7. syyskuuta 2017

13. Raskausviikko

13. Raskausviikko alkoi taas tiistaina ja yllättäen pahoinvointi loppui kuin seinään. Vaikka olo kohenikin huomattavasti, niin kyllä se taas omalla tavallaan säikäytti, että oli taas kaivettava kotidoppleri esiin. Siellähän se pikkusydän jumpsutti hirmuista vauhtia. Huh. Pientä närästystä on toki vielä aika ajoin, mutta se ei ole mitään verrattuna siihen pahoinvointiin.
Turvotuskin aaltoilee ihan päivittäin. Välillä on niin hyvä olla ja välillä taas on ihan kamalan tukala turvotus. Painoa on nyt tullut lisää 1,1 kg eli ei nyt vielä ihan kamalasti, mutta ei kai sitä vielä pitäis tullakkaan. Mies on sitä mieltä, että ainakin puolet siitä painosta on mennyt rintoihin :D Rinnoissa tuntuu välillä ihan todella kipeitä vihlasuja, että ihan sattuu. Rinnat on edelleen tosi kipeät ja turpeat ja nänni on tosi herkät. Suonetkin ihan loistaa läpi, hyyyy.

Olo tosiaan koheni jo sen verta, että jaksoin tehdä vähän kotijumppaakin pitkästä aikaa. Ai herranen aika miten voikaan olla lihakset niin kadonneet, kun ei ole koko raskausaikana oikeen pystynyt tekemään mitään lihaskuntoa, saati mitään sykkeitä nostattavaa. Toki olen huomannut, että mua hengästyttää nyt jo pelkät rappuset kolmanteen kerrokseen, mutta se on kai ihan normaalia raskausaikana.

Huomenna me nähdään viimein taas meidän pikkuinen ♥ Sydän siellä ainakin pitäisi sykkiä, mutta onko kaikki muuten kunnossa, niin se vähän jännittää. Jännään myös sitä, että tehdäänkö ultra nyt ekaa kertaa massun päältä, niinkuin kaikissa leffoissa ikään :D Hii, jänskää.

Otettiin huominen päivä kokonaan vapaaksi ja pidetäänkin nyt oikein rento "pitkä" viikonloppu. Pidän hieman myös taukoa täältä blogista, koska eilisen kommenttivyöryn jälkeen musta tuntuu, että mun verenpaineet on jokseenkin koholla, kun pelkkä blogin ajatteleminenkin aiheuttaa sydämen tykytyksiä ja ahdistusta. Tietysti oma syynihän se on, kun menin tuohduksissani kirjoittamaan niinkin kärkkään kirjoituksen tuntemuksistani, mutta ehkä ne on nää hormonit tai ehkä lapsettomuus on vaan katkeroittanut mut niin syvästi. Mutta ei siitä nyt sen enempää.

Palaillaan taas, kun olen saanut vähän rentoutettua omaa päätäni :D

Ihanaa viikonloppua kaikille!

26 kommenttia:

  1. Tätä blogia ei tarvi lukea, jos ei miellytä. Tän tarkotus on kertoo nimenomaan sun elämästä, sun tunteista ja teidän 3 v lapsettomuuden jälkeen kaikki tunteet on sallittuja. Sitä ei kukaan helposti sikiävä ymmärrä, eikä tarvikkaan koska tätä lapsettomuutta ei toivo kenellekkään. :)
    Mä haluisin kyllä kuulla ultrakuulumiset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän minäkin :D Juuri niinkuin sanoit.

      Mä tuun kertoo ultrakuulumiset aivan varmasti :)

      Poista
    2. Julkisesti jos tämmösiä kirjottaa, on myös valmis vastaanottamaan ajatuksi vastaan.
      Aivan sama vaikka olisi kuin monta vuotta ollut lapseton tai saanut selkään.. ei se oikeuta pistään itseään parempaan asemaan kuin muut, tai toivomaan toisille huonompaa kuin itselle. Sellasissa tilanteissa ihmisistä ei tarvitse ihmetellä miksi on lapseton. Ei niitä kaikille suoda

      Poista
    3. Woosh, Here we go again. Ihan kuin lapsettomuus olis jotenkin jonkun päätettävissä tai hallittavissa. "Ei tarvi ihmetellä..." phuh. Ja mitähän vielä?

