15. tammikuuta 2018

Toinen sokerirasitustesti

Olipas taas toiminnan täyteinen loppuviikko. Nyt lievästi sanottuna vähän väsyttäis.

Perjantai alkoi tosiaan tuolla sokerirasituksella ja mielestäni se sujui tosi helposti ja nopeasti. Ehkä jopa helpommin kuin se eka sokerirasitus. Ainakin se paastoaminen tuntui helpommalta, kuin silloin raskauden alkupuolella. Ei tullut yhtään huonoa oloa ja aikakin kului taas sutjakkaa käsitöitä tehdessä. Käytin suhteita hyväkseni ja sainkin jo heti perjantaina tietää tulokset ja hyväthän ne oli.

0h  4,5 mmol/l (5,0 mmol/l)
1h  6,2 mmol/l (8,2 mmol/l)
2h  5,5 mmol/l (5,2 mmol/l)

Suluissa olevat luvut on niitä ekan rasituksen tuloksia. Tuntuu jotenkin turhauttavalta, että mun piti käydä tuossa rasituksessa kahdesti, ihan vaan koska satuin mainitsemaan, että mummillani oli vanhuusiän diabetes. Kuitenkaan omilla vanhemmillani ei ole koskaan ollut mitään häikkää sokereissa. Nojaa, tulipahan tarkistettua ja sen kunniaksi avasinkin viikonlopulle valmiiksi ostamani karkkipussin, haha. Oon jostain syystä raskauden aikana alkanut himoitsemaan vaan kirpeitä karkkeja ja olenkin aina välillä ostanut sen sellaisen minipussin kirpeitä namuja pahinpaan himoon. Noh pieni pahe sallittakoon.

Perjantai oli sitten muutenkin poikkeuksellinen päivä, sillä meillä oli töissä myyntikokous, joka pidettiin eräällä huvilalla. Raskaana oleva kollegani oli silloin viimeistä päivää töissä ja huomasi kyllä, että viimeistä viedään. Hyvin hän kuitenkin sinnitteli vielä iltaohjelmaan saakka. Itse lähdin jo sen virallisen osuuden jälkeen, sillä halusin olla lauantaina mahdollisimman virkeänä.

Lauantaina koitti siis viimein nuo meidän järkkäämät yllätyssynttärit kaveripariskunnallemme. Käytiin ensin pelailemassa hieman escape room-peliä ja sen jälkeen tallustettiin ravintolaan, josta olimme varanneet koko yläkerran vain meidän käyttöön koko loppuillaksi. Ravintolassa meitä oli vastassa synttärisankarien perheet ja ystävät ja yllätys onnistui täydellisesti. Kaikilla oli ihan hullun kivaa ja ruokakin maistui. Juomista puhumattakaan :D Itsekkin sain nautiskella alkoholittomasta kuoharista ja drinksusta. Oli kyllä yllättävän hyvää! Me lähdettiin jo joskus kympin aikaan kotia kohti, mutta kuulin, että synttärisankarit olivat jatkaneet juhlimista aina aamuun asti, haha.

Sunnuntaina käytiinkin sitten viimein hakemassa meidän yhdistelmävaunut kotiin. Päädyttiin sitten lopulta niihin Britaxen Smile 2:siin, koska saatiin ne todella hyvään hintaan ja ainakin itse ihastuin eniten niiden ketteryyteen ja keveyteen. Kasattiinkin ne jo heti kotiin päästyämme ja kurvailtiin niillä pitkin kotimme käytäviä :D Hyvin näyttäis kääntyvän ympäri kapeammissakin paikoissa. Ne on ihanat! Otettiin väriksi Olive green, mikä oli eniten meidän molempien mieleen. Mies osti samalla reissulla meitsille vielä hienon hoitolaukunkin, minkä olikin jo lupaillut joululahjaksi ostaa, heh. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Nyt alkaakin olemaan jo hankinnat aika hyvällä mallillaan. Enää pitäisi se patja saada tuohon pinnasänkyyn ja varmaan jotain pikkukrääsää, kuten harsoja, tutteja ja muuta sellaista, pitää vielä ostaa, mutta muuten ollaankin jo aika valmiita vastaanottamaan meiän poitsu kotiin. Mieskin jo eilen taas kyseli, että montas viikkoa tässä nyt enää onkaan jäljellä.

Ei enää kovin montaa.

