29. syyskuuta 2016

Säikähdys

Tänään aamulla junassa istuessani tunsin yhtäkkiä ihan suunnatonta kipua mahassa. Pelästyin, että nytkö se tulee ulos! Kipu tuntui ihan samalta kuin silloin, kun menkat ovat juuri alkamassa ja menet vessaan ja huomaat vuodon alkaneen. Puristin reppuani sylissäni kivun yltyneen kovaksi. Tässä vaiheessa yleensä ottaisin jo särkylääkkeen, mutta nyt en voi, en halua. Kärvistelen ja puristan reppuani yhä kovemmin ja kovemmin. Otan taskustani puhelimeni esiin ja luen vau.fin sovelluksesta, mitä tällä viikolla tapahtuu äidin kehossa. "Muutoksia kehossa. Kohtu alkaa kasvaa. Lihasten venyminen saattaa tuntua pienenä pistävänä kipuna vatsassa. Moni saattaa huolestua tuntemuksista, usein turhaan." Huh lohduttauduin noilla sanoilla ja pistin puhelimen takaisin taskuuni. Yhtäkkiä kipu hävisikin kokonaan ja olo oli hyvä ja helpottunut. Huh, miten säikähdin jo.

Mun mieli taistelee nyt koko ajan ajatusten "keskenmeno" ja "kyllä, tästä vielä lapsi syntyy" välillä. En mahda sille mitään, mutta kun tämä lapsi on vaan niin kovin toivottu ja odotettu, että huolehdin koko ajan ihan yli kierroksilla. Onneksi maanantaina on ensimmäinen neuvolakäyntini, niin voin alkaa huolehtimaan välillä ihan muista ajatuksista :D Esim. onkohan mun neuvolatäti mukava ja ymmärtäväinen vai ihan työhönsä kyllästynyt natsi. Ja miten ja milloin saan tietää ultran ajankohdan. Tuleeko se postissa vai saanko tietää sen heti siinä ensikäynnillä vai mitenköhän se menee. Sitä jännäillessä. Kiva olis kyl jos mies pääsis siihen ultraan mukaan. Siinä taas uusi huoli mieleen pyörimään :D

Kyllä tää tästä. Päivä kerrallaan.

9 kommenttia:

  1. Hei! Omassa alkuraskaudessani oli ajoittain niin kovia kohdun kasvukipuja, että piti hengitellä oikeen syvään kuin olisi synnyttämään menossa konsanaan! Kestivät minuutin pari, sitten ei enää mitään. Muutama päivän ajan oli näitä. Ekalla kerralla menin laittamaan siteen, kun olin jo varma keskenmenosta. Jos tämä vertaiskokemus auttaisi... :) Kovasti onnea tähän raskauteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Hyvä kuulla, etten ole ainoa :) Nuo kivut on tosiaan tuommoisia nopeasti ohi meneviä ja viikkojen perusteella viittais vahvasti kohdun kasvuun. Toivottavasti pienellä kaikki hyvin. Kyllä tää esikoisen odottaminen on jännittävää :D

      Poista
  2. Moikka!

    Minulla on ollut pitkin raskautta tosi kivuliaita päivä, mitkä todennäköisesti ovat olleet kasvukipuja. Keväällä (ennen yhtäkään neuvolakäyntiä) kärsin aamusta lähtien koko päivän todella polttavasta kivusta. Verrattavissa pahaan virtsatulehdukseen, koska vuotoja ei ollut en voinut oikein muuta kun odotella. Kipu meni onneksi levolla ohi ja nyt ollaan jo viikolla 34 ja vaavi möyrii mahassa.

    Eli toisinsanoen kivutkin voi olla ihan normaaleja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olkoon pikkuisesta :) Pian saat hänet jo syliin. Tosiaan täytyy lohduttautua sillä, että jos vuoto ei ala, nini todennäköisesti kaikki on kunnossa ja kohtu kasvaa. Kaikkea sitä taas oppii :D

      Poista
  3. Uskon, että tollaset kivut säikyttää ihan menneisyydenkin takia. Jos yhtään lohduttaa niin itsekkin olen havainnut eilen ja tänään muutaman kerran menkkakipuilun, joka kestää siis hetken ja yhtäkkiä menee ohi. Ei mitenkään erityisen voimakasta, mutta selkeä kuitenkin. Kohdun kasvua varmasti.
    Mulle tuli muuten ultra-aika postitse eilen eli 2pv neuvolasta sain lokakuun vikan viikon alkupuolelle. En osaa sitä vielä jännittää,koska huomenna astutaan niin iso askel tässä raskauden etenemisessä, kun on se varhaisultra ja kaikki kongretisoituu. Mua jännittää ihan hirveenä. Miettii et entä jos se onkin kuollut sinne jne. Olis aivan kauheeta ja niin surullista. En vaan jotenki halua uskoa tai ajatella sellaista vaan luottaa et kyllä se syke sieltä löytyy <3 pian pääsee kertomaankin miehen perheelle tästä. Tätä on niin odotettu <3
    tsemppiä sinne odotteluun, vaikka tää sellasta herkkää ja piinaavaa aikaa onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii ihanaa, tulethan kertomaan miten meni! Siellä varmasti pienet kädet jo huitelevat ja vahva sydän sykkii rinnassa :) ♥ Ja hienoa kuulla, että nt-ultra-aikakin selvisi jo. Nyt pitäis vaan koittaa luottaa siihen, että nuo pienet kivutkin on vain hyvästä ja kohtu se siellä vaan kasvaa kovaa vauhtia :) On tämä esikoisen odottaminen jännää!

      Poista
    2. Kaikki ultrassa oli todella hyvin <3 pienet käden ja jalantyngät oli muodustunu ja liikettäki se kätilö havaitsi. Kyl sitä rakastaa nyt enempi ku on nähny sen omilla silmillä siitä ruudusta <3 mä niin toivon et sun vuoto alkais lakkaamaan ja saisit pitää pikkuisen <3 ihan kyyneleet tulee silmiin sun huolta ajatellen..

      Poista
  4. Muistan niin nuo tuntemukset omasta alkuraskausajasta! Meillä oli yritys kestänyt 2,5 -vuotta ja kun luomuylläri saikin alkunsa, niin sen pelkäsi menettävänsä vaikkakin yritettiin suhtautua viileästi asenteella "nyt ainakin tiedetään raskauden olevan mahdollista".

    Minullakin oli alkuraskaus täynnä noita kipuja, juuri sellaista että verenvuoto alkaa nytjustheti. Mutta ei vaan silti alkanut, terve nuorimies syntyi sitten 7kk myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kuulla, että teilläkin on viimein onnistanut pitkän yrittämisen jälkeen :) Kyllä tämä esikoisen odottaminen on piinaavaa, mutta samalla myös jännittävää. Täytyy siis koittaa luottaa siihen, että pienet kivut on vain merkki hyvin kasvavasta kohdusta :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)