30. lokakuuta 2017

Puoliväli ja harjoitussupistuksia(ko?)

Eilen poksahti viimein tuo rv 20+0 ja puoliväli ollaan nyt virallisesti ylitetty. Tuntuu edelleen aika hurjalta, että ollaan vieläkin tällä matkalla, kun se on aina ennen jäänyt niin kovin lyhyeksi. Aika tuntuu kyllä edelleenkin lentävän kuin siivillä, kun olis vielä niin paljon tehtävää ennen pienokaisen saapumista.

Lauantaiaamuna saatiin säikähtää oikein kunnolla, kun huomasin masun olevan ihan kivikova ja kipeä. Menin sohvalle makoilemaan ja kivut vain yltyivät. Paha olokin yllätti ja oksetti. Olin jo ihan satavarma, että nyt tämä syntyy ja pelkäsin ihan todella paljon. Mies sitten soitti päivystykseen, jossa neuvottiin ottamaan panadolia ja menemään kuumaan suihkuun. Kuulosti ihan siltä, että olisin synnyttämään lähdössä, mutta viikot eivät todellakaan riittäneet vielä siihen. Kärvistelin kivuissani, kun mieheni toi minulle särkylääkkeen. Kipu tuli aalloissa ja tuntui aivan supistuksilta. Pian kipu alkoi hellittää ja nukahdinkin hetkeksi. Sain kroppani rentoutettua sen verran, että kykenin syömään aamupalaa, kunnes yllätti vessahätä. Nyt kyllä nolottaa myöntää, mutta kivut loppuivat kuin seinään, kun pääsin tyhjentämään suolistoni :D Anteeksi ällöttävä mielikuva, mutta se oli kerrassaan niin suuri helpotus, että ei voi uskoakkaan. Olo oli taas mitä mainioin ja loppupäivä menikin sitten ihan normiaskareissa, kaupoilla käydessä ja äitini luona tapetinvaihtoprojektissa autellessa. Lueskeltiin mieheni kanssa netistä ja vauvan odotusoppaasta, että harjoitussupistukset voivat alkaa juurikin rv 20 aikoihin, joten saattoi olla, että tuo supistus iski juurikin sillä hetkellä ja veti suolistoni niin hirveään kramppiin, että luulin jo kuolevani siihen paikkaan. Onneksi selvittiin säikähdyksellä.

Käytiin siinä sitten lauantai-iltana vielä pyörähtämässä Verkkokaupassa ja käytiin vähän hiplailemassa rattaita. Siinä lastenosastolla pyöriessä todellisuus iski vasten kasvoja; meille todella tulee vauva ja me ihan todella tarvitaan kohta kaikkia näitä tarvikkeita. Ihastelin jo kovasti kaikkia ihania pöllökuvioisia hoitoalustoja ja imetystyynyjä ja unipesiä ja ja ja... kunnes iski kauhea paniikki siitä rahan menosta, joka tässä vielä on edessä :D Ai kauhea. Kyllähän mä sen siis tiesin ja olenkin sitä varten jo säästänyt, mutta kaikki ne pikkuasiat, jotka itse haluan, niin niihin saa kyllä uppoamaan pennin jos toisenkin. Luulin, että voisin ostaa kaiken käytettynä ja mahdollisimman halvalla, mutta kauhea himo iski kaikkeen uuteen. Okei okei, vielä ei sentään olla ostettu mitään ja veljenikin kehoitti olemaan ostamatta vielä mitään kovin suurta, koska häneltä voisimme ainakin saada jonkun verran vauvantarvikkeita, kun veljentyttönikin täyttää melkein jo vuoden meidän laskettuna aikana. Täytyy siis vielä hillitä itseäni, mutta huomaan kyllä selkeästi jo pienen(siis ison) vauvakuumeen taas yllättäneen :D Iiih en malta odottaaaaa!

Eilen sain siivottua vaatehuoneemme ihan läpikotaisin ja pääsen viimein pakkailemaan oman askarteluhuoneeni tavaroita laatikoihin ja vaatehuoneeseen säilöön. Kunhan askarteluhuone on saatu tyhjennettyä, niin pääsen viimein sisustamaan siitä vauvanhuonetta. Paljon on siis vielä tehtävää ja siksi aikakin tuntuu lentävän siivillä. Marraskuu häämöttää jo ihan kulman takana ja kohtahan on jo joulukin! Ihanaa!

