17. lokakuuta 2016

Tulevaisuuden suunnitelmia

Nyt voin jo tyytyväisenä myöntää, että vaippahousupäivät(ei siis edes pikkuhousunsuojaa!) ovat takana päin ja voin pitkästä aikaa taas olla täysin normaali. Ah kaipasin tätä niin paljon. Tai siis ME kaipasimme.

Tällä hetkellä en usko raskautuvani nopeasti uudestaan, vaan se vie taas aikaa useamman kuukauden. Ja itseasiassa se ei haittaa ollenkaan. Olen alkanut suunnittelemaan lähitulevaisuuteeeni taas niitä positiivisia asioita, jotka eivät suinkaan vaadi sitä positiivista raskaustestiä :D Ehdinkin nimittäin jo varaamaan meille romanttisen miniloman Tallinnaan kylpylään! Ah en malta odottaa. Ajankohdaksi valitsimme joulun jälkeisen viikon, jolloin on toivottavasti jo lunta ja saamme ihastella vielä hetken Tallinnan joulutoria ja sen jälkeen lämmitellä ihanassa kylpylähotellissa. Oi oi.

Tämän miniloman lisäksi olemme alkaneet jo suunnittelemaan meidän ensimmäistä hääpäiväämme ja päädyimme ihanan kirpeän keväiseen Islantiin. Vielä emme ole ehtineet varaamaan mitään, mutta tämä suunnitelma on tuleva toteutumaan, keinolla millä hyvänsä! Iih ihana kun on jotain mitä odottaa!

Tällä hetkellä olen siis keskittänyt energiani näihin oikeasti positiivisiin asioihin, enkä ole jaksanut stressata uuden raskauden alkamisesta. Tosiasiassa mua ehkä vähän pelottaa, jos uusi raskaus alkaakin ja joudun käymään tuon menetyksen tuskan taas jälleen kerran uudestaan, mutta murehditaan sitä sitten myöhemmin. Olen kuitenkin asennoitunut näihin minilomiin siten, että raskaus tai keskenmeno ei niitä estä ja sillä sipuli.

Mittailin muuten tänään aamulla huvikseni lämpöni ja se oli 36.22 astetta. Hyvin on siis palautunut, vaikkakin yleensä mulla on alkukierrosta vielä alle 36 astetta, mutta mä veikkaan, että tässä kierrossa se ei laske ollenkaan alle 36. Ovulaatiota olen veikkaillut parin viikon päähän, mikä ois noin niinkuin ajankohdallisesti täydellinen ajatellen meiän vuoden loppuun suunniteltua minlomaa, mutta en jaksa sitäkään nyt stressata sen enempää. Tulee jos tulee tai sitten ei tule. Saa nähdä yllättääkö menkat ihan totaalisesti vai antaako kroppa yhtään merkkejä etukäteen.

Sen näkee sitten.

10 kommenttia:

  1. Oi ihania lomasuunnitelmia teillä. Pienetkin lomat tekee jo terää arjen keskelle. Islanti kuulostaa myös tosi ihanalta. Mun ystävät oli siellä viime toukokuussa ja he kävivät ratsastamassa islanninhevosilla upeissa maisemissa sekä uivat kuumissa lähteissä/isoissa altaissa siellä maisemien ympäröimänä. Kyllä kuvia katsellessa hieman kateeksi kävi, mutta ehkä itsekkin sinne joskus voisin mennä.
    Onneksi vuodot on loppu ja uusi sivu elämässäsi on jälleen alkanut. Millon saitkaan ne clomit/luget käyttöön? Milloin niitä pitää alkaa syömään. Mä taas uskon, että ne voisi antaa nopean tärpin sinulle taas. Mä vaan niin haluan uskoa, että kolmas kerta ois se kun saisite pienokaisen syliin asti <3 tuntuu et ei elämä voi koulia kolmatta kertaa nui mahtavia ihmisiä. No sitä on turha etukäteen murehtia, mutta suuri toivo ylle vaan ja antaa elämän viedä ja elää hetkessä. Onneksi varaatte lomanne, sillä niitä ei pysäytä mikään. Hyvin sanottu! Se on kyllä ihanaa kun on tosiaan jotain mitä odottaa.

