4. huhtikuuta 2017

Ensimmäisiä askelia

Olen saavuttanut ensimmäisen etapin tässä raskaudessa, nimittäin sain tänään varattua meille ajan neuvolaan ensikäynnille! Koko raskaus tuntuu vielä ihan utopistiselta ajatukselta, mutta ehkä tuo neuvola-ajan varaaminen konkretisoi sitä jo hieman enemmän. Aika on jo reilu parin viikon päästä torstaina. Tavallaan se on jo tosi pian, mutta tavallaan se tuntuu tosi kaukaiselta. Enhän ole koskaan vielä sinne ensikäynnille asti päässyt.

Tänään on tuntunut ihan pientä juilintaa alavatsalla. Kaikki pienimmätkin tuntemukset saavat epätoivon heräämään. Tottakai nyt pientä juilintaa aina tulee, kun kohtu kasvaa, mutta en vaan osaa vielä yhtään luottaa tähän raskauteen. Mittailen edelleen jostain syystä aamulämpöjä. Tänään se näytti 36.90 astetta, joten kai se keltsi siellä vielä toimii ennenkuin istukkahormoni ottaa vallan. Mitään muuta oiretta ei oikeastaan sitten olekkaan. Toki rinnat tuntuu valtavilta verrattuna normaaliin :D Mutta noin niinkuin muuten, meinaan aina välillä unohtaa koko raskauden. Ehkä se on vaan hyvä. Toivottavasti ainakin.

Päivä kerrallaan eteenpäin! Tänään rv 4+6.

P.S. Meiän uus lattia on ihan sairaan hieno!


16 kommenttia:

 1. Heh, tuntuu kyllä kieltämättä myös minustakin "hassulta" ja ihanalta lukea nyt raskausblogia.
  Hyvää jatkoa :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, ajatuskin raskausblogista tuntuu niin kovin vieraalle :D Toivottavasti pian sinäkin pääset kirjoittelemaan raskausblogia ;) Kiitos sulle ♥

   Poista
 2. Jee, onnea ekan neuvolakäynti-varauksen johdosta <3 tällä kertaa todellakin sinne asti pääsette!!! Oletko muuten kysynyt gyneltä olisiko sun hyvä aloittaa Luget tukemaan alkuraskautta? Minähän söin alkuunsa Teroluteja (en muista nyt ulkoa mihin DPO asti) ja sitten NP-ultrassa määrättiinkin ne Luget.

  Oletteko miettineet varhaisultraa <3 ?

  Nauti oireettomuudesta nyt, pian asia voi olla ihan päälaellaan :D

  Ooh, uskaltaisitko pyytää kuvaa lattiapinnasta? :)

  Tsemppihalit <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon sitä jo kovasti pienessä mielessäni pähkäillyt, että jos varaisin ajan sille luottogynelleni varhaisultraan, niin voisin samalla kysellä, että olisiko tarvetta ottaa vaikka luget tueksi. Tällä hetkellä ei vaan ihan rahapuoli anna myöten, kun on vielä iso kasa laskuja maksettavana tässä kuussa. Täytyy katsoa mihin päädyn :)
   Joo täytyy nauttia oireettomuudesta vielä kun voi :D En toki sitä kestokrapulaa kaipaakkaan, mutta jotenkin se ajatus siitä aina konkretisoisi raskauden.
   Mä voisin koittaa jossain vaiheessa napsaista parit kuvat uudesta lattiasta, kun se on viimeistä silausta myöten valmis :) Jos ihan pienen sneek peekin tännekkin vilauttaisin ;)
   Kiitos taas sulle ♥

   Poista
  2. Pyydä soittoaikaa, niin hän voisi puhelimessakin vastata tähän kysymykseen? Ei tarvitse sitten maksaa käynnistä :) Mustakin (ihanan) hassua että tää on nyt raskausblogi. Ihmeitä tapahtuu <3

   Poista
  3. Joo vois, mut mietin kans sitä ultraa, jos ois siin samal :D No pitää kattoo.

   Poista
 3. Mustakin on kivaa ja jännää päästä seuraamaan raskausblogia :) alunperinhän löysin tämän kun etsin juuri raskausblogia. Itselläni LA 2.9. Kovasti onnea ja tsemppiä odotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi onnea myös sinne ♥ Katotaan nyt miten tämä tästä lähtee :D Mua pelottaa, että kohta jo innostun tästä raskaudesta liikaa ja sitten se taas viedään pois. Mutta päivä kerrallaan :) Jokainen päivä on askel eteenpäin.