Tämmöistä sekoilua taas tällä kertaa :) Vaunuvinkkejä saa antaa, mutta olen kyllä jo kovaa vauhtia ihastumassa Britaxen Smileihin. Mieskin ihastui tuohon oliivinvihreään sävyyn. Katsotaan mihin päädytään.

Mukavaa maanantaita!

20 kommenttia:

  1. Noi Smilet on tosi kivan oloiset! Meillä oli esikoisella Brio Happyt. Taitaa nykyään olla Britax Happy? Niissä siis ei ole kääntyviä etupyöriä, mikä oli tosi ärsyttävää mm. busseissa ja ihan ruokakaupassakin (meillä ei ole autoa niin rattaat on mukana aina ja kaikkialla). Joku vaatekauppa oli sula mahdottomuus. Mutta sellaiseen hiekkatielenkkeilyyn nuo olivat ihan kivat ja sen takia ovatkin vielä säästössä.

    Sitten kun napero alkoi istua, niin todettiin että nuo Happyt ovat vielä enemmän pyllystä ja saatiin ilmaiseksi Emman matkarattaat. Ja ne olivat oikeastaan ihan kivat: iso tavarakoppa, kääntyvät etupyörät, mahtuivat todella pieneen tilaan. Ne kuitenkin alkoivat puoltaa hirveästi, joten ostettiin tilalle Britaxin B-agilet. Niissä käyttömukavuus on tosi hyvä, mutta tavakori pieni ja hankala (uudemmissa malleissa tätä on taidettu parantaa), lisäksi selkänojaa ei saa ihan pystyyn. Jos meille tulee vielä toinen lapsi, niin ostan B-agileen vaunukopan ja pääasiassa varmaan käytetään niitä, Happyja sitten jos pitää raahata kaupasta kolme kassillista ruokaa kotiin tai haluan tehdä pitkän kävelylenkin tms. :)

    Yleisenä vaunuvinkkinä: kannattaa valita vaunut ratasominaisuudet "edellä". Se vauva-aika on kuitenkin n. 6kk ja rataskäyttöä tuli meillä joku 2,5v. Toki meillä tuo autottomuus lisäsi rattaiden tarvetta.

    Saako antaa muita tarvikevinkkejä? No annan joka tapauksessa :D
    - Kannattaa ostaa sitteri, jota saa kannettua. Meillä oli sellainen 3-in-1 kaikilla herkuilla oleva sitteri/kehto/täristinhytkytinvatkutin, ja ilmaiseksi saatu, ihan yksinkertainen sitteri. Ensiksi mainittua tuli käytettyä ehkä viisi kertaa, koska se oli niin painava ja hankala raahata paikasta toiseen, jälkimmäinen taas oli jatkuvassa käytössä. Sitä vauvaa kun pitää raahata mukanaan mm. vessaan... :D
    - Kannattaa ostaa kylpyamme, jossa on tyhjennysventtiili. Terv. selkä hajoaa.
    - Jos ostaa jotain mikä on tarkoitus pukea tms. niin kannattaa käydä sovittamassa ensin. Ostin netistä Manducan, mutta se jäi käyttämättä, koska olin ihan liian hoikka siihen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon vinkeistä :D Näin ensikertalaisena kaikki käyttökokemukset, etenkin lastenvaunuissa, on enemmän kuin tervetulleita.
      Mun veli suositteli tuota Britaxin Smileä ja mitä nyt videoita oon kattellut, niin se vaikuttaa käyttöominaisuuksiltaan tosi hyvältä. Siellä kaupassakin hiplaillessani kokeilin tietysti ensimmäisenä, että miten ne vaunut kääntyy, eli kääntyvät etupyörät on todennäköisesti meille kaikista kätevimmät, vaikka oonkin myös lukenut, että monet ei niistä tykkää yhtään. Tuota ratasosiota myös vertaillaan eri merkkien välillä, koska meillä on yksi prioriteetti se, että ne mahtuis helposti autoon koirahäkin viereen. Britaxit tuntuu menevän kyllä yllättävän pieneen tilaan ja kasauskin näyttäisi onnistuvan helposti :)
      Sitteri saadaan kaverilta ja siinä kuulemma on myös jonkinlainen tärinäominaisuus. Se on kuulemma toiminut tosi hyvin ystäväni kahdella lapsella. Lisäksi ostan häneltä Stokken 3in1 kantorepun, mitä tosin en ole vielä sovittanut, mutta sekin on kuulemma ollut tosi hyvä ja etenkin miehelle kans käyttöön :D
      Amme meillä on vielä ostoslistalla, mutta enpäs tullutkaan miettineeksi tuota tyhjennys ominaisuutta :) Kiitti vinkistä siis!

