14. syyskuuta 2017

Hankinnat

Kerroin vauvauutiset tänään aamulla viimein myös kollegoilleni ja he ottivatkin sen todella hyvin vastaan. Sain paljon haleja ja onnitteluja ja eiköhän taas iloinen hössötys alkanut ja oli kuulemma taas jo ennakkoon aavisteltu moista. Tää hössötyksen määrä on mulle jotain ihan uutta, haha. Toisaalta onneksi ei olla yhtään negatiivista vastaanottoa saatukkaan, koska purskahtaisin varmaan oitis itkuun! Itken muutenkin nykyään ihan kaikelle. Siis eilien Elämä lapselle-konsertti. Voi ei sitä kyynelten määrää :'D

Vauvauutiset ovat tuoneet myös kaupustelijat mukavasti esille, nimittäin kollegani innostui heti vauvauutisista niin, että aikoo pistää mulle listaa myyntiin menevistä vauvantarvikkeistaan ja vauvanvaatteista. Ihanaa! Kannatan ehdottomasti kierrätystä tosi paljon. Hetkeä myöhemmin myös ystäväni Sanna laittoi whatsappissa viestiä, että nyt olis vauvantarviketta menossa myyntiin muuton alta. Loistavaa, tämähän sujuu hyvin!

Raskaus on kuitenkin sen verran vielä alussa, etten varsinaisesti uskalla tehdä vielä mitään hankintoja. Itse ajattelin tekeväni ensimmäisiä hankintoja vasta rakenneultran jälkeen, mutta jos ihan totta puhutaan. niin tilaisuuden sattuessa, tartun kyllä mielelläni hyviin tarjouksiin ennen sitäkin. Pelkään vaan niin kovasti sitä, että jos liikaa innostun, niin lopulta jään vain yksin tyhjän sylin kanssa hirmuisten tavaramäärien keskelle, jotka vain muistuttavat minua lapsesta, jota en saanutkaan. Keskenmenot ovat todella jättäneet syvät arvet.

Milloin yleensä aletaan tekemään ensimmäisiä hankintoja? Mistä mä edes tiedän, mitä kaikkea me tarvitaan? Onko jossain jotain hyvää listaa, mitkä ainakin kannattaa hankkia nimenomaan ennen lapsen syntymää ja mitkä kannattaa jättää vasta syntymän jälkeen?

34 kommenttia:

  1. Mä uskalsin alkaa osteleen kaikkee vasta rakenneultran jälkeen. :) Ihanaa toi hössötys❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiän rakenneultra taitaa sattua just samalle viikolle, kun se kaverin muutto :D Ehkä se ymmärtää jos haluun oottaa viel sinne asti. Kaikki on ollut kyllä niin ihania ♥

      Poista
  2. Ei kannata tarvikelistoja seurata niin tiiviisti kun moni asia jäi niistä käyttämättä.. jos googlaat vaikka jostain blogeista kirjoituksen missä kerrotaan mitä oikeasti tarvitsikaan jostain listasta :D ja esim syöttötuolia ei heti tarvitse ostaa tilaa viemään :) meinasitko ottaa äitiyspakkauksen? Varmaan saisit vielä tämän vuoden joka on ihana ainakin omasta mielestä! <3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en varmaan ihan kauheen tarkkaan seurailekkaan niitä :D Kunhan nyt edes ne tärkeimmät (mikä taitaa olla varmaan turvakaukalo ja ensimmäisiä vaatteita). Ja joo ajattelin ottaa äitiyspakkauksen :) Oonkin odotellut sitä jo kuin joulua ikään :D Se tän vuoden pakkaus on ihana!

      Poista
    2. Pakko kompata tohon äitiyspakkaukseen. Muistan kun joskus surkuteltiin, et me ei saadakaan tuota upeaa 2017vuoden laatikkoa, mut mitäs nyt meille onkaan nyt luvassa.. muistan kun kirjotit "me vielä joskus saadaan molemmat maailman upeimmat laatikot" ja kyllä, niin taitaa nyt vihdoinkin käydä ;) <3

      Poista
    3. Hihii, niin saadaan, jee! :) ♥ Kyllä ne murheet aina lopulta iloksi muuttuu ^^ ihanaa!