Alina ja pikkujäbä rv 31+1

18 kommenttia:

  1. Olipas kiva, että teillä oli onnistuneet juhlat. Huonekkin alkaa olemaan valmis. Noiden vaunujen saapuminen taloon tekee taas kaikkea todellisemmaksi. Mekin työntelimme niitä ympäriinsä aikanaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sain viimein aikaseksi järkkäillä tuota vauvanhuonetta, niin ei jää ihan viime tippaan :D Voi ihana ♥ Mustakin oli niin söpöä kun mieskin innostui työntelemään niitä ympäri kämppää, haha :D

      Poista
  2. Ihanan väriset menopelit! Ja ihana huone! Haaveilen kans lapselle omasta huoneesta, mut meillä ei sitä valitettavasti ole vielä tarjota :( mä en oo vielä kuullut, et kukaan olisi toisessa sokerirasituksessa saanut enää radia, et kyllä se siinä ekassa kerrassa on napsahtanut, jos on. Toki varmasti joku on napsahtanut toisessa, sitä en kiellä :D Ihanaa kun siellä mennään kans jo niin pitkällä, jee! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meillä on vähän tuommonen viidakon vihreä teema :D haha.
      Niin mäkin ajattelin, että kai se radi olis jo napsahtanut ekasta, mut toisaalta ainakin se neuvolan terkka sano, et näillä viikoilla ne sokerit voi muutenkin heitellä, niin nyt viimeistään pitäis näkyä radi.
      Viikot vierii :) Teillä on enää niin vähän jäljellä! Täältä tullaan kovaa vauhtia perästä :D Iiiih ♥

      Poista
  3. Meillä ei oo vielä mitään valmiina, ei edes yhtäkään vaatetta ostettuna.:D Mulla siis sama La kun sulla. No kyllä tässä ehtii ehkä vielä. Aiemmat lapset on syntyneet ihan lasketun ajan lähellä niin tuskin tämäkään sen aikasemmin tulee. Pitäs ehkä pikku-hiljaa jotain vaatteita ostaa ettei tarvii vauvaa alasti sairaalasta kotiin tuoda :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehkä jotain vaatetta kannattaa olla valmiina joo :D Onko teillä vielä aiemmista lapsista muita tarpeellisia tarvikkeita valmiina vai onko kaikki ehditty jo myydä pois? Ehkä näin ensiodottajana sitä on ihan hyvä valmistautua ajoissa, ettei vaan pääse äkkilähtö yllättämään :D Mutta vielä ehtii.

      Poista
  4. Hienot vs-arvot sulla! Mulla onneks nyt kotimittauksissa arvot olleet priimaa, vaikka radi diagnoosi tuli, toivottavasti pysyvätkin syömisiä tarkkailemalla. Eilen oli kontrolliultra osittain etisen istukan vuokso, ja se oli noussut! Jee, saan ehkä synnyttää alateitse :D Lisäksi vauvan veriryhmä oli miinus niinku munkin, oon helpottunut :) Saikulla nyt reilun viikon kipeytyneen selän ja migreenien vuoksi, mutta josko tämä taas tästä. -Riksu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun kaveri sai kans radi-tuomion vaikka jo heti seuraavana päivänä olis ollu ihan priimaa se paastoarvo. Mahtaa olla ärsyttävää, että just siihen sokerirasitukseen osu korkeet arvot, kun muuten ei sitten olekkaan mitään häikkää. Mutta toisaalta ihan hyvähän se on tietää ja parempi seurailla, ettei sitten ainakaan pääsee kauheasti nousemaankaan :)
      Hienoa, että alatiesynnytyskään ei ole täysin poissuljettu.
      Mä huomasin nyt vasta eilen ekan kerran, että selkä on alkanut kipeytymään. Katotaan kestänkö enää loppuun saakka töissä, jos alkaa ihan kauhean kipeäksi menemään. Vauvan ehdoilla kuitenkin mennään :) Toivottavasti siellä lepo auttaa!

      Poista
  5. Yh mäkin joudun perjantaina menemään sokeritasitukseen painonnousun takia :( ei oo mitään sukurasitetta, bmi normaali, esikoinen oli normikokoinen syntyessään yms joten tuntuu vähän turhalta mennä.. painokin on tullut luultavasti vaan tästä jäätävästä turvotuksesta..

