2. helmikuuta 2019

Rattaat / Matkarattaat

Nyt, kun ollaan päästy kokemaan jo jokainen vuodenaika meidän vaunuillamme, niin halusin kertoa hieman kokemuksiani.
Me ostettiin siis Britaxen Smile II-yhdistelmävaunut. Päätökseemme vaikutti pääasiassa budjetti, esteettisyys ja läheisten suositukset. Me saatiin nämä yhdistelmävaunut erittäin edullisesti suhteiden avulla ja isovanhempien sponsseilla. Taidettiin maksaa näistä loppujen lopuksi vaan joku 150€ omasta pussista, ja siis ihan uutena ostettiin. Pakkaus sisälsi vaunukopan, ratasosan, rungon ja sadesuojan vaunukopalle.

Yksi parhaimmista ominaisuuksista näissä on ollut ehdottomasti se, että näihin saa turvakaukalon suoraan kiinni. Meillä on käytössä Britax Römer Baby-Safe Plus SHR II-turvakaukalo, joten ei tarvita edes mitään adapteria tuohon vaunurunkoon.

Mä myönnän, että jonkun verran ostovalintaan vaikutti juurikin vaunujen ulkonäkö. Halusin ehdottomasti jonkun muun väriset kuin mustat tai harmaat vaunut ja Britaxella on yllättävän kiva valikoima erilaisia värejä. Ihastuin tähän oliivin vihreään sävyyn heti ja mies oli myös heti juurikin tämän värin kannalla. Mies kutsuukin niitä leikkisästi "taisteluvaunuiksi" :D

Yksi asia, mitä moni läheinen näistä totesi ensimmäisenä, oli se, että nämä on ihan älyttömän ketterät ja kevyet työntää. Mulle on tosi tärkeetä, että saan työnnettyä vaunuja yhdellä kädellä, koska joudun käyttämään koiraa ulkona päivittäin, useammin kuin kerran, ja joudun ahtautumaan koiran ja vaunujen kanssa pikkiriikkiseen hissiin.

Yksi tärkeä seikka oli myös se, että vaunurunko mahtuu meidän pikkufarkkuun takatilaan isohkon koiranhäkin viereen. Eikä tarvi ottaa edes renkaita irti tms. Valitettavasti muuta meiän takakonttiin ei sitten mahdukkaan :D Vaunurunko menee myös tosi helposti kasaan, mikä on ollut tosi tärkeä ominaisuus kauppareissuilla.

Kaveri muuten kerran totesi, että onpa kätevä tuo pikku etutasku tuossa vaunukopassa, kun sinne saa just avaimet ja kännykän jemmaan. Hänellä on siis Emmaljungat ja ilmeisesti niissä ei tämmöistä taskua ole. Voin olla väärässäkin, mutta se tasku oli kyllä ihan paras kesällä, kun ei tarvinnut koiraa ulos viedessä muuta kuin avaimet, niin ei tarvinnut mitään erillistä laukkua ottaa mukaan.

Ja jos en vielä tarpeeksi kehunut näitä vaunuja, niin pakko vielä hehkuttaa, että nämä vaunut todella kulkee syvemmässäkin lumihangessa. Toki vähän enemmän habaa se lumihangessa kulkeminen vaatii, mutta renkaat ainakin pyörii. Juttelin just kaverin kanssa aiheesta ja hän kertoi joutuvansa ostamaan Emmaljungan vaunuihinsa talvirenkaat, koska tavalliset renkaat menivät liiasta lumesta jumiin.

Yhden huonon puolen mä kuitenkin sanon, niin tuossa vaunukopassa oleva "kansi" on pelkällä tarralla kiinni kuomun sivuissa ja kun vauva innostuu enemmänkin potkimaan, niin se kansi nousee ja tarrat löystyy ja alkaa repsottamaan. Eli jos jotain kehitettävää pitäis sanoa, niin seuraavassa mallissa nuo sivut olis kiinni vaikka jollain neppareilla, niin ne ei alkais repsottamaan ajan kuluessa.

Suosittelen ehdottomasti näitä vaunuja kaikille. Edulliset, kätevät, monipuoliset, kivan näköset ja iso tavaratila on plussaa.

Mutta sitten oli tarkoitus kirjoittaa vielä vähän meiän matkarattaista.
Matkarattaita me mietittiin ihan tosi tosi pitkään ja vasta pari viikkoa ennen meiän Kanarian reissua ostettiin nämä Baby Joggerin City Tour-matkarattaat värissä sininen.

Kattelin varmaan sata erilaista esittelyvideota erilaisista matkarattaista ja käytiin testailemassa liikkeissä eri rattaita, mutta en vaan millään meinannu päästä päätökseen. Meinattiin ensin ostaa Verkkokauppa.comista Milla & Månsin matkarattaat, koska ne oli edulliset ja ihan kivan näköset ja meni pieneen läjään, mutta ne oli just sillä hetkellä loppu, niin piti keksiä jotkut muut. Noh muistin tämän blogin kautta erään lukijan(tiedät kyllä kuka ♥) vinkanneen meille näistä City Toureista ja ihastuin lopulta niihin ihan täysin.

