16. syyskuuta 2016

Kauan odotettu varhaisultra

Risteily meni mukavasti ja en sitten tosiaankaan pystynyt olemaan kertomatta ystävälleni raskaudestani :D Onneksi kerroin, koska ystävänikin oli innoissaan meidän vauvauutisistamme.

Mutta tänään koitti sitten viimein tuo kauan odotettu varhaisultra. Aivan ensiksi luottogyneni tietysti onnitteli minua positiivisista uutisista ja pyysi pian istuutumaan tutkimuspenkkiin. Seurasin gynen ilmettä, kun hän tutkiskeli monitoria ja huomasin hänen hymyilevän. Pian hän käänsikin näytön minuun päin ja kertoi löytäneensä kohdusta raskauden. Huh ensimmäinen hyvä uutinen oli, että raskaus on oikeassa paikassa. Sen jälkeen hän näytti pienen pienen välkkyvän pisteen. Sykkivä sydänhän se siellä ♥ En meinannut saada sanaa suusta, kun muuten olisi tullut itku :'D Jo toinen hyvä uutinen; pikkuisemme syke. Lopuksi hän otti vielä alkion mitat ja koko vastasi viikkoja 6+1. Kuulemma yksi päivä sinne tänne ei haittaa, koska ei voi tietää kuinka kauan munasolu siellä matkustaa ennen kohdun seinämään kiinnittymistä. Ihanaa! Koko vastasi viikkoja ja pikkuinen kasvaa oikeaa vauhtia! 

Sain gyneltäni vielä äitiyskortin, jonka otan sitten mukaan ensimmäiseen neuvolaan. Huiii, tämä raskaus tuntuu taas himpun verran todellisemmalta!! Lasketuksi ajaksi tuli nyt 11.5, mikä sattuu olemaan myös mieheni syntymäpäivä :D Lähdin gynekäynniltäni iloisin mielin, vaikka aika tyyris reissu olikin. Nyt ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampina.

Uusia oireita ei ole ilmaantunut yhtään. Vointi on edelleen erittäin hyvä. Nännit on super arat ja maha on ajoittain kuralla, mutta ainakaan ei ole ummetusta saati turvotusta. Vähän koitin kyllä jo tsekkailla painoani ja musta tuntuu, että mulle on kertynyt jo puol kiloa lisää painoa. Apua voiko se pitää paikkansa? Ehkä ne on nää boobsit :D Millon normaalisti paino alkaa nousta raskauden aikana?

Päivä ja viikko kerrallaan edetään. Seuraava etappi taitaa olla reilun parin viikon päästä oleva neuvolan ensikäynti ja silloin saadaan varmaan sovittua meille myös aika nt-ultraan? Se selvinnee sitten myöhemmin :)

26 kommenttia:

  1. Onnittelut ihanista uutisista !!! Mahtava juttu, nyt nautit joka hetkestä, sillä ne oireet saattavat tulla hetkenä minä hyvänsä. Itse kärsin aamupahoivoinnista ja oksentelusta yli raskauden puolenvälin. Nyt viimeisellä kolmanneksella alkanut helpottaa mutta muut ihanat vaivat pukkaavat päälle ;) ehkä painonnoususi saattaa olla normaalia alkuraskauden turvotusta. Minulla paino alkoi oikeasti nousemaan vasta n. Rv 16. Eli aika myöhään. Mutta nyt sinä nautit ihanista uutisista, mahtava matka on teillä alussa :) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon :) joo, mä veikkaan kans, että ne oireet tulee sitten ihan yhtäkkiä joku kaunis päivä :D Nyt pitää tosiaan nauttia joka hetkestä, mitä eteen tulee :)

      Poista
  2. Onnittelut, ihana uutinen! :) painonnousu on varmaan yksilöllistä, mulla ei noussut alkuun yhtään pahoinvoinnin takia mut nyt oonkin ottanu viidessä viikossa melkein kolme kiloa painoa :''D (oon viikolla 22+4).

    Ainakin Espoossa neuvolasta laitetaan lähete nt-ultraan ja se aika tuli sitten postissa kotiin :) nauti oloista, vielä ehtii närästää ja turvottaa!!

    -T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Joo tuo puoli kiloa saattaa olla ihan normi painon heittelyäkin, mutta mielenkiinnosta haluaisin tietää, koska sitä oikein havahtuu raskauskilojen yllättäneen :D Ja kiitos tiedosta, kyllä varmaan täälläkin sitten tulee ultra-aika postissa kotiin :) Sitä odotellessa sitten.

      Poista
    2. Ainakin vuonna 2015 piti itse varata np-ultra-aika Jorvista, eli ei laitettu neuvolasta lähetettä.

      Poista
    3. Muistaakseni ensimmäisessä raskaudessani kun soitin neuvolaan, niin ne sanoi varaavansa ultra-ajan siellä päässä, mutta saa nähdä miten tällä kertaa :) Eiköhän se neuvolassa sitten selviä.

      Poista
  3. Ihana kuulla et ultrassa näkyi pieni syke <3 niin ihanaa. Kaikki menee varmasti jatkossakin hyvin :) on se varmana jännää mennä sinne. Tosiaan 2vk vielä itellä odottelua. Kyl mä jaksan :D
    ihana, kun laskettu aika on samana päivänä miehesi kans, jännää et syntyykö oikeesti silloin tai tulisko jo äitienpäivänä <3
    mullakaan ei oo muuta kuin väsymys ja ei pysty samaa ruokaa syömään perätysten tai peräkkäisinä päivinä et täytyy olla aina eri ruokaa.
    Kyllä tää raskaana oleminen on niin ihanaa aikaa, vielä kun sais viikot kulumaan vähän nopeammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, koita keksiä jotain ajatukset pois vievää tekemistä, niin aika menisi nopeammin ^-^. Mutta onneksi hyvää kannattaa odottaa! Mulla ei oo oikein mitään ruokailutottumusten muutoksia muuta kuin, että suolainen taitaa nyt maistua paremmin kuin makea :D Mahtaiskohan tuo viitata jo sukupuoleen. Sitä jännäillessä!