      Poista
  2. Käy edes kertomassa miten pieni voi ❤ hyvää pitkää viikonloppua :)

    VastaaPoista
  3. Hei taas! <3 Alina mä olen samaa mieltä sun kanssas. Mua ärsyttää sellaset sossunluukulla elelijät, jotka puskee lapsia vaan sen takia, ettei tarvis mennä töihin ja oletetaan sit muiden työssäkäyvien ihmisten/perheiden elättävän heidän muksuja. Pahimmillaan he vievät työtä tekevien perheiden päiväkotipaikat ja maksattavat heillä oman paikkansa. Kuinka moni äiti joutuu menemään töihin, kun lapsi on vuoden? Aika moni, kenen mies tekee töitä. Kela kun katsoo bruttotuloista koko perheen tulot. Ei niitä menoja ja lainoja, mitä monilla perheillä on. Mut nää sossunluukulla elelijät opettaa samaa tapaa myös lapsillensa, et mitään ei tartte tehdä rahojensa eteen ja oletetaan toisten ihmisten maksavan heidänki elämisensä. Näin se vaan on.
    Mun mielestä on syrjäytyneisyyttä ja laiskuutta, jos ei viitsitä kouluja käydä tai tehdä missäänvaiheessa töitä. Sellanen malli lapsille ei kyllä ole kovi hyvä.

    Mutta parempiin asioihin. Ihanaa Alina että olet jo näin pitkällä :) en malta odottaa sun ultrakuulumisia, tule ihmeessä ne kertomaan tänne <3 pystyisitkö laittamaan kuvaa siitä tänne? <3 ois ihana nähdä teidän pikkunen.
    Meillä on vähän rankempi kausi meneillään, yöt on tosi katkonaisia nykyään ja vauveli heräilee 1-2h välein joka yö. Saas nähdä milloin nukkuis paremmin. Mä olen vähän väsynyt, mut eiköhän se tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Dansku! Ihan kuulla taas sunkin kuulumisia :)
      Mä oon ihan samaa mieltä, että kyllähän sekin työssäkäyvä vanhempi antaa oikeasti hyvän kuvan lapsilleen, että ei maailmassa voi ilmaiseksi elää ja varmasti motivoi myös lasta olemaan ahkera, kun on hyvä roolimalli. Tosiaan munkin pitää miettiä tuota lainanmaksu asiaa tosi tarkkaan, kun nyt on niin hyvä tilanne korkojen kannalta maksaa sitä lainaa, ettei viitsisi pistää pelkille koroillekkaan. Kyllä tässä on kaikenlaista ehditty jo miettimään ennen vauvan tuloa :D

      Tulen varmasti kertomaan ultrakuulumiset, kunhan ehdin. Oli ne sitten hyviä tai huonoja, koska ne huonotkin uutiset kuuluvat osaksi tätä meidän vauvantekoprojektia. Kuvasta en osaa vielä sanoa, mutta lupaan harkita asiaa :) Jos sieltä vaikka sattuis löytymään joku oikein hyvä selfie ;) haha.
      Noita rankempia kausia varmasti tulee kaikille, mutta niistä onneksi selviää. Me ollaan jo miehen kanssa juteltu, että mimmoset nukkumavuorot meillä on :D haha. Vaikka eihän se nyt tietenkään mene niinkuin on suunnitellut, mutta ollaan ainakin puhuttu asiasta ja kovasti odotellaan jo vauvaa saapuvaksi ♥ Nyt vaan viikko kerrallaan eteenpäin :)