      Poista
  3. Ihanaa, että kaikki suhtautuvat niin positiivisesti! Se luo itsellekin iloa ja hyvää mieltä! Ja sehän tekee pelkästään hyvää kun välillä mielen valtaavat vaan pelot ja huolet! Luin jostain, miten joku kirjoitti, että myöhäisen keskenmenon uhatessa oli oikein säikähtänyt, että jos vauva kuolisikin, ei hänelle jäisi mitään konkreettista muistoa siitä, että vauvaa oli edes odotettu. Oli juurikin ajatellut niin, ettei uskalla mitään ostaa. Sain hyvin siitä ajatuksesta kiinni ja olenkin ostellut jo suht aikaisessa vaiheessa vauvalle, jos jotain hyviä juttuja on eteen tullut. Ne on nyt juurikin meidän vauvaa varten hankittu, rakkaudella valittu ja olen nauttinut siitä täysin. Ajattelen, että jos jotain tapahtuisi, niin kyllä ne valmiiksi ostetut tavarat olisivat pienin murheeni. Elän täysillä tätä ainutlaatuista hetkeä. Iloineen ja pelkoineen. Toivottavasti osaat tehdä samoin <3 enemmän sitä katuisi asioita, joita ei tehnyt, silloin kun siihen olisi ollut mahdollisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä toisaalta totta. Pitäis vaan koittaa nauttia joka hetkestä, ja nautinkin, mutta aina se pieni pelko siellä taustalla luuraa. Kyllä niille tavaroillekkin varmasti joskus jotain käyttöä löytyy :) Mä oon kyl niin onnellinen, kun kaikki on ottanut tän raskauden niin positiivisesti ♥

      Poista
  4. Mä ostin esikoiselle pakolliset tarvittavat (eli turvakaukalo yms.) vasta rv 35 jälkeen :D yhtään vaatettakaan en ennen sitä ostanut. Ahdisti niin paljon kaikki vauvatavara, koska pelkäsin ettei kaikki mene hyvin. Vaunut ja muut hankittiin sitten netistä synnäriltä käsin:D Itsellä ei edes ole mitään keskenmenotaustaa mutta olen vain muuten luonteeltani jäätävä murehtia. Kuopukselle taisin ostaa pari vaatetta siinä rv 30 tienoilla. Tälle kolmannelle ajattelin ostaa ehkä jo rakenneultran jälkeen jotain :) mutta mielestäni jokainen saa ostaa vauvalle heti jotain vaikka välittömästi plussattuaan. Hirveintä raskausaikana on jatkuva murehtiminen. Itse yritän nyt tehdä kaikkeni, että pystyisin nauttimaan tästä luultavasti viimeisestä raskaudestani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, no te ootte vähällä pärjännyt :D Toisaalta en kyl itekkään ihan kauheesti mitään turhaa halua ostaa, mikä jää sitten käyttämättä, et mieluusti just ne tärkeimmät vaan ja muut sit vaikka synnytyksen jälkeen, kun tarvetta tulee.
      Ihanaa loppuraskautta sinne! :)

      Poista
  5. Jos saa imetykseen liittyvän vinkin antaa (jos aikomuksena siis on imettää), niin ainakin philipsillä se aventin sähköpumppu on täys turhake! En saanu sillä millään maitoa pumpattua, mutta se käsikäyttöinen malli toimii hyvin 😊 aika kaukaisia ajatuksia nämä varmaan vielä, mutta sitte ku aika tulee, niin... Pidä mielessä 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki vinkit on erittäin tervetulleita :) Tarkoitus on kyllä imettää ja pitääkin varmaan tutustua noihin pumppuihin enemmänkin :D Kiitti vinkistä, pidetään mielessä!

