12. elokuuta 2016

Lähestytään...

Tänään on kp 14 ja lisääntyneestä valkovuodosta voinemme päätellä "liukkaankelinvaroituksen" olevan kohtapuoliin päällänsä. Toisin sanoen ovis tapahtunee noin viikon päästä(kp21-23).

Tein eilen huvikseni yhden ovistestin, vaikka siis tiedän kyllä varsin hyvin, ettei minulla ole koskaan ovista vielä kp 14, mutta oli pissahätä, joten hyödynsin sen :D En ole varmaan koskaan saanut niin puhdasta negaa ovistestiin kuin eilen. Haha. Turha siis toivoa lyhyttä kiertoa tälläkään kertaa, vaikka kyllähän se jo tiedettiinkin. Viikonloppuna tuskin ehdin enää testailemaan, kun ollaan taas reissussa.

Laskeskelin, että mulla on nyt 27 ovistestiä + 3 digiä, eli ne riittää ainakin kolmeen kiertoon, jos aloitan testailun kp 14 hujakoilla. Todennäköisesti ovis tulee vasta kp 20 jälkeen, mutta on niitäkin kertoja ollut, kun se on tullut yllättäen jo kp 15. Tosiasiassa mua ei nyt kiinnostais yhtään testailla joka päivä, että "joko nyt, ei, joko nyt, ei, joko nyt?", mutta jos haluan päästä kokeilemaan lugeja tähän kiertoon, niin on ehkä vähän pakko.

On tää kyllä kieltämättä aika puuduttavaa. Tekis mieli vaan luovuttaa kokonaan ja mennä vaan johkin klinikalle ja maksaa miljoonia siitä, että ne tuikkaa jo valmiiks hedelmöittyneen solun mun sisälle ja sit toivotaan, että siitä kasvaa lapsi. Huoh. Ei sekään kyllä kovin helpolta kuulosta.

Tartteisin taas jotain kivaa odotettavaa, nyt kun häämatkakin on jo takana päin. Mitähän kivaa sitä keksis? Uusi matka? Mihin sitä lähtis? Joku uusi asia tai esine? Ehkä keittiöremppa? Hmm....

10 kommenttia:

  1. Komppaan uusia asioita! Uusi harrastus? Matka on ihana, siellä ei niin paljon tule ajatelleeksi asioita. (Ainakaan joka hetki) Koiranpentu? ;) käynyt itsellä mielessä myös..

    Täälläkin kp 14 :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä oon miettinyt jo kaikkea :D Voisin alottaa salilla käymisen ja matkojakin oon kattellu vähän väliä, kunhan vaan keksis ajankohdan millon sais lomaa. Koiranpentuakin oon miettiny kun näen vähän väliä kennelin facebook sivuilla uusia pentueita :D Tilaisuuksia on monia, mutta mistä tarttua kiinni, siinäpä vasta kysymys.

      Poista
  2. Aika romantisoitu tää munasolun tuikkaus- kertomus :D haha!

    VastaaPoista
  3. Hei, eksyin blogiisi kun haeskelin kokemuksia Teroluteista.. Sain reseptin niihin kun kierto meni kesän aikana ihan sekaisin ja tuli vuotohäiriötä. Tänään pitäisi aloittaa 10pvän kuuri. Lapsettomuustaustaa täälläkin, syynä ylipaino ja pcos. Varsinaisiin hoitoihin pääsy vaatisi painonpudottamista ja sitä tehdäänkin, mutta hoidot ei tähtäimessä vaan oma hyvinvointi. Pcon hoitoon aloitettu diformin säännöllistänyt kiertoa ja jonkinlainen ovulaatiokin tapahtunee. Ikää 33v ja pari vuotta yrittelyä. Varmaan tulen lukemaan blogiasi toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti blogistani on ollut apua tai edes vähän tukea aiheeseen liittyen. Mulla kans kierto saattaa heitellä ihan pienistäkin asioista, niinkuin vaikkapa työstressi tai erilaiset ruokailutottumukset. Diformin ei ole mulle tuttu. Mulla terolutit ei varsinaisesti auttaneet lyhentämään kiertoani, mutta jossain määrin ehkä tasoitti niin, että ovis tuli useammassa kierrossa putkeen samana kierron päivänä. Mulla taitaa kyllä olla vikaa nyt enemmänkin tuossa luteaalivaiheessa, mutta katsotaan miten käy. Ystäväni, jolla todettiin myös PCOS, yritti pudottaa painoa liikunnalla, mutta se ei juurikaan auttanut. Vasta kun hän kokeili vähähiilihydraattista dieettiä, niin paino putosi ja raskauskin alkoi yllättäen. Se voi olla hyvin pienestä kiinni, mutta toivon teillekkin pikaista tärppiä :)

      Poista
  4. Hei ja kiitos blogista, uusi lukija ilmoittautuu! Samojen murheiden kanssa täällä painitaan, hienoa että netin kautta löytyy kanssaeläjiä :)

    Tilanteeseenne liittyen on pakko kysyä, että oletteko harkinneet (yksityiselle) lapsettomuuteen erikoistuneelle lääkärille menemistä? Ovulaatio tapahtuu ja hormoniarvosi ovat ymmärtääkseni ok, mutta yritystä on kuitenkin takana jo noin kaksi vuotta. Onko miehen simpat tarkastettu? Ongelma taustalla voi olla hyvinkin pieni, mutta vaatii tarkempaa hoitoa ja kierron seurantaa. Pelkkä clomien tai lugejen syönti ei välttämättä tuo apua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja tervetuloa! :) Ollaan harkittu, mutta ei olla vielä päätöstä tehty sinne menemisestä, mutta tosiaan yksityiselle mentäis jos mennään. Miehen simppoja ei ole testattu, kun juuri kun saatiin sinne lähete, niin meillä tärppäsi ekan kerran, mutta se meni kesken. Nyt toivotaan uutta tärppiä, kunhan saadaan vähän minun kiertoani kuriin, mutta tosiaan ollaan kyllä jo harkittu rankempien hoitojen aloittamista :) Saa nähdä miten tässä vielä käy.

      Poista
    2. Simppojen testaus kuuluu perustutkimuksiin(kuten myös munatorvien aukiolotutkimuskin), jotka yleensä tehdään jo vuoden yrittämisen jälkeen. Outoa, että lääkäri määräsi clomeja, vaikka asiaa ei ole vielä tutkittu. Toki clomit saattavat lyhentää kiertoa ja auttavat kasvattamaan hyvän munasolun, mutta asiassa kannattaa edetä järkevässä järjestyksessä. Tietenkin keskenmennyt tärppi indikoi hyvää jatkossa! :)

      Poista
    3. Lääkäri ei siis ole vielä määrännyt clomeja ollenkaan. Niistä ollaan kyllä keskusteltu ja lääkäri totesikin, että ennen clomeja olisi syytä tutkia miehen siemenneste, mutta koska meillä tärppäsi juuri sillon kun lähete saatiin, lääkäri totesi, että sillä ei nyt ole merkitystä, vaan tässä vaiheessa on parempi hoitaa tätä minun ovulaatiohäiriötäni. Nyt on vasta 4 kiertoa takana km:n jälkeen, joten askel kerrallaan edetään. Toki voihan olla, että meissä molemmissa on vikaa, mutta jos kyse onkin hyvin yksinkertaisesta asiasta (niinkuin heikko keltarauhashormoni), niin en halua turhia kiirehtiä rankempiin hoitoihin. Se vaatii jo vähän enemmän suunnittelua niin ajallisesti kuin rahallisestikkin :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)