27. heinäkuuta 2016

"Kiinnittymisdippi"

Vaikka kuinka uhosin olevani testailematta tässä kierrossa mitään, niin sorruin tänä aamuna taas mittaamaan aamulämpöni. Tänään on todennäköisesti dpo 6, jos siis ovis tapahtui kp 23, mitä oireistani päättelin ja huomasin lämmöissä pienen dipin. Maanantaina mitatessani lämpö oli 36.41 ja tänään 36.15. Joo tiedän, tiedän, ei ole isosta dipistä kyse, mutta kuitenkin huomattava.

Olen jostain joskus lukenut puhuttavan kiinnittymis dipistä, joka tulee siis noin dpo 6-10. Siinä siis lämmöt putoo yhen päivän ajaksi ja lähtevät taas sen jälkeen entistäkin suurempaan nousuun. En löytänyt suomenkielisiltä sivuilta kovinkaan paljoa kokemuksia tästä lämmönlaskusta, mutta löysin englanninkielisiltä sivuilta paljonkin tietoa hakusanoilla "implantation dip".

Implantation dip voi siis kertoa mahdollisesta munasolun kiinnittymisestä kohtuun, koska kehon progesteronitaso laskee, kunnes taas munasolun kiinnityttyä nousee. MUTTA, se voi myös johtua yksinkertaisesti siitä, että luteaalivaiheen noin puolessa välissä estrogeenitaso nousee nopeasti ylös ja näin ollen jäähdyttää ruumiinlämpöä, kunnes sitten taas tasottuu pikkuhiljaa.

Mä haluaisin aina uskoa, että tuo lämpöromahdus kertois kiinnittymisestä, mutta mä olen huomannut lähes joka kierrossa näillä dpo päivillä samanlaista pientä dippiä, joten todettakoon, että hormonit siellä vaan jyllää. Toki nyt voidaan ehkä olettaa, että mun menkat alkaa taas dpo 12 eli vajaan viikon päästä. "Jippii" Noh päästäänpähän taas uuteen kiertoon testailemaan uusia kikkoja :D

Mitäs muuta. Noh rintoja vielä vähän turvottaa ja nännejä aristaa. Masua turvottaa ja välillä vähän etoo, jos on tyhjä vatsa. Väsyttääkin ihan tajuttomasti, mutta johtunee ihan pelkästään lomalta takaisin töihin paluusta. Joskus jaksoin vielä uskoa näitä oireita raskausoireiksi, mutta nyt jo tiedän niiden olevan vain keltarauhashormonin aiheuttamaa pikku kiusaa.

Jep, palaillaan taas!

3 kommenttia:

  1. Toivotaan silti hiljaa mielessä parasta! :-)

    VastaaPoista
  2. Tuollainen lämmönmuutos on kyllä ihan normaalin päivittäisen vaihtelun ja mittaustarkkuuteen liittyvän vaihtelun rajoissa, että ei siitä voi implantaatuin tms siheen tehdä yhtään mitään johtopäätöksiä. ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkuin jo kirjoitinkin, että muutos ei ole suuri, mutta mittakaaviossa se kyllä erottuu, kun lämmöt pysyy muuten suht tasaisena. Olen myös monesti sanonut etten laske liikaa painoa näihin lämpöihin, koska mittaan tavallisella mittarilla kainalosta, niin se ei ole kovin luotettavaa, mutta huomaan kyllä pidemmän seuraamisen seurauksena miten mikäkin kuukautiskierron vaihe vaikuttaa lämpöihin :) En usko että tässä kierrossa on kiinnittynyt yhtään mitään yhtään minnekkään, mutta ainahan sitä saa toivoa :D

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)