Meiän vaatimuksina oli pieni koko ja helppo kasattavuus, mutta ei kuitenkaan sellaisia ns. sateenvarjorattaita, koska haluttiin kuitenkin suht pitkä käyttöikä. Näihin City Toureihin mahtuu ilmeisesti vähän isompikin lapsi, ainakin jalkatilan ja selkänojan pituuden perusteella.

Haluttiin myös, ettei renkaat olis kuitenkaan ihan maailman pienimmästä päästä, vaan pääsis vähän vaativammassakin maastossa, että voidaan jatkossa käyttää näitä myös mökillä. Matkalla testattiin näitä mm. rantahiekalla ja kyllä ne siinä märässä rantahiekassa kulki ihan hyvin. Toki vähän vaati taas habaa se työntäminen, mutta renkaat kuitenkin pyöri ihan hyvin. Ainoa huono puoli näissä renkaissa on se, että pehmeä kumipinnoite imee aika hyvin pikkukiviä itseensä ja ne jää välillä inhottavasti kiinni.

Näiden vaunujen paras puoli on ehdottomasti tuo portaattomasti alas laskeutuva selkänoja, missä meiänkin jäbä veti monen monet päikkärit. Myös uv-suojan omaava kuomu suojasi tosi hyvin auringolta, niin ei pikku jäbän silmiä häikäissyt kyydissä.

Yks mikä vähän harmitti, oli se, että näissä ei ole sellaista turvakaarta mukana. Sellaisen kyllä voi ostaa lisäosana, mutta jotenkin toivoisin sellaisen olevan ihan vakiovarusteena. Tosin ihan hyvin pärjättiin ilmankin, pelkillä turvavöillä, joten ehkä sitä ei sitten tarvitse ollenkaan.

Nämäkin vaunut ovat ihan äärettömän ketterät ja kevyet. Kokeilin vähän työnnellä kaverini Britax B-Motion-matkarattaita ja ne tuntui jotenkin ihan todella raskailta ja tönköltä kääntää. Niissä oli siis vain yksi eturenkas, mikä sai ne tuntumaan jotenkin tosi kankealta. Toki isot renkaat kulkivat kyllä rannalla paljon paremmin, kuin meidän pikkurenkaat, mutta onneksi harvemmin tulee ihan rantahiekassa käveltyä vaunujen kanssa :D

Plussaa näissä City Toureissa on ehdottomasti tuo mukana tuleva kuljetusreppu, mihin vaunut saa kätevästi pakattua ja pysyy siinä suojassa myös varastossa ollessaan.

Nämäkin vaunut on kyllä ihan hintansa veroiset ja uskon näiden kestävän vielä monen monet matkat.Minkälaisia kokemuksia teillä on ollut näistä tai jostain muista vaunumerkeistä ja malleista?

8 kommenttia:

 1. Me hommattiin mountain buggy nanot. Ne on kans tosi kivat ja kevyet, mutta tyyriit. (Onneks äiti auttoi maksupuolessa) Todella iso plussa ja etu oli reissussa se että niillä oli se oma kassi, johon kun laittoi niin meni käsimatkatavaroihin. Helppo kasata ja koota. Plussa myös, että painoraja on 25kg, eli mein vanhempi neitikin voi käyttää niitä. Sitten meillä on myös ihan halpikset sateenvarjorattaat ja kyllä niittenkin kans on monia pienempiä reissuja Suomessa tehty.

  VastaaPoista
 2. Joo, tuo oma kantokassi on kyllä kätevä. Noista city toureista en oo kyl ihan satavarma, et meneekö käsimatkatavaroihin. Riippuu varmaan myös vähän lentoyhtiöstä. Meillä kans hinta vaikutti valintaan, kun budjetti oli siinä parin sadan euron tienoilla, niin päädyttiin sen takia näihin matkarattaisiin. Näissä tais olla painoraja 20kg, eli aika pitkään nämäkin menee yhdellä lapsella :)

  VastaaPoista
 3. Britaxin B-motion muuten nelipyöräisenä parempi. Kulkee missä tahansa maastossa sutjakkaasti ja on tukevampi kuin kolmipyöräisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon :D ne kolmipyöräiset oli mun mielestä tosi kankeet. Muuten kyl tykkään hirveesti Britaxen rattaista yleisesti :)

   Poista
 4. Meillä nää tourit meni käsimatkatavarana Thomas cooking koneeseen :) irroteltiin varuiks kyl vähä renkaita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää :) Voi joskus tehä siis jonku lyhyemmänkin reissun ilman ruumaan meneviä tavaroita.

   Poista
 5. Finnairin mittoihin menee myös City tourit. Me ollaan reissattu kymmeniä matkoja eri lentoyhtiöillä ja aina olemme saaneet rattaat käsimatkatavaroihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tiedosta! Toi onkin hyvä tietää :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)