25. helmikuuta 2016

Oireiden kirjoa

Nyt kun voi jo ehkä myöntää, että mistä kaikki oireet johtuu, niin ajattelin tehdä niistä pienen listauksen.

• Turvonneet kipeät rinnat, vieläkin!

• Vatsanväänteitä ja pahaa oloa. Tulee aalloittain. Tuntuu, niin kuin olisi vatsatauti. Vatsassa kiertää ja samaan aikaan rintakehässä tuntuu paineen tunnetta, niinkuin oksu olis tulossa. En ole kyllä vielä oksentanut, mutta olenkin vasta rv 4+4. Mä kun luulin, että pahoinvointi iskee vasta myöhemmin, mutta tietysti mun piti olla just sellanen, joka kärsii pahoinvoinnista heti kun menkatkaan ei ollut vielä edes myöhässä.

• Väsymys. Se ei ole mikään äärimmäisen paha, mutta silti huomattava. Eilen nukahdin sohvalle jo puol kasilta ja painelin siitä sitten sänkyyn nukkumaan. Aamulla olen kuitenkin vielä ihan normaaliin tapaan virkeä. Illalla tulee vaan väsy nopeammin.

• Tunteet. Huomasin jo vähän ennen kuin menkkojen olisi pitänyt alkaa, että mulle tuli sellasia ihan yhtäkkisiä itkukohtauksia. Ei siis mitään massiivisia vollotuksia vaan sellasia parin sekunnin kestäviä nyyhkäisyjä mitä omituisimmista asioista. Esim. luin kirjaa, jossa joku laittoi ruokaa mielitietylleen ja jotenkin se iski tunteisiin :D Ihan älytöntä. Onneksi nuo menee yhtä nopeaa kuin tuleekin. Ainaki toistaseks.

• Kuivat limakalvot. Aivastuttaa ja janottaa huomattavasti enemmän kuin ennen. Aivastuksen jälkeen tuntuu myös inhottavaa vihlaisua kohdun seudulla, mutta se menee onneksi nopeasti ohi. Mitään menkkamaisia kipuja en ole oikeastaan huomannut. Sen sijaan koko muu vatsa onkin sitten kipeä, kun myllertää niin kovasti.

• Hengästyminen. Meiltä on noin 500 metriä juna-asemalle ja olen tottunut aina juoksemaan osan matkasta töihin lähtiessäni, mutta nyt en enää kykene. Sykkeet nousee ja heikottaa. Onko tässä vaiheessa raskautta joku muka pystynyt vielä harrastamaan liikuntaa? Huhhei.

Vähän reilu 8 kuukautta pitäisi siis vielä kestää :D haha. Tosi lohduttavaa.

Ugh, taas tuli sellainen huono-olo kohtaus. Nyt oli jo aika voimakas. Mitähän tästä vielä tulee.... Olen saanut pahimmat olot tainnutettua imeskelemällä piparminttupastillia. Kumma kyllä se toimii. Miten te olette lievittäneet pahaa oloanne? Vinkkejä kaivataan :)

4 kommenttia:

 1. Pahoinvointi voi kertoa myös että on nälkä :) Sitä on vaikea yhdistää nälän tunteeseen mutta kun se pahenee ja alkaa heikottaa niin huomaa että ainoa apu ruoka :D Kannattaa syödä usein ja vähän kerrallaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu jo nyt että syön ihan valtavasti :D Tosin kyllä sen on huomannut helpottavan oloa, että parasta vaan syödä vielä kun pystyy. Ainoo vaan, et mulla on jostain syystä maha ihan kuralla, niin saa sitten myös juosta vessassa sitä mukaan. Toivottavasti tuo maha alkais pikkuhiljaa toimimaan niin ehkä se paha olokin vähän hellittäis :)

   Poista
 2. Suuret onnittelut plussasta! <3 En ehtinyt eilen kommentoimaan.
  Kirjoitathan vielä blogia jatkossakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! <3 Kyllä mä uskon, että tarviin vielä jonkun paikan mihin avautua kaiken maailman oireista ja vaikkapa vauva-aiheisista ostoksista :) Täällä on niin parhaat tukijoukot!

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)