      Poista
  4. Älä stressa kommentteja, uskoisin että suurin osa joka on kulkenut samanlaista tietä kuin sinä on täysin samaa mieltä kanssasi. Minä ainakin olen, kaikin puolin. Hyviä kirjoituksia ja kommenttivastauksia sinulta! :) Ei muut varmaan voi ymmärtää. Jos on oman perheen saanut hopeatarjottimella sormia napsauttamalla niin elämänkatsomus voi ilmeisesti olla aivan erilainen, ei ne sellaiset vain ymmärrä, eivät ehkä vaikka miten yrittäisi avata tätä lapsettomuushelvettiä. Sitten tahallaan luetaan väärin että vain raha tekisi hyväksi vanhemmaksi tai vain rikkaat ansaitsee lapsia, ethän sinä missään vaiheessa sellaista sanonutkaan. Mutta kerrohan miten huomenna menee :) Kiitos loistavasta blogista! Vielä kun itse pääsisi jättää lapsettomuushelvetin taakse kohta niin voisin jakaa kanssasi raskausajatuksia ;) Nimim, IVF&keskenmeno-traumatisoitunut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kuulla, että blogistani on ollut apua ja tukea teillekkin ♥
      Koitan tosiaan olla liikaa stressaamatta noita kommentteja. Netissä kun sattuu olemaan niin monenlaista eläjää, niin on myös erilaista mielipidettä. Osasta kommenteista ei kyllä meinattu ihan pysyä asiallisena, mutta halusin kuitenkin julkistaa kaikki, koska keskustelu kävi niin kiivaana :D Osa syyttelevistä kommenteista meni kyllä hieman ihon alle ja varsinkin kun olen ns. herkässä tilassa tällä hetkellä, mutta en anna niiden ottaa valtaa vaan yritän ainakin itse pysyä mahdollisimman asiallisena :)
      Voi toivon myös sydämeni pohjasta, että tekin saisitte pian kokea ihmeen ja saisitte oman pienen syliin asti ♥ Teilläkin hirmuisen rankkoja kokemuksia taustalla. Tsemppiä! ♥

      Poista
  5. Mä luin kaikki kommentit ja jäi sellainen fiilis että tämä Facebook kaverisi olisi ollut eräs anonyymi kommentoija :) hän niin tuttavallisesti kutsui sinua nimeltä ja vielä monta kertaa. En minä ainakaan ajatellut että olisit jotenkin kärkkäästi tuonut mielipiteesi esille, hyviä ajatuksia vain niinkuin sanoin. Olenkin jo jonkun aikaa odottanut näitä tiettyjä anonyymeja tänne blogiisi ja kummastellut että näinkin kauan kommentit on säilynyt aika asiallisina/positiivisina. Voithan suoraan poistaa nuo inhottavat kommentit edes julkaisematta niitä, onhan tämä sinun blogisi. Hyvin kyllä osasit vastailla jokaiselle jotakin, pointsit siitä! Koeta olla liikaa stressaamatta ja jatka kirjoittamista samaan tahtiin! Käyn täällä joka päivä!
    -Anelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Anelma, että tekstini kiinnostavat :) Olen hieman itsekkin miettinyt, että ketä nuo yli tuhat lukijaa mahtaa olla ja nythän se tuli hyvin esiin, kun vain kirjoittaa oikeasta aiheesta :D Tiedän, mulla on valta kaikkiin noihin kommentteihin, mutta toisaalta jos aihe herättää keskustelua, niin miksi en sitä toisi julki. Jos menee ihan totaalisen asiattomuuksiin, niin sitten kyllä jätän julkaisematta. En tohdi ottaa itseeni sellaisia asioita, joista toisilla ei ole minkäänlaista oikeata faktaa. Niimpä yritän pysyä asiallisena kaikissa vastauksissani :)
      Niin ja tuo kyseinen henkilö ei ole pelkkä facebook kaveri vaan nuoruudenystäväni ja kyllä varmaan tunnistaisin hänet jos tänne eksyisi :D

      Poista
  6. Heippa, täällä pitkäaikainen lukijasi, joka ei koskaan saa aikaiseksi vaan kommentoida :)

