26. toukokuuta 2016

Sekundaarinen lapsettomuus

Opin tänään taas uutta (kiitos lukijalleni), nimittäin olen tähän asti laskenut, että meillä olisi nyt menossa yrityskerta 19, mutta näin ei olekkaan. Meillä alkoi nyt nimittäin yrityskerta 3. Sinällään kuulostaa jo paremmalta mitä pienempi luku on, mutta samalla opin myös, että lapsettomuuteni tila onkin muuttunut sekundaariseksi lapsettomuudeksi. Olen aina luullut, että sekundaarisesta lapsettomuudesta kärsii vain ne ihmiset, joilla on jo vähintään yksi lapsi, mutta se ei olekkaan niin yksiselitteistä.

"Sekundaarinen lapsettomuus tarkoittaa tilaa, jossa nainen on ollut aiemmin raskaana, muttei  kykene uudelleen tulemaan raskaaksi alle vuoden yrityksen aikana. Raskaudeksi lasketaan myös sellaiset raskaudet, jotka eivät ole päättyneet elävän lapsen syntymään (kohdunulkoinen raskaus, keskenmennyt raskaus tai kohtukuolema)."

Tuntuu ihan oudolta koko ajatus. Tavallaanhan jos mietitään, niin nyt meillä on yritystä takana vasta pari kuukautta, joten voiko silloin puhua ollenkaan lapsettomuudesta? No tottakai voi, jos vaan itse koen kärsiväni lapsettomuudesta, mutta kuitenkin.

Miettikääpä sitä.

2 kommenttia:

Muistathan pysyä asiallisena :)