2. lokakuuta 2017

Takaisin sorvin ääreen!

Nyt on viimeisetkin kesälomat lusittu. Tai noh ei ihan kaikki, sillä vielä on yksi palkallinen vapaa jemmassa meiän kaveriporukan tulevaa pikkujouluristeilyä varten, mutta se on sitten vasta marraskuun puolella.

Uskomatonta, että nyt ollaan jo lokakuussa. Syyskuu meni ihan hujauksessa ja tekemistä olis edelleen paljon jäljellä. Oltiin siis tosiaan mökillä tuossa loppuviikosta ja aloiteltiin jo meiän tulevan aitan rakentamista. Valettiin siis vasta pohjan tukipilareita varten pohjalaatat ja huh, kyllä siinäkin oli jo hommaa. Onneksi säät olivat suht hyviä koko päivän ulkona työskentelyyn ja kaikki meni muutenkin ihan putkeen. Oltiin tosi ahkeria! Aittamateriaalit tulee sitten vasta parin viikon päästä, että sitten pitäis saada mahdollisimman pian seinät ja katto pystyyn, niin ollaan jo talvea varten turvallisilla vesillä. Oli muuten aika ihanaa höpötellä anopin kanssa tulevan aitan sisustuksesta, kun otettiin huomioon meiän pikkuinen, että hällekkin on sitten oma nukkumapaikka :) Riskit on aina olemassa, mutta nautitaan nyt sitten tästä kaikesta huomiosta, kun kerrankin voidaan.

Lomalla ollessani koitin vähän lukea blogeja ja kommentteja puhelimellani, mutta eihän mun surkealla joka miehen oikeus -netillä oikein paljoa nettiä selailla. Noh huomasin sitten, että eräs kommentti oli jostain syystä mennyt roskapostin puolella ja kun luulin julkaisseeni sen, niin painoinkin vahingossa poista-painiketta. Kommentti katosi taivaan tuuliin, enkä saanut enää palautettua sitä. Pahoittelut siis lukijalleni, jonka kommenttia en ole julkaissut.

Kommentissa oli kuitenkin kyselty tulevan lapsen sukupuolesta ja voisinkin siitä hieman tässä nopsasti kirjoittaa. Tällä hetkellä mulla ei ole minkäänlaista aavistustakaan siitä, että kumpaa sukupuolta meidän tuleva pikkuinen mahdollisesti edustaa. Sillä ei varsinaisesti ole kyllä mitään väliä, että kumpi sieltä tulee, mutta jotenkin olen aina haaveillut, että esikoiseni olisi poika. Samaan aikaan toisaalta haaveilen, että voisin ommella vaatteita pikkuiselle tyttärelle :D Mitään leikkimielisiä testejä en ole vielä tehnyt, koska niissä on yleensä ollut kysymyksiä vatsan muodosta tai muusta vastaavasta, joten olen siis suosiolla odotellut vielä masun kasvavan tästä hieman enemmän. Toki voisin jossain vaiheessa vielä ennen tulevaa ultraa tehdä tuommoisen jonkun testin ja kirjoitella vastauksia tänne blogiinkin :)

Tuohon rakenneultraankaan ei ole enää kovin montaa viikkoa aikaa. Vähän reilu kolme viikkoa enää. Mulla on nyt kaikki viikot ja viikonloput niin täyteen bookattuja, että tuo aika tulee varmasti menemään hujauksessa. Liikkeitä en tunne vieläkään, ainakaan tietääkseni. Mies innostui neuvolan sydänäänien kuuntelun jälkeen tunnustelemaan ja kuuntelemaan masua enemmän ja enemmän. Ulkopuolellehan nuo liikkeet tuntuu vasta paljon paljon myöhemmin, mutta on se aika suloista, kun mies ottaa kontaktia pikkuiseen jo nyt ♥

Tiettekö, mulle selvis vasta tänään, että neuvolakäynnit ja muut raskauteen liittyvät lääkärikäynnit voidaan luokitella sairas-poissaoloiksi. Mä oon tähän asti käynyt vaan omalla ajalla neuvolassa ja yrittänyt sopia kaikki käynnit loma-ajalle, mut eihän mun tarvikkaan säästää plussatunteja neuvolakäynteihin, kunhan vaan saan jonkun poissaolo-todistuksen. Hah, kiva kun nyt vasta kerrotte :D Pitää näköjään alkaa opiskelemaan tuota meiän työehtosopparia vähän taas tarkemmin.

