16. helmikuuta 2018

Shopping shopping

Mulla oli eilen palkkapäivä ja sain siis työantajaltani vain noin puolet normaalista palkastani. Kelan korvaus tulee vähän jälkikäteen sitten vasta maaliskuussa. Tuli ihan pieni paniikki, että tästäkö se niukkuus sitten alkaa :D haha. Odotin sitä vasta parin kuun päästä alkavaksi, mutta ehkä tämä oli nyt ihan hyvä herätys todellisuuteen.

Mutta niin, ehdin siis ennen tuota "todellisuuden iskua vasten kasvoja" käymään vähän tuhlailemassa vähiä varojani. Maanantaina alkoi Lidlissä vauva-aiheinen kampanja ja ajattelin käydä katsastamassa sen, kun kerran oli ylimääräistä aikaa. Ja hitsi, siellähän olikin vaikka mitä kivaa!
Tutkiskelin niitä kaikkia vaatteita ja leluja ja muita varmaan ainakin puolisen tuntia. Vaikka sanoin, etten uskalla vaatteita enää ostaa, niin enköhän mä kuitenkin ratkennut muutamat housut ostamaan. Ostin yhden parin housuja ihan pienessä koossa (oisko ollut 50/56) ja toisen parin housuja vähän isommassa koossa, jos sitten vaikka kesällä menis jalkaan nuo isommat. Sitten en voinut vastustaa noita supersöpöjä Looney Tunes aiheisia myssyjä, jotka ajattelin sopivan pikkuiselle jo heti ensipäiville. Looney Tunesit oli mun lapsuuden se The piirretty. Muistan kun katsottiin aina isäni kanssa aamulla keittiössä Huomenta Suomen puoli kasin piirretyt ja sieltä tuli aina jotain Väiski Vemmelsäärtä tai Kelju K. Kojoottia ja Maantienkiitäjää :D Se oli ihan parhautta! Sitten ostin nuo tyylikkään väriset sukkikset ens syksyä silmällä pitäen, haha. Vaatteiden lisäksi siellä oli paljon kivoja kirjoja, joita olisin voinut ostaa vaikka jokaista yhden, mutta ostin sitten vain tuon yhden kirjan. Lisäksi ostin vielä tuon söpön nallehelistimen ja vähän myöhemmälle iälle tuon legendaarisen palikkapelin. Lidlistä löytyy välillä ihan yllättävänkin hyviä löytöjä.

Tiistaina käytiinkin sitten Tiinan kanssa siellä Kampissa Bebesissä vähän imetysliivejä tutkailemassa. Siellä olikin sillon juuri mukavasti kaikki imetysliivit -15% alennuksessa.
Ostin sieltä Bebesistä sitten yhdet Boob-merkkiset imetysliivit ja sen jälkeen käytiin vielä H&M:ssä, josta ostin tuon kahden pakkauksen ihan perus imetysliivejä. Nyt on siis yhdet vähän laadukkaammat liivit ihmisten ilmoille ja sitten nuo halvemmat liivit koti-ja arkikäyttöön :) Saatiin postissa taas kutsu häihin, niin koitin vähän niitä juhlia silmällä pitäen valita noita imetysliivejä. H&M:stä ostin vielä lisäksi parit hihattomat imetystopit, kun eihän sitä nyt aina jaksa kotonakaan liivejä käyttää :D Katotaan nyt, miten tää mun imetysintoilu lähtee vielä käyntiin. Ostin muuten jo Lastentarvikkeesta sellaisen halppis käsipumpunkin, jos sitä maitoa sattuiskin nousemaan ihan huolella, niin ei tarvi sitten käsin alkaa lypsämään. Saa nähdä oliko se ihan hutiostos, mutta ei se onneksi kallis ollut.

Ainiin, pakko vielä mainita, että ollaan koitettu hamstrata kaikkia ilmaispakkauksia, mitä raskaanaoleville yleensä suodaan. Eli siis käytiin hakemassa K-kaupasta tuo ilmainen Liberon kassi, jonka saa siis kun liittyy Liberokerhoon. Lisäksi vielä kaveri vihjasi tuosta Lastentarvikkeen tarjoamasta ilmaisesta Babyboxista, joka myös käytiin jo hakemassa. Niissä on ollut tosi paljon kaikkea hyödyllistä, kuten vaippoja ja babywipeseja ja vaunulelu, tutteja, siteitä, liivin suojia, yksi baby bodykin tais olla ja jopa ilmainen Viaplay 2 kk:ksi. Lisäksi paljon hyviä opasvihkosia yms. Ihanaa, että noita tollasia näytepaketteja on saatavillla, kun tässä tuntuu muutenkin olevan kokoajan ihan ulalla pikkukrääsän suhteen :D

