10. helmikuuta 2016

Terolut-kuuri

Tänään on vasta neljäs päivä, kun otin Terolut-pillerin, mutta olen jo melko vakuuttunut siitä, että näistä todella on hyötyä.

Sain siis Terolut-kuurin epäsäännöllisten kiertojen tasaamiseksi ja ehkä kai osittain myöskin sen epämääräisen tiputteluvuodon takia. Noh perjantaina huomasin siis ensimmäisen kerran tiputteluvuodon alkaneen ja lauantaina sain lääkäriltä reseptin. Sunnuntaina oli kp 15 ja aloitin kuurin. Ja arvatkaapa mitä! Tiputteluvuoto loppui kuin seinään. Ehkä se johtui sittenkin alhaisesta keltarauhashormonista. En tiedä, mutta vaikuttais siltä, että teroista on tosiaan apua. Saa nähdä jatkuuko tämä onni kierron loppuun asti.

Nyt jännitänkin jo seuraavaa kiertoani. Ens kierto pitäis olla taas se ns. pitkä kierto tai siis olettaisin sen olevan. Viimeisen vuoden ajan kierrot ovat vaihdelleet joka toinen kuukausi pidempi ja joka toinen lyhyempi. Jos ens kierto pysyis myös normaalin mittasena eli noin 28 päivää, niin menkat ehtis just sopivasti loppumaan ennen meiän hääyötä. Jos taas kierto venyy, niin menkat saattaa osua just kesken hääyön tai jos taas se venyy tosi pitkäksi, niin hääyö ehtisi olla just ennen menkkoja. Äää kauheeta, kun ei voi nähdä tulevaisuuteen.

Tietysti kaikista parastahan ois jos olisinkin "hupsvaan" raskaana :D No se nyt on epätodennäköistä, mutta aina saa toivoa.

Tuosta tuli muuten mieleen, kun tapasin eilen parasta kaveriani ja hän sanoi potevansa huonoa oloa ja kuukautiskierrot on heitelly miten sattuu. Patistin hänet sitten ostamaan raskaustestin. Ei vitsi jos hän olisikin raskaana!!! Noh tänään aamulla sain viesti, että nega tuli. Hui, ehdin jo säikähtää. Toisaalta olishan se aika söpöä, jos hän olisikin raskaana.....taas.

Olen koittanut lukea netistä kokemuksia terolut-kuurista ja tietysti siitä, onko se auttanut raskauden alkamiseen, mutta kokemukset ovat jakautuneet aika tasan 50/50. Jotkut ovat kirjoittaneet raskauden alkaneen heti ensimmäisen tero-kierron jälkeen ja toisille niistä ei ole ollut mitään apua. Pääasiassa ihmiset ovat kyllä erehtyneet luulemaan teroluttia joksikin ihmelääkkeeksi, jonka ansiosta vaan simsalabim tullaan raskaaksi, mutta siis kierron tasaamiseenhan nuo vaan auttaa ja sen ansiosta on helpompi ovistakin bongailla. Jos kroppa siis sattuis normalisoitumaan kuurin ansiosta. Eihän se ovulaatiotakaan takaa, vaan siihen on sitten omat lääkkeensä.

Nojoo, mutta osa kirjoittelijoista kertoi kokevansa vain hirveitä sivuoireita. Itse en ole vielä ainakaan kokenut mitään maata mullistavaa. Finnejä tuli naamalla ehkä kaks kappaletta, mutta niin mulla aina oviksen ja kuukautisten aikaan tulee, kun hormonit heittelee. Pientä pahoinvointia oli parina aamuna, mutta se on saattanut johtua jostain ihan muusta ja se meni myös ohi tosi nopeasti. Ihan normikierrossakin voi välillä tuntua sitä ns. aamupahoinvointia. Lisäksi huomasin tuolla alakerrassa olevan kuivan kauden sijasta aikas liukastakin. Liekkö terot vaikuttaneet vai ehkä kenties kuningatarhyytelökapselit, mutta ei siitä nyt ainakaan haittaa ole :D

Saas nähdä minkälaiset menkat tässä kierrosta vielä tulee. Varmaan ihan tosi runsaat ja kivuliaat. Tai en tiedä. Viime tiputtelukierrossa ne oli tosi niukat ja kivuttomat. Noh katotaan miten käy. Tänään on vasta dpo 3.

Löytyykö täältä Terolut-kohtalontovereita? :)

6 kommenttia:

 1. Minulla Terolut on lyhentänyt kiertoja ihan "oppikirjamaisiksi", eli kierto on ollut lähes aina ihanteellinen 28 päivää Terolutien aikana. :) Minulla nuo Terot aiheutti vaan ihan järkyttäviä mielialanmuutoksia, joten en suostu niitä syömään, kun vasta kierron venyessä lähemmäs viittäkymppiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ihan tosi? Pitää varmaan varoittaa miestä etukäteen :D Tuo kuulostaa kyllä hyvältä, jos kierto olis kerrankin tuo ihanteellinen 28 pv.

   Poista
  2. Kyllä! :D Mies sanoi ensimmäisellä polikäynnillä lääkärille, että kaikkeen muuhun on valmis, mutta Terolut reseptiä ei minulle saa kirjoittaa. :P Muutaman kerran olen joutunut syömään kuurin, ja aina sama homma, että olen ihan hirviö.. Onneksi mies tiedostaa mistä mielialanvaihtelut johtuu.

   Poista
  3. haha vooih :D Mielenkiinnolla siis odotamme minkälainen hirviö minusta vielä paljastuukaan :D

   Poista
 2. Mulla terolut tekee nykyään (olen käyttänyt kuuriluontoisesti jo vuosia) pahoinvointia ja mielialan vaihteluita myös :( ja kuukautiset todella (siis ihan mahdoton niagara) runsaiksi ja kipeiksi terolut on tehnyt aina.. Siksi käytän vain n.joka kolmas tai neljäs kuukausi jos (ja kun) oma kierto ei toimi.. mutta ei näin kaikilla, toivottavasti selviät ilman ikäviä haittavaikutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) hyvä tietää. Mä varmaan kokeilen nyt vaan tän kolmen kuukauden jakson ja sit palaan normikiertoon, jos ei sillä nyt olekkaan mitään vaikutusta. Mun kierrot ei kuitenkaan vielä ihan mahdottomia ole olleet, että niitten kanssa pystyy vielä elämään :) Katotaan miten käy.

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)