21. syyskuuta 2016

Uni

Näin unta, jossa olin vessassa ja huomasin pyyhkiessäni verta. Hirveä, mutta samalla myös niin tuttu tunne valtasi mieleni. "No niimpä tietenkin, eihän meidän nyt oikeasti kuulunutkaan saada lasta." Vitutus, suru, ja ärsytys ryöppyi ylitseni ja lopulta epätoivo.

Aamulla mahaan koski hieman. Uni palasi mieleeni ja pelkäsin. Pelkäsin, että se oli enneuni ja saan taas kokea tuon hirveän tunteen, jonka keskenmeno aiheuttaa. Onneksi kuitenkin se oli vain unta. Mahakipu oli luultavasti suolistoperäistä, mutta eihän sitä voi aina erottaa, että mistä se kipu on lähtöisin.

Olen nähnyt usein samankaltaisia unia vuodon alkamisesta ennen menkkoja. Yleensä aina juuri päivää ennen menkkojen alkua. Pelkään, että alitajuntani yrittää varoittaa minua tulevasta.

Tänään pärähti alkuperäisten laskelmieni mukaan 7+0 (varhaisultran mukaan 6+6). Haluaisin jo taas nähdä meidän pikkuisen. Haluaisin tietää, että kaikki on varmasti hyvin. Pelottaa, että ekassa kunnallisen tarjoamassa ultrassa todetaan keskeytynyt keskenmeno ja todetaan alkion menehtyneen juurikin viikolla 7+0. Voisinpa nähdä tulevaan.

Tänään sovellus kertoi kohtuni olevan appelsiinin kokoinen. Sehän on jo ihan valtavan kokoinen :D Eilen ruuan jälkeen vatsani alkoi pömpöttämään niin, että kuvittelin sen olevan jo pieni suloinen vauvamasu. Mieskin huomasi sen ja alkoikin taas miettimään ääneen tulevaisuutta. Lähinnä raha-asioita, mutta kuitenkin.

Voih, nt-ultraa odotellessa. Tapahtuuko muuten neuvolan ensikäynnillä mitään sellaista mikä lohduttaisi tällaista epätoivoista mieltä? Kuunnellaanko sykettä? Mitataanko hcg verestä? Onko siitä käynnistä vielä mitään lohtua?

24 kommenttia:

  1. Multa kuunneltiin syke kun pyysin. Olin sillon 7+2 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih onko se tosiaan mahdollista! Se lohduttaisi kyllä kovasti mieltäni :) Nyt odotan neuvolaa entistä kovemmin! Mä luulin, että siellä täytellään vaan lippulappuja ja jutellaan mukavia :D

      Poista
    2. Mä en tiedä kuinka mielellään ne tekee sen, koska sekin painotti että jos ei saa kuuluun se on ihan normaalia kun niin pienet viikot. Mutta hetken etsi ja sit vihdoin löyty <3

      Poista
    3. Okei, noh ei auta kuin katsoa miten käy :)

      Poista
  2. Ekassa neuvolassa lähinnä keskustellaan. En sitten tiedä tehtäisiinkö jotain, jos erikseen pyydettäisiin. En kyllä välttämättä suosittele tuon sykkeen kuuntelemista noin aikaisessa vaiheessa. Itselläni ei kuulunut vauvan syke edes tokassa neuvolassa, joka oli noin viikkoa NT-ultran jälkeen, jossa siis kaikki hyvin. Aiheutti aika paljon turhaa huolta. Onneksi hyvä ystäväni on gyne ja suostui ultraamaan vielä samana päivänä, koska stressasin tuota sykkeen kuulumattomuutta vaikka terkkarin mukaan ei ollut syytä huoleen. Ei kannata ainakaan säikähtää jos ei kuulu. Muutenkin ehkä alkuraskaudessa sellainen no news is good news -asenne on suositeltava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä ajattelinkin, että liekkö tuo sykkeen kuuleminen edes mahdollista noin varhaisessa vaiheessa :) En nyt silleen ihan kauheasti stressaa sitä jos ne ei kuuluisikaan, mutta olishan se aika ihana tunne jos ne sattuis kuulumaankin ♥ Pääasiassa olen vaan varautunut pitkään höpöttelytuokioon ja joihinkin testeihin :)

