3. helmikuuta 2017

Uusia keinoja

No niin, nyt on pakko myöntää, että olipas varsin mielenkiintoinen käynti gynellä eilen. Ensinnäkin päästän teidät kaikki nyt piinasta ja kerron, että vastetta ei ollut edelleenkään tarpeeksi. Kyllä, luit aivan oikein.

Gyne ultrasi ja oli ensin pitkään ihan hiljaa. Sitten hän avasin suunsa "ei täällä kyllä vieläkään näy yhtään kunnon johtofollikkelia". En ollut yhtään yllättynyt. Oikeastaan oletin näin olevan, koska ei tosiaankaan ole ollut vielä sellaisia limoja, mitkä viittais lähestyvään ovulaatioon. Sieltä löytyi noin 10 mm follikkeli ja limakalvotkin olivat ihan mitättömät. Tulee siis taas pitkä kierto ja itse arvelen oviksen tulevan vasta noin viikon päästä.

Gyneni vaikutti pettyneeltä, koska vastetta ei ollut, mutta otti asiani kuitenkin ihan tosissaan ja alkoi heti pohtia, että mitä seuraavaksi. Noh yhtäkkiä hän alkoi kyselemään mittojani ja kysyi, että olenko laihtunut. Kysymys tuntui oudolta. En ole laihtunut yhtään, vaan painoni on pysynyt samassa viimeiset kymmenisen vuotta ainakin. Hän kuitenkin laski painoindeksini ja se on kuulemma lievän alipainon rajoilla. Olin yllättynyt, koska syön ihan normaalisti ja ehkä vähän liikaakiin roskaruokaa (siksi halusinkin kokeilla sitä vhh-ruokavaliota) ja nyt gyneni suositteli minulle paria ylimääräistä kiloa lisää. Mietin kuumeisesti, että mitä ihmettä mä oikein teen väärin. Pitääkö mun nyt alkaa mättämään jotain donitseja niinkuin siinä Fitistä fätiksi ja takaisin-ohjelmassa eräs personal trainer joutui tekemään. Ugh.

Clomifenit eivät kuulemma yleensä tehoa kovin hyvin hoikkiin naisiin vaan yleensä se auttaa paremmin selkeästi pco-oireista kärsiviä. Kyselin kuitenkin vielä Letrozolista ja gyneni oli sitä mieltä, että sitä voisi kokeilla ja se voisi ehkä sopiakkin paremmin minulle. Käynnin lopuksi gyneni kuitenkin määräsi minut verikokeisiin, jossa otettiin ihan perus verenkuva eli hemoglobiini ja lisäksi myös tutkitaan onko minulla jotain imeytymishäiriötä eli esimerkiksi keliakiaa. En muista olenko tuosta keliakia epäilystä kirjoitellut ennen, mutta muistan jonkun lukijan joskus kommentoineen johonkin postaukseen, että sekin kannattaisi tutkia.

Uusia taktiikoita siis luvassa. Maanantaina gyneni soittaa verikokeiden tuloksista ja sitten tiedän myös lisää tulevasta mahdollisesta letro-kierrosta.

Huh olipas taas jännittävä päivä. Nyt voinen todeta vhh-dieetin päättyneen ja alan tankkaamaan ihan huolella kaikkea pullaa ja muuta hiilarihöttöä :D Huomenna meillä onkin luvassa mukava päivä, kun mennään kaveriporukalla taas ravintolaan syömään ja sen jälkeen mennään leffaan katsomaan Ringsiä. Huiiii!

Ihanaa viikonloppua kaikille!!

12 kommenttia:

  1. Hellou, ikävä kuulla, että niillä clomeilla ei ole vastetta :( Mutta lääkäreillä on aina uusia suunnitelmia takataskussa! :) Mä oon myös noudattanut vähähiilarista ruokavaliota ja paino on pudonnut! En ole käynyt puntarilla, mutta kasvot on kaventuneet ja vatsa pienentynyt selvästi, myös muiden mielestä :D Uskon mun painoindeksin olevan nyt 22-23 hujakoilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Mä oonkin kuullut tuosta vhh:sta vaan pelkkää hyvää :) Laskin, että mun bmi on 19.47, mikä ei vissiin kuitenkaan ihan alipainon puolella ole, mutta kuitenkin olis varaa vähän kerätä painoakin :D Tuntuu vaan hirveen vaikeelta, kun oon aina painanu saman verran tekemättä mitään erityistä ruokavaliota tai liikuntaharrastusta.

