7. maaliskuuta 2016

Keskenmeno

Myöhään eilen illalla se tapahtui. Pahin painajaiseni. Huomasin vessassa käydessäni hailakkaa verta pyyhkiessäni. Sanoin heti miehelleni, että nyt tais mennä kesken. Kävin suihkussa ja sen jälkeen ei tullut enää vuotoa. Googlettelin taas hätäpäissäni vuodosta raskausviikolla 6+0. Löysin paljon kommentteja, joissa oli ollut kyse vain harmittomasta vuodosta. Lohduttautuin hetken sillä, että jospa se vuoto jäikin vain siihen yhteen pieneen pyyhkäisyyn.

Tänäaamuna kuitenkin vuoto alkoi kunnolla. Menkkamaista kramppailua vatsassa ja vuoto oli jo selkeästi tuoretta punaista verta. Lämmötkin oli laskenut ainakin 0,5 astetta. En enää herättele toiveita. Kyllä tämä nyt vain meni kesken. Meidän pikku Halloween baby muuttui juuri kummitukseksi :(

Ärsyttää ja surettaa, mutta toisaalta osasin myös odottaa tätä. Eihän meillä nyt niin hyvä tuuri olisi, että tästä olis vielä lapsikin syntynyt. Noh nyt olen taas kokemusta rikkaampana. Sain kokea positiivisen raskaustestin, soittaa neuvolaan (ja nyt saan soittaa sinne uudestaan ja perua ajan), sekä nyt on myös kokemusta keskenmenosta.

Että semmosta.

Nyt mieltä askarruttaakin sitten se, että miten kauan tällainen keskenmeno yleensä kestää? Mistä tiedän millon alkaa uusi kierto? Kuinka nopeasti saa alkaa yrittämään uudelleen? ja tarviiko tässä nyt käydä vielä jossain jälkitutkimuksissa?

29 kommenttia:

 1. Voi ei, olen niin pahoillani :( Sitä kun on jo odotuksia ja toiveita tulevaisuudesta ja sitten vedetään matto jalkojen alta. :( Minulla vuoto kesti hieman yli viikon ja sen jälkeen oli lupa yrittää uudelleen. Kävin myös tarkistuksessa sen jälkeen, että varmasti kaikki oli tullut ulos (tosin itselläni vuotokaan ei alkanut ilman lääkkeitä).. Voimia! T. Eveliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Voimia tässä tosiaan vähän tarvitaankin, kun vielä tämäkin piti tapahtua kaiken tämän häähässäkän keskellä. Noh eiköhän me selvitä.

   Poista
 2. Eikä! Otan osaa :( <3 itse kävisin lääkärissä, että varmasti kohtu tyhjentyy kokonaan jne. Tuliko sitä siis niin paljon että olet varma keskenmenosta? :( -yksi pieni haave

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Tänään on tullut tosiaan ihan kunnon menkkamaista vuotoa. Särkylääkkeitäkin on täytynyt jo muutama ottaa. Täytynee soittaa sinne neuvolaan ja kysellä lisää mitä pitää tehdä. Harmittaa :(

   Poista
 3. Oi miten surullista. Pahoittelut ja osanotto. Itse kävin myös lääkärissä varmistamassa että kohtu on kunnolla tyhjentynyt. Vuotoa kesti vain pari päivää. Yrittää sai heti. Uuden kierron laskin alkaneeksi, kun ensin keskenmenovuoto oli loppunut, seuraavasta vuodosta. Aikaa kuukautisvuodon alkuun kului parisen viikkoa keskenmenon jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ja kiitos paljon tiedosta. Nyt on taas vähän sellainen eksynyt olo, ettei tiedä yhtään mitä odottaa. Toivottavasti mulla ei nyt kierrot venähdä ihan totaalisesti tästä järkytyksestä :/

   Poista
 4. Voi Alina, otan osaa. Itsellä takana marraskuussa keskenmeno joka alkoi kuvailemallasi tavalla ja olin silloin 6+3.
  Itse menin seuraavana päivänä Felicitas-klinikan keskenmeno-klinikalle ja siellä ultrattiin tilanne ja saatiin varmuus keskenmenosta ja muutenkin olivat todella empaattisia ja kertoivat paljon informaatiota. Siitä sovittiin tarkastuskäynti kahden viikon päähän ja siellä kävi selville että olin vuotanut kaiken materiaalin ulos ja seuraava ovulaatiokin oli jo pian tapahtumassa ja raskauduin tuosta heti uudelleen.
  Joten toivoa todella on <3