      Poista
  3. Meillä ei kyllä vielä ekassa neuvolassa kuunneltu sydänääniä, eikä muutenkaan "varmistettu" raskautta. Juteltiin vain raskauteen liittyvistä asioista ja elämäntilanteesta yms.
    Piinavia on nuo viikot ekaa ultraa odotellessa! Itselle raskaus tuntui todelliselta vasta sen nt-ultran jälkeen. En muista, että olisin sykettäkään kuullut ennen tuota ultraa, vaikka kyllä niitä kai koitetiin kuunnella joskus 10+ viikoilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä! Se nt-ultra tosiaan konkretisoi aika paljon :O Noh olen varautunut kaikkeen ja raskaudet on muutenkin kaikilla niin erilaisia, ettei voi kauheasti edes vertailla. On kyllä kiva kuulla jos joku on päässyt sykkeitä kuulemaan jo neuvolan ensikäynnillä :)

      Poista
  4. Tsemppiä!
    Olen täällä peukut kovasti pystyssä puolestasi. <3 Kyllä se pieni pysyy mukana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ♥ Jos vaan pääsis tästä ekasta kolmannesta, niin ehkä sitä sitten uskaltais ittekkin jo vähän nauttia. Mies odottelee jo innolla, että päästäis kertomaan kaikille :D

      Poista
  5. Kyllä ne ehkä kuuntelee sykkeet neuvolassa jos ymmärtäväinen neuvolatäti :) voin kertoo että tiellä ei hermo kestäny odotell nt-ultraa vaan kävin kasi ja kymppiviikolla yksityisessä neuvolassa ultraamassa kun pelotti niin helvetisti että menee taas kesken. Kyllä sitä mielenrauhasta maksoi. -T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana T! :D Jos vaan olis rahaa, niin saattaisin itekkin piinailla vähän lisää gyneäni, mutta valitettavasti joudun odottelemaan kiltisti sitä kunnallisen tarjoamaan ultraa. Mua pelottaa, että mulle osuu kuitenkin joku työhönsä kyllästynyt neuvolatäti >.<

      Poista
  6. No mulla on just vähän sellanen neuvolatäti :'D mut jospa sulla ois parempi tuuri :D ja kyllä ne viikot menee, nyt vaan paljon tekemistä niin aika menee nopeammin!! -T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha voi eih :D Joo toivotaan parasta, pelätään pahinta.

      Poista
  7. Minä näin myös odottaessa keskenmenounia, niiden takia lopulta ostin kotidopplerin jotta pystyin aina kuunnella sykkeet.

    Vatsakivutkin on muuten normaaleja, itsellänikin oli välillä niin kovia "menkkakramppeja" että olin varma menevän nyt kesken. Mutta ei, loppuun pysyi (yliajallekin, itseasiassa) ja täyttää kohta 9kk ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että teillä on mennyt kaikki hyvin epäilyksistä huolimatta :) Millonkohan sillä kotidopplerilla alkaa kuulemaan mitään?

      Poista
    2. Aloin käyttää np- ultran jälkeen, eli joskus viikoilla 13-14. Olen tosin kuullut, että jotkut saavat sykkeet kuuluville jo rv10.

      Poista
  8. Suosittelen myös kotidoppleria! Se oli oman mielenrauhani pelastus. :) Kuulin sydänäänet ensimmäistä kertaa rv 10+5. Neuvolassa ne kuunneltiin vasta muutama viikko myöhemmin, tosin riippuu varmasti siitä miten neuvolakäynnit ajoittuvat, kun kuitenkin vain noin kuukauden välein ainakin itselläni on käyntejä ollut.