      Poista
  6. Olin itse muistaakseni rv 15 tai 16, kun tein ekan hankinnan. Se oli kirppikseltä löytynyt tosi edullinen ja uudenveroinen talvihaalari. Sitä sitten tuijotin olkkarissa pitkään kun mietin, että hitto, tuo jää tänne kummittelemaan jos jotain ikävää sattuukin... Meilläkin siis meni 2,5v ilman yhtäkään selkeää plussaa.

    Nyt on lapsi jo kohta kaksi. Ja sitä pieneksi jäänyttä kamaa tuntuu pursuavan joka paikasta, vaikka paljon on myyty pois ja lahjoiteltu uffille. Uhosin, että jos tulee toinen, niin ostan tasan kolme bodya, kolme paitaa, kolmet sukkahousut ja kolmet housut. Sen enempää meillä ei olisi oikeasti tarvittu, ulkoilukamat tietty erikseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, etten ite varmaan kauheesti ostele vaatteita, kun isovanhemmat on niin innokkaita ostelijoita :D Lisäks aion ottaa äitiyspakkauksen, niin siinäkin on paljon hyviä vaatteita. Toki jos joku älysöpö vähän erikoisempi vaate tulee vastaan, ni sellasen vois ostaa jo ihan muistoksikin :D Toki muakin pelottaa, että sitten ne tavarat jää kummittelemaan, jos jotain käykin, mutta mä haluan silti vielä uskoa, että kyllä niille vielä joskus käyttöä on :)

      Poista
  7. Moikka!
    Me hankittiin jo aika aikasin kaikke,sitä vaan ajatteli et jos jotain käy, ne voi säästää tai pahimmassa tapauksessa myydä pois. Ei jaksanu liikaa miettii, ku hyvien tarjousten tullen oli pakko ottaa tilaisuus vastaa.
    Ymmärrän kyllä sun huolen noiden km takia, et haluat vähän odottaa.
    Mä voisin tehdä pienen listan mitä tarvii, jos haluut 😄
    -yhdistelmävaunut(parhaat)
    -turvakaukalo
    -pinnasänky
    -leikkimatto+vauvan leluja(lamazella on niitä ihania vauvojen aktiivileluja, joita ne alkaa tuijottelee silmät pyöreinä 2kk iästä ja tarttumaan kunnolla 3kk ikäsenä noin)
    -maalisvauvalle ostaisin jonkun lämpöpussin turvakaukaloon. Helpompaa laittaa niin pieni sinne pussiin.
    -tutteja/tuttipulloja
    -hoitoalusta, lifestä saa tosi hyvää Weledan nappy change creamia,jossa on luonnollisia ainesosia.
    -hoitopöytä tai jos on kotona hoitotaso
    -vauvan petivaatteita
    -rintapumppu(jos imetät)
    -imetysteetä
    -mobile pinnasänkyyn
    -makuupussi+hoitotarvikkeita(jos et ota äp pakkausta) toki voiko niitä olla liikaa? 😄
    -kesäksi ottaisin helleasuja, meillä oli niin kuuma tää asunto et ne oli kovassa käytössä ja meidän vauva oli ja on vieläki sellanen kuumakalle.
    -vauvan viltti
    -sitteri/keinu
    -babyvac nenäimuri!! Liputan tämän puolesta. Se kaupan pikku nenäfriida on niin surkee tohon apteelin 30e imuriin verrattuna.
    Meillä oli vauva nyt flunssassa, ja friidalla ei mitenkää oltas saatu röörejä kunnolla auki.Babyvac oli pelastus. Kiinnitetään ne letkunpäät imuriin ni johan lähtee nenä tyhjenee. Vaikka on imurissa se pää, ni ei se imuteho oo kova, mut tehokas niistäjä on :) en voi ku suositella!