      Poista
    2. Mulla aluksi teki hulluna mieli suolasta,mut nyt rv6 jälkeen liika suolanen ruoka ällöttää ja kaikki missä on etikkaa. Varsinaisesti ylimakeetakaan ei tee mieli, mutta listalla ois jogurtit, makuviilit, raikkaat hedelmät, hedelmäpiltit, vanukkaat, tuoremehu sekä kylmä kaakaoo <3 niitä voi syödä aina ja niistä tulee hyvä olo.
      Muutenkin tuntuu ettei pysty syömään samaa ruokaa uudelleen vaan täytyy saada aina eri ruokaa. Tänään ollu vähän etova olo, mutta onneks ei okseta.
      Sitähän sanotaan et suolanen ruoka tietäis poikaa ja makea tyttöä. Olen jo muutamia testejä tehnytkin. Kiinalainen syntymäkalenteri ennustaa poikaa, mutta taas sormustesti jo kolmatta kertaa tyttöä. Olen päättäny et rakenneultrassa sit selviää jos selviää ja tärkeintä on et olis vaan ultrassa kaikki hyvin ja lapsi olis terve <3

      Poista
    3. Mä povailen myös meille poikaa ja myös tuo kiinalainen kalenteri viittasi poikaan :P Sukupuolella ei ole sinänsä niin väliä, mutta poikaa kyllä toivoisin esikoiseksi. Monesti kaikki haluaa vain tyttöjä, mutta jos meille vielä joskus toinen lapsi suodaan, niin haluan mielummin isoveljen sitä kuopusta suojelemaan :D

      Poista
  4. Voi kuinka valtavan ihanaa <3
    Jotenkin niin myötäelän mukana vaikka emme tunnekaan mutta tulee niin elävästi mieleen oma raskausaika. Nyt ei kannata enää turhia mietiskellä oireita, kaikki on just niin hyvin ja oikein kuin kuuluukin olla tässä vaiheessa. Nyt vaan nauttikaa tuosta kutkuttavasta ajasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kuulla ♥ Jep, tämä aika taitaa loppujen lopuksi mennä ihan hirmuista vauhtia ohi, kun jälkikäteen miettii, joten parempi vaan nauttia heti joka hetkestä :)

      Poista
  5. Ihanaa :') :') Nyt vaan nautit! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytyy nauttia joka hetkestä mitä saan :) ♥

      Poista
  6. Ihanaa, onnea kovasti <3

    VastaaPoista
  7. Oivoi, miten ihanaa! Onnea! <3 Mikään ei ole niin jännää, kuin ensimmäinen varhaisultra, paitsi jokainen ultra sen jälkeen :D Minulla paino alkoi nousta plussatikusta ja kaikki muutkin oireet tulivat todella pian. Nyt viikolla 15 minusta huomaa helposti, että odotan. Ehkä siksi kun oksennan koko ajan :D Mutta kyllä masukin pömpöttää hirmuisesti. Ja rintsikat olen saanut ostaa jo kahteen kertaan isommat :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ♥ Mulla ei vielä ole tuota kuuluisaa pahoinvointia, mutta rintsikka ostoksille voisin kyllä jo lähteä :D Mieskin ihmettelee sivusta, että kuinka isoksi nuo boobsit tuosta oikein vielä kasvaa x) Ainiin ja suuret onnittelut vielä myös teille!♥

      Poista
  8. Onnea!♡♡♡ Mulla nousi ekassa raskaudessa paino n. 16 kiloa ja tässä toisessa on kerääntynyt tähän mennessä 4 kiloa (nyt 34. viikko), vaikka oon mielestäni syönyt nyt enemmän "roskaa" kuin viime kerralla! :D Tällä kerralla näyttäisi vielä tulevan isompi vauva kuin esikoinen, joka painoi alle 3 kg syntyessään (täysiaikaisena). Pahoinvointia tai muitakaan oireita ei ole ollut kummallakaan kerralla. Itse asiassa olen ollut melkeinpä elämäni kunnossa raskausaikoina ja myös heti raskauden jälkeen, vaikka olen mm. vanha, ylipainoinen ja kaikkea muuta, mikä kuulemma vaikeuttaa raskaana olemista ja synnytystä *tähän silmien pyöritys* :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha raskaus siis selkeästi sopii sinulle :D Mullakaan ei ole pahoinvointia ollut nyt ollenkaan, joten valitettavasti roskaruoka maistuu myös tänne x) Äitilläni oli raskauksissaan ihan valtavan kokoinen masu, että luulempa sen tännekkin periytyvän. Sitä odotellessa :)

      Poista
  9. Voi ihanaa, että kaikki oli hyvin ja sykekin jo näkyi❣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin positiivisesti yllättynyt, että niin pienellä pilkulla oli jo syke ♥ Ihana pikku pilkku.

      Poista
  10. Oi, miten hienoa! Onnittelut ja myötätuulta viikoille tuleville!

    Mulla alko paino nousta vasta 1.trimesterin jälkeen, vaikka ei ollu juurkaa pahoinvointia tms. Mut aika yksilöllisiä nekin jutut on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ♥ Joo yksilöllisiähän nuo kaikki oireet tuntuu olevan :) Kaikilla kavereilla ja tutuillakin on masut kasvanut ihan eri tahtia :D

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)