    Onpa kyllä kommentteja tuohon sun tekstiin, kaikkea sitä. En tiiä kylläkään, vaikuttaako siihen varsinaisesti se, vaikka ite olisi helpommin oman perheen saanutkin, ettei sitten tajuaisi sun pointtia tuossa. Mä nimittäin tajuan ihan hyvin myös :D ei mitään ongelmaa. Ite näkisin, että yksi suurimmista syistä kommenttivyöryyn ja typeriinkin kommentteihin saattaa olla se, ettei kukaan muu tunne tuota tyyppiä kenestä kirjoitat ja kuten sanot, et voi liikaa häntä kuvaillakaan tänne. Ja okei, tarvitaan siinä vielä vähän ilkeää asennettakin, että tulee tänne aukomaan päätä ;)

    Ite osaan lukea rivien välistä millaista tyyppiä kenties tuossa kuvailet ja tarkoitat. Itsekin olen kotona, kahden lapsen (kohta 2v ja 5kk) kanssa ja voi olla, että tovin olen vielä toisen ollessa 1-2v. Mutta enpä kokenut silti sun minunlaisistani ihan puhuvan. Vaikka olisi eri taustalla kuin sinä, toiset vaan ymmärtää paremmin ja toiset haluaa nimenomaan olla ymmärtämättä ja vänkätä!

    Oot kyllä munkin mielestä tosi hyvin vastaillut. Ja tyynesti. Älä liikaa keskity noihin nyt herkässä mielentilassasi (sitä tuo aika mullekin oli ja tämä imetyshormooneineen myös!) vaan annapa toisten olla eri mieltä jos on :D ja vaikka henkilökohtaisuudetkin.. ei nuo sinua kait tunne, kuten en minäkään, joten aivan sama tosiaan mitä mieltä susta ovat.

    Sinällään, hyvä kirjoitus kun puhututtaa! Ajattele niin :)

    Tsemppiä ja kaikkea hyvää odotukseen <3


    -Helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Helena :) ♥ Se on jännä miten eri asiat kolahtaa erilaisiin ihmisiin. Itse kun kirjoitan anonyymina melko pintapuolisestikkin, niin en osaa takertua omissanikaan teksteissä liian tarkkaan yksityiskohtiin ja sanamuotoihin :D
      Ihana, että joku vielä ymmärtää tarkoitusperäni :) En siis todellakaan kirjoittanut hoitovapaa tuella elävistä äiteistä vaan ihan siis perus sossun tuilla ja elatusavuilla elävistä. Jotenki se vaan ymmärrettiin taas ihan totaalisen väärin, mutta ainakin se sai aikaan paljon keskustelua :D Pikkasen kyllä pistää kiivastuttamaan jotkut kommentit, joten pieni hengähdystauko on paikoillaan :) Ainakin nyt viikonlopun verran.

      Poista
  7. Pakko munkin kommentoida, koska en tosiaan ymmärrä miten jotkut saattoi sun kirjoituksesta vetää herneen nenään. Tuntuu, että jollain ihmisillä on oikein taito ymmärtää asioita väärin ja loukkaantua toisten sanomisista. Inhottavaa, että joutuu miettimään, mitä tänne viitsii kirjoittaa, ettei saa "ryöppyä" niskaan. Vaikka blogiin pitäisi just pystyä purkamaan myös ne "ei-kaikkia-miellyttävät-fiilikset". Voi ihmiset.

    Kuitenkin. En olekaan ennen vielä kommentoinut, joten tsemppiä ja onnea raskauteen! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon :) ❤️ tämä blogi onkin pääasiassa ollut omien ajatusteni purkupaikka ja yllättävää, että vasta nyt sain jostain syystä kommenttitulvan aikaan :D lukijoissa taitaakin olla myös paljon sellaisia, jotka eivät ole kokeneet lapsettomuutta, joten omat tuntemukseni eivät yhtään kohtaa heidän tuntemusten kanssa. Ihan jännittävää viimein huomata, millaiset ihmiset täällä päivittäin käykään :)

      Poista
  8. Oi, ihan mahtia, että pahoinvointi on helpottanut! ^^ Mullakin on kaikki lihakset hävinneet. Viimeisetkin saivat kyytiä viimeviikkoisen vatsaflunssan seurauksena, kun eipä pikkuiselle tainnut muuta ravintoa olla tallella. :/ Tsemppiä huomisen jännitykseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vatsaflunssa on kyl paha ja siis etenkin kun on raskaana. Se vie niin pahasti voimat :o kiitos paljon :) ei oo enää kauaa, niin nähdään pikkuinen.

