9. tammikuuta 2020

Vuoden ensimmäinen

Ihanaa ja toivontäyteistä uutta vuotta kaikille!

Viime kirjoitukessani paistoi vahvasti ahdistus ja epätoivo, mutta nyt on jo huomattavasti parempi fiilis. Olen innoissani vuoden vaihtumisesta ja todella toivon, että tämä vuosi olisi edellistään parempi.

Selailin instagramista tuttujen ja tuntemattomien saavutuksia viime vuodelta ja vuosikymmeneltä ja aloin jo selailemaan puhelimestani kuvia vuodelta 2019. Mieleeni muistui taas monta asiaa, mitkä todellakin painoivat vaakakuppia epäonnistuneen vuoden puolelle. Äitini putkiremontti, kokoperheen noro, meidän ikuisuuksia kestänyt kylppäriremontti, hoitovapaan loppu ja töihin paluu, päiväkodin aloitus, sairastelut, epäonninen ulkomaanmatka. Ja eikä siinä, kyllähän näistä asioista seurasi paljon hyvääkin. Esimerkiksi äitistäni tuli tosi läheinen lapsen lapsensa kanssa meillä evakossa asuessaan, me saatiin lopulta hieno uusi kylpyhuone, poika sai uusia kokemuksia ja paljon uusia ystäviä päiväkodista ja minä pääsin taas tienaamaan lisää rahaa. Sairasteluiden johdosta ollaan myös opittu paljon uutta, esim. kuinka toimia sairaana ulkomailla ja kuinka lopulta lapsivakuutus onkin oikeastaan ihan superkätevä. Mutta loppujen lopuksi, onneksi vuosi 2019 on nyt ohi ja päästään toteuttamaan taas uusia haasteita ja kokemuksia vuodelle 2020.

Suurin haaveeni tälle vuodelle olisi, saada toinen lapsi. Olen jo suunnitellut miten sisustan lasten huoneen kahdelle lapselle sopivaksi, haha. Yksi asia ainakin on varma. En suostu ostamaan kerrossänkyä, ihan vaan koska kaikilla muillakin on sellainen. Tuun salee vielä pyörtämään pääni. Haluan lapsille samanlaiset sängyt ja vaatekaapitkin jo löytyy valmiina. Ehkä joskus tulevaisuudessa ostamme isomman asunnon ja lapset saavat omat huoneet, mutta ainakin vielä aluksi lapset saavat jakaa huoneensa keskenään. Sängystä puheen ollen. Meidän poitsusta on tullut jo niin iso poika, että päätettiin ottaa pinnasängystä laita pois. Iiik, iso poika jo! Hän tykkää ihan hirveästi, kun voi itse kömpiä omaan sänkyynsä ja päivällä leikkiessäkin voi istua niin sanotusti pehmeällä penkillä. Valitettavasti meidän pinnasängyssä ei ole mitään tukilaitaa, niin välillä poika saattaa tippua yöllä sängystä (eli siis sen noin 20 cm), mutta onneksi toissajouluna joululahjaksi ostamani jättiläisdinopehmo pelastaa ja välillä huomaammekin pojan nukahtaneen dinon päälle, eikä ole herännyt pudotuksesta ollenkaan :D

Asiasta kolmanteen. Sain tässä kierrossa tikutettua oviksen ja se tuli kyllä hyödynnettyä oikein korkojen kera. Haha okei sori. No nyt sitten olen alkanut epäilemään tätä kiertoa ihan huolella. Dpo 8-9 havahduin ihan jäätäviin sukkapuikkokipuihin kohdun ja munasarjojen alueella. Kirosin mielessäni, että luteaalivaihe sen kun vaan lyhenee lyhenemistään(viime kierrossa se oli vain 10 päivää), mutta mitään vuotoa ei ole vielä alkanut. Kaiken lisäksi tuntuu todella oudolta kokea taas niin sanottuja menkkakipuja, kun en ole niitä enää synnytyksen jälkeen tuntenut ollenkaan. Ehkä ne mun viimeaikaiset avautumiset yllättävistä menkoista on sitten tehonneet ja kroppa on taas kehitellyt omat menkkoja ennakoivat vaivansa. Toisaalta olen huomannut myös muita vanhoja tuttuja oireita. Tässä kierrossa on myös, ekaa kertaa raskauden jälkeen, rinnat olleet hieman kipeät. Tai siis tiedättekö sillai, kun vaikka halaa toista, niin rinnat tuntuu kovilta ja painaa ikävästi toista vasten.

