29. huhtikuuta 2015

Erilaisia ihmisiä

Minulla on eräs kaveri, Eveliina, jonka kanssa jutustelemme lähes päivittäin facebook chatissa milloin mitäkin. Aina silloin tällöin puheenaiheemme kuitenkin kääntyvät parisuhteisiin ja lapsiin jne. Noh, kerrotaanpa nyt sen verran, että Eveliina on tällä hetkellä avoliitossa ja odottelee pikimiten kosintaa. Heidän suhteensa eteni erittäin nopeasti muutaman kuukauden seurustelusta avoliittoon, mutta Eveliina on minulle monesti sanonut, että jos kosintaa ei kuulu kahden vuoden seurustelun jälkeen, niin hän pistää koko suhteen poikki. Epäilen suuresti, mutta hän on siis hyvin määrätietoinen ja suorasanainen nainen.

Eveliinan avopuoliso on kuitenkin erittäin rauhallinen ja hiljainen hissukka. Hän haluaisi lapsia Eveliinan kanssa, mutta ei ole vielä varma halustaan astella avioliiton satamaan. Hän kuitenkin vaivihkaa vihjailee suuremmasta ruokapöydästä ja perheautosta. Eveliina taas ei halua vielä lapsia ennen kolmeakymmentä, eikä todellakaan ennen avioliittoa, ja sitten kun sen aika koittaa, niin se saa jäädä siihen yhteen.... ja sen pitää olla tyttö.

Eveliina on jo kerran elämässään ollut raskaana. Hän oli vielä nuori ja hän oli silloin huonossa suhteessa edellisen poikaystävänsä kanssa. He olivat kuulemma vaan kokeilleet, voiko Eveliina tulla raskaaksi, koska hänellä on normaalia pidempi kierto. Hän oli kuin olikin tullut raskaaksi, mutta hän kuitenkin päätti tehdä abortin.

Tänä päivänä, kun olemme puhelleet lapsista ja raskaaksi tulemisesta, niin olen aina maininnut, että mitäs jos en voikkaan saada lapsia. Hän on lohdutellut, että "tottakai saat", mutta en ole sen enempää avannut hänelle tilannettani. Hän aina kerskuu, että hän saa varmasti lapsen heti ensiyrittämällä, koska onnistuihan se aikaisemminkin.

Ihmisiä on niin erilaisia ja mä toivon, että kuitenkaan kovin moni ei ajattele kuten Eveliina. Että ihmiset ymmärtäis, ettei raskaus ole itsestäänselvyys. Ettei lapsia vaan tehdä, vaan ne saadaan...

Löytyykö muiden kaveripiireistä näitä ääripäitä, joita vauvakuume ei todellakkaan vaivaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan pysyä asiallisena :)