20. joulukuuta 2017

Hankintoja tähän asti

Toinen kolmannes alkaa olla lopuillaan ja viimeinen kolmas pyörähtääkin käyntiin jouluaattona. Tässä kohtaa varmaan pikku hiljaa pitäis olla jo jonkinlaisia hankintoja tehtynä. Itse olen valitettavasti ollut sen suhteen tosi laiska, mutta jotain meille sentään on jo kotiin asti kantautunut.

Ensimmäiset hankinnat tais ilmaantua vasta joskus rv 22, kun kävimme ostamassa Ikeasta tuon pinnasängyn. Pian sen jälkeen kävinkin jo tekemässä kauppoja työkaverini kanssa ja ostin häneltä tuon Turvakaukalon (Britax Römer Baby-safe plus SHR II) ja samalla tarttui siihen myös tuo Emma-merkkinen untuvapussi, sekä NG Royal hoitoalusta ja Sangenic vaipparoskis.

Myöhemmin tein kauppoja myös ystäväni kanssa ja ostin häneltä tuon Stokken 3 in 1 kantorepun, jonka uskon tulevan kovaan käyttöön ensi kesänä, esimerkiksi mökillä seikkaillessa :) Samalla sain häneltä myös tuon tärisevän sitterin ja toisen hoitoalustan. Olen jo suunnitellut meille kaksi vaipanvaihtopistettä; toinen vauvan huoneessa ja toinen kylppärissä.
Lisäksi sovimme jo ystäväni kanssa, että ostan häneltä tuommoisen itkuhälyttimen (Philips Avent), jos vaikka innostuisin nukuttamaan lasta parvekkeella ja varmasti muutenkin tuolle on paljon käyttöä. Itkuhälytin kotiutuu meille siis myöhemmin, mutta kaupoista ollaan jo sovittu :)

Aika lyhyt on hankintojeni lista vielä toistaiseksi. Vaatteita en ole ostanut niiden aiemmin mainitsemieni lisäksi ollenkaan. Äitiyspakkauksessa on vaatteita hurjan paljon ja anoppi on hoitanut tuon vaatteiden hamstraus puolen muutenkin :D Saas nähdä kasvaako pikkujäbän vaatekaappi taas joulun jälkeen, kun isovanhemmat on päässet lahjaostoksille.

Vaunut on edelleen ostoslistalla. Tarkoitus olisi muutenkin ostella enemmän juttuja sitten vasta vuoden vaihteen jälkeen, kun taitaa aletkin olla parhaimmillaan päällänsä. Joululahjaksi toivoin mieheltä hoitolaukkua tai imetystyynyä :D Katotaan osaako hän ostaa kumpaakaan.

Vielä ois kaiken maailman pikku härpäkettä ostettavana, mutta onneksi vielä ehtii hyvin :)

Huomenna vuorossa taas pitkästä aikaa neuvolakäynti. Jokohan ne nyt mittailee masua ja antais jotain koko arviota pikkuisesta? En tiedä yhtään. Varmaan pitäis sinne perhevalmennukseenkin ilmoittautua samalla.

Mutta, palaillaan taas!

12 kommenttia:

  1. Hienosti oot päässyt alkuun shoppailussa ;) hihi! Itsellä kun on niin suuri ennenaikaisuuden riski että luulen että heti kun tulevaisuudessa rakenneultra on ohi niin sitten ostetaan _KAIKKI_ mitä ikinä tarvii heti kerralla niin on valmiina :D :D Esikoisen kohdalla kaikki oli valmista rv30 :D haha mutta hyvin piti intuitio paikkaansa kun syntyi rv33 <3 mutta yleensä, hyvin sitä ehtii <3 toivottavasti saatte ihania lahjoja jouluna pienokaiselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että uskoit intuitioon, niin ei tarvinnut stressata hankintojen kanssa enää vauvan tulon jälkeen. Mulla taas on vahva fiilis, että tää menee kuitenkin sen kaksi viikkoa yliajalle, niin mulle riittää et on edes nuo välttämättömimmät valmiina :D

      Poista
  2. Hiljaa hyvä tule :) Ai sulla ei oo vielä mitattu masua, täällä se alko rv22 alkaen. Äsken kävin neuvolassa ja oli tullut 4cm lisää kolmessa viikossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo :( mä siitä kysyin viimeks neuvolassa ja th sano, että se mitataan nykyään vasta 26 viikkojen jälkeen, koska aiemmin mitatuissa tuloksissa tulee niin paljon virhemittauksia naisten rakenteellisten erojen takia :O Miten must tuntuu, et meiän neuvolassa tehdään kaikki ihan eri tavalla ku muilla :D

      Poista
    2. Meillä sama. Mitattiin vasta tällä viikolla. Mä olen ihan tyytyväinen, ettei tartte sitten hötkyillä suuntaansa.