    Ja ihanat rattaat!
    Meillä on tuosta se edellinen versio eli Brion Smile. Superhyvät rattaat ainakin näin taajama olosuhteissa. Yhellä kädellää työntää jä kääntää helposti ja koira toisessa kädessä :) ja myös tosi kapeat niin mahtuu joka paikasta! hyh kohta joudun vaan siirtymään noihin super kömpelöihin sisarusvaunuihin ;)

    - Elli 31+1 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi jehna, on tuo kyllä aikamoinen rasite tuo rasitus(heh), varsinkin jos ei ole oikein mitään radiin viittaavaa oiretta. Mutta hyvähän se on toisaalta tarkistaa nekin arvot. Ei sitten ainakaan jää mitään arvailujen varaan :)
      Joo, nuo rattaat on kyllä ihan parhaat! Kaverikin kehui just niitä Brion Smilejä ja tosi moni on kehunut myös näitä uusia Smile 2:sia. Ite kans tykkäsin, kun ovat niin kevyet ja ketterät, että varmasti hyvät meillekkin just hissiin koiran kanssa änkeytyessä :D Kaverilla on kans edessä sisarusvaunujen hankinta. Jännä seurata myös minkälaisia kokemuksia niistä on, jos joskus tulevaisuudessa joutuu itsekkin moiset hankkimaan :)

      Poista
  6. Harsoja ei tarvitse paljoa hamstrata kun äitiyspakkauksessa tuli muistaakseni 3? Niillä pärjää ihan hyvin :) eikä tuttejakaan tarvitse montaa ostaa kun ensin kokeilee ottaako vauva niitä edes.. niinkuin meillä kävi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, äitiyspakkauksessa niitä oli tosiaan sen kolme kappaletta. Veljeni tuossa vaan just höpötteli, että niitä saa kyllä kulumaan, ettei se kolme riitä mihinkään :D Kai se on vähän, että mihini niitä käyttää jne. Kavereilta niitä on ainakin kadonnut matkan varrelle ja ties mitä, että ei kai niitä ainakaan liikaa voi olla :D haha. Tuttejakaan ei olla vielä ostettu, kun ei tosiaan yhtään tiedä, että onko niille lopulta edes tarvetta. Toki sitten, jos ne vauvalle kelpaa, niin niitäkin kai katoilee hyvät määrät, niin on hyvä olla pari varastossa :D Onneks tosiaan ihan lähikaupasta saa lisää.

      Poista
    2. Mulle on kans kaikki sanonu et hanki harsoja paljon ja mulla on niitä nyt iiiiiso kasa :D

      Poista
    3. Haha, no kylhän ne varmaan on ihan hyviä kuola/puklu/ruoka/peppurättejä :D ja jos niitä on monta, ni ei tarvi ihan heti pestä :) ja sit tietty joka kassiin ja mestaan valmiina yks käden ulottuvilla, hihi.

      Poista
  7. Meillä esikoinen oli kova puklaa ja mulla oli aika suihkuavat tissit niin harsoja oli lopulta 34kpl :D ja kaikki kokoajan pesussa tai siltä ainakin tuntui :D nyt seuraavalle jemmassa noin parikymmentä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, dodiih :D eli kyllähän noille aina käyttöä löytyy.

      Poista
  8. Hieman jälkijunassa luen postaukset läpi tässä, tuntuu että koko ajan on niin kiire tai tekemistä ettei ehdi edes blogeja lukea nykyään!

    Mutta pakko oli tulla kommentoimaan sen verran että oikein hyvä vaunu valinta :) Meillä samat ja oon kyllä ollu tosi tyytyväinen! Me ostettiin paketti johon kuului myös ratasosa ja turvakaukalo plus telakka. Tosi kätevää kun kaukalon voi nostaa autosta suoraan runkoon ilman että tarvitsee vauvaa irrottaa istuimesta jos vaikka nukahtanut matkalla. Ratasosaa aloimme käyttämään viikko sitten, kun ei neiti enää viihdy kopassa :D Siihen ostimme vielä ihanan petite cherien lämpöpussukan ja tyttö tykkää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans tykkään, kun ne on niin monipuoliset ja näppärät :) Meillä siis myös jo valmiina tuo ratasosa ja turvakaukalokin ostettiin telakoineen työkaverilta. Ihan hirmu kätevä! Mieskin oli niin innoissaan kuinka pieneen kasaan nuo britaxet oikein meneekään :D

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)