  Suosittelen lämpimästi yksityisen gynekologin puoleen kääntymistä. Neuvolaan kun soitin keskenmenoepäilystäni niin sain vain ohjeeksi tarkkailla vuotoa ja mennä päivystykseen jos tulee sietämätöntä kipua tai kuumetta ja muuten sitten vaan odotella yksin kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi, se loi paljon lisää toivoa itsellenikin :) Täytynee varata aika gynelleni ja peruuttaa vain tuo neuvola-aika. Pitää samalla myös selvittää, että aloitanko terolutit uudestaan vai en. Nojoo, mutta eiköhän tästä selvitä :)

   Poista
 5. Moi! Ensin haluan sanoa pahoittelut ja tsempit, te selviätte tästä. Oon seuraillut blogiasi nyt pari kk, matka on ollut saman kaltainen kuin teillä. Vuosi yritystä takana ja plussasin ekaa kertaa samaan aikaan kuin sinä. Itselläni meni kesken jo 5+0 joten tiedän miten kurjalta tuntuu. Mutta koitetaan ajatella positiivisesti: sentään pystyttiin tulemaan raskaaksi! Se jo vähän lohduttaa, voimia! - T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tsemppiä myös sinne :/ Tosiaan täytyy ajatella positiivisesti. Kyllä tästä selvitään :)

   Poista
  2. Selvitään! Mulla vuoto kesti viikon ja nyt kun se loppui niin tuntuu että voi taas aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä.

   Poista
 6. Olen todella pahoillani! Kaikkea hyvää sulle. Sulla on ollut huikea asenne koko ajan, joten uskon vahvasti että selviät tästä koettelemuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :') kyllä tästä selvitään. Positiivisella asenteella!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 kyllähän se vielä surettaa, mutta ei auta jäädä murehtimaan. Täytyy ajatella positiivisesta eikä luopua toivosta!

   Poista
 8. Ensinnäkin, olen todella pahoillani. :( Itselleni ainakin se ensimmäinen keskenmeno oli rankin, tuntui että eihän näin meille voi käydä. Joten ota aikaa suruun, vaikka kyse oli pikkualkiosta, kyllä sitä ehtii jo muutamassa viikossa kaikenlaista suunnitella.

  Toiseksi, en nyt halua elätellä turhia toiveita, mutta kannattaa käydä tarkistamassa tilanne esim yksityisellä gynekologilla (neuvolasta et saa apua). Tuliko reippaan verimäärän mukana myös kunnolla hyytymiä? Hyytymät kertovat nimenomaan keskenmenneestä raskaudesta, pelkkä kirkas veri välttämättä ei. Joskus on mahdollista, että verta vuotaa paljonkin ja raskaus jatkuu siitä huolimatta tai sitten se ikävämpi vaihtoehto eli että kohtu ei tyhjene kunnolla. Tästäkin syystä ultraus olisi nyt paikallaan!

  Kovasti voimia teille joka tapauksessa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi Alana <3 Vuoto on runsasta ja kunnon hyytymäklimppejäkin tuli jo. Tässä vaiheessa vaan toivoisin tän menevän nopeesti ohi, että pääsis taas uuteen alkuun. Gynelle olen ajatellut varata ajan heti kun vuoto loppuu, niin saan muutenkin mielen rauhan. Kyllä tää tästä, päivä kerrallaan :)

   Poista
 9. Olen todella pahoillani sun puolesta :(
  Keskenmeno ottaa tosi koville, vaikka olisikin jo pessimissisesti ajatellut, että tietenkin tämä päätyy huonosti.

  Nyt vaan kunnolla särkylääkettä ja lepoa ja tietenkin kannattaa käydä lääkärillä ja toivottavasti sulla on ihmisiä joiden kanssa jutella.
  Miten miehesi otti tämän uutisen vastaan?

  Itse koin, että sureminen oman miehen kanssa yhdessä oli sitä parasta terapiaa koska tuntui että vain hän osasi ymmärtää tämän, olihan nyt kyse myös hänen lapsestaan. Ei tietenkään kannata jäädä suremaan keskenmenoa kuukausi tai vuositolkulla, kyllä siitä pääsee yli mutta nyt kun surettaa niin kannattaa antaa itselle lupa olla oikeasti surullinen. Itse sain lääkäriltä ilman kysymisiäkin viikon sairasloman, joka tuli kyllä tarpeeseen.

