15. kesäkuuta 2016

Puhutaanko lapsettomuudesta?

Olen viimeaikoina huomannut lapsettomuuden tulleen esiin erilaisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa yhä useammin ja useammin.

Esimerkiksi katsottiin tuossa viikonloppuna mieheni kanssa elokuva The big short. Elokuvahan siis kertoo talousasioista(ts. finanssikriisistä), ja eikä näin ollen liity mitenkään lapsettomuuteen, mutta siinäkin ihan vain ohimennen siivuttiin erään naishenkilön "odotuksen odottamisesta" eli toisin sanoen lapsettomuushoitoihin menosta yms. Toinen tapaus tuli vastaan eilen, kun katsoin digiboksilta pari jaksoa tuota uutta hero-kanavan sarjaa Mistresses. Siinä Alyssa Milano näyttelee naista, joka yrittää saada miehensä kanssa lasta. Siinä mainittiin ovulaatiot ja tutkimukset ja jopa lapsettomuusblogit, haha :D

Ja siis näitä tapauksia tulee vähän väliä ihan puskista. Olisko ollut jopa Simpsoneissa joskus joku aiheeseen liittyvä vitsi. En muista sen enempää, mutta herää vaan kysymys; onko lapsettomuus yleistymässä vai otetaanko asia vain helpommin puheeksi? Toisin sanoen onko lapsettomuuden tabu viimein raukeamassa? Vai onko evoluutio menossa pikku hiljaa vaan huonompaan ja huonompaan suuntaan ja tämä on merkki jostain sukupuuttoon kuolemisesta? Menipäs vakavaksi :D

Vai johtuuko tämä kaikki vain yksinkertaisesti siitä, että painin itse näiden asioiden kanssa? Ennenhän leffat oli täynnä vaan pelkkiä yllätysraskauksia, mutta nyt myös keskenmenoja ja lapsettomuushoitoja.

Mitä te olette mieltä? Oletteko huomanneet saman ilmiön?

4 kommenttia:

  1. Itseasiassa puhuin vähän aika sit mun naapurin kanssa lapsettomuudesta (hekin siitä kärsi, nyt heillä 6kk lapsi) niin siis asiaan eli siis ajateltiin kyllä et se on yleistymässä ja todennäköisesti kaikki tää elektroniikka ja joka paikassa oleva säteily sitä aiheuttaa. Koska ei me olla kuultu, että esim.30 luvulla syntyneet olis mistään lapsettomuudesta kärsineet ja jos on niin monesti lääketieteessä siihen aikaan tehtiin isoja virheitä tietämättömyyden vuoksi, siksi mm. oma isäni on joskus adoptoitu ja hänen kasvattiäiti on kertonut kauhutarinoita! Ehkä tää oli/on vaan mun/meidän käsitys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kans miettinyt, että esim. ruokateollisuus on mennyt niin keinotekoiseen suuntaan, että varmasti silläkin on vaikutusta ihmisten hedelmällisyyteen, muutenkin kuin vain esim. liikalihavuuden merkeissä. Säteily tottakai myös toisena, mutta ihminen on sopeutuvainen ja evoluutio muokkaa ihmistä sen ympäristön mukaan(samaan aikaan kun ihminen tuhoaa sitä). Nojoo, mutta nämä ovat vain teorioita :) Ei voi tietää miltä tulevaisuus näyttää tulevien sukupolvien silmin.

      Poista
  2. Veikkaan, että ne huomaa paremmin kun itsellään on ajankohtaista. Muistan ainakin itse ennen yrityksen aloitusta (ja lapsettomuutta) ainakin x-filesissä oli paljon Scullyn lapsettomuudesta, samoin Klikkaa mua- esitettiin ekaa kerta tv:stä ja siinä yhdellä pariskunnalla oli lapsettomuusongelmaa. Ja tietty Simpsonit, jossa Manjula saa kahdeksikon hedelmällisyyslääkkeiden ansiosta ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että nyt kun lapsettomuus on ajankohtaista omalla kohdallani, niin sen rekisteröi herkemmin myös muista asioista. Vähän niinku ostais muka harvinaisen auton ja yhtäkkiä niitä näkeekin tulevan joka suunnasta vastaan :D Mutta uskon myös lapsettomuusasioiden myös jonkun verran yleistyneen 2000-luvun jälkeisissä elokuvissa ja tv-sarjoissa. Ehkä yllätysraskaudet ei ookkaan enää niin yllättäviä :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)