Mutta ei mulla nyt tähän väliin muuta. Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja muistakaa ottaa sateenvarjo mukaan :)

Alina ja pikkuinen rv 16+1 (40,4 % raskaudesta jo kulunut!!)

P.S. Nää mammahousut on niiin jees! :D

10 kommenttia:

 1. Olen se jonka kommentti katosi.. ihmettelinkin että enkö painanutkaan lähetä kohtaa :D aika menee niin nopeasti, kohta puoliväli! Onko sinulla enää mitään pahoinvointi yms. oireita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun palasit vielä :) Jostain syystä jotkut kommentit menee roskapostin puolelle, vaikka ne olisi ihan tavallisiakin kommentteja. Ja minä sitten rähmäkäpälänä vahingossa poistin koko viestin :D pahoittelut vielä.
   Tosiaan puoliväli häämöttää jo kovaa vauhtia. Pahoinvointia ei varsinaisesti ole enää, mutta sellaisia heikotusällötyskohtauksia tulee, jos sattuu edellisestä ruokailusta olemaan jo liian kauan aikaa. Mutta enää ei tarvi ihan niin orjallisesti syödä joka toinen tunti :) Oireita on aika vähän. Välillä meinaan unohtaa kokonaan olevani edes raskaana, mutta kyllä se masu ja helposti hengästyminen sieltä sitten taas muistuttelee, että ainiin, pikkuinen on vielä kyydissä mukana :D Jotain liitoskipuja tuli kans yks päivä, mutta ei oo sen jälkeen tuntunut. Eiköhän niitäkin tule pian jo enemmänkin :)

   Poista
  2. Ei haittaa! Olisin laittanut uudestaan jos ei olisi tullut perille :D hyvä että menee hyvin! Sellainen tukivyö on tosi mukava liitoskipuihin jos niitä ilmenee enemmän :)

   Poista
 2. Ei oo mitään kiirettä liikkeiden tuntemisella.:) Mä tunsin esikoisesta vasta rv 20 ja kuopuksesta rv 19.. enkä tosiaan tunne vielä mitään tästä kolmannesta (rv 16), vaikka on takaseinä istukka yms. Mutta eipä kiire olekkaan kun niitä ehtii kuitenkin tuntea sitten ainakin 20 viikon ajan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kyl tietää et millon kukakin on ne ekat hipsuttelut tuntenu :D varmasti sitä ehtii loppuraskaudessa jo ihan kyllästymäänki niihin liikkeisiin, hehah.

   Poista
 3. Mulla tuntus ekat potkut tasan 16+0 :) ulkopuolelta taisi tuntua pari viikkoa sen jälkeen. Ja sit kun masu ja vauva kasvoi, ni oli ihan hassuu, kun maha liikkuu ja hytkyy ja oli ihan muhkurainen aina riippuen miten vauva sielä makoilee :D hikka oli kans hauska tuntea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä nähä millon ite alan tuntea yhtään mitään :D Mun yks kaverikin sanoi tunteneensa liikkeitä jo tosi varhain, oisko ollut rv 15 jälkeen.

   Poista
 4. Käytettyjä hyvälaatuisia äitiysvaatteita saa mm. store.emmy.fi ja bebes.fi on myös hyviä. Mukava kuulla että kauan odotettu raskaus etenee ja toivon että teille syntyy lapsi oli se tyttö tai poika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitti vinkeistä :) Täytyypä käydä kurkkimassa noita sivustoja.
   Toivotaan parasta :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)