  Tsemppiä hirveästi sinne <3 nyt tuntuu elämä synkälle mutta olen aivan varma että seuraava raskaus saa unohtamaan nämä synkimmätkin ajat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3 Särkylääkettä olenkin naukkaillut jo sen verta, että fyysisesti olen suht kunnossa. Parille ystävälleni, joille ehdin jo raskaudesta kertoa, olen myös kertonut jo keskenmenostakin ja he ovat olleet ihana tuki <3 Mies on myös tsempannut ja lohdutellut kovasti ja haluaisikin jo pian yrittää uudelleen. Kyllä tämä tästä kun on ihania ihmisiä lähellä ja kun on vähän muutakin ajateltavaa näin häiden alla. Pikku hiljaa.

   Poista
 10. Otan osaa! Onnitellessani sanoin ettei turhia kannata stressata ja kävi näin :( minun kohdallani vähäinen vuoto raskaudessa (ei joka viikko) oli harmitonta ja se loppui kokonaan parin kuukauden päästä. Kannattaa käydä tarkistuttamassa että onko varmasti keskenmeno, en halua turhia toiveita herätellä mutta on niitä uskomattomia tarinoitakin kuullut. Jaksamista! kyllä onni vielä löytää teidät uudelleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Stressaaminen on ihan turhaa, eikä siitä olisi mitään apua, kävi miten kävi. Tämä vuoto on nyt ollut tosi runsasta ja yksi iso hyytymäklimppikin tuli joten uskoisin sen olleen alkio tais ruskuaispussi tjmv. Nyt toivon vain tämän keskenmenon menevän nopeasti ohi, että päästään taas aloittamaan yrittäminen uudestaan :) Päivä kerrallaan eteenpäin.

   Poista
 11. Otan osaa! Mulla oli aikanaan suunnilleen samanlainen taival kuin sulla. Yritettiin n. puoltoista vuotta ilman mitään merkkejä raskautumisesta, sitten tulin raskaaksi ja vuoto alkoi suunnilleen samoilla viikoilla kuin sulla. Mulla vuotoa kesti tosi pitkään, varmaan nelisen viikkoa semmosta ärsyttävää pientä tuhrua, mutta aina sanottiin, että niin kauan on normaalia, kun ei vuoto yhtäkkiä lisäänny, tule kuumetta tai kovia kipuja. Niin se siten loppui. Parin kk päästä tulin uudelleen raskaaksi ja sain keskenmenon melkein samantien. Tuosta meni taas pari kk ja olin kolmannen kerran raskaana ja tuon raskauden lopputulos menee syksyllä kouluun. :) Nyt, kun oot kerran raskautunut, tiedät sen olevan mahdollista uudelleen! Pidä lippu korkeella. :) Mulla sitten toinen lapsi tuli helpommin, pari kk imetyksen lopetuksen jälkeen tulin raskaaksi ja raskaus sujui hyvin loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Veera. Lohduttaa kyllä kuulla, että useammasta keskenmenosta huolimatta on tullut vielä onnellinen loppukin :) Mulla tämä vuoto on nyt ollut tosi runsasta ja hyytymiäkin on tullut, eli uskon tämän olevan nopeasti ohi. Toivottavasti päästään pian taas yrittämään uudelleen.

   Poista
 12. Kuinka ikävää, en edes osaa sanoa mitään, mikä lohduttaisi mutta olen tosi pahoillani, jos nyt keskenmeno alkoi!

  Oletko ihan varma, että se on keskenmeno? Itsellä vuosi verta alkuraskaudessa aika rajustikin pari kertaa eikä mennyt kesken. Miten raskausoireet, jatkuvatko yhä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Keskenmeno on kyllä tässä vaiheessa aika selvä, kun kunnon hyytymävuotokin on jo tullut. Aion kyllä käydä vielä gynellä jossain vaiheessa varmistamassa tilanteen, mutta tällä hetkellä ei ole epäilystäkään, etteikö olisi mennyt kesken. Raskausoireita ei ole enää kuin kipeät rinnat, mutta se mennee pian myös ohi. Toivottavasti tämä olisi pian jo ohi, niin päästäisiin taas yrittämään uudestaan :)

   Poista
 13. Voi ei, pahoittelut! Ja voimia sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä tämä tästä, päivä kerrallaan.

   Poista
 14. Voi ei, olen tosi pahoillani. Koittakaa jaksaa kaiken keskellä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Päivä kerrallaan tästä selvitään.

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)