      Poista
  9. Olen seurannut blogiasi jo pitkään, en kyl muista että olisin ikinä kommentoinut. Meillä oli lapsettomuutta 3vuotta takana kun pakastealkionsiirto onnistui. Nyt meidän pieni ihme onkin jo yli 2kk. Lapsettomuus kyllä jättää arpia ja ymmärrän täysin sua ja sun ajatukset!
    Halusin nyt kommentoida jotta tiedät että on myös paaaljon lukijoita jotka ovat samaa mieltä kanssasi!
    Onnea raskaudestasi ja toivottavasti huomenna kaikki hyvin. Muistan vielä meidän nt-ultra viime joulukuussa kun en mitenkään pystynyt lopettamaan itkemisen vaikka pienellä oli kaikki hyvin! Eli vapaa päivä olisi ollut paikallaan minullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kuulla :) ❤️ ja kiitos ihan hirmu paljon. Musta tuntuu, että itken nykyään ihan kaikelle, joten kyyneliä on varmasti sielläkin luvassa, kun nähdään pikkuinen :'D

      Poista
  10. Mun mielestä on naurettavaa, ettei mitään asioita saisi kritisoida tai kommentoida. Toki kiusaaminen ja haukkuminen on väärin. Mutta jokainen voi miettiä millaista olisi elää Suomessa, jossa kaikki hankkisivat suurperheen ilman koulutusta tuilla elellen. Mun mielestä vanhemmilla on vastuu lapsestaan. Ja joo yllätyksiä voi tulla, jolloin tarvitsee yhteiskunnan apua, mutta joskus kyse on omasta valinnasta.

    Ole vain ylpeä, että sun kirjoitukset saa näin paljon keskustelua aikaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enimmäkseen siinä ärsyttääkin just se, kun se on ihan tän henkilön ite päätettävissä, että tehdäkkö töitä vai ollakko kotona tukien varassa. Joillakin vaan ei oo sitä sellasta luontaista työmoraalia, vaan jos on mahdollista päästä helpolla näkemättä juurikaan vaivas, ni se tilaisuus käytetään. Miten kukaan nuorikaan koskaan oppii ahkeraksi yhteiskuntalaiseks, jos oppii vaan sen, et ei tarvikkaan tehdä töitä selvitäkseen elämästä. Nojoo, mut onneksi niitä ahkeriakin vielä löytyy maailmasta :)

      Poista
  11. Minäkin olen säännöllinen lukijasi, vaikkein saakaan kommentoitua. Ymmärsin ajatuksesi, syrjäytyminen pahimmillaan periytyy monessa sukupolvessa. Välillä tuntuu, että osa ei ajattele lainkaan, mistä raha tulee. Tsemppiä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinna :) Mä oon itse kiinnostunut ihmisen kasvatuspsykologiasta ja huomaan kyl monesta ihmisestä miten kasvatus ja perhe on siihen vaikuttanu :) se on tosi mielenkiintoista. Siks mä en tuomitsekkaan ketään, koska ihmiseen vaikuttaa niin moni eri asia, mut kyl siitä huolimatta aina joku asia toisessa voi vähän ärsyttää :D

      Poista
  12. Huhhuh, mitä kommentteja tuolla aiemmassa postauksessa :/
    Ymmärrän tekstisi pointin ja oon samaa mieltä.
    Anna osan mennä toisesta korvasta samantien ulos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä vähän itekkin yllätyin joidenkin kommenttien sävystä :D Ei vaan pidä päästää liiaks ihon alle niitä :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)