    Mä en keksi oikeen muuta.Mut toivottavasti tästä listasta sait vinkkejä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Dansku, kiitti vinkeistä. Tämä on oikein hyvä lista alkuun. Kavereilla on nyt niin paljon kaikkea tavaraa kaupan, niin tiedän sitten, että mitä niiltä raaskii itse ostella. Täytyy alkaa tekemään vähän jonkinlaista budjettiakin :D Eikös muuten äitiyspakkauksessa ollut jotain petivaatteita ja jotain makuupussia ja mitä kaikkee. Niillä varmaan pärjää kans alkuun. tuommonen leikkimatto ois kans kaverilla kaupan, mut ei varmaan ihan vastasynytyneelle vielä sellaista tarvi. Vaunut ostetaan varmaan uutena vasta joskus joulun jälkeen, jos saatais vähän sponssia isovanhemmilta niihin :) Hyvin ehtii vielä tutustua valikoimaan. Kiitos paljon vinkeistä!

      Poista
    2. Hei vielä unohtu, unipesä! Meillä on se vieläki tällä melkein 4kk käytössä. En osais olla ilman tätä pesää. Tällä saa tuettua niin täydellisesti vauvan nukkuma-asentoa. Laitan vauvan aina unipesän reunaan niin, et se reuna tukee vähän selän takaa. Joko puoliks kyljelteen tai kokonaan kyljelteen. Ihan älyttömän kätevä ollu. Tuo myös turvaa vauvalle se. Toki äp laatikko ajais jokseenki varmana saman asian.
      Se leikkimatto on kyllä tarpeellinen, et jos edullisesti ystävältä saat ni suosittelen. Sitä vauvaa pitää alkaa pitää lattialla aika pienestä. Meille sanottiin et 2vk jälkeen. Kait se kehittää jotenki liikkumista ja motoriikkaa et on ns.kovemmalla alustalla ku sänky. Mahalteenki ne suosittelee aika aikasin alkaa pitämään, mut toki ihan pieniä hetkiä alkuun, ku ne pienet yleensä valittaa siinä asennossa aika nopeesti. Mut se kehittää niska ja selkälihaksia sit se mahalteen pitäminen. Meil oli ekat 2vk-2kk vaan jotain puoli minuutista-muutamaan minuuttiin ja 2-3kk aiana alko vähän kauemmin viihtyy. Nyt vajaa nelikuisena jaksaa olla sen 5-10min mahalteen. Äitiyspakkauksessa on juu hyvä makuupussi ja perustarvikkeita. Kaukalopussia ei tosin ole, mut jos sen haluaa hankkia niin pisteet täältä sillekkin. Mä ostin juuri käytettynä sellaisen ja on tosi kätsy. Meidän vauva hikoilee puvussa niin paljon, et sais raivarit aika nopee autossa kaukalossa. Niin se kaukalopussi on kätevä, kun voi autossa avata sitä pois, niin ei oo vauvalla sitten liian kuuma. Sit taas nopeesti kiinni, kun mennään ulos. Sen alle voi sit laittaa sen verta vaatetta et pärjää. :)

      Poista
    3. Just itseasiassa näin uutisista juttua tuosta, että pitäis vauvaa pitää mahallaan enemmän, ni ehkä se leikkimattokin sitten pitää hommata jo mahd. ajoissa :D Kiitos vinkeistä!

      Poista
  8. Mä en taida uskaltaa ostaa mitään ennen kuin vauva ihan oikeasti on sylissä. Ylipäätään kauhistuttaa se tavaramäärä, mitä lapsi mahdollisesti tuo tullessaan. On kyllä sovittu, että ostetaan vain pakollinen ja isovanhemmille ja muillekin laitetaan rajat lahjojen ym. määrille.

