27. syyskuuta 2017

Toinen neuvolakäynti

Pikaiset kuulumiset lomaviikon keskeltä.

Viikonloppuna kerrottiin viimein viimeisellekkin läheiselle raskaudestani eli veljelleni. Nyt siis kutakuinkin kaikki, joille suunnittelimmekin kertovamme, tietävät raskaudesta. Uutinen otettiin jälleen ilosylin vastaan. Pääsin myös pitkästä aikaa syleilemään pientä 5 kuukauden ikäistä veljentyttöäni. En ole koskaan ollut mikään super lapsiläheinen ihminen, mutta alan pikkuhiljaa oppia yhä enemmän ja enemmän :)

Eilen käytiin hyvän ystäväni ja ihanan kummityttöni kanssa shoppailemassa ja löysinkin itselleni ihan täydelliset äitiyshousut. Lomalla voi onneksi viettää aikaa kotihousuissa, mutta en malta odottaa, että pääsen pukemaan nuo supermukavat mammahousut ensi viikolla töihin :D Ei tarvi enää käyttää vain niitä yhtiä housuja ja leggingsejä vuorotellen.

Eilen oli myös meidän toinen neuvolakäynti. Tuntuu edellen ihan oudolta, että ollaan päästy jo näin pitkälle. Neuvolakäynnillä ei oikeastaan tapahtunut mitään kovin erikoista. Meidän olis vissiin pitänyt täyttää joku voimavaramittarikysely ennen tuota käyntiä, mutta ei siitä ollut kukaan muistanut meille etukäteen mainita mitään, joten se jäi meille nyt sitten kotiläksyksi ja sitä käydään sitten ens kerralla vähän läpi. Tehtiin virtsatesti ja otettiin verenpaine ja paino. Kaikki oli kunnossa. Hb:tä ei nyt otettu, mutta verenpaine oli oikein hyvä, eikä painokaan ole noussut viimekäynnistä kuin 0,8kg. Sydänääniä kuunneltiin ja pikkuisen syke löytyikin heti samantien kun doppleri kosketti masua. Syke oli vahva 160 lyöntiä/min ja pikkuinenkin oli aktiivinen ja liikkui kovasti. Liikkeitähän en siis todellakaan tunne vielä, mutta toistuvat tauot ja muksahdukset sykkeen jumputuksessa kertoivat pikkuisen vaihtaneen asentoa. Huomaan välillä kotidopplerillakin, kuinka sykkeet yhtäkkiä kaikkoaa ja saan taas hetken pyöritellä doppleria löytääkseni ne uudestaan.

Ens kerralla onkin sitten neuvolalääkäri ja sen jälkeen rakenneultra ja sitten taas tavallinen neuvolakäynti, joten tulee kyllä muutama poissaolo töistä tässä loka-marraskuun aikana. Saatiin muuten varattua miehelleni ja itselleni myös ajat hammaslääkäriin, joten sitten on sekin asia hoidettu pois päiväjärjestyksestä :D

Mutta tämmöstä taas tällä kertaa. Huomenna matkataan mökille ja aloitetaan ilmeisesti jo tuon meidän uuden aittarakennuksen perustan rakennus. Luultiin, että se rakennettaisiin vasta keväällä, mutta appivanhemmat vissiin vähän yli-innostu :D haha.

Palaillaan taas!

Alina ja pikkuinen rv 15+3

14 kommenttia:

  1. Mä oon kans huomannu itsessäni tuon lapsirakkaan piirteen, muiden lapset näyttää suloisilta ja hymyilen lapsia nähdessäni, kun ennen vaan kylmänviileesti viipotin ohi :D
    Hampitohtori on mullakin 31.10 ja L on jonossa, ehkä vasta tammikuussa pääsee :D
    On tää kyllä niin ihanaa, kun ollaan vihdoinkin edetty näin pitkälle kumpikin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä ne äidinvaistot alkaa jo heräilemään ihania pikkuihmisiä kohtaan :D
      Meillä meni kans nuo hamppihoitoajat aika pitkälle. Mulle sain onneksi joulukuulle, mutta miehelle meni aika vasta tammikuulle :) mutta tuleepahan hoidettua.
      Voi vitsi on kyl ihanaa ja tietkö innostuin taas, kun neuvolan hoitaja puhui siitä kelan todistuksesta, niin pian päästään hakemaan meiän omat äitiyspakkauksetkin, iih :D ❤️

      Poista
    2. No niimpä!! Mä saan kelan paperit viikon myöhässä, ku se olis ollu rv22, mut ollaan just se viikko etelässä, mut sit 23+1 saan ne käsiini! Jee! ❤️