      Poista
  2. Onnea puolivälistä! Toi vauvaan valmistautuminen on ihanaa <3 Toisaalta, kun kaikki on valmiina ja konkreettisesti sielä kotona, ikävä vauvaan on todella kova. Loppumetreillä aika matelee kun haluaa nähdä oman nyyttinsä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos ♥♥ Niin se on kyl totta :D Mua vaan pelottaa, et loppuraskaudessa tulee jotain komplikaatioita ja joudun vuodelepoon ja sit en enää voikkaan tehdä mitään, ni sen takia haluais alkaa jo valmistautuu :) Mä oon kuullu kans kavereilta, et lopussa aika matelee, joten ehkä sitä vois sit jotain tekemistä jättää vähän sinnekkin :D

      Poista
  3. Kannattaa tutustua myös hyvin Emmaljungan malleihin.
    Facebookissa on myös lastenvaunuhullut ryhmä, jossa varmasti saa hyviä vinkkejä oikeanlaisesta setistä.. ettei mututuntumalla osta.
    Tämä Smile on kyllä kans ihan hyvä valinta kuitenkin, riippuen missä käyttää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitää kyl käyttötarkotuksen mukaan tutkia kaikki erilaiset merkit läpi :) Meillä varmaan pääasiassa kaupunkikäytössä vaan, mutta pitää miettiä vähän appivanhempienkin kanssa, kun he kerran halusivat sponssata nämä vaunut meille :D Kuulin juuri kaveriltakin, että nuo Smilet on ollut hyvät, eli ne taitaa olla meillä ainakin yksi varteenotettava vaihtoehto :)