    Mutta todella kiva kuulla, että olet saanut - tai siis teidän tilanne - on saanut noin ihania vastaanottoja! ^^ Mä en ole vielä kertonut enkä kyllä ajatellut kertoakaan. (Toki pomolle sitten, kun on pakko.) En tiedä onko kukaan huomannut mun pahoinvointia ja oksentelua töissä - en usko - ja jos ovat, niin ihmetelköön. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitä tavaraa tulee ja paljon :D Siks aattelinkin, et jos tällai ihan pikku hiljaa ostais jotain mitä vastaan tulee, niin voi sitten alkaa sisustamaan jo vauvanhuonetta ja pistää sitten vaikka oven kiinni jo tavaran paljous ahdistaa :D haha.
      Mä oon nyt kertonut oikeestaan melkein kaikille ja on kyllä sinänsä helpottavaa, ettei tarvi enää miettiä, että huomaako joku, kun voi vaan antaa niiden ihmetellä rauhassa :D Mut ymmärrän toki. Ei kaikki halua kertoa ja yksi kaverini ei kertonutkaan, ennen kuin vatsa oli jo niin iso, että laskettu aika oli jo tosi lähellä :) Ihan tavallista sekin.

      Poista
  9. En oo vielä ostanut mitään, ehkä maanantai nt-ultran jälkeen jotain pientä jos kaikki hyvin. Saadaan miehen siskolta ihan hirvittävästi kaikkea lainaan, voi olla ettei tarvi ite ostaa ku lähinnä vaunut, kaukalo ja turvaistuin. Ja niitä aletaan miettiin ihan aikaisintaan rakenneultran jälkeen. Oon aatellu hankkia kaiken mahdollisen käytettynä, vierastan ajatusta siitä että tuhlaisin paljon rahaa ja ympäristöäkin uusiin vaatteisiin, joista vauva kasvaa parissa viikossa ulos. Kirpparit kunniaan meillä siis :) Jostain syystä ei oo ollu vielä mitään hinkua hypistellä vauvanvaatteita, oon kiertäny kaukaa toistaiseksi. Mutta mammavaatteita on pakko ostaa pian, ois kiva käyttää muitaki housuja ku leggingsejä. Toukkapussia uskaltauduin tosin alkaa kutomaan tällä viikolla. Mutta jos ei itelle tuu tarvetta niin annan kaverille joka saa vauvan pian. Ehkäpä kaikki aikanaan siis, sitte ku tää alkaa tuntuun vähän todellisemmalta. - Riksu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä selailin jo vanhat käsityölehdet läpi, jos sieltä löytyis jotain kivoja vauvan neule-ohjeita :D Oon niin hidas tekee mitään, niin hyvä alottaa ajoissa, heh. Vaatteita en myöskään ajatellut kaupasta ostaa, muuta kuin ehkä jotain välttämättömimpiä (kuolalappuja? sukkia?). Kavereilla on niin paljon niitä pieniä vaatteita, että voin heiltä sitten ostaa jotain, jos löytyy jotain ylisöpöä :D Ne on yleensä niin hyvässä kunnossakin, kun tosiaan käyttöikä on niin pieni.
      Äitiysvaateostoksille pitäis itekkin kohta rientää, kun alkaa jotkut leggingsitkin jo pikku hiljaa puristaa masusta :O kääk!

      Poista
  10. Alina, olen todella huono ollut kommentoimaan mutta nyt haluan kirjoittaa että ONNEA teille <3 Olette niin ansainneet tämän raskauden ja olen ihan varma, että tällä kertaa kaikki menee hyvin loppuun asti <3

    VastaaPoista
  11. Pakko tulla vielä kommentoimaan. Ostin kaverilta kotidopplerin ja löysin äänet vaikka haastavaa olikin. Onneksi löyty jo näillä viikoilla, kaveri kerto löytäneensä ite vasta 16 vkon paikkeilla. Mutta paljon rauhallisemmin mielin ultraan ku tietää että siellä ollaan hengissä vielä :) - Riksu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans niin liputan sen dopplerin nimeen! :) Nyt kun liikkeitäkään ei vielä tunnu, niin tulee vähän väliä sellanen olo, et onhan siellä nyt varmasti vielä joku ja heti kun dopplerilla kuulee pikkuisen sykkeen, niin tulee jotenkin niin hyvä olo :) ♥ Ihana kuulla, että sielläkin on jo löydetty pikkuisen sykkeet ^^

