eläintarhassa.

Tänään meillä oli 3-kuukautisneuvola ja vuorossa oli tällä kertaa ensimmäiset pistettävät rokotukset. Painoa oli kertynyt jo 6600g ja pituutta 61,5 cm. Pikkuisen oli käyrä notkahtanut alaspäin, mutta vielä ihan normaaleissa määrin. Mittausten jälkeen oli ensin vuorossa taas tuo rotarokote ja tällä kertaa se sujui jo huomattavasti paremmin. Jätkä ei tällä kertaa puskenut kaikkea kielellään ulos, vaan kaikki meni hävikkejä myöten nassuun. Rotan jälkeen oli vuorossa kaksi ruisketta, molempiin reisiin. Noh, kuten arvata saattaa niin itkuhan siitä tuli. Laitettiin kuitenkin molemmat ruiskeet nopsakkaa samoilla itkuilla ja sen jälkeen äitin syleilyyn turvaan. Ei mennyt kuin hetki ja itkukin jo hellitti ja poika rauhoittui niin, että unikin alkoi jo tulla. Jätkä sitten nukahtikin neuvolan päätteeksi päikkäreilleen ja itseasiassa nukkuu edelleen(noin kaksi tuntia myöhemmin).

Nyt sitten taas jännäillään miten tällä kertaa reagoidaan näihin rokotteisiin. Särkylääkettä käytiin jo ostamassa varuilta valmiiksi, jos alkaa lämpöilyä ilmaantumaan. Viimeksi ihmeteltiin varhentunutta kakkausrytmiä, mutta se taiskin liittyä jotenkin jätkän kehitykseen, koska nykyään niitä kakkavaippoja tulee enää kolme päivän välein. Uusi rytmi onkin aiheuttanut hieman haasteita ja ollaan jouduttu vaihtamaan vaippaa mitä mielenkiintoisimmissa olosuhteissa :D Seuraava neuvola onkin sitten vasta vähän reilu neljän kuukauden iässä ja silloin on vuorossa taas lääkärikäynti.

Musta on niin ihana seurata tuon meidän pikkujäbän kehitystä. Kahden kuukauden jälkeen alkoi esineet jo pysymään kädessä ja niitä alettiin pikkuhiljaa jo kovasti tavoittelemaan. Eilen havahduin siihen, kun laskin pojan leikkimatolle masulleen makaamaan ja menin hetkeksi vessaan laittamaan tukkaani, niin takaisin tullessani huomasin jäbän liikkuneen leikkimaton toiselle reunalle varmaan ainakin puolen metrin matkan verran. Apua, joko ne alkaa liikkumaan! Tänään taas huomasin, kun jätkä makoili ensin matolla pitkittäin ja hetken päästä hän olikin jo poikittain :D Jokellus on sentään vielä samaa tuttua höö-ääntelyä, mutta välilä saattaa vahingossa tulla jotain päristelyäkin. Meillä on kohta jo niin iso poika!

Miehellä on huomenna viimeinen työpäivä ennen lomaa ja sitten saadaankin nauttia yhteisestä ajasta seuraavat neljä viikkoa, jipiii! Mitään kummosempia suunnitelmia meillä ei ole, mutta varmasti ainakin mökillä vietetään paljon aikaa ja harrastetaan jonkin sortin maakuntamatkailuakin. Nyt kun kerrankin on Suomessakin oikein kunnon kesä! Lisäksi jo kovasti jännäillään, koska Silja päättää jakautua ja päästään taas ihastelemaan uunituoretta vauvelia, iih!

Ihanaa ja aurinkoista kesää kaikille! ♥

2 kommenttia:

 1. Ihana lukea kuulumisia <3 teillä on kyllä jo iso poika! Meillä kans olis reilu viikon päästä jo 4kk neuvola, jännään edelleen painoa, vaikkakin tyttö tasaisesti kasvaakin omalla käyrällään :) hyvää kesän jatkoa! Tarvis kans itekki yrittää kirjoitella jotain kuulumisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on kuitenkin tärkeintä, että kasvas omalla käyrällään :) Just katoin omasta vauvakirjasta, että oon ollu 3kk:n iässä ihan saman kokoinen, kun meiön jätkä :D
   Olis kiva lukea teiänkin kuulumisia, kun teillä mennään kivasti just kuukausi edellä, niin voi vähän ennakoida, että mitä luvassa :) Alotitteko muuten jo kiinteiden maistelun?

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)