      Poista
  4. Minä jäin tosiaan kiinni rakenneultrassa. Sen jälkeen aloin puhumaan "jos tulee vauva" ihan syntymään saakka jossa en ollut varma onko sieltä tulossa lintu vai kala... vaikka ihan oikea vauva sieltä tuli ;) Tämän takia kaikki (muut paitsi turvakaukalo ja vaunut) jäi laittamatta, miettimättä ja hankkimatta. Nyt ollaan sitten hankittu tarpeen mukaan. Vaunuina meillä on Bugaboo Buffalot ja olleet oikeasti ihan paras ostos ikinä. Olivat pitkään ainoa paikka jossa vauva suostui nukkumaan (ja yleensä ainoastaan ulkona ;)) ja ovat näppärät käytössä. Tosin pakko myöntää etten edes kokeillut tai miettinyt mitään vaunujenkaan kohdalla. Jotain vain piti saada ja nuo olivat kaupassa ekana näytillä. Kantoliinoja, reppuja ynnä muita hankin neljä, kun vauva huusi ja kaikki suosittelevat jotain erilaista. Yhdessäkään vauva ei viihtynyt vaan halusi olla sylissä kannettavana. Unipesä oli kanssa virhe, kun se vauva vain viihtyi vaunuissa tai sylissä. Sama juttu rintapumppujen kanssa, joita tuli hankittua sähköllä ja käsivaralla kolme (taas sama juttu, yksi ei toiminut, joten joku suositteli jotain toista) tehostamaan maidontuotantoa, kun vauva ei jaksanut tyhjää tissiä kauaa imeä. Siitä huolimatta maitobaari pysyi sitkeästi kiinni. Sitterissä vauva ei ole suostunut olemaan yksin lattiatasossa. Suihkun ajan nykyisin hengailee turvakaukalossa, joka toimii siinä asiassa hyvin. Ainoa asia jonka hankkimisen venyttämistä (hankin vasta kun vauva oli 7 viikkoa) kadun on Stokken newborn setti, koska nyt saan astianpesukoneenkin aika usein täytettyä ja ruokaa itselleni laitettua. Oikeasti aika pienellä tavaramäärällä pärjää ja ihan kaikkea ei välttämättä tarvitse hankkia. Se mikä jollekin on se ehdoton juttu, ei välttämättä taas toimi toiselle. Turvakaukaloa suosittelen, että sen vauvan saa roudattua kotiin kätevästi ja sitten jotain paikkaa jossa se nukkuu :) Meillä myös tuttipulloja tarvittiin. Taisin muistaa, että niitäkin olisi hyvä olla varuilta (ovat nykyisinkin kovalla kulutuksella) paria päivää ennen syntymää ;) Ai niin, onhan minimiehellä pinnasänkykin (ollut kuukauden päivät)... ja se on tällä hetkellä epämääräisten tavaroiden varastointipaikkana ;) Vauvantavara (ja vaate) ostelu on kyllä tosi kivaa, joten suosittelen hankkimaan juuri sitä miltä tuntuu. Varaudu kuitenkin siihen, että mammalla on kuitenkin asiaan joku painava mielipide ;) kaikkea ei kuitenkaan tarvitse uskoa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysinkin blogisi ja teilläkin on ollut tosi rankka tie takana. Ymmärrän siis, ettei lastentarvikkeiden ostaminen ole ensimmäisenä mielessä, kun huoli lapsesta on niin suuri. Toisaalta on myös se puoli, että jos tässä yhtäkkiä joutuiskin vaikka vuodelepoon loppuraskaudeksi, niin olis kiva jos olis edes ne välttämättömimmät (lienee turvakaukalo ja ehkä pari vaatettakin) valmiina :) Bugaboo onkin mulle ihan uusi tuttavuus. Täytynee tutkia sitäkin, ennen kuin päädytään mihinkään. Vaatteita ei kuulemma tarvis ostaa ollenkaan, koska veljeltäni on tulossa iso kasa vastasyntyneen vaatteita :D Koitan siis olla täysin hurahtamatta kaikkiin ihan pikkiriikkisiin vaatteisiin, vaikka olis kuinka söpöjä. Ensisängyksi ollaan aateltu tilata vaavisänky, mikä on saanut paljon kehuja ainakin duunikavereiltani. Meidän sängyssä en uskalla pikkuista nukuttaa ollenkaan, koska meidän koira nukkuu siellä myös :D Vauvat on kyllä niin kovin erilaisia, että ei yhtään voi etukäteen tietää kuka viihtyy missäkin ja kuka tarvii mitäkin. Tuo imetysasiakin on taas ihan oma tarinansa :D Huh, mihin kaikkeen sitä ollaankaan joutumassa/pääsemässä, haha.

      Poista
  5. Noi Smilet on varmasti hyvä valinta, oli meilläkin harkinnassa :) Ostettiin kuitenkin Cybex Priam -vaunut. Kannattaa kurkata myös ne, hintaluokka on jonkin verran korkeampi. Muissa hankinnoissa oon pyrkinyt säästämään, mutta vaunuissa pääsin innostumaan :D Varmaan oltais kyllä pärjätty myös Smileillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cybex Priam onkin ihan uusi nimi mulle. Täytynee tutkia sitäkin hieman ennen vaunujen ostoa. Meillä tosiaan appivanhemmat haluaa sponssata vaunut, niin ei sinänsä ole rahasta kiinni :D

      Poista
  6. Kokeilkaa myös Britax go next! Niissä on mukana myös jousitus eli kulkevat smoothimmin könköissä ja niissä on parempi kiikuttaa vauvaa kuin smileissä. Meilläkin oli harkinnassa smile 2 mutta liikkeessä ohimennen toisella kädellä tönittiin viereistä go nextiä ja samassa unohdimme koko smilet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä tutkia :) Meillä on yks prioriteetti, että vaunut menis mahd. pieneen tilaan, kun meillä koiranhäkki vie suuren osan takakontista. Ainakin tuossa Go nextissä näyttäis olevan eturenkaat leveämmällä kuin Smileissä, mutta mitää käydä tunnustelemassa jossakin liikkeessä niitä vielä enempi :)