      Poista
    2. No voi hitsi! Mäkin sua kannustin VHH, mutta en tiennyt että niin hoikkeliini olet! No, onneksi gyne siitä sulle mainitsi. Ja noi Letrot kannattaa kyllä kokeilla :)

      Poista
    3. Vhh-ruokavalio ei kai varsinaisesti ole edes mikään laihdutusdieetti, eli se sopii ihan normipainoisillekkin. Oon siitä kiinnostunut, koska siinä käytetään paljon hyviä rasvoja ja kasviksia, mikä sopii mulle huomattavasti paremmin kuin sokeri ja vaaleat viljatuotteet. Toivottavasti sen letro-reseptin nyt sitten maanantaina saisin, niin pääsee taas kokeilemaan jotain uutta :D

      Poista
  2. Nyt on ihan pakko tuon kirjoittamasi takia kysyy että onko gynekologisi ihan vasittu lapsettomuuteen erikoistunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole varsinaisesti lapsettomuuteen erikoistunut, mutta gynekologisiin sairauksiin ja raskauteen ja synnytyksiin erikoistunut kyllä.

      Poista
  3. Hei, me ei masennuta<3 Onneksi on lääkkeitä jos jonkinmoisia:) Clomit suosittelisin kyllä lopettamaan, jos kohdun limakalvokin on onneton, ne nimittäin eivät ainakaan paranna tilannetta, olethan tuota jo aiemmin tainnut pohtiakin :)

    Keskenmenon jälkeen kun hakeuduimme uudelleen hoitoon ja muutaman Mehin Clomi-kierron jälkeen siirryimme klinikalle, mulla alkoi limakalvo samantien paksuuntua, kun aloitin vehnänalkioöljyn, greippimehun ja Letrot (+Menopur) :)

    Silloin kun hakeuduimme alkujaan hoitoon, gyne Mehissä sanoi myös mulle, että painoa saisi olla 4 kg ainakin lisää (163 cm / 53 kg lähtötilanne), mutta silti raskauduin tuolloin toisesta hoitokierrosta ja aloin odottamaan enkelikaksosia Clomin tupla-annoksella. Ilman, että aloin "lihottamaan itseäni" :D Silloin ei ollut kerennyt vaikuttaa limakalvoon mitenkään nuo Clomit, kun oli vasta toinen kierros menossa.

    Odotellaan nyt sitten rauhassa verikokeiden tuloksia, kyllä se oikea hoitomuoto teillekin löytyy <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me lannistuta! :) Me ollaankin melkein saman kokoisia. Mä en tiedä onko nuo clomit vielä varsinaisesti vaikuttanut mun limakalvoihin, koska tuo follikkelikin kasvaa vielä ainakin viikon verran, niin tod.näk. limiksetkin ehtii vielä kasvaa, mutta kuitenkin onnettomat kierronpäivään nähden. Clomit saa nyt kuitenkin jäädä, koska vastetta niille ei tullut, joten ei auta kuin kokeilla uusia taktiikoita! Katsotaan miten käy. Askel kerrallaan :)

      Poista
  4. Argh! Inhottava tunne kun vastetta ei tullut!
    Ps. Rings myös täälläkin tän illan plääni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta. Tuntuu ihan hölmöltä, kun oli niitä oireita niin paljon :/ noh letroilla sit seuraavaks :)
      Toivottaavasti ette menetä yöunia ;)

      Poista
  5. No johan on! Mä niin veikkailin sitä ovisvaihtoehtoa! Sapettaa tosi paljon teidän puolesta, mutta samalla ajattelin lukiessani, että onpa teillä ihana lääkäri kun heti alkaa miettiä seuraavia vaihtoehtoja! Tosi monesti lääkäreiltä pitää alkaa kaiveleen (melkeen asia kuin asia, johon ei välttämättä ole kuolemassa), että mitä nyt seuraavaksi ja onko vielä muita keinoja. Ymmärrän kyllä, miksi tykkäätte käydä juuri hänen vastaanotollaan 😊 kyllä sillä vaan on iso merkitys kun saa kokea, että joku ottaa omat huolet ja murheet tosissaan ja ymmärtää tilanteen vaikeuden potilaan kantilta.

    Vaihtoehtoja on onneksi teillä vielä paljon. Vaikka tämä kierto varmasti oli melkoinen pettymys, niin uskon kyllä, että teillekin löytyy juuri se oikea lääkekombo, jolla saadaan asiat etenemään oikeaan suuntaan. Viettäkäähän oikeen ihana viikonloppu, vaikka joku irtiotto #2 edellisen viikonlopun perään! Tsemppihalit täältä! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mitä nyt olen parilla eri lääkärillä käynyt, niin hän on kyllä ehdottomasti paras :D Välillä hän salaa jättää veloittamatta ultrasta, koska haluaa meidän käyttävän ne rahat tärkeämpiin tutkimuksiin, esim verikokeisiin :P Hän on tosi reilu ♥ Toivotaan tosiaan, että letrozolilla olisi parempi vast kuin clomeilla, niin oltais taas askel lähempänä onnistumista :) Kiitos tsempeistä ♥

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)