2. helmikuuta 2017

Vielä ehtii...

...spekuloida ennen vasteultraa :D

Aamulämpö näytti tänään taas 36.08 astetta, joten huh ei ollut ovis tiistaina. Nyt musta oikeesti tuntuu eniten siltä, että skenaario 2(ks. edellinen postaus) olisi lähimpänä totuutta ja ovis tulisi vasta noin viikon kuluttua. Tähän oletukseen vaikuttaa ehkä eniten se, että limat on tällä hetkellä aivan olemattomat. Siis ihan kuin oltais vasta kierron alussa.

En ole siis yhtään yllättynyt, jos gyne tänään illalla toteaa, ettei vastetta ole tapahtunut juuri ollenkaan ja munasolu on taas vain jotain 7 mm luokkaa. Enemmän mua nyt huolestuttaa se, että en tiedä yhtään, että miten tästä nyt eteenpäin. Pyydänkö vielä kokeeksi letrozolia vai onko siitäkään mitään hyötyä, jos clomitkaan eivät auta? Vai pitäisikö kokeilla vielä kerran kasvattaa clomiannoksen määrää vai onko se ihan yhtä hyödytöntä? Tai mitä jos vastetta onkin vain vähän, niin jatketaanko me sitten tällä samalla annostuksella ilman vasteultraa?

Toki nämä kysymykset varmaan pitäisi vaan osoittaa suoraan gynelleni, mutta onko jollain jo kokemusta vasteettomasta clomihoidosta? Mitä seuraavaksi? Onko enää muuta vaihtoehtoa kuin pyytää lähete lapsettomuusklinikalle? Kuinka nopeasti sieltä muuten yleensä tulee kutsu ensikäynnille?

Ainiin, tein eilen ensimmäisen ovistestin ja se oli puhdas nega. En olettanutkaan oviksen vielä olevan kohillaan. Onko muuten muille tullut lieviä rintakipuja clomeista? Sellaista ärsyttävää kutinaa tai jomotusta? Mun kroppa on varmaan ihan supersekaisin nyt.

Tänään saadaan ehkä vähän vastauksia kysymyksiini.

Palaillaan.

P.S. Onneksi olkoon kaksosista Beyonce.... bitch :D

30 kommenttia:

  1. 😂 toi loppu. Hahaha! Odottelen ultrakuulumisia. Letrot mulla oli tehokkaammat, tykkäsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun se uutinen vaan lävähti vasten kasvoja aamulla kun avasin facebookin :D Kyllä sitä nyt hekutetaan niiiiin paljon. Mutta joo niin, mä taidan kans kysellä gyneltäni noista letroista. Tietääkseni ne on kans huomattavasti halvempia kuin clomit?

      Poista
    2. On! Jos en väärin muista niin 30kpl /10e paikkeilla :)

      Poista
    3. O_O Älytöntä. Nyt vaadin kyllä gyneltäni letroille reseptin tai muuten hän saa itse osallistua noiden lääkkeiden kustannuksiin :D

      Poista
    4. Kysy ihmeessä! Ja muuten meille tuli lapsettomuusklinikalle 3 vkon päästä kutsu lähetteestä :) Mä kyl suosittelisin sitä jos vaan teistä tuntuu siltä <3

      Poista
  2. Nyt uskotaan, että Clomit ovat tehneet tehtävänsä :) oliko sulla annos kaks nappia päivässä? Mulla tuli vaste niin, yks/pv ei saatu vastetta, muistaakseni...

    Me saatiin yksityiselle lapsettomuuspolille aika seuraavana päivänä soitosta!! Mutta kunnallisen puolen jonot lienee riippuvat kaupungista. Jonnekin pääsee tosi näppärästikin :)

    Kysäiseppäs sun nykyiseltä gyneltä, pystyykö hän määräämään sulle Menopur-pistokset. Minun gyne yksityisellä (Mehiläisessä) ei pystynyt ja siksi ohjasi meidät klinikalle.

    p.s. Letrot on TODELLA paljon edullisempia kuin Clomit :D

    Tsemppii!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tässä kierrossa oli tuplanapit :) Siis eikäh! Noin paljon halvempi. Ei mitään järkeä jatkaa clomeilla jos letroilla saa tulosta. Oliko sulla siis letrot käytössä clomien jälkeen? Jos, niin millä annostuksella? Ite käyn juurikin Mehiläisellä, niin saapa nähdä mitä hän vastaa :)

