6. maaliskuuta 2016

Pahoinvoinnin paluu

Tänään alkoi laskelmieni mukaan 7. raskausviikko eli tänään on 6+0. Tällä viikolla alkio alkaa muistuttaa jo pientä katkarapua :D Olen ihan hipoissani tuosta vau.fin raskauslaskurista ja seurailenkin sitä lähes päivittäin. Joka kerta kun laskuriin pitää syöttää edellisten kuukautisten alkamispäivä, alkaa se olla päivä päivältä vaan kauempana ja kauempana. Jiih jännää!

Tänään aamulla huomasin taas pahan olon palanneen. Aamulla koiraa ulkoiluttaessa piti jo hengitellä syvään, kun tuntui että ihan kohta lentää laatta. No ei onneksi vielä lentänyt, mutta nyt on taas vahvasti sellainen olo, että kyllä tässä vielä ollaan raskaana ja kohtu kasvaa oikeaan tahtiin. Nyt parina viime yönä olen myös huomannut uuden oireen, nimittäin unettomuuden. Ei siis millään meinaa tulla enää uni ja pyörin sängyssä helposti reippaasti yli puolen yön. Normaalisti siis menen jo kympin jälkeen nukkumaan. Valvomisesta huolimatta olen kuitenkin herännyt aikaisin aamulla ennen puol kasia, minkä takia on melkeimpä pakko nukkua pienet päikkärit päivällä. Alkaako se jatkuvaan valvomiseen totuttelu jo näin varhain?? Ehkä mulla on nyt vaan niin monta asiaa mielessä, että se aiheuttaa unettomuutta.

Yksi selkein oire mikä mulla on nyt ollut koko ajan päällä ja mikä on lohduttanut mua silloinkin kun muut selkeät oireet ovat olleet poissa, niin on turvonneet rinnat ja nyt vieläpä erityisen kipeät nännit. Ei voi edes hipaista, kun sattuu niin maan perkuleesti.

Toivottavasti kukaan ei nyt pidä mua ihan hirveänä valittajana ja etten olis kiitollinen raskaudestani, mutta haluan kirjoitella rehellisesti ja avoimesti odotusajastani, että voin jälkeenpäin lukea mistä kaikesta olen selvinnyt. Jälkeenpäin voi jo nauraa näille kaikenmaailman pikku oireilleni :D Ja toivottavasti tästä on myös jollekkin toiselle esikoistaan odottavalle jotain vertaistukea.

Huomenna jännittää hieman mennä töihin, jos se pahoinvointi iskeekin pahempana kuin koskaan. Täytyy varmaan pakata jättimäinen eväslaukku mukaan, että on sitten aina jotain naposteltavaa käden ulottuvilla. Eiköhän sillä selviä :)

6 kommenttia:

 1. täällä alkoi tänään rv 18 ja aamun aloitin oksentamalla. Oksua ei olekaan näkynyt sitten ekan kolmanneksen mutta jostain syystä aamulla oksettikin jääkaapin haju, huih.
  Ei ole kyllä ollut ikävä niitä pahoinvointeja :D

  Muutes kannattaa ladata raskaus appeseja puhelimeen niin voi vaikka päivittäin tarkistaa minkä kokoinen vauva on tänään ja mitä uutta tänään ilmestyy. Mun suosikki app on ovia pregnancy app. Se ilmoittaa joka viikko minkä hedelmän kokoinen vauva on nyt. Muistelin että rv 7 se oli mustikka :)

  Itselläni alkoi ne pahoinvoinnit kun olin lomalla ja pelkäsin ihan hirveesti miten selviän töistä mutta jostain kumman syystä kun töissä joutuu keskittymään muihin juttuihin niin se pahoinvointikin on paljon siedettävämpää. Totta kai joskus ei auttanut vaikka kuinka olisi laskenut excelin soluja mut olen kyl kuullut muiltakin et raskauspahoivointiin paras lääke on keskittymistä vaativa työ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei kiitos vinkistä, olenkin miettinyt, että olisko jotain kivaa sovellusta odotusajalle :) täytyypä ladat tuo, kun kuullostaa niin hauskalta.
   Haha hauska kuulla, että kova keskittyminen töihin auttaa myös pahoinvointiin :) Silloin yleensä myös aika kuluu nopeammin ja on helpompi selvitä päivästä, kun aika kuluu siivillä :D Kiitti vinkeistä! \o/

   Poista
 2. Täällähän oli iloista luettavaa, en ole hetkeen blogia lukenut :) Hurjasti onnea odotukseen :) T. L ja tyttö pian 4kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. valitettavasti onni kääntyi nopiaa ja tänä aamuna alkoi vuoto :( keskenhän se meni.

   Poista
 3. Milloin lisäät odotuslaskurin tuonne sivubanneriin? =)

  VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)