3. maaliskuuta 2016

Oireiden aaltoilua

Vatsa toimi eilen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan normaalisti. Mulla oli siis siitä asti kun menkkojen olis pitänyt alkaa, niin vatsa ihan totaalisen kuralla. Heti kun söi, niin piti mennä vessaan tyhjentämään suolistoa. Eilen vatsantoiminta oli vihdoin normalisoitunut ja muutenkin oli jotenkin parempi olo. Ei yhtään pahoinvointia ja muutenkin tuntu tosi oireettomalta.

Tietysti aloin heti googlettelemaan oireiden katoamisesta alkuraskaudessa. Aloin jo luomaan kauhukuvia päässäni keskenmenosta. Mistä tietää että on mennyt kesken ja milloin alkaa vuoto? Lopulta totesin vain itselleni, että olen vielä niin varhaisilla viikoilla, että oireettomuus on tässä vaiheessa vielä ihan normaalia. Jotkut tekee ensimmäisen raskaustestinkin vasta näihin aikoihin. Kuitenkin jotain nipistelyä aina välillä tuntuu, rinnat on edelleen turvonneet, lämmöt on korkealla ja superaistit jyllää eli hajut tuntuu voimakkaammilta kuin ennen. Ja kyllähän mä sitten taas nukahdin eilen illalla seiskalta sohvalle, eli väsymyskin tässä taitaa "vaivata".

Ainiin ja pirun hormonit on tehneet mun naamalle kauheuksia! Finnejä puskee kuin teini-ikäisellä. Olen varmaan ihan susiruma meiän hääpäivänä. Onneks varattiin meille jo ihana puhdistava kasvohoito meiän kylpylälomallemme. Voivottelin asiaa miehelleni ja hän vain tokaisi: "panisin" :D haha.


Oireet tuntuu siis vielä vähän aaltoilevan. Viime viikolla valtasi pahoinvointi ja tällä viikolla olo on ollut enemmän normaalimpi, mutta ehkä vähän väsyneempi. Jännityksellä siis odotamme mitä seuraava viikko tuo tullessaan, kun on ne Eveliinan häätkin. Tuleeko sillon jo kaikkien oireiden combo vai pääsisinkö helpolla. Se selviää sitten.

Ihan vähän tekis mieli tehdä vielä se yksi digi ja katsoa, että näyttääkö se jo 3+ viikkoja, mutta ehkä maltan itseni.

4 kommenttia:

 1. No worries! Mulla koko alkuraskaus oli oireiden aaltoilua...alussa oli päiviä jolloin rinnat arat ja oksetti ja sit toisia päiviä kun ei mitään. Sit parin viikon päästä oli enemmänkin viikkoja kun hirveet oireet ja sit saatto olla vaiks 4 päivää olo hyvä ja sit taas huono olo. Heti kun rv 14 alkoi eli toiselle kolmannekselle pääsin virallisesti niin oireet loppui.

  Mut sit tuli kaikenlaisia uusia kommervenkkejä kuten liitoskivut.

  Mut yhden tuulimunankin olen kokenut ja siinä oireet oli todella laimeat.. ekaks en meinannut saada edes muuta kuin haamuja testeihin no sit lopulta alkoi viivat vahvistua mut ihmettelin jo tota...siinä en myöskään saanut digitestiin raskaana +3 vaikka olinkin jo rv 5 + jotain ja sitten varhaisultrassa todettiin tuulimuna viikolla 7.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah hyvä tietää :) Mä kans mielenkiinnolla odotan onko ens viikko jo taas enemmän oireita täynnä oleva viikko :D Toivottavasti tässä ei olisi kyse tuulimunasta :/

   Poista
 2. Siis en tarkoittanut missään nimessä pelotella et teil olis tuulimuna! Sullahan on klassiset raskausoireetkin :)
  Itsellä oli kokemusta jo kahdesta normaalista raskaudesta ennen tuulimunaa ja ihmettelin että missä oksennukset viipyy että oli vaan hiukan paha olo ja olin tottunut aiemmin paljon pahempaan.myös aiemmin olen aina saanut rv 4+0 selkeet positiiviset ja nyt sain vain haamuja ja no kyl ne sit alkoi vahvistumaan päivien päästö mut paljon hitaammin kuin normaalisti. Ja sitä raskaana 3+ en saanut testiin kuin vasta rv 5+5 ja normaalisti olen saanut digiin paljon aiemmin sen 3+ joten osasin jo aavistella ettei raskaus välttämättä ole edistynyt hyvin. Muutenkin oli olo, etten edes ole raskaana kun oireet oli niin laimeet ja jotenkin vahva sisäinen olo että kaikki pielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi en toki ottanut ollenkaan pahalla :D on hyvä aina varautua kaikkeen. Tämä kun on minulle vielä niin uutta ja kaikki tuleva tapahtuu ensimmäistä kertaa, niin otan mielelläni vastaan kaiken tiedon, niin hyvän kuin pahankin. Toki ihmiset on niin yksilöitä, että toisella voimakkaat oireet voi olla paha ennen ja toisella taas hyvä. Noh ei auta kuin odotella ja seurata tilannetta :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)