      Poista
    2. Mulla oli ekaa kertaa Letrot + Menopur vasta klinikalla, ekassa kierrossa. Yks nappi per päivä kp3-7 ja Menopur kp8-> vasteultraan asti. Sit oli kesätauko klinkalla ja pari kiertoo mentiin pelkillä Letroilla 1 per päivä kp3-7. Jos on Menopur-pistokset, niin vasteultra on suositeltavaa, siksi heidän kesälomalla oli pelkät Letro-kierrot. Joista saatiin hienot vasteet!! Mehissä ei siis edes Letroja tarjottu. Mulle se gyne Mehissä sanoi, ettei heidän palveluihin kuulu itsessään lapsettomuushoidot ja siksi eivät kovin pitkälle lähde jatkamaan hoitoja vaan ohjaavat sitten eteenpäin, kuulemma muualla on niin paljon paremmat ja monipuolisemmat keinot ja lääkkeet, joita he eivät voi asiakkailleen tarjota. Näin mulle Mehin gyne kertoi:)

      Poista
    3. Okei, katsotaan miten meille sitten käy :)

      Poista
  3. Ja mulla kyllä sydän muljahti tuosta Beyoncen uutisesta:/ tänään on kaksosten päivä ja mieli muutenkin matalalla, meidän pikku enkelit ajatuksissani <3

    VastaaPoista
  4. Hahahahha :D toi loppu!! Mulla tuli samanmoinen mieleen!!! :D

    VastaaPoista
  5. Pidän peukkuja pystyssä!! <3 On tämä naisena oleminen yhtä suurta avaruustiedettä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ On se jännä miten arvaamaton voi naisen kroppa aina välillä olla :)

      Poista
  6. Soitin lääkärille, ultraa mut tänään. Ei hitto oon epätoivonen. Mutta ainakin sit tietää mitä oma kroppa tekee. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan innolla raporttiasia ultrasta :D Epätoivoisuus on ymmärrettävää. Ainakin nyt saat hetken mielenrauhan. Jännäääää!
      P.s. Ollaan taas samixii xD

      Poista
  7. Tuo Beyonce on raskaana IVF :n avulla. Ovat kärsineet lapsettomuudesta useamman vuoden.. että ei hänelläkään ihan raskaus tuosta vaan ole alkanut =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin mä vähän oletinkin sen olevan, kun niillä oli hankaluuksia jo sen ensimmäisen lapsen kanssa. Ei ollut millään pahalla tuo. Kateellista panettelua vain :D

      Poista
  8. Koska se sun ultra on?! :D oon käyny kyttään uutisia, hehheh

    VastaaPoista
  9. Clomeista ei mitään hajua, mutta letrot on halpoja joo! Aikanaan niitä itsekin käytin.

    Lapsettomuuspolille pääsy voisi kyllä selkityttää ajatuksia. Eihän kuitenkaan ole tarkoitus itse maallikkona kaikkea lääkehässäkkää ym itse tietää tai suunnitella. Vaikka aika paljon matkan varrella oppiikin.

    Me saatiin Mehiläisestä omalta gyneltä lähete Naistenklinikalle. Aika oli noin kuukauden päähän. Ja joulut oli vielä välissä, joten aika kohtuullinen aika mun mielestä. Yksityiselle pääsee varmaan samalla viikolla vähintäänkin, mutta se maksaa ja paljon. Pitääkin päättää tuhlaako aikaa ja hermoja vai rahaa ;) Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Tuota juuri mietinkin, että kuinka pian pääsee ensikäynnille, kun ei siis vielä oikein olis aikaa keskittyä tositoimiin :D Jos siinä menis useampi kuukausi niin sitten olis varmaan hyvä alkaa jo ennakoimaan :) Katotaan, pitää keskustella miehen kanssa myös asiasta. Ja joo letrot tännekkin seuraavaksi kokeiluun jos vaan mahdollista :D

      Poista
    2. Niin ja tämähän oli tietysti vain oma kokemukseni jo vuosien takaa. Jonotilanne voi olla eri nykyään. Samoin meidän taustat on hyvin eri. Sekin voi vaikuttaa aikatauluun. Mutta kannattaa pohtia asiaa ja pyytää lähete, jos siltä tuntuu!