    Ja mitä neuvolantätiin tulee, niin itse jännitin jotenkin kamalasti sitä, että minkälainen henkilö siellä on vastassa. Meillä on todella mukava ja empaattinen terkkari enkä enää epäile neuvolantätien olevan yleisesti paasaavia ja nuivia (mistä lie sellaisenkin oletuksen olin onnistunut luomaan).

    Paljon kärsivällisyyttä tuleviin viikkoihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkaa tuo kotidoppleri houkuttelemaan aina vaan enemmän ja enemmän :D Katotaan jos itsekkin sellaisen jostain löytäisin. Hah kaippa tuo terveydenhoitoala on sen verran kutsumusammatti, että pääasiassa kaikki on ihan asiakasystävällisiä :D Pikkasen silti jännityksellä odotan minkälainen heppu omalle kohdalleni osuu :) Jep, päivä ja viikko kerrallaan mennään!

      Poista
  9. Moikka :) hirveetä painajaista oot nähny, mut ei se oo enneuni. Mäki olen nähny synnytyksestä yhden painajais unen ja se mitä takaraivossa pelkää,voi se myös tulla uneen. Valitettavasti :(

    Mä ehdin tässä säikähtää ku oli 4pv sellaista aaltoilevaa painamisen tunnetta vasemmalla suolen/munasarjan kohdalla. Ehdin luulla kohdun ulkoista, mutta se kiputuntemus meni onneksi ohi. Eilen loppupäivästä ja tänään ei ole ollu sitä tuntemusta enää ja ummetuksesta kärsin niin laitan sen piikkiin.
    onneks noi alavatsan kipuilut yleensä kuuluu normiraskauteen ja harvemmin siellä mitään vikaa on, jos ei oo veristä vuotoa tms hälyttävää. Nekin vuodot on usein vielä ihan normaalia joillekkin.
    Mua on ruennu etomaan etikanhaju ja etikkaa sisältävät kastikkeet. Lämpimät ruuatkaan ei oikein maistu. Sen sijaan kaikki kylmät, jogurtit, makuviilit, vanukkaat ja hedelmät menee ja niistä tulee raikas hyvä olo.
    Varsinaista pahoinvointia ei vielä oo ollu et pitäis yrjöä pidätellä, onneksi.
    Huomenna starttaa täälläkin 7+0, jee <3 ens maanantaina neuvola ja perjantaina se varhaisultra. Jännittää aika paljon.
    Sen jälkeen vielä varovaiset 4vk np-ultraan, jonka jälkeen voi aika hyvin jo hengähtää.
    Hyviä vointeja sulle ja pienelle kans <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi hetkittäiset kivut on yleensä ihan normaaleja, kun voi olla just suolistoperäistä tai sit ihan vaan kohdun kasvukipua :) Niin kauan ku ei oo vuotoja, ni voi viel olla suht turvallisella mielellä.
      Mä oon huomannu et jotkut hajuvedet käy nenään niin voimakkaasti, et alkaa melkein ällöttää :D Oisko hajuaisti kenties vähän herkistyny täällä kans.
      Ihanaa, kun sulla ei oo enää montaa päivää jännättävänä neuvolaan ja siitäkin sit enää muutama päivä niin näet pikkuisen ♥ Oon seuraillut vau-fi sovelluksesta pienen kasvua ja siellä pitäis alkaa jo kohta pienet kädet huitomaan :D

      Poista
  10. Lisäystä vielä, että ajattelin laittaa tilauksen doppleriin. Aliexpressiltä sais 15e saman angelsoundin(pyöreähkön muotoinen), joka tori.fissä maksaa 30e noin. Mun ystävällä on sellainen ja se on niin hyvä. Jos vaikka ei hetkeen ole kuullut sikiön liikkeitä, voi dopplerilla helpottaa omaa mielenrauhaa ja kuunnella sykkeen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti vinkistä! Mä koitinkin eilen vähän selailla noita kotidopplereita ja löysin kans noita vähän kalliimpia versioita. Pitänee katsoa vielä noista ulkomaisista verkkokaupoista lisää :P

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)