17. huhtikuuta 2020

Stressiä, stressiä...

Viime aikoina, jos ollaan vaihdeltu kuulumisia kavereiden kanssa, niin oon aloittanut sanoilla "stressiä, stressiä". Sitä tämä nykyinen tilanne on nimittäin aiheuttanut ja paljon. 

Ollaan oltu nyt viisi viikkoa koko perhe etätöissä eli siis myös poitsu on ollut kotona jo tuon koko viitisen viikkoa. Päätettiin jo heti alussa ottaa hänet kotiin, kun lupa etätöihin tuli myös meidän firmaan. En varmaan ole ainoa, jos sanon, että härdelliä on kyllä riittänyt. Ensimmäinen viikko oli todella stressaava. Yritettiin koko ajan miehen kanssa vuorotella ns. hoitovastuusta eli jompi kumpi yritti koko ajan viihdyttää lastamme parhaansa mukaan. Omat työt alkoivat kasaantua ihan hirveästi ja stressi alkoi kiristää kaikkien hermoja. Kaiken lisäksi poitsulla alkoi todella vahva uhmaikä ja esimerkiksi nukkumaan menemiseen alkoi yhtäkkiä menemään tuntikaupalla aikaa. Mikä tietysti vähensi meidän vanhempien omaa aikaa ja kiristi entistä kireämpiä hermoja lisää. 

Lisästressiä aiheutti myös poikamme 2-vuotissyntymäpäivä. Haluttiin järjestää juhlat ja oltiin jo hankittukkin osa muumi-teemasynttäreiden tarvikkeista valmiiksi, mutta vieraitahan ei voitu kutsua ollenkaan paikalle. Tai okei siinä vaiheessa tämä korona-pandemia ei ollut viedä näin suuressa mittakaavassa, mutta me ei haluttu riskeerata meidän hyvin alkanutta kotikaranteenia ollenkaan ja päätettiin juhlia synttäreitä ihan vaan kolmistaan. Synttärit sujui onneksi lopulta tosi hyvin. Leivoin meille kakun ja koristelin keittiön ilmapalloilla ja onnittelubannerilla, ja katoin pöydän muumi-teemaisilla kertakäyttöastioilla. Lahjaksi annoimme pojalle ison lego-junaradan, mikä on ollut ihan huippu juttu! Lisäksi ostamani muumipeikko-unilamppu on ollut joka ilta todella tärkeä unikaveri.

Pian alkoi rutiinit kotona olemiseen löytymään ja arki alkoi helpottumaan. Poitsu suostui taas nukahtamaan yksin, eikä tarvinnut enää istua tuntikaupalla sängyn vieressä odottamassa, että poika nukahtaa. Mutta ettei olisi ollut liian hyvä olla, niin saimme kuulla suru-uutisia mieheni suvun puolelta, ei kerran, vaan jopa kahdesti. Mieheni pappa menehtyi ja kaksi viikkoa myöhemmin kuulimme myös mieheni sedän menehtyneen. Ei onneksi kuitenkaan korona-kuolemia olleet, mutta tämän tilanteen vuoksi, emme päässeet hyvästelemään rakkaitamme viimeistä kertaa, sillä hautajaisissakin on rajoituksia.

Stressitasot alkoivat taas nousemaan, kun kuulin tällä viikolla, että meidän firmassa on alkamassa yt-neuvottelut ensimmäistä kertaa koko 50-vuotisen olemassa olonsa aikana. Elämme siis hyvin vaikeita aikoja, kun vakavarainen yrityskin joutuu tekemään näin rankkoja päätöksiä. Ensi viikolla selviää miten meidän käy.

Tämä stressi on vaikuttanut hyvin vahvasti myös kuukautiskiertooni. Ovulaatio ei todellakaan ilmaantunut normaaliin aikaan eli noin kp 19-21 vaan vasta kp 24 sain positiivisen o-testin. Se siitä varhaisesta ovulaatiosta, mistä ehdin edellisessä kierrossa iloitsemaan. Sitä suurempi hämmennys syntyi, kun aloin odottelemaan menkkojen alkamista. Vuoto alkaa lähes poikkeuksetta aina viimeistään dpo 12, mutta nyt, kun eletään jo dpo 14:sta, oli pakko tuhlata yksi kaupanpäällistesti.


