22. joulukuuta 2017

4. Neuvolakäynti

Eilen oli taas pitkästä aikaa neuvolakäynti omalla terveydenhoitajalla. Tää mun odotusaikani on ollut jotenkin niin seesteistä, et mä en osaa oikein kertoa siellä koskaan mitään erikoista :D Liitoskivuista taas mainitsin, mutta mitään muuta "jännää" ei mielestäni ole tapahtunut.

Pissanäyte oli negat ja verenpaine oli normaali, vaikkakin yläpaine oli vähän koholla (122/79). Mä aloin sit lukemaan tuosta verenpaineesta netistä(hieman taas ylireagointia?) ja mä totesin, et oon ehkä vaan mitannu vähän väärin sen. Luin, että verenpaine pitäis aina mitata kahdesti, että voidaan lukea pois kaikki mahdolliset virhemittaukset. Noh mä oon tietty aina vaan koittanut nopsasti saada sen tehtyä pois alta, että olisin ajoissa neuvolakäynnillä :D Nooh kaikkee sitä oppii. Ens kerralla koitan olla hätiköimättä.

Painoa on tähän mennessä kertynyt yhteensä 6,7 kg. Eilen oli siis rv 27+4. Edellisestä neuvolakäynnistä painoa on siis tullut 390g/vko eli ihan sopivasti. Kaikesta suklaan mussuttamisesta huolimatta :D

Tällä kertaa mittailtiinkin sitten tuota sf-mittaa ekan kerran. Viimeksi kun kysyin asiasta, niin kuulemma enää sitä ei mittailla ennen rv 26, koska tulee kuulemma niin paljon virhearvioita, kun siinä vaiheessa voi vaikuttaa vielä niin paljon nuo naisen rakenteelliset erilaisuudet. Mulla näytti mitta nyt näin 28 viikolla sen 23 cm, mikä osui sen keskiviivan alapuolelle, mutta kuitenkin vielä niiden katkoviivojen väliin. Jännittävää nähdä, miten siitä alkaa nyt masun kasvukäyrä piirtymään. Kuulemma voi tulla aikalailla siksakkia, mutta sekin voi johtua pelkästään niistä rakenteellisista eroista.

Sykkeitäkin kuunneltiin ja se näytti edelleen olevan siellä 150-152 paikkeilla. Hän kyseli myös liikkeiden tuntemisesta ja en oikein osannut selittää missä niitä tuntuu eniten, kun tuntuu, että niitä on välillä vähän missä sattuu. Hän siinä sitten vähän tunnustelikin ja totesikin ensin potkun vasemmassa kyljessä ja taas hetken päästä oikeassa kyljessä, että ota siitä nyt sitten selvää. Vielä ei siis pystytty arvioimaan, että onko pikkukaveri vielä raivotarjonnassa, mutta ehkä sitten ens kerralla jo pystytään arvioimaan paremmin.

Kaikki on siis edelleen tosi hyvin. Seuraavaa aikaa varailtiin taas neljän viikon päästä ja ilmottauduttiin samalla myös sinne perhevalmennukseen kolmen viikon päästä. Ens viikolla onkin sitten se sokerirasitus, että tässä on taas melkein joka viikolle jotain jännäiltävää :D

Ei muuta kuin oikein ihanaa ja rauhallista joulua kaikille! ♥

10 kommenttia:

 1. Tuo verenpaineesihan on täydellinen :P Yläpaine ei ole se ratkaiseva (jos ylitykset ei ole ihan kamalia) ja se tosiaan reagoi ihan kaikkeen (liikunta, jännitys, stressi...). Ja mittaukset pitäisi tehdä vasta sen jälkeen kun on istunut paikoillaan noin 15 minuuttia, jolloin se on se oikea "lepoverenpaine". Itselläni oli ihan järkyttävät verenpaineet loppuraskautta kohti. Ohjeena oli hakeutua päivistykseen vasta kuin arvot olivat pysyvästi yli 105/150 (sielläkin käytiin ;) ja osastolla fiilistelemässä sairaalaelämää). Sektion jälkeen eivät päästäneet osastolle ennenkuin saivat lääkkeillä tiputettua arvot heräämössä alle 120/160 (yläpaine oli pahimmillaan yli 200) ;) Arvot kyllä palautuivat normaaleiksi lopulta... pari kuukautta se kesti.

  Näitä juttuja on kyllä ihana lukea ja muistella... ihan kamalan nopeasti aika lopulta menee, joten maha-asukista kannattaa nauttia kunnolla :) Mukavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huii mitä lukuja sulla on ollut. Joo siis ei varmasti tullut edes sitä 15min levähdystä siinä kun vaan heti pissanäytteen jälkeen sen mittasin :D Ei tuo yläpainekkaan siis huono ole, mut viimeksi se oli 110, niin se terkka siitä vaan mainitsi, että "pikkasen koholla". Ei onneks mitään vakavaa :)
   Ja kiitos ♥

   Poista
 2. Joo,ei todellakaan ole toi verenpaine sulla koholla!!:) Nyt on terkkari puhunut omiaan..Terkuin yks verenpainetautinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siis ei koholla, mutta kohonnut edellisestä :) viimeksi oli 110 yläpaine, mutta ihan voi johtua mun omasta mittausvirheestä tuo.

   Poista
 3. Ei sun tarvii huolehtia tosta verenpaineesta! Korkean verenpaineen raja on 140/90, ja sulla ei oo lähelläkään sitä. Verenpaine vaihtelee, ja jos esim jännittää tai on just seissyt, ni se on korkeampi kun jos on rauhallinen ja istunut hetken. Ei siis mitään syytä huoleen! T. Hoiva-alalla oleva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää :) ei se terkkakaan sanonu et pitäis olla huolissaan, mut just vaan ku katottiin aiempia mittauksia, niin se oli vähän koholla. Rupesin sit vaan mkettimään, et missähän vaiheessa sitä sit pitäis huolestua :D

   Poista
 4. Moikka, saako vielä toivoa aiheita postauksiisi?
  Minua kiinnostaisi tietää, kuinka keskenmenot/lapsettomuus on vaikuttanut siihen, kuinka suhtaudut raskauteesi ja kuinka arvelet sen (lapsettomuuden) vaikuttavan tulevaan vauva-arkeen? Millaisia arpia pitkä yritys on aiheuttanut? Onko raskaus lunastanut odotuksesi ja onko raskaudessa yllättänyt jokin, jota et osannut aiemmin odottaa?
  Tällaisia kysymyksiä tuli mieleeni =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki saa :) hyviä kysymyksiä. Voisin koittaa tehdä niistä jonkinlaisen postauksen :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)