Tänään kävin vielä Saiturinpörssistä ostamassa tyhjiä matkapakkauksia shampooille ja pesuaineille ja sellaisia vähän isompia vanulappuja, millä voi sitten sitä vauvelia putsailla. Niin kuin ne siellä perhevalmennuksessakin mainitsi, että vauvan silmiä pitää putsailla aluksi päivittäin, kun ne saattaa "rähmiä" kovastikkin. Taas yks tommonen asia, mitä en ois osannut ajatellakkaan, jos ei joku olis asiasta etukäteen maininnut. Kohta voiskin alkaa vähän jo pakkailemaan sitä sairaalakassiakin. Pitänee käydä vähän noita vauvanvaatteita lävitse, niin ne ois edes vähän jossain kokojärjestyksessä, kun nyt ne on vaan isossa pinossa vaatekaapissa, haha.

No tulipas taas lörpöteltyä kaikkea turhaa. Lopuksi vielä tämän päiväistä masukuvaa. Taustalla näkyy meiän keittiön kalusteet, sillä meillä on parhaillaan menossa keittiössä pieni maalausprojekti ja pian saadaankin uudet vitriinikaapit seinälle. Jipii! Vauvanhuoneessakin on tällä hetkellä pieni kaaos, kun olen taas tätä roinaa hamstrannut, niin kaikki on vielä sellaisessa isossa läjässä äitiyspakkauslaatikon päällä :D Ostettiin vauvanhuoneeseen uusi hieno lampunvarjostinkin, niin sekin on vielä vähän kesken, kun vanhassa talossa on nuo lampun kiinnikkeet vähän mitä on.

Mutta semmoista nyt tällä kertaa. Pistän vielä myöhemmin vähän kuvia tekemistäni käsitöistä. Pari käsityötä on vielä pikkuisen kesken, mutta tarkoitus olis saada nekin pikimiten valmiiksi.

Palaillaan taas!

18 kommenttia:

  1. Shoppailu on ihan parasta ja aivoja lepuuttavaa :D Lompakkoa ei niinkään

    VastaaPoista
  2. Ihania löytöjä ^_^ itse kävin myös ostamassa Lidlistä tuon lehmähoususetin ja samaiset vauvanpipot :) joskus esikoisen aikaan ostin hälle oisko ollu Lindexistä vauvanmyssyjä ja eipä ne tuolle isopäiselle pojalle mahtunu kertaakaan xD nuo näytti olevan vähän reilumpaa kokoa onneksi ja venyvää että josko tälle uudelle tulokkaalle tulisi ihan käyttööön asti xD
    Ja tuosta silmien putsaus hommasta : paljon tulee opastusta ja informaatiota sitten sairaalassa vauvan synnyttyä, että ei kannata sen puolesta stressata et tietääkö ny kaikesta varmasti kaiken :) eipä tuo loppupeleissä ole onneksi mitään tähtitiedettä ja paljon jo oma vaistokin osaa ohjata siinä kohtaa kun sen vauvan syliin saa ^_^
    Oot varmaankin jo kuullut, mutta siltä varakta jos et, niin sellaisen vinkin antaisin, että luota itseesi ja omiin taitoihisi hoitaa vauvasi <3 kukaan ei tunne sinun vauvaasi niin hyvin kuin sinä itse!!:) esikoisen aikaan sain koko ajan mm omalta äidiltäni paljon "neuvoja" kuinka toimin väärin lähes joka asian suhteen, milloin oli hänen mielestään liian vähän vaatetta, millon nukutin sen väärin jne... Aluksi koin hirveesti stressiä kun sitä moitetta tuli lähes joka asiasta, lopulta osasin onneksi suodattaa asiat toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kumpa vain oisin osannut sen aikaisemmin tehdä niin olisin pystynyt enempi nauttimaan siitä ihan vastasyntyneen ajasta :)

    Ihana vauvamasu sulla <3 jännittävää, vauva voi syntyä jo ihan muutaman viikon päästä ^_^ <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ❤️ ei oo tosiaan montaa viikkoa jäljellä :O
      Ajattelinkin, että sairaalassa varmasti opetetaan kaikenlaista alkuun pääsemiseksi :) Täytyy tosiaan koittaa vaan luottaa itseensä. Ja mieheeni :D Meillä on hyvä tiimi! Hän jo lupasi ottaa pikkujäbän paidan alle ihokontaktiin, kun tarvitsen lepoa, haha. Katsotaan kuinka paljon meille satelee niitä neuvoja, kun lähipiirissä on niin paljon pikkulapsiperheitä ja muita "alan ammattilaisia" :)

      Poista
  3. Moi! Alkoi ihmetyttämään että miten sun palkka nyt oli jo työnantajan osalta vain puolet. Sinähän juuri jäit vasta äitiyslomalle niin eikös se ihan kokonainen olisi vielä pitänyt olla kun töitäkin olet tehnyt edellisen kuukauden?