      Poista
  12. Hommaatte tavaroita kun teistä tuntuu hyvältä, ei kiirettä! :) Meidän koliikkivauva-ajan pelastus (tai siis mun selkä/hartia/niska/kädet pelastaja oli kantoliina! Mutta niin, osa hankinnoista kannattaakin tehdä vasta myöhemmin jos tarvetta niille löytyy. Esim rintareppu ja rintapumppu. Itse katsoin ja vertailin valmiiksi raskausaikana tavaroita joille saattaisi olla tarve ja ostin jos niille oli, kun omaan vauvaan pääsin tutustumaan. Onnea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aika moni on suositellut ostamaan rintapumpun. Tiesin kyllä, että se on yleistä, mutta nyt alkaa tuntumaan siltä, että se on vähän niinkuin pakollisten tarvittavien listalla ostaa :D Onkohan joku selvinnyt kokonaan ilman sellaista? Tuosta kantoliinasta olenkin jo haaveillut ihan alusta asti. Kaveri kauppasi myös sellaista kantoreppua, mikä oli ollut ainakin hänen miehensä suosikki, joten se varmaan ainakin ostetaan häneltä, jos vaikka omakin mieheni innostuisi sitä käyttämään :P Ihan mielenkiintoista kyllä kuulla, että mitkä asiat pomppaavat ns. eniten esiin, niin huomaa vähän itekkin, mitä ihmiset ovat pitäneet tärkeimpinä hankintoina :) Aina oppii jotain uutta.

      Poista
    2. Minä ostin Avantin käsikäyttöisen rintapumpun oikein kiilto silmissä, että kohta pääsee pumppailemaan, ja äiti voi käydä rauhassa esim kaupassa. =D No, eipä tullut pumpulle käyttöä, jotenki sitä selvisi kuitenkin ilman. Eli ei se missään nimessä pakollinen ole :) Tsemppiä keskiraskauteen, joko olette rakenneultrakutsun saaneet? Mitä ajatuksia sinne meno herättää? T. Viltsu

      Poista
    3. No mä mietinkin, että onkse niin pakollinen, mut hirveen moni on sen hommannut :D Täs kohtaa mun äitini varmaan tokaisisi "ei minun nuoruudessani..." haha :D Ei varmaan ihan ensimmäisenä ole meidän ostoslistalla, mut senhän näkee sitten, että miten lähtee homma käyntiin. Voihan sitä maitoa tulla liikaakiin, niin pumpusta voi sillon olla tosi paljon hyötyäkin.
      Rakenneultra-aika tuli samassa kirjeessä np-ultran kanssa ja se on tuossa lokakuun lopulla. Saatan kyllä vielä soittaa sinne ja muuttaa ajan vähän parempaan kellon aikaan, jos vaan onnistuu. Se selvinnee myöhemmin. Odotan tulevaa ultraa tietysti hirmu innoissani. Jännittävää tietää, että tuleeko meille tyttö vai poika vai selviääkö se edes siellä, niinkuin eräälle kaverille kävi, että jäi vielä mysteeriksi. Vähän pelottaa myös, että onko kaikki rakenteet kunnossa, mutta haluan uskoa, että tällä kertaa me ollaan ansaittu saada ihan terve lapsi :) ♥ Toivotaan parasta!

      Poista
    4. Toinen anonyymi :-)19. syyskuuta 2017 klo 22.03

      Anonyymin vinkki oli käytössä minullakin - tutustuin kamoihin raskausaikana ja ostin niitä sitten tarpeen mukaan.