      Poista
    3. Jep, se on kuulemma taas uusi käytäntö, ettei sitä enää mittailla noilla aikasemmilla viikoilla. Ehkä ihan hyvä vaan :)

      Poista
  3. Ollapa edelleen (tai pikemminkin taas) raskaana ;) Minusta itselläni alettiin mittaamaan tuota sf-mittaa aika aikaisin. Maha vaan meni käyrän mukaan koko raskauden miinuskäyrilla. Samalla kun taas sikiöntutkimusyksikössä sanoivat vauvan kasvavan tasaisesti +2 käyrillä (ja vastaavaan kahta viikkoa isompaa vauvaa). Mitään tulevaisuuden syntymäkokoarvioita minulle ei koskaan heitetty missään. Viimeisellä neuvolalääkärillä sanottiin vain, että heidän mittansa ovat huonompia kuin sairaalan, eivätkä pidä paikkaansa, joten arvioita ei edes heitetty. Kaksi viikkoa ennen syntymää tekivät viimeiset ultramittaukset. Minimies syntyi kaksi viikkoa myöhemmin tismalleen tuolla kahden viikon takaisella painoarviolla grammalleen (eli se niistä huippuluokan mittauksistakin ;)) ja kätilö muuten arvioi tulevan painon synnytyksessä 70 gramman tarkkuudella käsikopelolla. Odotin henkisesti siis jättiläistä ;) Pitkä vauva tuli, mutta painoa oli alle 4 kiloa. Ihania loppuodotus viikkojaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulle se neuvolan th sano, ettei sitä enää mitata ennen rv 26, kun naisten rakenteelliset erot aiheuttaa niin paljon virhemittauksia. Eli siis menee just paljon käyrien yli tai ali. Eihän noi kauheen tarkkoja kai ole, mut oishan se kiva kuulla, että mitä se arvioi :D

      Poista
  4. Mulla mitattiin sf-mitta ekan kerran viime käynnillä, oisko ollu viikkoja 22+? Aikalailla saman verran oon ite hankkinu, vaikka vaatteet alkaa jo ainaki puoleksi vuodeksi olla kasassa ;D mää oon tosin lähes kaikki vauvatarvikkeet ostanu/saanu tutuilta. Ammeen ostin fb-kirpparilta. Loppuajalle enää lähinnä kaikkea pienempää hankittavaa. Ja tulis jo se äitiyspakkaus :D -Riksu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei ole kuin vaan tuo pinnasänky ostettu uutena ja muut on saatu tai ostettu tutuilta pois nurkista pyörimästä :D vaunut kyllä saadaan/ostetaan uutena, kun perhe haluaa sponssata niiden hankinnassa :) Mulla meni sen kaks viikkoa äitiyspakkauksen tuloon, eli ei onneks kauaa tarvinnu odotella :)

      Poista
  5. Meillä on kaikki hankinnat tekemättä. Äitiyspakkaus on tullut ja äidiltä leikkilaulukirja levyineen. Päädyttiin nyt siihen, ettei ole mitään järkeä ostaa vaunujakaan uutena, joten joulun jälkeen mennään tsekkaamaan duunikaverin käytetyt. Pinnasänkyä oon katsellut Tori.fi:stä. Hoitoalustan sekä kantoliinan ja repun ajattelin kyllä poimia uusina. Sain hyvän listan kaikesta oikeasti tarpeellisesta kaverilta, jonka arvioon luotain, kun toiveena oli, ettei tarvitsisi hommata mitään ylimääräistä.

    Mutta tosiaan, kyllä sinne ostoksille jossain vaiheessa on itsensä kammettava. :D Katsotaan kuin suunnitelmien kanssa lopulta käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin vähän himmailen ostosten kanssa, kun en myöskään halua mitään ylimääräistä turhaan ostella. Oon ostanu lähinnä kans just sellasia, mistä kaverit on puhunut pelkkää hyvää ja eivät siis todellakaan ole vaan rahan perässä niitä myymässä :D
      Meille tulee nyt sitten nuo vaunut ihan uutena, kun saadaan suhteilla hirveen hyvään hintaan ne. Käytetytkin olis toki kelvanneet, mutta anoppi halus sponssata, niin en jaksa alkaa toreja selailemaan parhaimpien tarjousten perässä :D
      Mut vielä ehtii, vielä ehtii.

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)