      Poista
    2. Me myös painittiin vaunujen valinnan kanssa ja päädyttiin juuri noihin Britaxin Go Next, kaveri suositteli Smilejä, mutta tykättiin tuosta go nextistä enempi :) jousitus on ihana ja liikkuvat paremmin. Myös alhaalla oleva säilytystila vaikuttaa isommalta. Meillä on autona pienen pieni Polo ja sinne nuo vaunut mahtuvat hyvin, renkaat irtoavat todella näppärästi niin menevät vielä pienempään tilaan. Smileissä ei tarvitse mitään erillisiä osia jos tahtoo turvakaukalon kiinnittää runkoon, mutta erittäin näppärä ja helppo se kahden palan lisääminen tuohon runkoon tässäkin mallissa on. Mielipide kysymyksiä nämä vaunuasiat, mutta suosittelen myös tuota go nextiä, vaikkei vielä tositoimiin ollakaan päästy :) käykäähän testaamassa sitä!
      - Anna + pienokainen 19+5

      Poista
    3. Kiva kuulla lisää mielipiteitä noista go nexteistäkin :) Mä oon alkanut nyt tuijottelemaan kaikkien ohimenevien vaunuja ja oon jo parit smilet ja go nextitkin bongannu, haha :D Täytyy käydä viel jossain liikkeessä hipeltämässä noita molempia, niin saadaan vähän parempi tuntuma niihin itsekkin.
      Ihanaa odotusaikaa sinnekkin! :)

      Poista
  7. Mulla on kahdessa raskaudessa alkanut supistukset puolivälin paikkeilla juurikin. Jos rakko on täynnä tai suolessa tavaraa, niin supistukset saattaa tuntua välil tosi kipeiltäkin. Kannattaa huolehtia, et käy vessassa ahkeraan :D Ja ummetus pahentaa mulla supistuksia siis myös, et jos se vaivaa niin kipinkapin ostamaan lääkettä siihen. Tsempit, ja onnea puolivälin ylityksestä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja helpottavaa kuulla, ettei tuo mun "suolistokramppi" ollut mikään harvinainen tilanne :D Kuuluu siis raskauteen ja ilmeisesti nuo harjoitussupistuksetkin alkoi sitten ihan oppikirjamaisesti just puolivälin kohilla. Masu on vielä ainakin toistaseks toiminut ihan säännöllisesti, mutta ehkä tässä masun kasvaessa ja sisuskalujen painuessa enemmän kasaan, olis syytä kehitellä jotain sulavampaa ruokavaliota :D Täytynee kysellä neuvolasta vähän lisää vinkkejä :)

      Poista
  8. Ihana seurata viikko viikolta teidän raskautta. <3

    VastaaPoista
  9. Me otettiin tosiaan ne emmaljungan nxt90, menee tosi pieneen kokoon (verrattuna muihin emmaljungan runkoihin). Ja vaikuttaa hyviltä, mutta totuus iskee sitten kun niitä pääsee käyttämään. :) samoin näiden ratasosa uusi nxt90F on edeltäjäänsä hieman isompi, joten kestää pidempään... ja toiseks jos sattuis haluamaan toisen lapsen joskus ja sellainen siunaantuis, näistä saa tuplat ketterästi :)
    Meillä on jo oikeestaan kaikki.. pinnasänkyä myöden. Kaikki kamat on kyllä vielä paketeissaan ja kasaamatta, jospa me ens kuussa alettais laittaa vauvalle kaikki valmiiksi kun alkaa vika kolmannes... MIHIN TÄÄ AIKA MENEE!!! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmaljunga taitaakin olla se lastenvaunujen ferrari :D Onhan ne kyllä ihan pirun tukevan ja kestävän näköiset, mut en oo ihan varma uskallanko satsata niin kalliisiin rattaisiin. Toki anoppi niitä jo katteli ja hänhän halusi myös sponssata vaunuissa, ettei siinä mielessä ole rahasta kiinni. Niissä on kyllä jälleenmyyntiarvokin tosi hyvä. Hitsi, on kyllä vaikeaa valita :D
      Siis apua, joko teilläkin alkaa vika kolmannes olla jo niin lähellä. Tämä aika tosiaan vaan lentää :D Mäkin oon jo valinnut minkä pinnasängyn haluan, mutta ei vaan olla vielä päästy shoppailemaan :) Vielä on paljon tehtävää ja osteltavaa. Toisaalta on kyllä ihanaa, mitä pikemmin päästään tutustumaan meiän pikkuisiin ♥

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)