   Poista
 4. Siellähän saa aikaisin ensikäynnin neuvolaan. Meillä päin se on viikoilka 9-10 ja kuulemma ei saa aikaisemmin edes antaa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärsin, ettei siellä ensikäynnillä ole oikein muuta kuin vähän juteltavaa(ehkä hemoglobiinin ottaa, jos ottaa), niin sillä ei ole niin väliä koska se on. Yleisesti kai se täälläkin on joskus 8-10 viikoilla ja kun se laski sen 28 päivän kierron mukaan, niin mulla oli muka silloin jo 8+1 vaikka tiedän toki itse, että olen viikko jäljessä noista neuvolan viikoista.

   Poista
  2. Joo eihän siellä varsinaisesti mitään tehdä, mutta itse kun soitin aikaa, niin neuvolatäti oli pahoillaan, ettei ole lupaa antaa aiemmin aikaa (olisi halunnut meidän pitkän yrityksen takia antaa aiemminkin).

   Poista
  3. Oho aika jännä :O En sitten tiiä oliko meiän neuvolassa vaan niin huonosti aikoja vai miks sain noin pian sen ajan :D Tai sit ne ajatteli, et kuitenkin menee taas kesken ja perun sen ajan ajoissa. Tiedä häntä :)

   Poista
 5. Ihanaa et sait varattua neuvola-ajan :) ai lugeja voi syödä raskaanakin? Kannattaa tosiaan soittaa ja kysyä jos saisit niitä tueksi. Hormoneilla kuitenkin iso tekijä raskaudessa.
  Mä haluan uskoa ja luottaa et tää vauva on teidän <3 vaikka ymmärrän todella paljon, ettei ihan täysin osaa eikä uskalla suunnitella vielä pitkälle. Onneksi nyt oot kuitenkin raskaana ja tämä on raskausblogi ja luomuna vielä tullut, et se on niin hyvä merkki. Pitää vaan suuntaa ajatuksia muihinkin asioihin, et aika kuluis nopeemmin ja viikot vieris vaikkei se aina varmana helppoa olekkaan. Mulla vielä 4,5vk laskettuun. Pelottaa kyl synnytys enempi ja enempi. En tiiä ehkä se kivun ja tuntemattoman pelko, jota ei voi hallita. Toivois kaiken olevan nopeesti ohi. Tää viimeinen kuukausi tulee olemaan kyl pelonsekaista ja jännittävää aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lugesteron on ihan vain progesteronia ja sitä voi käyttää heikon keltarauhasen tukena. Pitää kattoo, jos saisin aikaiseksi soitella sille omalle gynelleni :) Huii, siellä ei ole enää paljoa jäljellä. Hassua sinänsä, koska veljeni vaimon laskettu aika on myös toukokuussa, joten jännittäviä aikoja on luvassa täälläkin ^^ Koita ajatella, että kyllä kaikesta aina selviää ennemmin tai myöhemmin :D Itse en pelkää varsinaisesti sitä kipua, koska se kyllä loppuu aikanaan, mutta se hetki kun lapsi nostetaan syliin jännittää :D En tiedä miksi. Jotenkin niin pieni ja hauras olento annetaan vaan kokonaan meidän vastuulle. Se vähän pelottaa :) Mutta kyllä kaikesta selviää ;) Tsemppiä viimeisiin viikkoihin! ♥

   Poista
  2. Se kun lapsi nostetaan syliin ensimmäistä kertaa on oikeesti maailman paras tunne!!! Pääset katsomaan omaa lastasi ensimmäistä kertaa silmiin, ei sitä tunnetta voi sanoin kuvailla. Niin upeaa se on! Mutta tsemppiä sinulle alkavaan matkaan, toivotaan että kaikki menisi hyvin ☺t. Vilma

   Poista
  3. Odotan sitä tunnetta kuin kuuta nousevaa ♥ Menetyksen pelko on vaan vielä niin suuri, että kaikki uusi vähän pelottaa :) Kiitos ♥ Toivotaan parasta.

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)