Pikkasen oli pakko vilkaista vanhoja kirjoituksiani ennen raskautta. Olisko ihan hullu sattuma, jos TAAS siitä kierrosta, missä on ollut tiputtelua, niin tulisinkin raskaaksi. Ja mikä hulluinta, niin TAAS nappais just siitä kierrosta, kun olen ollut lomalla :D Haha olispa tosiaan älytöntä. Noh aika näyttää. Alakerrassa on nyt tyypilliseen tapaan kuivaa, kuin saharassa ja valkovuotokin on alkanut muuttua kellertäväksi, mikä varmasti viittaa (sovelluksen mukaan)huomenna alkaviin menkkoihin. Kuukuppi on jo valmiina pakattu reppuun!

Uuden vuoden lupaukseni on keskittyä taas pikku hiljaa enemmän itseeni. Tehdä paljon itselleni mieluisia asioita ja ennen kaikkea keskittyä terveellisiin asioihin elämässä ♥

Onko teillä jotain uuden vuoden lupauksia vuodelle 2020?

P.S. Käytiin eilen taas korvakontrollissa ja korvat oli puhtaat ja terveen näköiset, jipii! Toki rinnassa kuulu pientä nesteen ääntä ja nenästä löytyi kirkasta limaa, joten lienee uusi flunssa kohta taas tulossa...

6 kommenttia:

 1. Mä kans nyt ekaa kertaa kartoittelin, et saisinko ovulaatiota metästettyä.. Olihan se työn ja tuskan takana, mut kp24 se vasta tuli :D vielä ei olla klinikalle menty. Meillä on meinaa vieläkin imetys lopetettavana, ei oo mikään helppo juttu lopettaa :( siis ite lopettaisin vaikka heti, mut ei oo ollu voimia taistella lapsen kanssa, mut kohta on pakko jos aiotaan keväällä klinikalle mennä. Tsemppiä sinne ja plussatuulia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut tulipahan kumminki ':D Mun kaverilla on kans semmonen ihana tissitakiainen :) vaikuttaa ainakin siltä, että mitä tietoisemmaksi se lapsi kasvaa, ni sitä vaikeampi lopettaa, kun se osaa jo itse sitä niin hanakasti vaatia. Ei tosin ole omakohtaista kokemusta, kun meillä se loppui jotenkin niin luonnollisesti, että hyvä jos itsekkään tajusi sen viimein loppuneen. Imetyksen tuki ryhmästä löytyy paljon vinkkejä myös lopettamiseen :) Toivottavasti pian onnistuu lopetus niin, että kaikki osapuolet olisivat mahdollisimman tyytyväisiä :D kiitos ja tsemppiä myös sinne!

   Poista
 2. Voi, toivon teille niin paljon plussaa. Olen pitänyt hiljaiseloa blogissa, sinua olen käynyt kyllä välillä kurkkimassa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että täällä on vielä joku vanhoista lukijoistakin :) Mietinkin itseasiassa yksi päivä, että mitähän teille kuuluu :)

   Poista
 3. Sopisko ikeasta saatava pinnasängyn/lastensängyn laita teidän pinnikseen? Siinä mielestäni varaa suurentaa kiinnityskohtaa niin, että menisi isommalle / pienemmälle sängynlaidalle kiinni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa niin sellainen irrotettava turvalaita. Sitä vois kyllä ehkä kokeilla. Kiitti vinkistä :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)