      Poista
  2. Oon vaan niin iloinen teidän puolesta. <3 :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Kommentoin ekaa kertaa ja pakko sanoa, että ihana lukea blogiasi. Me miehen kanssa kärsittiin lapsettomuudesta 2,5 vuotta ennenkuin hoitojen avulla tein elämäni ensimmäisen positiivisen raskaustestin. Tällä hetkellä rv 16+5 ja eilen toka neuvola. Välillä on meinannut epätoivo iskeä, mutta kyllä helpotti taas neuvolassa kuulla pienen sydänäänet. Hän on siellä ja kaikki hyvin. Sulla on ihana tapa kirjoittaa ja se on tuonut lohtuakin välillä omalle taipaleelle. Onnea vielä pienestä ja kaikkea hyvää odotukseen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla ja kiitos, kuin myös teille ❤️ teilläkin niin pitkä taival takana, että varmasti pieni huoli seuraa aina mukana, mutta onneksi olemme molemmat nyt jo hyvän matkaa edenneet kohti äitiyttä :) ❤️ oli kyllä ihana kuulla ne sykkeet siellä neuvolassakin ja varsinkin, kun hoitaja niin ihanasti kertoi kuinka kaikki kuulostaa oikein hyvältä :)

      Poista
  4. Samat on kuviot meillä. :) Kiva kuulla, että sielläkin oli kaikki kunnossa.
    Me tunnollisesti oltiin täytetty tuo voimavaramittarikysely (öö... myöhään edellisenä iltana, mutta toisaalta täytettiin se kertaalleen jo toissa keväänä ekan raskauden yhteydessä), mutta eipä terkka siitä mitään kysynyt. Harmitti vähän, kun olisi ollut kiva käydä, mutten jotenkin osannut itse asiasta muistuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille ei ollu kukaan maininnu siitä lomakkeesta ja neuvolan hoitajakin sen huomasi meiän ilmeistä :D toisaalta kun katoin niitä kysymyksiä, niin aika paljon olisin voinut suoraan vaan vastata, että "olen täysin samaa mieltä". Saas nähdä otetaanko se sitten ens käynnillä vielä puheeksi :)

      Poista
    2. Samaa odottelen. En toisaalta tiedä, onko puoliskolla paperi vielä jossain tallessa, kun sen kuljettaminen neuvolaan oli hänen vastuullaan. :D

      Poista
  5. Ihana kuulla että kaikki on hyvin ^_^ oon niin onnellinen teidän puolesta!! <3 <3 mä en oo koskaan ollu varsinainen lapsi ihminen, oon tienny aina kyllä haluavani äidiksi, mutta en koskaan ole osannut olla luontevasti muiden ihmisten lasten kanssa!:/ oikein harmittaa kun on vähän huonohkot välit oman kummityttöni kanssa kun en vain ole koskaan osannut leperrellä, hössöttää ja tyrkyttää itseäni esille! Toki olen aina ollut hyvin onnellinen kuullessani hänen kuulumisia ymsja hän on todella tärkeä! Nyt vasta kun oman pojan sai, olen oppinut lässyttämään, juttelemaan lapsille yms. Ettänäköjään siihen tosiaan toisten ihmisten täytyy kasvaa!! :D

    Itsellä alkaa olemaan kovin malttamaton olo tän uuden tulokkaan kanssa, ensiviikon tiistaina vasta pääsemme ensimmäiseen ultraan ja sen jälkeen uskallan vasta uutisista tiedottaa kun näkee että kasvaako masussa terve yksilö vai ei <3 nyt mennään neuvolan laskujen mukaan 12+5 et näkee nyt senkin sitten et pitääkö lukemat paikkaansa vai muuttuuko viikot :)

    Hyviä vointeja sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja ihana, kun sieltäkin tullaan jo kovaa vauhtia perästä ❤️
      Mul on kans just tuo, etten oikein osaa jutella pienten lasten kanssa luontevasti, mutta pikku hiljaa tässä opitaan, kun on niin paljon lapsia lähipiirissä :)
      Toivottavasti sielläkin on kaikki just niin kuin pitää, niin pääsette tekin pian julkistamaan ilouutiset :) ❤️

      Poista
  6. Hei! Käsittämätöntä, että löysin blogisi vasta nyt. Itselläni on hyvin samanlainen tausta kolme keskenmenoa kokeneena ja nyt neljättä kertaa raskaana. Olen niin monta kertaa yrittänyt löytää vertaistukiblogeja, mutta meitä useamman keskenmenon kokeneita ei ole montaa. Ihana kuulla, että siellä on sujunut kaikki tällä kertaa hyvin. Tsemppiä raskauteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei neila ja mukava kuulla, että olet löytänyt blogistani vertaistukea. Toisaalta kovin harmillista, että olet joutunut kokemaan saman raskaan taipaleen keskenmenoineen, mutta nyt ollaan onneksi vielä onnellisesti raskaana ♥ Ihanaa loppuraskautta myös sinne! :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)