      Rintapumppu oli minulle tarpeen ensimmäisinä kuukausina pahimpien pingotusten purkamiseen (tyyliin vauva nukkuu ja rinnat suihkuaa). Parhaiten toimi lähes antiikkinen kahdesta osasta koostuva pumppu (vaikka koitin sähköistä ja modernimpaa käsikäyttöistä). Hätätapauksessa pärjää ilmankin, sillä rintoja voi tyhjentää käsin tai alipaineella lämmitetyllä pullolla :-)

      Ergonomista kantovälinettä suosittelen lämpimästi! Reppu on ehkä liinaa helpompi. Kannattaa tutkia näitä Ipanaiselta ja Kantoliinakaupasta :-)

      Esikoisen kokemuksella meille tulisi toiselle vauvalle tällainen lista tarvikkeita:
      - Joku pienelle vauvalle sopiva reppu (Wompat olisi ihana, vaikkakin hintava)
      - Turvakaukalo (ja talvella kaukalopussi)
      - Ensisänky/kehto olohuoneeseen. Nukuttaisin vauvan eri paikassa päivällä ja yöllä, niin hän oppii päivän ja yön eron. Pinnasänkyä ei välttämättä tarvita aluksi, mutta se voisi olla varalla.
      - Imetykseen: imetystyyny ja lanoliinivoide. Muutama imetyspaita ja manuaalinen rintapumppu. Pehmeitä (silkkisiä) kestoliivinsuojia. Muuta imetyssälää ja vaikkapa tuttipullon voi hankkia sitten tarpeen mukaan.
      - Muutamia vaatteita. Bodyt kietaisumallia, sillä ne on helpointa pukea ihan pienelle.
      - Amme kylvetykseen
      - Harsoja ja vaipanvaihtopaikka
      - Vaipparoskis haiseville kertakäyttövaipoille ja muutama vaippa alkuun :-)
      - Vilttejä joilla voi peitellä vauvaa
      - Babyvac nenäimuri
      - Äidille Netflix sylittely/imetysmaratoneihin

      Poista
    5. Hei kiitos tosi paljon hyvistä vinkeistä! :) Mä luulen, että tuo kantoreppu- tai liina on aika korkeella meiän priority-listalla, kun pitää ajatella koiran ulkoilutustakin siinä vauvan hoidoin ohessa :D Pinnasänkyä olen jo vähän kattellut, mutta myönnettäköön että vähän sillai sisustuksen kannalta enempi, haha. Työkaveri suositteli kovasti sellaista vuokrattavaa vaavisänkyä, joka olisi käytössä ainakin ensimmäiset 4kk, joten sitä haluan ehdottomasti kokeilla. Se on helposti liikuteltavissa, niin pinnasänky on sitten enempi varalla ainakin alussa.
      Tuota nenäimuria on kans yllättävän moni suositellut, joten pitääpi sitäkin alkaa tutkimaan enempi. Tuo on just niitä sellaisia asioita, joita ei ensiäiti tajua edes ajatella :D (tai ainakaan mä). Netflix löytyy ja vauvalle ajattelin kohta aloittaa tekemään itse käsityönä ihania pikku vilttejä, joten eiköhän tästä ihan hyvä tule :D

      Poista
  13. Alina <3 miten ihanaa että raskautenne sen kun etenee!!!!

    Hankinnat kyllä ehtii ja teette just niinkuin te parhaaksi näätte, ei ole oikeaa tai väärää aikaa :)

    Kaikki ehtii joka tapauksessa hankkia, laitat sitten isännän paniikkiostoksille, jos sattuu, että pieni tulee ennen aikojaan :D vaunujakaan kun ette kuitenkaan heti ekana tarvitse, ne ehtii tilaamaan :D

    Mutta varmasti polttelee jo päästä tekemään hankinnat!! Ihanaa, tää on niin ihana juttu ja en malta odottaa että susta tulee äiti!!!!

    Pus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu edelleen niin uskomattomalta, että tuossa se masu edelleen vaan kasvaa ja pakottaa meikäläisen ihan kohta jo äitiysvaateostoksille :D ♥
      Mulla ois jo ainakin ihan kauhea sisustusvimma, että jotain pientä tekis jo mieli käydä ostamassa. Musta tuntuu nyt, että tää aika menee ihan vilisten ohi :D Mutta vielä ehtii, vielä ehtii.

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)