      Poista
    3. Niin se on kyllä totta, että taustatkin varmasti merkitsee jotain. Noh me mietitään asiaa ja katsotaan mihin päädytään :)

      Poista
  10. Hah toi loppu oli kyl paras :D
    Jotenkin oon kuiten ajatellut et Beyoncella ei oo lapset varmaan olleet mitään itsestäänselvyyksiä. Ollut keskenmenoja ja kun nyt odottaa kaksosia niin tulee väistämättä mieleen et olisko saatu kaksoset hoidoilla aikaan.

    Joo kaikkea tärkeetä mäkin mietin :D

    En osaa sanoa noista vasteultrista mitään mut toivottelen vain tsemppiä sinne ja jos lapsettomuusklinikalle nyt päädytte niin uskon et sit viimeistään teitäkin onni potkaisee, mä kyllä uskon ja toivon niin <3
    Miten teillä mies suhtautuu ajatukseen että menisitte lapsettomuusklinikalle?
    Mun mies on ihan hulluna kammoksunut sitä ajatusta jo ihan ajatuksen tasolla eikä oikein edes suostunut puhumaan asiasta. Itseni kohdalla ei ollut tollaista kammoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulle tuli kans ensimmäisenä mieleen, et tuo Beyonce on varmaan hoidoilla saanu kaksoset alulle, kun katoin joskus jonku dekkarin, missä se kerto sen ensimmäisen raskauden vaikeuksista. En siis oikeasta pahalla ajattele häntä :)
      Meillä mies ei oikein haluais vielä uskoa, että me hoitoja kaivattais, mutta ollaan kyllä puhuttu asiasta ja on hän lopulta sitten ihan täysillä mukana, jos sinne asti joudutaan :)

      Poista
  11. Hei! Olen jo pidempään seuraillut blogiasi ja en voi muuta kun ihailla sitkeyttäsi ja sitä miten pystyt ajattelemaan asioista oikealla tavalla järkevästi :) ymmärsinkö oikein, että teitä ei olisi tutkittu, eikä lapsettomuudelle ole löytynyt mitään selkeää syytä. Teillä kuitenkin aika pitkä yritys ilmeisesti on takana, joten tutkimuksiin varmasti pääsisitte. Ystäväni yritti vuoden verran lasta tuloksetta ja sen jälkeen clomifeneilla , joilla tulikin helposti raskaaksi, mutta jotka menivät kesken aina viikoilla 6-10. Myöhemmin hänellä todettiin kromosomitranslokaatio, jonka todettiin aiheuttaneen keskenmenot ja lapsettomuuden. En halua pelotella, mutta tutkimalla syyn lapsettomuudelle voi olla että välttäisi ns. "Turhat yritykset" esim. Kromosotranslokaation kohdalla voidaan käyttää alkiodiagnostiikka, jossa kohtuun istutetaan alkio, jolla on normaalit kromosomit, jolloin onnistumisprosentti paranee. Ystäväni tapauksessa hän sai yhden lapsen ns. luomusti, mutta ei lähtenyt koskaan sitten hoitoihin. Toivon todella, että saatte pian pienen tuhisijan itsellenne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi ja kiitos kun kerroit ystäväsi kokemuksista. Meillä ei ole miestä tutkittu ollenkaan, mutta mulle on tehty nuo perus kierronkartotukset verikokeineen yms. Ovuloin normaalisti, mutta ns. viiveellä ja tästä johtuen lapsettomuuden syynä on ovulaatiohäiriö. Nuo meidän kaksi alkanutta raskautta on tuonut sen verran toivoa, että vielä ei ole ollut niin sanotusti halua mennä rankempiin hoitoihin :D Haluan uskoa, että meillä on ollut vain huonoa tuuria. Saa nähdä miten tämä vuosi tästä etenee. Jos ei uutta raskautta ala kuulumaan, niin vuorossa on sitten lapsettomuusklinikalle hakeutuminen. Askel kerrallaan :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)