    Tsemppiä loppu metreille ja täälläkin jännitetään kovin milloin teidän vauva saapuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ymmärsin sen niin, että työnantaja maksaa äitiysloman alusta 3kk sen pienen osan ja kela loput. Ja kelan päätöksen mukaan eka maksuerä tulee vasta maaliskuussa, joten ne tulee sitten kaiketi takautuvasti. Ainakin siinä maaliskuun maksuerässä oli aika iso summa :D
      Kiitos tsempeistä! <3

      Poista
    2. Mutta eikö nyt vielä olisi kuulunut tulla ihan täydestä työstä tehty palkka ja seuraava vasta äitiysloman mukaan? Äh, emmä tiedä mut kuhan vaan tässä ihmettelen, enhän minä tiedä miten teillä palkanmaksu menee ��

      Poista
    3. Meillä normaalisti maksetaan palkka ns. kaks viikkoa etukäteen (kuun 15.päivä), ni se varmaan vaikuttaa asiaan :)

      Poista
    4. Tää riippuu täysin työnantajasta! Mulla esim yksityinen työnantaja ja saan täyden palkan 3kk, ja kela maksaa suoraan työnantajalle sit osan. Eli mä saan kaiken kuitenkin suoraan palkan muodossa. Mutta aika monella ja varmasti ainakin esim kaupungin työntekijöillä just noin että kela maksaa osan palkasta ja se tulee siis kahdessa osassa :)

      Poista
    5. Jep, tapoja on monia. Meillä sovelletaan kaupan työehtosopimusta :) kyllä mä nää kaikki kävin palkanlaskijan kanssa hyvissä ajoin läpi, mut enhän mä ny enää mitään muista :D

      Poista
  4. Me kans jo syksyllä hankittiin toi lastentarvikkeen babybox ja oon tosi yllättynyt, kuinka ihmiset on saanu erilaisia tuotteita sen mukana. Meille ei tullut esim. yhtäkään vaatetta sen mukana. Kun taas meiän tulevan vauvan serkku (joka synty nyt joulukuussa) sai mm. Bodyn + 3tuttia! :D
    Mä meinasin kans Lidlistä ostaa noi keltaiset pökät, mut meillä on niin paljon vaatteita, että tällä kertaa jäi kauppaan :D 74/80 koon kettusukkahousut oli pakko ottaa jo jemmaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niissä on ollu niin paljon eroja :O pitääki kysyy kaverilta, mitä niiden boxissa oli :D meilläkin jo ihan hirveesti vaatteita, mut nuo keltaset oli niin ihanan kesäiset, että oli pakko ostaa jemmaan yhet :D ja sama nois sukkiksis. Ostin kans isommas koossa ens syksylle. Ne kettusukkikset oli kans niin söpöt :)

      Poista
  5. Hei niiden vanulappujen lisäks kannattaa ostaa kotiin valmiiks myös vauvalle tarkotettuja pumpulipuikkoja kun heti kotiin tultua täytyy sitä napaakin putsailla. (Siihenkin opastetaan siellä sairaalassa mutta on sitten tarvikkeet kotona valmiina :))

    VastaaPoista
  6. Shoppailu on ihan parasta! <3 Ihania juttuja oot löytänyt <3
    Mä oon ostanut IHAN LIIKAA vaatteita jo nyt, harsoja on miljoona ja kaikkia ihania rasvoja, öljyjä yms on kaapissa, pitäs kans hankkia vanulaput, puikot yms kaappiin :) muuten on tullut hamstrattua kaikenlaista: babynest, makuupussi, vilttejä, pari lelua... isommista hankinnoista puuttuu kaukalo, ehkä vaunut ja sänky :D hehe... ja hei ihana masu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos :) ❤️ shoppailu on tosiaan mukavaa, kun sitä ehtii nyt tehdä vielä ihan rennosti ajan kanssa.

      Poista
  7. Löysin blogisi kun itse tuskailen täällä negatiivisten ovulaatiotestitulosten kanssa. Keho sanoo, että ovulaatio olisi, mutta tikut näyttää aina negatiivista tulosta. Saitko lopulta positiivisia tuloksia myös ovulaatiotesteistä? Onnea raskauden viimeisille päiville, teistä tulee varmasti erinomaiset vanhemmat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) itse en saanut aina selkeää positiivista viivatesteistä, joten sen takia yleensä varmistin digitestillä olisiko ollut kuitenkin positiivinen ja usein olikin :) tässä kierrossa, josta raskaus alkoi, en tikuttanut tai seurannut oikein muutenkaan kierron vaiheita. Edellisestä keskenmenosta oli kulunut vasta niin vähän aikaa, etten uskonut uuden raskauden alkavan niin nopeasti :) kannattaa kokeilla erilaisia ja eri herkkyyksillisiä testejä. Kaikki eievälttämättä saa selkeätä positiivista testiin ollenkaan. Tsemppiä ovisbongailuun! :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)