    Mulla on viikon päästä se np-ultra <3 mua jännittää niin paljon. Saan varmaan samalla ne seulatulokset verikokeista ja sen arvon, et onko riski siihen kromosomijuttuun vai mikä onkaan. Kumpa kaikki ois vaan niin hyvin ku voi olla. Vielä ei uskalla täysin iloita ennenku ne tulokset saa ja niskaturvotus olis normaaliarvoissa. Sitä kuitenkin ajattelee et aina voi jotain sattua, mutta turhaapa tätä liikaa etukäteen murehtiakkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin juuri, että joko sulla oli se np-ultra, mutta vielä hetken saamme siis odotella ja jännäillä :) Kaikki on varmasti hyvin siellä ♥
      Joo tuo Islanti on ollut meidän haaveena jo pidemmän aikaa ja nyt olis kyllä täydellinen hetki toteuttaa se meidän hääpäivän kunniaksi ensi keväänä. Retkiäkin ollaan jo katsottu valmiiksi, mutta en tiedä miten paljon ehditään viikonlopun aikana tekemään. Kuumat lähteet ja geysirit on ainakin toivelistalla :)
      Clomit aloitan seuraavan kierron alussa eli olikos se nyt kp 3-7. Siinä pitääkin sitten varailla taas ultraan aikaa ja sitten vasta selviää, että otetaanko luget uudelleen käyttöön. Clomit kuulemma vaikuttaa limakalvoihin ohentavasti, niin luget olis sitten auttamassa kiinnittymistä, jos on tarvetta. Mutta siihen on vielä aikaa, kun menkkoihinkin on varmaan vielä ainakin nelisen viikkoa aikaa ellei enemmänkin :) Saa nähdä miten käy.

      Poista
  2. Sä kun olet käynyt nuo tukilääkitykset yksityiseltä, niin tekikö se mitään tutkimuksia ennen kuin suostui määräämään lääkkeet? Olen harkinnut varaavani yksityiselle gynelle ajan, jos määräisi letrozolit ja terot tueksi. Mulla on pco ja kierron kartoitus sekä verikokeet tehty jo muualla. Niin tiedätkö, et riittääkö siihen se 20 min aika ja tekeekö se sisätutkimusta tms, vai saako sieltä vaab suoraan reseptit käteen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vähän riippuu. Esimerkiksi mun gyne ei mielellään määrää clomeja/letroja jos ei ole miehen simppoja testattu, mutta meillä kun on näitä alkaneita raskauksia jo takana, niin ei tarvittu tehdä spermatestiä. Mä sain terot ihan vaan kiertoa tasaamaan ja kun kerroin lyhyestä luteaalivaiheestani, niin sain testata lugeja. Jos et oo ennen käyny yksityisellä, niin voi olla että menee sen 30 min, kun käytte kaikki läpi, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa että yksityisellä ei juurikaan esim ultraa tuputeta vaan se on ihan asiakkaan toiveesta, koska se ei tosiaan ole mikään halpa tutkimus :)

      Poista
  3. Niin ja pitääkö sitä sitten käydä siellä ultrassa katsomassa miltä tilanne näyttää? Tulee sitten melko kalliiksi.. olen siis jonossa julkiselle niin mietin, että yhden käynnin ykaityisellä vielä maksaa, jos pääsis jo testaileen lääkkeitä, mutta jos pakko käydä useampi kontrolli päälle, niin kannattanee odottaa sitä julkisen aikaa. Kun ei oo tuo yksityinen halpaa lystiä. :D

    -se äskeinen nimetön

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. clomeissa/letroissa suositellaan aina tuota vasteultraa ainakin ensimmäiseen kiertoon, mutta jos annostus on kohillaan ja vastetta näkyy, niin silloin ei tarvi kuin sen yhden kerran käydä ultrassa ja seuraavan kierron voi ottaa ilman mitään tutkimuksia. Itse suosin tuota yksityistä, kun saa mennä ihan oman aikataulun mukaan :) Mutta tosiaan halpaahan se ei kyllä ole.

      Poista
  4. Kiitos! Miehen sperma on siis tutkittu jo ja mulle tehty kierron kartoitus ja verikokeet. Ehkä mä uskaltaisin varaa sinne sit ajan! Kaks käyntiä ei ihan vararikko ois kuitenkasn. Julkiselle siis ollaan jonossa ja siks tehty jo alkututkimukset. Oon vaan malttamaton. :D meillä ainut löytynyt syy lapsettomuuteen mun pco. Metformiinilla pano tipounut 10 kg ja kierto suht tasainen nykyään. Vielä ois painon kans vaan tekemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä veikkaan, että pco on jo ihan selvä syy aloittaa clomit/letrot eli eiköhän se yksi ensikänyti + vasteultra riitä :) Tosiaan yksityisellä hommat hoituu nopsakasti oman aikataulun mukaan. Onnea yritykseen! Toivottavasti näillä keinoilla plussaatte pian :)

      Poista
  5. Kiitos ja plussatuulia myös sinne! Tai ei vain plussatuulia, vaan että pieni pysyisi mukana loppuun asti. :)

    VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)