12. syyskuuta 2016

Digiviikkoja

Kävin tänään apteekissa hakemassa vähän täydennystä Lugesteron varastooni, ettei vaan pääse loppumaan kesken, ja nappasin samalla reissulla mukaani Clearbluen digitestin.

Kotiin päästyäni mietin kuumeisesti, että mitäs jos se näyttääkin huonoja uutisia? Haluanko mä nyt ihan oikeasti tehdä sen testin?
Onneksi tein! Tänään on rv 5+5 ja ihanaakin ihanampi tulos 3+ ilmestyi näytölle. Vitsi mikä helpotus oikeasti tuosta tuli, kun olo on edelleenkin lähes oireeton. Oikeastaan jo siinä vaiheessa, kun se pelkkä "raskaana"-teksti ilmestyi siihen, niin huokasin jo helpotuksesta, että " ihanaa, olen vieläkin raskaana" :D

Mutta joo, niinkuin sanoin, niin vieläkään ei ole muita oireita kuin hirmuisen arat tissit ja vatsa ajoittain kuralla. Välillä tekee myös mieli nukkua päikkäreitä, mutta ei tilanne nyt vielä ihan kamala ole. Alkaa pikku hiljaa itseasiassa olemaan aika tyytyväinen tähän oireettomuuteen. Onhan tässä vielä ainakin 8 kuukautta kaikenlaisten muidenkin vaivojen sietämistä, että nautitaan nyt vielä kun voidaan. Nyt ihan oikeasti nautitaan tästä raskaudesta, niin kauan kuin mahdollista!

Huomenna ajattelin soitella neuvolaan ja jännätään mille päivälle ensikäynti varataan. Ylihuomenna pärähtää 6+0 täyteen ja oon niiiiiin super happy jos/kun tuosta päivästä selvitään ehjin nahoin yli. Se on mun yks paalumerkki, mikä pitää vielä saavuttaa, ennen kuin voin iloita tästä raskaudestani.

Ainiin, mökillä saatiin taas kuulla kauheasti perheenperustamisvinkkejä ja kuulemma mieheni isoisä kyselee jo vähän väliä, että joko siellä on vauvoja tullut? :D Voi höhlät. Ei vastattu uteluihin oikein mitenkään. Noita nimittäin tulee vähän väliä ja ne menee jo toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Nyt niitä on ehkä hieman helpompi suodattaa, kun pieni vuokralainen on jo matkassa mukana, mutta vielä ei haluta kertoa ilouutisia kelleen. Ties millanen härdelli siitäkin syntyy. Kunhan ekasta kolmannesta selvitään, niin sitten voidaan kertoa perheille. Ollaan toki jo mietitty miten kerrotaan ja millon. Esim. isänpäivänä ois kiva kertoa tulevalle "papalle" jotenkin hauskasti tai sitten jos raskaus ei vielä pahemmin näy päälle päin, niin joulu olis kyllä aika kivaa aikaa kans kertoa ilouutisia. Mutta joo katotaan miten käy.

Päivä kerrallaan taas mennään :)

5 kommenttia:

  1. Kyllä mä uskon että siellä se pieni pikkuruinen kasvaa pienessä yksiössään <3 tiedän että moni lääkärikin on noita digitestejä vastaan eikä suosittele tulkitsemaan niitä liikaa mutta itse voin sen sanoa että keskenmenneessä raskaudessa en saanut +3 edes rv 7...
    Seuraavassa raskaudessa en tehnyt kuin yhden halvan liuskatestin johon tuli heti vahva viiva ja sit en uskaltanut testailla enempiä. Kyllä siitä sitten vauva syntyi 7 kk myöhemmin (kk ennen laskettua aikaa..kiire oli prinsessalla)

    Ihanaa ja kutkuttavaa miettiä että miten ja milloin sitä kertoo ilouutisesta rakkaimmille :)

    Aiotko kertoa muille pitkästä odotuksen odottamisesta ja keskenmenosta vai aiotko hiljentyä niistä ja antaa ihmisten ymmärtää että aloitte yrityksen heti häiden jälkeen ja nopeesti tärppäsi.

    Itse eka ajattelin että en kertoisi keskenmenosta tai yrityksestä kenellekään mut sit en halunnutkaan esittää että kaikki mennyt niin täydellisesti. Itseäkin ihmetti aiemmin et miks tuntuu et kaikilla lisääntyminen on niin helppoo nin halusin omalla esimerkillä rohkaista muita kanssasisaria joilla oli ongelmia tulla raskaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Joo oon kuullu kans samaa, ettei sais liian fanaattisesti uskoa noihin viikkotesteihin, mutta kyllähän se kuitenkin omaa mieltä jonkun verran rauhoittaa :) Olen ajatellut kertovani(sitten kun kerron raskaudesta) kaikille, ettei tämä tosiaankaan ollut mikään helppo nakki, mutta voi olla, että jänistän :D Se vähän riippuu mihin suuntaan se keskustelu lähtee. Jos joku olettaa tämän olleen nopea tärppi, niin korjaan kyllä mielelläni, sen sijaan että yrittäisin valehdella. On tämä sen verran odotettu tapaus, että olen enemmänkin ylpeä kuin häpeissäni sen eteen tehdystä työstä :)

      Poista
  2. Ihana kuulla ku raskaustesti näytti juuri niinkuin pitääkin. Uskon kans et pian pääsette paalumerkin yli ja kaikki menee hienosti <3 olette sen ansainneetkin<3
    Joo nuo isovanhemmat yms on välillä vähän pöhköjä kun kyselevät. Munki vähän vanhempi täti tokas toukokuussa et joko se sinulle on jo vauvakuume iskeny? Olin vähän et no ei nyt sillee erityisemmin vielä, vaikka oikeesti oli yritys päällä ja ihan järjetön kuume.
    Mulla kans niin hyvä olo, vähän väsyttää välillä ja rinnat tosiaan arat. Ei mitään pahoinvointia ollenkaan. Ihmettelen oikeen et missä ne viipyy. Kierron mukaan rv6+1 ja oviksen mukaan rv5+3. Mut ihanaa jos sais kokea helpon raskauden ja oikein hehkua :)
    kyselin samalla itseäni vähän vanhemmalta siskoltani et miten hällä meni niin kuulemma tyttö sekä poikaraskaudessa ei minkäälaista eroa ja olo mainio. Ei kertakaan pahoinvointia. Äitillä sama. Yhdessä raskaudessa lievää pahoinvointia mut muuten oikein hehkuivat raskaana. Et nyt alkaa tuntuu siltä et oon siskooni ja äitiin tullu tässäkin suhteessa ja hyvä niin. Ilmankos sisko ei koskaan raskaana ollessaan mitään negatiivista puhunukkaan ja oli niin jaksavainen. Sais tää hidas aika vaan nyt mennä nopeempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa hyvältä :) Tässä alkuraskaudessa toki oireettomuus tuo vähän sitä epävarmuutta, mutta ultran jälkeen kun tietää kaiken olevan kunnossa, niin oireettomuus onkin ihan hyvä juttu :D Saa sit oikein kunnolla nauttia siitä raskaushehkusta ^^

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)