Siihen ilmestyi toinenkin viiva.....

10 kommenttia:

 1. Voi miten tuo uhmailun kuulostaakaan tutulta, täällä myös tuleva 2 vuotias uhmailee ihan huolella ja käyttää kaikki voimansa isoveljensä kiusaamiseen 😬 Huoh... Voimia sinne arkeen ❤️ ja onnea ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis tuo uhma on kyllä todella voimia raastavaa. Meiän jäbällä on näköjään ihan todella vahva oma tahto :D ja kiitos ❤️ katsotaan miten meidän vielä käy :)

   Poista
 2. Voi mahtavaa, plussa! ❤️ Onnea sinne isosti! Aloin laskeskelemaan, että kun mulla poika syntyi elokuun lopussa -17 ja sulla maaliskuussa -18, eli 7kk erolla, niin meneekös tämä nyt taas samalla tavalla? eikös sulla oo laskettu nyt tammikuussa -21, mulla kesäkuussa -20? Hauska, jos on :D aina 7kk erolla lisääntymässä.

  Ps. Täällä myös korona aiheuttaa stressiä. Lisääntyvästi. Eikä pian alkava äitiysloma yhtään helpota tilannetta... Hommat pitäisi saada hoidettua, mutta nyt meillä poika jäämässä kotiin perhepäivähoidosta (jossa on 1 muun lapsen kanssa päivät) flunssan takia, ja äh... Taas saa työt unohtaa varmaan hetkeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskettu aika tais olla tällä kertaa jouluaattona, mutta katsotaan nyt päästäänkö sinne asti :) mulla on vähän huonot muistot noista lasketuista ajoista, jotka osuu jollekkin merkkipäivälle. Mutta hauska sattuma tosiaan :D
   Toivottavasti tämä koronatilanne helpottaisi nopeasti...

   Poista
 3. Oi paljon onnea!������ Onko sulla ollut mitään raskausoireita vielä?! Meillä kans pikkukakkosen yritys meneillään, esikoinen on 1v 2kk. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) muutamia selkeitä oireita kyllä on. Väsymystä, sekavia unia, kuivat limakalvot(tukkoisuutta ja jano koko ajan), puuskutusta/hengästymistä, heikotusta, jos nousee nopeasti ylös. Pahoinvointia ei vielä ole oikeastaan yhtään. En sitten tiedä onko se hyvä vai huono asia. Päivä kerrallaan mennään. Valitettavasti minun menneisyydellä on jotenkin helpompi uskoa keskenmenoon kuin, että tästä vielä vauva syntyisi. Toivotaan parasta.

   Poista
 4. Paljon onnea plussasta, vaikka tiedän vuosia sinun blogia lukeneena, että usko keskenmenoon on kova. Mutta yritä pysyä positiivisena jos pystyt.
  Muistan lukeneeni, että aloitit rautalisän aiemmin.. huomaatko nyt kuukausien kuluttua mitään huomattavia eroja aikaisempaan? Itse juuri aloitin rautakuurin ja odottelen kuinka se alkaa näkymään.
  Tsemppiä viikkoon!
  T. Viltsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) varovaisesti mennään päivä kerrallaan.
   Itse huomasin kyllä nopeastikkin muutoksia rautalisän aloitettuani. Syön sitä edelleen, mutta en ole vielä tehnyt uutta ferritiinimittausta. Eniten huomasin eroa vireystasossa. Jaksan huomattavasti paremmin ja ns. aivosumu hävisi kokonaan eli siis muisti pelaa paljon paremmin :D Iho, hiukset ja kynnet näyttää ja tuntuu paremmalta ja vahvemmalta. Lisäksi päänsäryt ovat vähentyneet. Toivottavasti sullekkin on rautalisästä apua :)

   Poista
 5. Oi, onnea! <3 Mietin juuri tuossa joku päivä sitten, että olettekohan uskaltaneet jatkaa yrittämistö tässä tilanteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ❤️ Voi olla, että juuri olosuhteiden pakosta tärppäsi, haha. No ei vaan juurikin tuon stressin takia on tosi suuri yllätys, että just nyt tärppäsi, kun selkeesti kiertokin venyi taas pitkästä aikaa oikein kunnolla. Nyt vaan toivotaan, että meillä on siitäkin huolimatta supermunis matkassa :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)